Scudo Sports

Bel fıtığı ameliyatı olacağım :(

Scudo
@fztserhat tesekkurederim Haklısın ancak görüştüğüm 3 profesörün ikisi acil ameliyat diğeri ise kesinlikle ameliyat gerekmez deyince ne yapacağınızı sasiriyorsunuz. Bende 10 gün kadar daha beklemeye karar verdim ve 1 haftalık alternatif tedavi sonunda şu anda ağrılarım yok diyebilirim, bacagimdaki güç kaybı da düzeldi gibi geliyor ama ondan emin değilim çünkü yoğun bir istirahat surecindeyim. 3 gün yatmam gerekiyor, bugün ikinci gün. Hiç bir ilaç kullanmıyorum yaklaşık 1 haftadır. İnşallah işe yarar şifa buluruz Doğru yapıyorum demiyorum ama ameliyattan kacabildigim kadar kacacagim. İşe yarar bir sonuç alırsam paylaşırım arkadaşlar..
@fensinn tesekkurederim kardeşim, inan bende hiç sevmem bu işleri, ama bu gittiğim yerle ilgili olumsuz hiç bir şey duymadım, bizzat birinci ağızdan duyduğum 4 kişi tamamen duzelmisler, 2 kişi de ise hiçbir faydası olmamış. Yapılan işlemin herhangi bir tehlikesi yok... Anladığım kadarıyla fıtık çok ileri düzeyde değilse mekanik bir rahatlama sağlanıyor, ya kendiniz daha iyi hissediyorsunuz, yada bir işe yaramıyor, daha kötü olan varmıdır bilmiyorum. Geçen bir haftalık süreçte daha iyi hissediyorum ama dediğim gibi sürekli yatış pozisyonundayim, bakalım hayırlısı olsun diyelim..

Son düzenleme:
Güç kaybınız varsa ameliyatı geciktirmeyin. Zaman kaybedersiniz ve geri dönüşü zor olur. Güç kaybı yoksa çoğu fıtık zaten istirahatle kendiliğinden düzelir.

• Beğen
Tepkiler: no76
Bel fitiginda eger fitik patlamamissa alternatif tedavi yada fizyoterapi ile cok rahatlama sağlanabilir hatta duzelebilirde. Ama fitik patlamissa guc kaybi ve hissizlik tarzi belirtiler varsa bunlar gecici rahatlama saglar, iyilestim sanip fitik bolgesindeki sinirlerin daha da hasar gormesine sebep olur. Düzgün şekilde yapilan bir ameliyatta ayni yerden tekrarlama olasiligı düşüktür. Ama omurlar arasindaki yastiklardan biri alindigi icin dikkat edilmesse farkli yerden tekrar fitik olusabilir. Birde bazen ameliyat bölgesindeki yara dokusu sinire baski yapabiliyor fitik olmasa dahi.

• Beğen
Çok geşmiş olsun. Benim de belimde sıkıntı var. Kist görünüyor. Cuma günü Üniversiteye gideceğim. Bakalım oradaki prof dr. ne diyecek !

• Üzgün
Çok heçmiş olsun. Ben de bir antrenör(fitness-pilates-basketbol) olarak, sadece tek bölge odaklı egzersizlerin mantıklı olmadığını hatırlatayım. Tüm vücudu aynı ölçüde çalıştırmalı herkes. Tüm kaslar birbirine bağlıdır, tek bölgenin daha kuvvetli oluşu sakatlık riskini arttırır ve mantıksızdır. Squat, bench press veya şınav, deadlift, shoulder press gibi hareketlerle doğru ve kafanızı yormayacak bir programlamayla sakatlıklardan kaçınabilir ve daha etkili sürüşler yapabilirsiniz. Bu hareketler core bölgesini çok fazla aktive ederek, gelişimini sağlayacaktır.

Hocam yapmayın kaçıncı yüz yila geldik. Hala kırıkçı çıkıkcı mevzuları dönüyor. Bu olay aklıma cem yılmazın bir stand up gösterisini getirdi.

