Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Beldesan Flamingo'yu Restore Edelim

@mariokaldato
Evet önce ona bakmam lazım,iş çok daha çok başındayım,hatta başlamadım,iyi bir planlama yapmam lazım,yapılacaklar diye.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@mudo77 Marka tavsiye edemiyorum çünki klasik tarzda sıfır maşa biraz zor bulunur. Yurt dışından araştırırsanız bulmanız daha kolay olabilir.

Bisikleti moleküllerine ayırdım sayılır,yalnız maşa ve göbek kaldı,o da akşam olduğu için,ardından boya sökülecek ve parçalar elden geçecek.
P_20161009_184229_1_p.jpg P_20161009_184250_1_p.jpg P_20161009_184321_1_p.jpg

Boya temizliğine maşa ve gidon boğazından başladım,hem zamanın azlığından hem de tecrübe kazanmak için.Açıkçası zormuş,kadro için kocaman ve boş bir pazar günü lâzım.
P_20161013_180354_1_p.jpg P_20161013_213832_1_p.jpg P_20161013_213749_1_p.jpg
Bu arada eğri olan maşayı değiştirmeyi düşünüyordum ama bisikletci Cengiz usta böyle maşayı bulamayacağımı söyledi ve takozla düzeltti.Yalnız su terazisiyle üst kısımda biraz daha eğrilik olduğunu ölçtüm o da boyadan önce düzeltilecek.
P_20161013_214339_p.jpg
P_20161013_214412_1_p.jpg

Dosyalar

• P_20161013_214435_1_p.jpg
    P_20161013_214435_1_p.jpg
    70,7 KB · Okunma: 12
@mudo77 bence bu bisikleti single speed yapin.
Ben haziran ayinda alman yapimi 80 model bir kalkoff camaro almistim, ne yapayim ne edeyim diye uzun uzun dusundum tasindim sonunda single'da karar kildim.
Iyi ki de oyle yapmisim. Asiri dik olmadikca her turlu rampayi cikiyorum. Aktaricilari, telleri, coklu aynakolu ve vites kollari olmayinca bisiklet kus gibi hafifledi ve sade bir hal aldi.
Kullandigim tekli aynakol 46t, arka disli ise 16t. Duz yolda gayet iyi kaciyor. Single'a alisinca aslinda bisiklette vites kullanmanin gereksiz bir ayrinti oldugunu dusunmeye basliyorsunuz.

:) Bak aşagida ne yaziyor;

@mudo77

Oncelike kolayliklar dilerim, insalllah gonlunuze gore olur.

Beldesan flamingo benim icin cok ayri bir bisiklet. Resmen yuregimi sizlatan cinsten. Şöyle ki komşumuzun oglunun (arkadasim demeye dilim varmadi :naslyany:) bu bisiklettn vardi. Benim de pinokyom var o zaman. Yaşımızda 10 faladi heralde. Resmen yalvarma dereccesinde istememe ragmen 1 kere bile surdurmedi bana. Siimdi temiz 1 taane bulsam alirim heeralde hemen

• Beğen
Tepkiler: mudo77
@Kuzey Ege

Bu bisikleti eşim için yapıyorum ve beraber turlara katılmayı düşünüyoruz.Hem bu sebepten hem de orjinal olmasını istediğim için en azından bu bisikleti,ileride başka bir tanesini single speed yapabilirim,vitesli yapacağım.Söylediklerine kesinlikle katılıyorum hafiflik ve görünüm açısından,ama belirttiğim sebeplerden dolayı vitese devam ;):)

@reed

Teşekkürler,benimde beldesan pinokyom vardı,mavi renkli,bu yüzden beldesanın bende de ayrı bir yeri vardır.Umarım sizde temiz bir tane bulursunuz.;):)

