Scudo Sports

Bekçi köpeği tarafından parçalanıyordum!

Beni kendi köpeğim ısırdı bana bunlarla gelmeyin :)

Sizden olan beklentimiz köpeğe göre daha fazla. Mantıklı makul davranmak durumundasınız.

Arabeskleşip tamam bisiklete binmek suç mu vs yazmak da ne oluyor :)

Köpek ısırıyormuş vay be hiç duymamıştım video koyduğunuz iyi oldu.

Yazmayayım diyorum ama size saygımdan hala anlatmaya çalışıyorum. Ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

Siz bilirsiniz diyeceğim ama bıçakla gezen ve gerçeklikten kopmuş birileri de maalesef hepimize zarar...

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
Scudo
oldukça yorucu bir eğime sahip uzun bir rampanın bitişine yakın ve tükenmenin eşiğindeyken kenardaki bahçeden cane corso italiano çıktı yola ve gözlerini üzerinize sabitledi......bazı kanunlar ve bu kanunların uygulanması lazım...köpekler eğitildikleri gibi davranır, mesela pitbull uysal bir hayvanken bekçilik veya dövüştürülmek için vahşi olarak yetiştiriliyor...

köpekleri linç edelim diyen yok kanuni gereği neyse o yapılsın

ne amaçla paylaşıyorsunuz bu videoları

• Beğen
Tepkiler: dgncsk
bi kaç hafta önce yedi sekiztane başıboş sokak köpeği üç yaşındaki kızıma saldırmaya kalktı durup dururken sokakta
hepsini taşla sopayla kovaladım kılına zarar gelseydi Eğer bu dünyada önüme çıkan her köpeği öldürürdüm

hayvanlara zarar gelmemesi için insanlara zarar gelmemesi lazım

Saldırya uğrayan arkadaşa geçmiş olsun yanlız insanların yapmış olduğu barbarlıkları sizin düşündüğünüz yöntemlerle cezalandırmaya kalkarsak yeryüzündeki insan popülasyonu ciddi oranda azalır biraz serin kanlı olmakta fayda var

Niye onları başıboş bırakanlara, denetlemesi gerekenlere tepki göstermiyorsunuz da karşınıza çıkan her köpeği öldürüyorsunuz. Çünkü kolay değil mi? Belediye başkanına çatın, dava açın, göreve çağırın? Köpeğin saldırmasından mı daha çok korkuyorsunuz, onlardan sorumlu olanların mı?

• Beğen
kardeş yazdıklarımı okumuyormusun kanuni gereği neyse yapılsın diyoruz daha ne

Benim suçladığım kimse yok önemli olan çözüm

Burada biraz arkadaşa da fazla yüklenilmiş gibi geldi.Hiç köpek düşmanlığı vs. söylemeden önce arkadaşın belki buna karşı fobisi var ve olayın bugun yaşanmışlığından ötürü gelmiş buraya başlık açmış.Anladığım kadarıyla kanındaki adrenalinden dolayı hala olayın etkisinde ve zannımca şok halinde.İllaki size de olmuştur böyle olaylar ve bazen kafanızdaki doğru düşünceler yerine sadece sorundan kaçıp uzaklaşmak istersiniz ki @Godzilla da bunu yapmış gibi geldi.Demem o ki hepiniz bir linç girişimi başlatarak arkadaşa günün 2.şokunu yaşatmayın.
Ha şu da var ki bence madem can güvenliğinden korktu.Yukarıda yazılmış yürüyerek geçebilirmiş ya da can güvenliği tehlikede olduğundan geri dönüp de yolunu uzatabilirmiş.Sonuçta hicbir şey canımızdan önemli değil.Ancak gelgelelim arkadaşın yaşadığının tam zıttı şekilde;bunları sakin kafayla,oturduğum sandalyeden kendimce mantıklı düşünerek yazıyorum.Sizden ricam biraz empati...
Son olarak yeni mesajlarda görüyorum ki konu bayağı zıtlaşmaya gidiyor,lütfen gereksiz yere kendimizi de başkalarını da sinirlendirmeyelim.
Hepinize iyi akşamlar dilerim.

@barış barış

Yazdığınız yukarıda

işine gelen yeri almışsın sadece

probaganda dediğin böyle olur

@barış barış
mesajın tamamı

@barış barış

buyrun tamamını aldım, ne değişti? 2 kelimesini bile alsam siz değiştirmedikçe mesajınız yukarıda duruyor..