Şakası olmaz bu işlerin GİDİN Tedavinizi olun hastanede

• Hahaha
@ErzincanLee Hocam çok iyi bir fizyoterapisten tedavi alıyorum şu an, ancak çevremde bildiğim tanıdığım insanların giderek iyileştiği "manual terapi'' diyebilecegimiz bir uygulama yapılan yere gittim, yapılan işlemin bir risk teşkil etmediği kananatine varınca denemekte zarar yok dedim ve çokta inanmayarak ''işlemi" yaptirdim. Bir hafta önce gittim bir krem verildi sabah akşam sürdüm, 7. Günde tekrar gittim ve tedavi işlemi yapıldı, 1 hiç bir ilaç kullanmıyorum, ağrı yok, uyuşma yok, çekme yok, işe yardımı bilmiyorum çünkü 3 gün yatmam söylendi. İstirahat halinde olduğum için de kendimi iyi hissediyor olabilirim. Bugün ikinci gün, haftaya "ak fıtık, kara fıtık" belli olacak....🥴👍
@Tlg7 kesinlikle haklısın Hocam, fıtık zedeler için ekstra önem taşıdığı için core egzersizleri üzerinde durmuştum, genelde o bölgedeki zayıflıklar tetikliyor fıtık sorunlarını. Mesela bende yan bel kaslarının çok zayıf olduğu ortaya çıktı fizyoterapi sırasında...

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
@393814075036423 Tekrar geçmiş olsun. Ben de manuel terapi ve sporla, beni her sene en az 1 hafta yatıran bel fıtığından büyük ölçüde kurtuldum. Umarım bir an önce siz de iyileşirsiniz.

• Beğen
@ErzincanLee hocam gülmek iyi geldi, Allah razı olsun👍 ama doğru vallahi benimde kaynımda var 🤣
@erhan erhan çok tesekkurederim Erhan amin diyelim, buradaki bu dertten muzdarip olan herkes için...

• Beğen
Merhaba arkadaslar, bel fıtığı rahatsızlığının başlangıcından beri 70 günü geride bıraktım. Acil ameliyat olmam gerektiğini söyleyen, 3 Beyin cerrahi, 1 nörolog, 2 fizik tedavi doktoru na rağmen, ameliyat olmamam gerektigini söyleyen, benden daha ağır fıtık rahatsızlığı geciren 2 ayrı akadasimi ve tecrübelerini dinleyerek ameliyattan kaçmaya devam ediyorum. Son olarak 12 gün Hilt Lazer tedavisi aldım ve son 2 haftadır sırt, bel, bacak ve karın kaslarını güçlendirici egzersizlere devam ediyorum. Barfikste asılmaya devam ediyorum. Ağrılarım % 90 azaldı, uyuşmalar % 75 azaldı, güç kaybıni tam test edemiyorum ama daha iyiye gittiğini hissediyorum, inşallah öyledir, yaşam kalitem arttı, her gün 10 km kadar bisiklete biniyorum, her akşam belime eve aldığım infrared lamba ile 15 dakikalık seans uyguluyorum. Yatış, oturuş pozisyonuma dikkat ediyorum. Son söz olarak, yaptığım doğrudur demiyorum, ama şansımı bu yönde denemeye devam edeceğim, inşallah pisman olmayız diyelim, Allahtan herkese acil şifalar diliyorum

Merhaba arkadaslar, bel fıtığı rahatsızlığının başlangıcından beri 70 günü geride bıraktım. Acil ameliyat olmam gerektiğini söyleyen, 3 Beyin cerrahi, 1 nörolog, 2 fizik tedavi doktoru na rağmen, ameliyat olmamam gerektigini söyleyen, benden daha ağır fıtık rahatsızlığı geciren 2 ayrı akadasimi ve tecrübelerini dinleyerek ameliyattan kaçmaya devam ediyorum. Son olarak 12 gün Hilt Lazer tedavisi aldım ve son 2 haftadır sırt, bel, bacak ve karın kaslarını güçlendirici egzersizlere devam ediyorum. Barfikste asılmaya devam ediyorum. Ağrılarım % 90 azaldı, uyuşmalar % 75 azaldı, güç kaybıni tam test edemiyorum ama daha iyiye gittiğini hissediyorum, inşallah öyledir, yaşam kalitem arttı, her gün 10 km kadar bisiklete biniyorum, her akşam belime eve aldığım infrared lamba ile 15 dakikalık seans uyguluyorum. Yatış, oturuş pozisyonuma dikkat ediyorum. Son söz olarak, yaptığım doğrudur demiyorum, ama şansımı bu yönde denemeye devam edeceğim, inşallah pisman olmayız diyelim, Allahtan herkese acil şifalar diliyorum
Hocam bazen ameliyat olmaktan çok dediğiniz yöntemler işe yaratabiliyor .İncitmemeye ve zorlamamaya dikkat edin.Birde yüzmenin faydası olduğu söyleniyor.İmkanınız varsa bol bol yüzün.Ameliyat konusuna gelince eğer olacaksanız tam araştırmadan olmayın.Geçmiş olsun

Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Bel fıtığı teşhisi konuldu.Yaklaşık 30 gündür de ciddi anlamda beni etkiliyor.Öncesinde vardı ama oturunca yada 1 gün sonra geçerdi. Aranızda yol bisikleti kullanan ve fıtık rahatsızlığı olan var mı? Doktor ilk başta bisiklete binebilirsin dedi.Yol bisikletini gösterip sprint pozisyonunu da gösterince yaptığı açıklama şu oldu. Diskin kaymasını dışa çıkmasını çok daha kolaylaştıracak bir hareket uzak durman lazım. öne eğilme bizim istemediğimiz birşey Öne eğilince omur arası açılıyor ve ön tarafta basınç arttığından dolayı fıtık ilerleyecektir denildi.Belin dik durumda duracağı bisiklet tercih edilmeli dedi.
( Ağrı olmadığı zaman Trainer üzerinde 30 dk test sürüşü yaptım ve bel ağrısı oluştu ) Söylediği bana mantıklı geldi.

Doktor fizik tedavi ile daha rahat edeceksin bisiklette aynı pozisyonda çok kalma dedi (işin içine yol bisikleti girince durum farklı olacak )
Ay sonunda beyin ve sinir cerrahisi doktorunda son noktayı koyup onun yönlendirmesine göre yol çizeceğim.

En büyük şikayetim Bel ve kuyruk sokumu bölümünde ciddi yanma hissi.Sandalyede yada selede 10 dk oturduktan sonra yanma başlıyor kesinlikle ayağa kalkmak zorundayım Ateş üzerinde elinizi tutuyormuş gibi hissedebilirsiniz.

LOMBER MR İNCELEMESİNDE ;

Vertebra korpus yükseklikleri ve kemik iliği intensiteleri doğaldır.

L5-S1 disk sinyalinde dejenerasyona sekonder azalma , diskinde vakum fenomeni izlenmiş olup, disk posterosantral kesimde annüler yırtığın eşlik ettiği sol ağırlıklı geniş tabanlı disko osteofitik bulging mevcuttur. Solda belirgin nöral foramen –lateral resesler daralmıştır Sinir köklerine belirgin bası saptanmadı

Diğer düzeylerde belirgin disk herniasyonu ya da bası bulgusu saptanmamıştır.

Spinal kord L1 düzeyinde sonlanmaktadır.

Konus medullaris intensitesi homojendir.

Paravertebral alanlar doğaldı​

Son düzenleme:
Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Bel fıtığı teşhisi konuldu.Yaklaşık 30 gündür de ciddi anlamda beni etkiliyor.Öncesinde vardı ama oturunca yada 1 gün sonra geçerdi. Aranızda yol bisikleti kullanan ve fıtık rahatsızlığı olan var mı? Doktor ilk başta bisiklete binebilirsin dedi.Yol bisikletini gösterip sprint pozisyonunu da gösterince yaptığı açıklama şu oldu. Diskin kaymasını dışa çıkmasını çok daha kolaylaştıracak bir hareket uzak durman lazım. öne eğilme bizim istemediğimiz birşey Öne eğilince omur arası açılıyor ve ön tarafta basınç arttığından dolayı fıtık ilerleyecektir denildi.Belin dik durumda duracağı bisiklet tercih edilmeli dedi.
( Ağrı olmadığı zaman Trainer üzerinde 30 dk test sürüşü yaptım ve bel ağrısı oluştu ) Söylediği bana mantıklı geldi.

Doktor fizik tedavi ile daha rahat edeceksin bisiklette aynı pozisyonda çok kalma dedi (işin içine yol bisikleti girince durum farklı olacak )
Ay sonunda beyin ve sinir cerrahisi doktorunda son noktayı koyup onun yönlendirmesine göre yol çizeceğim.