Konuyu görmüştüm ama yazamadım kusura bakmayın. Bende çok yakın zamanda aynı kadroyu çoğu "orijinal parçaları " ile restore ettim. Bu işe başlamadan önce bu bisikleti nerede kullanacağınıza iyi karar verin, ben sahilde kullanmak için topladım ve bu bağlamda 52/20 vites oranını seçtim ama bu zor bir oran. İmkan varsa 42-46 diş daha iyi olur,ama bulmak çok zor,ben mesela bulamadım. Aliexpress veya Ebay'den sipariş vermek lazım.Jantlara,göbeklere ve göbek mandallarına geçmek istiyorum ; Görsel olarak gerçekten güzel parçalar ben bayağı uğramıştım temizlemek için,göbekleri dizme göbek yapmanızı öneririm,kafesli bilya parçası gerçekten çok çok adi bir malzeme. Jantlar ağır,zaten bisiklet de genel olarak ağır. Maşayı yol yakınken kesinlikle değiştirin,beni uyardılar ben değiştirmedim ve şu anda maşadan kaynaklı furş takımında boşluk var. Sele borusunu yeni almanız gerekirse tam 25mm almanız gerekecek, daha doğrusu Türkiye'de bulamayacaksınız, tornacıda 25,4 olan klasik bir boruya paso attırıp inceltireceksiniz yada Aliexpress veya Ebay seçiminiz olacak. Benim boya sökme,zımparalama işlemim oldukça uzun sürdü ama sonunda boyası güzel oldu. Sırayla 1500-800-600-400 ve 200 ile zımparaladım. Sizin soracak sorularınız varsa cevaplayabilirim,kolay gelsin.

@Tolga Çelebi

Öncelikle bu kadar yardımcı bir anlatım dili seçtiğiniz için teşekkür ederim.Önerilerinizin hepsini değerlendireceğim.Sizin bisikletinizle benim ki benzeyecekler renk açısından,Bende boyanın iyi olması için uğraşacağım,bakalım artık yavaş yavaş yapmaya çalışıyorum.Soracağım birşey olursa mutlaka sizden yardım alacağım,tekrar teşekkürler.

Yaklaşık 1 yıl süren çalışmam bitti,daha iyi olabilirdi bence,ama zamanın az olması şartlar anca bu kadar olmasına izin verdi.Amatör bir çalışma umarım beğenirsiniz.Bu arada bisiklete kızımın adını verdim,zaten ona hediye ettim.Fotoda ki oğlum Yiğitte kıskanmadı değil yani :)
P_20170826_174331.jpg P_20170826_174345.jpg P_20170826_174359.jpg P_20170826_174418.jpg P_20170826_174444.jpg P_20170826_174505.jpg P_20170826_174523.jpg 20170826_175704_1.jpg

bravo dostum başarılı bir çalışma olmuş eline emeğinize sağlık...gidon kapaklarının olduğu uç kısım dikkatimi çekti ayna olarak görevini yerine getiriyorsa yaratıcı parlak bir fikir,daha önce hiç rastlamamıştım eğer yaygın bir şey ise cahilliğime verin..:) he kahverengi bantın üzerine beyaz sarmışsınız fakat gidon tek renk olsaymış daha mı iyi olurdu ne?

• Beğen
Tepkiler: velespit7
@maraz
Teşekkürler,öncelikle aynayı yurt dışından getirttim,bayağı oldu bekliyordu,gidon konusuna gelince farklı bir çalışma olmasını istedim,aynalar ve bisiklet beyaz olunca uyum içinde olduğunu düşünüyorum.

P_20170826_183527.jpg

Rengi ve tasarimi harika gercekten elinize emeginize saglik.

@mariokaldato
Teşekkürler,en kolay ve zevkli kısmı tasarım zaten.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Icinde kendi emeginin olmasi ona manevi bir deger katiyor . ben su an kendi topladigim retro tur bisikletimi cok seviyorum misal, ordan biliyorum

2017-08-08_09-02-01_HDR.jpg

Geri