Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bel ağrıları

arkadaşlar ağrı omuriliğim bir karış altında başlıyor ve boynumda ağrıyor. Dediğim gibi boyum 180 kadro 18 inç sorun bende mi yoksa kadro büyük mü geldi çünkü parmaklarımla gidonu tutunca rahatlama hissediyorum.

Scudo
sele ayarınızı bir kontrol edin derim.

sele yere göre tam paralel mi olmalı yoksa çok hafif öne eğik mi olmalı?(bisiklet dağ bisikleti)

Iki gündür bisiklet kullanıyorum. Bugün aşırı bir bel ağrısı oldu Sol tarafımda. Arada kesiliyor. Ne yapmalıyım? Bisikletten midir? Yardımlarınız için teşekkür ederim. :)

Geçmiş olsun. Terleyip üşütmüş olabilir misiniz? Biraz dikkat edin, sıcak tutun belinizi. İnşallah düzelecektir.

Yeni başladıysanız oturuş şeklinizden ya da kasların güçsüzlüğünden olabilir. Orayı sıcak tutun. Bir kaç sefer sonra öyle bir sorun kalmayacaktır büyük ihtimalle.

Allah razı olsun abi. Bakayım sıcak tutayim belini. İnsaallah düzelir. Belki de usutmus olabilirim. Dün Bayrampaşa'dan Sirkeciye kadar sürdüm. Kisakollu vardı üzerimde. :) herhalde ondan.

Abi çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uyacagim. Çok sağolun tekrardan. :)

Bisiklette sırt çantası kullanıyorsanız, kullanmayın :)

Arkadaşlarında dediği gibi yeni başladıysanız ağrı yapması doğaldır. Kısa zaman içinde düzelir. Ayrıca bisikletinizin sele yüksekliği, gidon yüksekliği de önemli bir konu. Bu ayarları zamanla en rahat olduğunuz şekilde ayarlarsınız. Keyifli pedallar :)

• Beğen
Tepkiler: CevdetBilge
Selam geçmiş olsun öncelikle ayarlarınızın doğru olduğundan ve kadronuzdan emin olduktan sonra deneyin .Ağrı eğer herhangi bir tarafta ayağa doğru uzanıyorsa ki siz sol taraftan bahsetmişsiniz o zaman bel sorunu açısından filmlerle değerlendirilmesi daha uygun olacaktır . Yeterli ısınma hareketleri yapılmadan ve soğuk havalarda bisiklet kullanmaya bağlı bel etrafındaki kaslarda oluşan spazmlar için arkadaşlarımızında önerdiği sıcak uygulamalar iyi gelecektir diye düşünüyorum tekrar geçmiş olsun

merhabalar benimde boynumda fıtık başlangıcı vardı hastaneye gittim fizik tedaviye çağıracağız dediler sonra öğrendimki 5 ayda sıra gelir dediler(ığdırda memurum ssağlık imkanları biraz sıkıntılı) bu arada 2 sene önce çalınan bisikletimi hatırladım ve bir bsiklet aldım 1 aydır kullanmaktayım.daha önce sol kolum ve parmaklarımda uyuşma oluyordu doktor fıtıktan dedi fakat bisiklete bindikten sonra kol ve parmak uyusmalarımın geçtiğini farkettim.acaba faydalımı oldu diye sormak istedim benim gibi sorun yaşayan varmıdır yada bilgi sahib olan.teşekkürler.

boyum 1.72 ve bacak uzunluğum 83 cm bisikletin selesine oturmadan bisikletin üst borusuna bacak aramın mesafesi 3 parmak boyudur ,bu hesaba göre doğru kadro aldım ama kadro 19 inçtir nedeni sele kilidinden ayna kolun orta noktasına olan uzunluk 49 cm dir kadro boyu 19 inçtir ,,,215 km lik performans turunda hiç bi rahatsızlık olmadığı gibi bu karbonu 5 senedir kullanıyorum yalnış kadro olsa idi sorunlar yaşayacaktım kol uzunluğum ise 71 cm ,,,bel ağrıları asla olmadı diz ağrıları olmadı bende,
pedalı aşağı alırım ve diz asla kırık olmaz seleye oturduğum zaman ,,
doğru kadro almaz isek diz ağrıları olur ve hatta sakatlanma bunuda anca bisikleti almadan önce denemek lazım bisikletin üst borusuna olan apış arası uzaklık 3-4 parmak olmalı bu doğru kadro aldınız demektir ...

Merhaba bisiklet forum sakinleri. Normal bisikletlerde düz şekilde oturuyoruz yani bütün bisikletlerde aynı biçimde. Fakat yarış bisikletlerinde direksiyon aşağıda olduğu için eğilmek zorunda kalıyoruz. Böyle durduğunuz için bel ağrısı yaşıyor musunuz?Rahat sürüyor musunuz? Yarış bisikleti alacağım karar verdim. Adana çünkü adana içerisinde kullanacağım ve heryer asfalt ve çakıl yol yok. Hergün bol bol sürmek istiyorum.Sizce salcano xrs 300 nasıl? bu fiyatlara önereceğiniz başka bisiklet var mıdır? (450-500 liraya)

XRS300 iyi değil. En azından XRS700'e bakmalısın. Hi-ten kadrolu bir başlangıç modeli seni yol bisikletinden soğutur.

Bel ağrısı yaşamıyorum. Bir rahatsızlığın yoksa sen de yaşamazsın. Arada bir pozisyonunu değiştireceksin, yeri gelecek mola vereceksin. Tüm yolu iniş pozisyonunda gitmeyeceğin için sorun olmaz, merak etme. :)

Ilk zamanlar bel agrisi yasayabilirsin, ama alistiktan sonra agri sikintin olmayacak

Sağolun üstadım cevap için. Dediğim gibi 450-500 liradan yukarıya çıkmam imkansız gibi. Bu civarlarda önerebilir misiniz?

O civarlarda sıfır olarak başka seçenek yok zaten. İkinci ellere bakabilirsin. XRS700 veya 800 bulabilirsin belki o fiyatlarda. XRS300'ü tavsiye etmem.

Öyle ama en azından bütçene uydurabilirsin pazarlıkla falan. Alüminyum kadrolu, daha iyi donanıma sahip bir bisiklet almış olursun.

Adana'da bulursam pazarlık yapacağım. İlk 1-2 ay kasksız dolaşmak zorunda kalacağım sanırım. o zamana kadar paramı biriktiririm

Geri