Scudo Sports

Bebek çocuk koltuğu almak için yardım

Çağlar İLİ

Aktif Üye
Tepki
43
Bisiklet
Giant
Selmalar;

1 yaşındaki oğlumu da bisikletle tanıştırmak için artçı çocuk koltuğu almak istiyorum fakat bir kaç yere baktım çok tel maşa göründü gözüme, çok güvenlikli değildi sanki. Fiyatı da 150 tl civarında idi. Önerebileceğiniz bir koltuk marka fiyat ve yer bilgisi verebilirseniz ailecek çok sevineceğiz bu arada bisikletim bianchi speed

Scudo
Merhaba,

Yaptığım araştırmalar sonucu benim bisikletime bebek taşıyıcısı takılamıyormuş. Delta bisiklet ile görüşmemde bu sonuca vardık. Zaten bende bisikletimi değiştirecektim böylelikle vesile olur :) Şehir-yol bisikletine geçiş yapıyorum.

Merhaba.
Ben Polisport'un bir ürününü kullanıyorum.
Sele borusuna takılan bir aparata sabitleniyor. Haliyle her bisiklete takılabilir.
100 liranın altında bir fiyatı vardı ve hiç problem yaşamadık.
Bilginize.

• Beğen
Tepkiler: Çağlar İLİ
Teşekkürler Homer, araştıracağım.

Araştırmalarım sonucu Dechatlonda Hamax ın smiley modeli en uygun model olarka gözüküyor. Hem çok güvenli hem de bağlayacağınız yerden vites teli geçse de problem olmuyor. Keşke Delta bisikletteki arkadaş beni yanlış yönlendirmeseydi. Az kalsın bisikleti değiştirecektim sırf çocuk koltuğu olmuyor diye. Neyse zaten ilerde değiştiricez. :) Koltuğun fiyatı 159.90TL ayrıca 3 taksit. isteyenlere duyrulur.

sonunda çocuk koltuğunu aldım ama dechatlondan değil. Çünkü hamax ın dünyada satışı durmuş. Oradaki arkadaş öyle dedi. Bende o zaman dedim kendi bisikletçime gider montajını da yaptırır alırım bir tane dedim. Kartalda, çocuk koltuğu ve kask toplamda 190 tl ye geldi.

bisiklette çocukkoltuğu oldugunu bu sitede öğrendim:)
hayırlı olsun bu arada.

@derya çetin

Teşekkürler, çocuk koltuğu dediğimiz araba koltuğu gibi değil, Bisiklete binerken çocuğunuzu da yanınıza alabilmeniz için tasarlanmış bisiklete montaj koltuk. Soner Beyi takip ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Minik gezgin ile dünyayı gezdiler neredeyse :D

Bu arada hamax satışı dechatlonda yeniden başladı haberiniz olsun.

Alıp almamakta kararsizim. Cogu yerde altina mutlaka bagaj takilmasi gerektigi, yoksa cocugun her harekette yaylanip koltukla beraber saga sola esnedigi ve guvenli olmadigini okuyorum. Araştırma geliştirme sonucu satışa cikan bu tip urunlerde boyle bir sey olamayacigini mantik olarak dusunuyorum ama bu okuduklarimda kafami karistiriyor. Bu arada doga bisikletin sitesinde su an en uygun fiyatlari gordum. 119 TL den basliyorlar...
(link)

@suat akman

Haklısınız Suat Bey, bagaj üstü montaj koltukla tabiki daha konforlu ve içinizi rahatlatacak türden. Ama benim bagaj olmadığı için kadro monte koltuk aldım. Evet ufaklık biraz yaylanıyor ama genelde sahilde düz yolda gittiğimiz için bir problem görmedim. Şehir bisikletine geçtiğim zaman bu koltuğu ihtiyacı olan birine vereceğim. Şimdiye kadar bir problem yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Arkadaşlar bu bisiklet koltukları aşağıda linkini verdiğim bisikleti için uygun olur mu? Yani örneğin bu port bagajsız kullanılan smiley hamax modeli için gerekli şartları sağlar mı bu bisiklet? Bilgisi olan varmı? Bunun erkek için olanının görsellerinde Türkiye' den birisi bu koltuğu kullanmış bisiklette, ancak bayan için olanında durum nedir bilmiyorum. İkizlerimiz için iki adet bisiklet ve koltuk almayı planlıyorum.

(link)

Arkadaşlar bu bebek koltuğu nu kullananlara birşey sormak istiyorum. Aracınızla bisikletleri koltuk takılı iken mi taşıyorsunuz? Bunu şunun için soruyorum. Bisiklet + Bebek koltugu toplam 20kg oluyor. Taşıyıcılar max 15 kg a kadar taşınabilir diyor. Bu koltuğu her seyahat öncesi sonrası çıkarmak takmak çok uzun iş gerçekten.