En büyük şikayetim Bel ve kuyruk sokumu bölümünde ciddi yanma hissi.Sandalyede yada selede 10 dk oturduktan sonra yanma başlıyor kesinlikle ayağa kalkmak zorundayım Ateş üzerinde elinizi tutuyormuş gibi hissedebilirsiniz.

LOMBER MR İNCELEMESİNDE ;

Vertebra korpus yükseklikleri ve kemik iliği intensiteleri doğaldır.

L5-S1 disk sinyalinde dejenerasyona sekonder azalma , diskinde vakum fenomeni izlenmiş olup, disk posterosantral kesimde annüler yırtığın eşlik ettiği sol ağırlıklı geniş tabanlı disko osteofitik bulging mevcuttur. Solda belirgin nöral foramen –lateral resesler daralmıştır Sinir köklerine belirgin bası saptanmadı

Diğer düzeylerde belirgin disk herniasyonu ya da bası bulgusu saptanmamıştır.

Spinal kord L1 düzeyinde sonlanmaktadır.

Konus medullaris intensitesi homojendir.

Paravertebral alanlar doğaldı​
Bana da söylenen bir lafı size söyleyerek başlayayım, damdan düşenin halini damdan dusen bilir!.. Geçmiş olsun. 3 beyin cerrahinin acil ameliyat olmalisin dediği bir kişi olarak konuşuyorum. Ben ameliyat olmadım senin teşhisin aynısı ve iki tane fıtık var bende, artı kas, güç ve his kaybı da var!.... Birincisi; 2 ay boyunca bisikletin selesine dahi oturma, hatta mümkün olduğu kadar oturma pozisyonuna geçme, yan yat, sırt üstü yat, nasıl rahat edersen...ikincisi acilen B12, omega3, C vitamini ve Kolojen takviyesine başla, bunlar hayati derecede önemli ''fıtık iyilesmesinde''....Simdi ben neler yaptığımı anlatayim bir barfiks demirinde gün içinde aklıma geldikce sallanmadan sadece asıldim ve 1 dakika kadar bekledim. Ödem çözücü iğne, ilaç ve kremler kullandım, İnfrared lamba aldım(Philips 100 watt)( elektrikciden 3 metrete kablo ve açma kapama tuşu yaptırdım, prize takip kullanıyorum) sabah akşam 20 dakika belime tuttum(çok rahatlatıyor, ağrı kalmıyor), Jelgo isimli veya muadili bir jel kullandım, şeker ve karbondirati kestim, arada bir paça ictim balık yedim, zorlamadan abartmadan ve omurgayı dik tutarak esneme germe yaptım, ve düzenli yürüyüş yaptım. Son olarak 10 seans Hilt lazer terapi aldım(Hilt lazer çok çok önemli) ..... Şimdi bütün bunlar benim araştırıp öğrendiğim ve uyguladigim konular, işin uzmanlarını ve daha çok ''damdan dusenleri'' dinleyerek bulduğum çareler. Kesinlikle bunları yap demiyorum! Yaptıklarımı paylaşıyorum, karar senin!.... Şunu biliyorum; fıtık iyilesebilen bir ''yaradır!'' Doku kendini tamir edebiliyor ve uygun davranışlar yapıldığında fıtık geri cekilebiliyor, Buna inan ve stress ten uzak dur. Kendine uygun doğru çözümleri bulursan 3 ile 6 ayda rahatlarsın... İki buçuk ayın sonunda benim agrilarim neredeyse kalmadı, uyuşma çok az güç kaybı çok az ve dik oturarak arada bisiklet kullanıyorum ama biraz daha kullanmasam ve sadece yürüyüş yapsam daha iyi olacak.... En önemli konulardan biri de ''STRESS''.... Stress ten ne kadar uzak kalabilirsen o kadar çabuk iyilesirsin....(not: kendine çok cok iyi bir fizyoterapist bul)
1. Dinlenme,
2. Takviyeler( omega3, B12, kollajen, C vitamini, **glukozomin kontrotin)
3. Stress
4. Beslenme,(Şeker karbonhidrat uzak dur)
5. Ödem çözücü ilaçlar
6. Uygun fiziksel aktiviteler
7. İsinin ehli bir Fizyoterapist bul(**osteopati,manuel terapi)
