Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bel fıtığı ve bisiklet

merhaba,

bende de 2 adet bel fıtığı var. bisiklet çok iyi geliyor. 6 yıldır tecrübeyle sabit. bacaktaki kasılma ve çekmeleri yok ediyor. uzun süre bisiklete binmediğim zaman tekrar başlıyor. 30-40 km bir tur yaptığımda en az bir hafta hiç çekme olmuyor gayet iyi hissediyorum. ama kış gelince hem bisiklete binememekten hem de havaların soğumasından kaynaklı ağrı ve çekme çok yaşıyorum. en çok da soğuklar etkiliyor. mümkün olduğunca belinizi, bacaklarınızı ve ayaklarınızı sıcak tutun.

@rapheracles

ben tur bisikletinden yol bisikletine yeni geçtim. çok uzun sürüşlerim olmadı ama eğilme durumundan yana herhangi bir sorun yaşamadım. ama sele pozisyonu vs. iyi ve doğru ayarlamaya özen gösterin. bisiklet türü farketmeksizin çoğu ağrıya bu sebep oluyor.

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
Scudo
@makaram
merhabalar, çekme ve ağrı derken bunu biraz açabilir misiniz acaba? Bende de sırt ve bel fıtığı başlangıcı var ve 2 senedir yoğun bisiklet sürüyorum. Sert antreman sonraları 2-3 gün bacaklarda ağrı oluyor ama bunların bel fıtığı ile mi yoksa kas yırtılması mı olduğunu çok net ayırt edemiyorum. O sebepten size sormak istedim.

@makaram
Bilgilendirme için teşekkür ederim. çekme sıkıntısı yaşamıyorum ama hareketsiz bir hayat yaşadığımdan dolayı ağrılarım oluyor ara sıra. Çekinmeme gerek yok anladığım kadarıyla

@Aziz Unsal

merhaba,

bel fıtığı bacağa baskı yaptığı zaman çekme oluşur. mesela kaldırıma çıkarken ayağınızı her zamanki kadar yukarı çekersiniz ama o her zamanki kadar yukarı kalkmaz. bir kaç kere düşmüşlüğüm var öyle. baskı gören bacağınızı diğerine göre daha güçsüz hissedersiniz. kalçanızdan ayak ucuna kadar bacağınızın içinde bir halat varmış da sanki bacağınızı tam düm düz açmanıza engel oluyormuş gibi hissedersiniz ve sırt üstü yere uzanıp bacağınızı düm düz yapıp kaldırmaya çalıştığınızda bacağınız ağrır ve zorlanırsınız. tam düm düz olmaz. olunca da ağrır. çekme böyle bişey. egzersiz yaptıkça açılır ve düzelir. fizik tedaviye gittiğimde verilen egzersizlerin biri buydu.

yukarıda da belirttiğim gibi 40-50 km sürüş sonrası bacağım baya açılıyordu ve 1 hafta 10 gün hiç çekme yapmıyordu. başka bir sağlık probleminiz yoksa bisiklet sürmek fıtığa iyi geliyor. tavsiye eden doktorlar da var.

bahsettiğiniz ağrılar üst ve alt kaslarda ise hamlama veya zorlamaya bağlı aşırı yorulmadan olabilir. ama diz bölgesinde daha çok noktasal veya kısıtlı bir bölge ağrısı ise menüsküs problemi olabilir. ben şuan yaşıyorum maalesef. kas ağrıları bir kaç gün sonra düzeliyorsa pek sorun olduğunu düşünmüyorum. bu ağrıların önüne geçmek için yüksek kadanslı sürüşler yapın ya da bacaklarınızı ve dizlerinizi güçlendirecek ezgersizler yapın.

@rapheracles

bisiklete binmek için çekinmenize gerek yok. ama çok hareketsiz iseniz çok zorlayıcı bir şekilde sürmeyin. farklı sorunlara sebep olabilir. en azından belirli bir kondisyona ulaşana kadar hafif tempolu ve zorlayıcı olmayan sürüşler yapın. bir de yine zorlayıcı olmadan yüksek kadans (düşük viteste hızlı pedal çevirme) ile sürmeye gayret edin.