Yazdığınızın arkasında olunca haklı olmuyorsunuz.

Neyse şehirde köpek katletmek ormanda tavşan avlamaktan kolayken ve köpek edinip sorumluluktan sıyrılmak bu kadar kolayken başka da olacağı yok zaten..

• Beğen
Tamamıyla olayın sıcaklığı ile fazla düşünülmeden,bazı yerleri saçma şekilde yazılmış bir yazıdır.

Köpeğin hiç bir suçu yoktur, tabiatı gereği böyle bir davranışta bulunmuştur. Asıl suçlu köpeğin sahipleridir.

Öncelikle geçmiş olsun. Şu an sinirlisin ve sinirli olmakta da haklısın. O iki kişinin tavırlarını anlatınca ben de sinirlendim okurken. Ben geçenlerde Ankara'da Batıkent'ten Büyük Esat'a gidiyordum ve Ostim'den geçmem gerekiyordu. Saat akşam 11 sularıydı. Daha önceden de oradan geçerken sürü halinde dolaşan 5-6 köpek gene bana havlamışlardı. O gece de benzer senaryo tekrarlandı. Bir ikisi üzerime doğru koşmaya başladı. Hemen bisikletten inip durdum. Onlara doğru baktım, o anda durdular. Sonra bisiklete bindim devam ettim gene başladılar havlamaya ve üzerime doğru gelmeye gene indim gene durdular. Ben bisikletteyken düşman bisikletten inince de itaat edilecek bir insan oluyordum galiba onların gözünde. Sonra bisikletimin ayaklığını açıp biraz bağırarak onlara doğru yürüdüm.(Amacım biraz onları uzaklaştırmak sonra arayı açıp hızla gitmekti.) Bu sefer uzaklaşmaya başladılar. Biraz uzaklaştırmak için 15 20 metre kovaladım sonra hızla döndüm bisikletime bindim ve pedalladım. Bir kaç kere daha havladılar sonra geride kaldılar.

Bazı köpekler vardırki gelen geçen arabaya, motora, bisiklete v.s havlarlar. Birşey yapacaklarından değil ama havlayıp üzerine doğru giderler işte. Eminim bir çoğunuz arabaya havlayıp peşinden havlaya havlaya koşan hatta seyir halindeki arabaya temas edecek kadar yaklaşan sokak köpeklerini görmüşsünüzdür. İşte bunlar havlayan köpek ısırmaz sözündeki profiledeki köpeklerdir. Bunlardan pek zarar gelmez. Gene de gördüğünüzde inin bisikleti aranıza alın tabi. Tedbirli davranın.

Öte yandan bir de sahiplerinin hırçınlaştırdığı köpekler vardır. Bunlarla hiç karşılaşmadım ama bu karşılaşmayacağım anlamına gelmez. Bu yüzden tedbirli davranırım. Özellikle gece turlarında yanımda çakı taşırım. Burda bıçakla köpeğe karşı koymanın komik olduğunu söyleyen bir arkadaş var, okudum yorumlarda. Ona şunu söyleyebilirim ki soğuk kanlı davranırsan bıçakla ayı saldırısından da kurtulabilirsin.

Diyelimki ben bisikletimle ya da yaya giderken bir pitbul bana saldırmak için geliyor. Açarım çakımı ve elimdeki çakım vücudumun en uç noktası olur. Kısacası elinizde çakı dimdik köpeğe doğru uzatacaksınız. Köpek sizin ulaşabileceği en yakın noktanıza hamle yapar, yani elinizde tuttuğunuz bıçağa ağız atmaya çalışacaktır. Siz de o bıçağı ağzına yatay olarak sokar ve hemen akabinde o bıçağı dikleştirirseniz köpeğin damağına batırırsınız ve ağzı açık bir şekilde kalır. Belki elinizde biraz sıyrıklar oluşabilir. Ama köpekten kurtulursunuz. Tabi saldırmak için hali hazırda bekleyen başka köpekler varsa başka sivri cisimlere ihtiyacınız var. Aklınızda bulunsun bu methodla ayıdan bile kurtulma şansınız az da olsa var.

Tekrar geçmiş olsun dostum. Şu anda o iki kızı öldüresiye dövmek, köpeği de öldürkem istiyor olabilirsin. Lakin bunlar bir şeyi çözmez. Sadece buna benzer durumlarla karşılaşma ihtimaline karşın turlara çıkarken tedbirli çık, ve bu tarz durumlarda soğuk kanlı olmaya çalış.