8. İnfrared tedavi, Hilt lazer gibi tedavi yöntemlerini hiç hafife alma
9. YouTube da bul ''fitik iyileşir mi?''
10. İyilesecegine inan.... :)
Bütün bu anlattıklarımı kendinize göre uyarlayin, kan degerlerinize baktırin ona göre çözümler uretin Not: Benim yaptıklarım ve yazdiklarim kesin doğrudur demiyorum, bunlar kendime göre bulduğum cozumlerim, nasıl bir yol izleyeceğiniz sizin kararinizdir, geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Bana da söylenen bir lafı size söyleyerek başlayayım, damdan düşenin halini damdan dusen bilir!.. Geçmiş olsun. 3 beyin cerrahinin acil ameliyat olmalisin dediği bir kişi olarak konuşuyorum. Ben ameliyat olmadım senin teşhisin aynısı ve iki tane fıtık var bende, artı kas, güç ve his kaybı da var!.... Birincisi; 2 ay boyunca bisikletin selesine dahi oturma, hatta mümkün olduğu kadar oturma pozisyonuna geçme, yan yat, sırt üstü yat, nasıl rahat edersen...ikincisi acilen B12, omega3, C vitamini ve Kolojen takviyesine başla, bunlar hayati derecede önemli ''fıtık iyilesmesinde''....Simdi ben neler yaptığımı anlatayim bir barfiks demirinde gün içinde aklıma geldikce sallanmadan sadece asıldim ve 1 dakika kadar bekledim. Ödem çözücü iğne, ilaç ve kremler kullandım, İnfrared lamba aldım(Philips 100 watt)( elektrikciden 3 metrete kablo ve açma kapama tuşu yaptırdım, prize takip kullanıyorum) sabah akşam 20 dakika belime tuttum(çok rahatlatıyor, ağrı kalmıyor), Jelgo isimli veya muadili bir jel kullandım, şeker ve karbondirati kestim, arada bir paça ictim balık yedim, zorlamadan abartmadan ve omurgayı dik tutarak esneme germe yaptım, ve düzenli yürüyüş yaptım. Son olarak 10 seans Hilt lazer terapi aldım(Hilt lazer çok çok önemli) ..... Şimdi bütün bunlar benim araştırıp öğrendiğim ve uyguladigim konular, işin uzmanlarını ve daha çok ''damdan dusenleri'' dinleyerek bulduğum çareler. Kesinlikle bunları yap demiyorum! Yaptıklarımı paylaşıyorum, karar senin!.... Şunu biliyorum; fıtık iyilesebilen bir ''yaradır!'' Doku kendini tamir edebiliyor ve uygun davranışlar yapıldığında fıtık geri cekilebiliyor, Buna inan ve stress ten uzak dur. Kendine uygun doğru çözümleri bulursan 3 ile 6 ayda rahatlarsın... İki buçuk ayın sonunda benim agrilarim neredeyse kalmadı, uyuşma çok az güç kaybı çok az ve dik oturarak arada bisiklet kullanıyorum ama biraz daha kullanmasam ve sadece yürüyüş yapsam daha iyi olacak.... En önemli konulardan biri de ''STRESS''.... Stress ten ne kadar uzak kalabilirsen o kadar çabuk iyilesirsin....(not: kendine çok cok iyi bir fizyoterapist bul)
1. Dinlenme,
3. Stress
5. Ödem çözücü ilaçlar
Bütün bu anlattıklarımı kendinize göre uyarlayin, kan degerlerinize baktırin ona göre çözümler uretin Not: Benim yaptıklarım ve yazdiklarim kesin doğrudur demiyorum, bunlar kendime göre bulduğum cozumlerim, nasıl bir yol izleyeceğiniz sizin kararinizdir, geçmiş olsun...
Merak ettiğim bir konu var, rahatladım demişsiniz ama doktor söz konusu fıtığın durumu hakkında güncel bir şey söyledi mi?
(İlerlemiş gerilemiş vesaire)
Bisiklet sürüyor musunuz? Doktor sürebilirsiniz dedi mi?

Olaydan çok uzağım, fıtık iyileşir mi iyileşmez mi iyileşirse ne kadar iyileşir bilmiyorum ondan soruyorum.