• Beğen
Tepkiler: rapheracles
Birkaç ay antrenman yapıp öyle uzun tura çıkmayı düşünüyorum zaten. Bakalım hayal kurmaya başladım şimdiden :)

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
hayal kurmak düzeldir. gerçekleştirmek daha da güze :)

• Beğen
Tepkiler: rapheracles
Benimkide ara sıra kendini hatırlatıyor. Bel fıtığı, core bölgesinde ki kasların kullanılmamasından çok etkilenen bir rahatsızlıktır. Bisiklet sürerken core bölgesi aktif olduğu için iyi geliyor.

Merhaba yaklaşık 7 aydır bel fıtığı hastasıyım bazı doktorlar bisiklet kullan ıyı gelır dedı fakat genel olarak bır sonuç yok ben herşeye rağmen mayıs ayında yavas yavas basladım ve suan 30-35 ortalama ıle turlarımı bıtırebılıyorum fakat arasıra belımr kramp gırıyor duruyorum önerisi olan varmı performansımı ve bacağımı geliştirecek herhangi bir şey

bende de var aynı durum (başlangıç sanırım pek ağrı hissetmiyorum.) kimse önermedi bisikleti ama şahsi kanaatim yol bisikletinin bel fıtığına pek de faydası olmayacağı yönünde (oturuş pozisyonu, selenin sertliği ve yoldan gelen titreşimlerin yumuşamadan omurgaya iletiliyor olması sebebiyle). Bu benim şahsi fikrim uzman değilim. Çözümü gidonu yükseltip boğazı kısaltıp seleyi genişetmekte arıyorum ve 700x30c lastikler . bi nebze tur bisikleti kıvamına geliyor böylece.

Bende fıtık var mı yok mu bilmiyorum ama geçen yürüyemeyecek kadar belim ağrıyordu 1 saat kadar kızgın güneş altında hafif tempo sürüş yaptım 2-3 saat sonra geçti o günden beri hiç ağrı sızım yok

Bende boyun fıtığı var. Dün gece sürüşe çıktım ve inanilmaz rüzgar (poyraz) vardı. Bir muddet sürdüm ama rüzgar pek musade de etmedi.
Eve gectim, sıcaklığım gecince boynumda bi ağrı, bi tutulma... Kısacası hiç iyi gelmedi. Tabi benim durumum için bisiklet dolayli yoldan (rüzgar) olumsuz etkide bulunuyor.
Buff, atkı, boyunluk her neyse onlardan takmam şart sürüşte.

Adi ne olursa olsun her hastalık ve rahatsızlığın kişiye özel bir durumu oluyor. Ben de boyun fıtığı düzleşmesi ile beraber belde de zorlama sonucu bir sıkıntı var. Bunlarla ilgili tecrübelerimi paylaşabilirim. Artık zaman değiştiği için yaptığınız sporları - hangi olursa olsun- yapan ıllaki uzman doktorlara ulaşabilirsiniz. Herhangibir uzman doktor ,yaptığınız spor yada hobinize kısıtlama koyup yaşam keyfinizi azaltırken , aynı sporla ilgilenen bir uzmanın tedavi sayesinde hem rahatsızlığınızı tedavi edip yaşam standartinizi yükseltirken hem de sporunuzla ilgili kısıtlama olmayacak yönlendirmeler yaparak yaşam keyfinizinden de mahrum kalmamış olursunuz. Geçmiş olsun. Sağlıcakla pedallayın.

• Beğen
Tepkiler: juba
@Çağdaş78 devlet hastanesınden başka bır yere bütçe yetmiyor hocam ?

