ymgirgicin soylediklerine katiliyorum bir iki ufak oneri getirmek istiyorum.. dr. konusunda hemfikirim baktirmak gerekir, en ufak onemsiz gibi gorunen bir agri bel, sirt ya da boyun bolgesinde cok ciddi sorunlarin baslangici olabilir. gozunuzu korkutmak gibi olmasin ama sinir sistemi ve omurga enteresan olaylar, sakatlayana kadar anlamiyorsunuz onemlerini
eger agriniz siyatik ise, (ymgirgicin bahsettigi sinir sIkIsmasi benim okudugum kadariyla siyatigin tanimi gibi geldi) ya da beynelminel bir kas tutulmasi ise o zaman tiger balm'i siddetle tavsiye ederim. ya da halk arasinda "yaki" diye tabir edilen, isitici kremler. agri kesicileri cok tavsiye etmem cunku semptomu gecici olarak ortadan kaldirip spasmi cozmuyorlar. ama isitan kremler bolgede kan dolasimini artirdiklari icin kasin gevsemesine yardimci oluyorlar.
ama eger soz konusu bir yirtik ya da eklemlerde bir zedelenme ise o vakit tam tersi soguk tedaviye ihtiyaciniz var. bunlarin belirlenmesi icin de doktora gitmeniz sart.
eger disk kaymasi soz konusu ise o vakit kremler merhemler maalesef sizin isinize hic yaramaz. tek sansiniz fizyoterapi. ama kalca bolgesi demeniz bu ihtimali zayiflastiriyor.
eger eklemlerde genel olarak sorun yasiyorsaniz, gnc tarzi magazalardan, ya da yurtdisina gitme sansiniz varsa ozellikle uzakdogu ya da avrupadaki homeopatik dukkanlardan alacaginiz joint lubricant adi altinda satilan haplari tavsiye ederim. ben daha onceki sakatliklarimda onlar sayesinde ayaga kalktim. bunlarin ozunde bilgimiz dogal jelatin var, o yuzden eger boyle bir sansiniz yoksa bol bol paca yemenizi oneririm
bu konuda ciddiyim
vucut enteresan bir mekanizma. bir cok organi guclendirmek icin o organi yemeniz gerekiyor, karaciger icin karaciger, bobrek icin bobrek, vs vs.. sakat at makat at ama gel de AB'ye gir simdi.. onlar olmasa tedavimiz kimyasallara kalacak
tiger balm demisken bunu simdilerde hemen heryerde istanbul'da bulabiliyorsunuz. Ozellikle beyazini alin eger secme sansiniz varsa. Eger bulamazsaniz bu kremin asli camphor'dur. herhangi bir aktar'da sizin icin hazirlayabilmeleri lazim. tek dezavantaji berbat kokmasi
her neyse gecmis olsun! biran once baktirin, sebebini ogrenin ona gore tedaviye baslayin derim. terzi kaslarimdaki yirtiklardan birisini ben yuzde seksenlik kopma seviyesine, egzersiz acar mantigiyla getirdim, ortopedistim beni muayehanesinden kovaliyordu gorunce
neyse, son oneri: fizyoterapi'de homeopatik yontemleri pek onermem. akupunktur vs evet yardimci oluyor, ama olayi cozmuyor maalesef, ve cok buyuk oranda geri donus, tekrarlama oluyor. o yuzden parayi kiyip adam gibi bir yere gitmenizi tavsiye ederim is bu raddeye varirsa.