• Beğen
Tepkiler: cngz ve appendix
bu dünyadaki her sorun kanunlar ve yasalar çerçevesinde çözülür
size göre yada bana göre değil
yasalar ve kanunlar ne derse o
@İbrahim A.

@barış barış

aklıma gelmişken sokakta bulduğum yaralı yada yavru her hayvanı evime getirip bakarım çocukluğumdan beri o hayvan için daha iyi bir çözüm bulana kadar

icraat laftan daha önemlidir

Intikam soguk yenen bir yemektir.

Pinokyo kullandigim yillarda (1980'ler) buna benzer bir olay benim basima gelmisti. Zor kurtarmistim pacayi. Eve geldim, bir coban kopegimiz vardi ismi bıdık, yürü bıdık dedim, gidiyoruz, mevzuu var!
Amacım bıdığı o cocuga saldirtmakti. Mahallelerine gittik, ileride gorduk bunlari, bıdıkla diger köpek baştan biraz hirlastilar, sonra kanka oldular, ardindan da sevgili.. Sonra oynaşa oynaşa gözden kayboldular.

Ben tabii dumurlar evreninde bilinmeyene dogru yelken actim. Bıdık iki gün sonra geldi eve.

Bu cocukluk anisi tabii. Yapilacak en guzel sey o kizlari bulup cekip kenara adam akilli bir insanlik dersi vermek, uyarmak. Onlara en cok dokunan bu olacaktir. Hatta ailelerine ulasip bu durumu onlarla da paylasirsaniz iyice utanacaklardir.
Gecmis olsun.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim A.
Merhaba arkadaslar;

Daha yeni yeni kendime geliyorum, hala olayin sokundayim.

Burada biçak, çaki tasiyacagim dedim ve bunu demem hayvanlari öldürmek gibi bir niyetimin oldugu anlamina gelmez.

Bu aralar sehirdisi orman vb arazilerde geziyorum ve bu arazilerde köpeksiz kimse gezmiyor.

Köpegiyle gezenlerde agizlik vs takmiyor, hemde pitbull, doberman, dogo arjantin (Saka degil) gezdiriyorlar.

Eee hadi diyelim bu üç örnekten birisi beni tehdit olarak görüp saldirdi.
Dagin basinda kim o köpegi durdurabilecek?

Biryerinizden tutsa 1-1,5 ton basinçla hayvana fiziksel temas uygulamadan kolunuzu bacaginizi.KURTARAMAZSINIZ!!!

Bu isin sakasi yok, kimsenin olmadigi-pittbullarin agizliksiz kol gezdigi arazidede tabiki çaki-biçak tasiyacagim.

Emin olun bu hayvanlara kolunuzu bacaginizi kaptirsaniz bir daha biraktiramazsiniz.

Biraz daha kendime geldim, UMARIM O KÖPEK BIR DAHA DENK GELIR SEKLINDEKI DÜSÜNCEM DEGISTI.

Hayvanada suç bulamiyorum o aptal sahibinin.yaninda, ama bu sizi.yaniltmasinki bana saldiran köpege karsi yumusayacagim.

Ama bu hayvanlarda o kadar masum degil aklinizda bulunsun.

Selametle...

Ayrica bu zamana kadar hiçbir hayvana siddet uygulamadim, uygulamamda, uygulatmamda...

Ama bana saldirip zarar veren köpegede acimam.

Bu forumda görebileceginiz en hayvansever insanlardan birisi oldugumada emin olabilirsiniz.

Empati kurmayida umarim aci tecrübeler olmadan anlarsiniz.

2. sokuda burada yasadim, birkaç kisi disinda neredeyse herkes ben suçluymusum gibi davrandi.

Eee iste köpekten korkuyoruz kardesim, yoksa ben istemezmiyim köpekten kaçmamayi.

Umarim basiniza böyle bir olay gelmez...

BU OLAYIN PESINE DÜSMEYECEGIM ARKADASLAR;

AILESINDEN TERBIYE ALAMAYAN INSANA BENIM YAPABILECEGIM BISEYIM YOK.

UMARIM AYNISI BU OLAYDAKI SUÇLULARIN BASINA GELIR.

SELAMETLE...

@Godzilla kusura bakma arkadaş, sakin ve düşünceli davranmak lazım. Sen biraz olayın hararetiyle yazmışsın bende biraz hassas davrandım.

Geri