@juba hayır yanlış anladiniz. Biraz araştırma yaparak biraz dolaşarak yaptığınız sporu yapan uzman doktoru bulacaksınız. Artık yeni nesil doktorlardan böyle uğraşıları olanı bulmak daha mümkün .:harika::harika::harika::

• Beğen
Tepkiler: ali önder
@Çağdaş78 baya bır yere gıttım ama hiç denk gelmedi varmı senın tanıdığın

@Çağdaş78 o sporu yapmayan Dr dan veyahut fizyoterapist ten uzak duracaksın. Yorumları bekara kari boşamak oluyor....

• Beğen
Tepkiler: juba
Maalesef. Bulunduğunuz ildeki bisiklet grupları içinde muhakkak bilen vardır. Yada doktorun kendisi vardır. Moral bozmayın. Dikkatli ve temkinli olun.

Güncel bilgi almak istedim. Bel fıtığı olup da bisiklet kullananlar var mı? Benimki daha 2 hafta önce ortaya çıktı, o yüzden tecrübem yok. Teşekkürler.

Güncel bilgi almak istedim. Bel fıtığı olup da bisiklet kullananlar var mı? Benimki daha 2 hafta önce ortaya çıktı, o yüzden tecrübem yok. Teşekkürler.
Bende yaklaşık 5 yıldır bel fıtığı rahatsızlığı mevcut.
Bisiklet sürüşlerine uzun süre ara verip tekrar sürmeye başladığımda, kaslarım alışana kadar, sürüş sonrası yorgunlukla beraber bir ağrı oluşuyor, katlanılamaz değil fakat hayat konforunu azaltan bir durum.
Fakat sürmeye alıştıkça bu ağrı hemen hemen hiç olmuyor.
Tabi ki kişideki fıtık durumuna ve derecesine bağlı bu değişkenlik gösterebilir. Bendeki fıtık, iki kemiğin tam arasında boşlukta oluşmuş, ani hareket, ağır kaldırma vb... beli zorlayan bir hareket yapmadığım sürece, hiçbir ağrı ve zorlayıcı bir durum yaşamıyorum. Belki bu yönden bu rahatsızlığı yaşayan diğer kişilere göre daha avantajlı durumdayım.
Ani hareketlerden, darbelerden, farkında olmadan ayağınızı çukura düşürmekten (bu bisiklet için de geçerli), ağır kaldırmadan, yamuk oturmaktan, yumuşak zeminde yatmaktan kendinizi sakınmanız gerekir. Geçmiş olsun.

Bende yaklaşık 5 yıldır bel fıtığı rahatsızlığı mevcut. Bisiklet sürmeye uzun ara verip tekrar sürmeye başladığımda, kaslar alışana kadar, sürüş sonrası yorgunlukla beraber bir ağrı oluşuyor, katlanılamaz değil tabi ki. Fakat sürmeye alıştıkça bu ağrı artık hiç olmamaya başlıyor.
Tabi ki kişideki fıtık durumuna ve derecesine bağlı bu değişkenlik gösterebilir. Bendeki iki kemiğin tam arasında boşlukta oluşmuş, ani hareket, ağır kaldırma vb... beli zorlayan bir hareket yapmadığım sürece, hiçbir ağrı ve zorlayıcı bir durum yaşamıyorum. Belki bu yönden bu rahatsızlığı yaşayan diğer kişilere göre daha avantajlı durumdayım.
Ani hareketlerden, darbelerden, farkında olmadan ayağınızı çukura düşürmekten (bu bisiklet için de geçerli), ağır kaldırmadan, yamuk oturmaktan, yumuşak zeminde yatmaktan kendinizi sakınmanız gerekir. Geçmiş olsun.
Çok teşekkürler. Ağrısı ve teşhisi çok yeni olmasına rağmen bendeki fıtık ileri görünüyor. O yüzden ben de deneyimleyerek göreceğim. Sanırım fizik tedavi ve pilates ile biraz güçlenene kadar uzun süreli bisiklet denememeliyim.

Geri