@CeCeKa Geçmiş olsun. Vücudu asıl taşıması gereken kasların zayıflaması ve bunun yanında alınan kilolar, vücuda binen yükleri omurgaya ve eklemlere yüklüyor. Ben bisiklete binmeye başladıktan sonra her yıl bir iki kez yaşadığım fıtık ağrılarım çok çok büyük oranda düzeldi. Yıllar önce gittiğim ortopedist belime taktığım korsenin aslında kaslarımın yapması gereken işi yaptığını söylemişti. Tekrar geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa ve no76
Merak ettiğim bir konu var, rahatladım demişsiniz ama doktor söz konusu fıtığın durumu hakkında güncel bir şey söyledi mi?
(İlerlemiş gerilemiş vesaire)
Bisiklet sürüyor musunuz? Doktor sürebilirsiniz dedi mi?

Olaydan çok uzağım, fıtık iyileşir mi iyileşmez mi iyileşirse ne kadar iyileşir bilmiyorum ondan soruyorum.
Merhaba şöyle cevaplamaya çalışayım, bir beyin cerrahi bisiklet surmeyle ilgili sizin genel durumunuza göre yine genelleme yaparak cevap verebilir. Herkesin fıtığı kendine özel diyebilirim. Yani kocaman bir fıtığınız olabilir ama size hiç bir rahatsizlik vermeyebilir. Onun yarısı kadar bir fıtık ise bir başkasını hareketsiz bırakabilir. Fıtığı olan birine bisiklet sürmek iyi gelebilir, bir başkasına yaramayabilir... Omurganizin yapısı, spinal kanal genişliği, ödem durumu vs.. bir sürü etken var bu işte... O yüzden sizin kendinizi nasıl hissettiğimiz önemli doktorun yönlendirmeleri icin Benim durumuna gelirsek tekrar doktora gitmedim, daha erken bunun için 1 ay kadar daha bekleyip MR cektirecegim ve fıtık ta bir değişiklik varmı gorecegiz.... Sol ayak baş parmağımdaki gelip giden uyuşmalar in dışında başka hiçbir rahatsızligim kalmadi, Birde sol bacaktaki incelme var ama onun hemen düzelmesini beklemiyorum. Zayıflayan kasları tekrar toparlamak bir süreç ister..Kullandığım takviyelerin ve Hilt lazer terapinin benim iyileşme sürecinde etkisinin çok olduğunu düşünüyorum. Bu günlerde mümkün olduğu kadar bisiklet surmuyorum, henüz çok erken, çok ciddi bir doku travması yaşadık aslında en az 3-6 ay geçmesi lazım. Bu zaman sürecinde, kasları da güçlendirip, yeni normale göre davranış gelistirmek gerekiyor. Yani artık oturup kalkarken veya bir şey kaldırırken çok temkinli ve dikkatli davranıyorum, bir olumsuzluk hissettigim anda tüm hareketlerimi rolantiye alıp, kendimi dinliyorum ve toparlamaya çalışıyorum. Kendi kendinizin doktoru olmak zorundasınız bir yerde.....

1. Dinlenme,
3. Stress
5. Ödem çözücü ilaçlar
Öncelikle detaylı bilgi verdiğiniz için teşekkür ediyorum.Belirttiğiniz gibi fıtığın durumu kişiden kişiye farklı tepkiler verebiliyor.Size iyi gelen bana gelmeyebilir yada tam tersi olabilir.Madde madde yazdıklarınıza elimden geldiğince dikkat edeceğim.
@CeCeKa Geçmiş olsun. Vücudu asıl taşıması gereken kasların zayıflaması ve bunun yanında alınan kilolar, vücuda binen yükleri omurgaya ve eklemlere yüklüyor. Ben bisiklete binmeye başladıktan sonra her yıl bir iki kez yaşadığım fıtık ağrılarım çok çok büyük oranda düzeldi. Yıllar önce gittiğim ortopedist belime taktığım korsenin aslında kaslarımın yapması gereken işi yaptığını söylemişti. Tekrar geçmiş olsun.
Teşekkür ederim hocam.Kilo konusuna dikkat etsem de vücudu taşıması gereken kaslarımın güçlü olduğunu söyleyemem ona dikkat etmek gerekiyor genelde hep aynı şeyi duydum.Doktor fıtık durumu için boyumun da biraz etkili olduğunu belirtti.1.96cm olunca ister istemez çok dik durmaya çalışsam da farkında olmadan dik konumu kaybedebiliyorum.Bir de yol bisikleti olunca davetiye gibi oldu.

Geri