Almışsınız hayırlı olsun, umarım kazasız belasız keyifli sürüşler yaparsınız çocuğunuzla beraber,

ileride alacak olan arkadaşlar için ufak bir bilgilendirme yapayım;

şu an piyasada iki adet kaliteli üretim yapan firma var birincisi hamax diğeri ise htp

benim gördüğüm 3 tipte bağlantı yapılan çocuk koltukları var;

1- SÜrücünün önüne monte edilen tip; bu tip ilk başta çocuk gözümün önünde dursun daha güvenli olur diye düşünülse de çocuk sürekli rüzgar börtü böcek gibi şeylere mağruz kalacağı için çok da güvenli ve çocuk için uygun değiller. Sağlamlık açısından pek bi sıkıntıları yok.
2- Bisikletin kadrosuna bağlanan tip; bu tip koltuklar sele borusunun girdiği boruya bağlanan bir aparat yardımıyla bisikletinize montajlanıyor çocuk arkanızda duruyor ve koltuk istenildiğinde söküp takılabiliyor, bağlanılan borudaki ön aktarıcı kablocusu bazen bağlantı sorunu yaşamanıza neden olabiliyor ama genel olarak bağlantı tipi nedeniyle daha konforlu.
3- Arka bagajın üstüne bağlanan tip; bisikletinize arka bagaj bağlanabiliyorsa bu alet de o bagajın üstüne bağlanabiliyor, güvenli ve kullandığınız arka bagaja bağlı olarak daha fazla yük taşıyabiliyor, ön aktarıcı kablosu izin vermeyenler için tek çare bu olarak görünüyor. 2. maddede anlattığım kadar konforlu değil ama fazlasıyla iş görür.

Genellikle kaliteli bagajlar 25 kg ye kadar taşıma kapasitesi izni veriyor.
Çocuğunuz da mutlaka kask takmalı. Kasklı set şeklinde satılan modeller mevcut
Çocuğunuza mutlaka rüzgar engelleyici kıyafetler giydirin
Bilinmedik markalardan uzak durun
Çocuğunuzu mutlaka vücudundan ve ayaklarından koltuğa emniyet kemerleri ile bağlayın, göğüs kemeri kadar ayak kemerleri de çok önemli çocuğunuz ayağını olmadık yerlere sokabilir.
Çocuğunuzun ayağını tekere doğru sokabileceği bölgelerde mutalaka koruma olmalı.
Koltuğun montajını mutlaka uzman birine yaptırın.
Koltuğu sele borusuna bağlamayın

(link)

ben kardeşime buradan hamax marka olan kasklı seti hediye ettim, yeğenimle birlikte şu an çok memnunlar. Çok sağolsun Ayten hanım da alışveriş öncesi telefonda çok yardımcı oldu ve bilgilendirdi.

Benim deneyimlerim ve tavsiyelerim bunlar.

@Tunafish Hocam bisiklet taşıyıcılar 3 lu dahi olsa max tek aparat başına 15 kg. dır diye yazıyor. Toplamda 15*3=45kg. diyor. Beni bu korkutuyor. Araçla bisikleti taşıyacak olsak devamlı arkadaki bebek koltuğunu tak çıkart mi yapacağız. Çünkü ikisi 20 kg yapıyor.

@kaanrevan araba arkasında taşınmaları oluşturacakları rüzgar direnci nedeniylede çok güvenli değil. Hem arabanın sürüşünü olumsuz etkileyeceklerdir, hemde bu direnç nedeniyle zarar görme durumlarıda olabilir. Ben gideceğim yere kadar bagajda taşıyıp bisikletleri indirdikten sonra takıyorum. Sonuçta montaj aparatı sürekli bisiklet üzerinde olduğu için takması sökmesi 10 sn sürmüyor.(Bizimde ikiz çocuklarımız var :) )

@Osman Yener

Allah bağışlasın. Bunu duyduğuma çok sevindim. Çok araştırdım. Bu şekilde taşıyan zaten yok. Ben hamax aldım. Sizin kullandığınız nedir hocam? İnşallah bu hamax da kolay çıkarılıp takılıyordur.

@kaanrevan Ben polisport boodie kullanıyorum. Ön kısımdaki düğmesine basıp çekip çıkarıyorsunuz. Takarkende direkt yerine geçiriyorsunuz. Sizin aldığınız modeldede sökme takma işinin çok zor olacağını sanmıyorum. Normal zamandada aparat bisiklet üstünde duruyor zaten.

Dosyalar

• IMG_20141116_131435.jpg
    IMG_20141116_131435.jpg
    134,3 KB · Okunma: 255
  • IMG_20150423_155257.jpg
    IMG_20150423_155257.jpg
    184,4 KB · Okunma: 246
@Osman Yener Aynı model bende de var ancak en büyük sıkıntı bisikletim 16'' olduğu için alt boru çok kısa buda vites telinin sıkışmasına ve viteslerin değişmemesine sebebiyet veriyor. Böyle bir sıkıntı yaşadınız mı? Yaşadıysanız çözümü nedir? Bisiklet koltuğu ile ilgili soru soran arkadaşa da cevap vereyim takıp çıkartması çok rahat.

@trainspotting35 ben bisiklet alırken özellikle o bölgede vites teli olmaması için kadro içi veya down tube altı kablolama olan bir bisiklet bakmıştım. O yüzden o bölgede takmaya engel hiç birşey yok şuanki bisikletimde. Eşimin bisikletindede sadece fren teli yandan geçiyor ki oda aparatın boşluğuna geliyor, yine sorun olmuyor.

@Osman Yener Valla yarın gelecek buradaki decathlona. Gelince takip edemeyeceğim. Olmadı iade edebilirim inşaallah. Sizin modelden alırım o zaman. Decathlonda iade işlemi problem olmaz inşaallah. Bu sizdeki bir port bagaj olması zorunlu olan modelden değil değil mi?

Daha biraz önce google görsellerden bisiklet için çocuk koltuğu filan bakınıyordum. Bu konunun hortlaması güzel oldu :D benim de 4 aylık bir kızım var :D Onu bisiklete ısındırmak için birkaç sene içinde biraz daha büyüdüğünde böyle bir şey düşünüyorum. Ya da onun yerine minik 3 tekerli bi bisiklette alabilirim bilemiyorum. Kendisi şimdiden kaskımı denedi beğendi :D
img1464281638131.jpg

Geri