Scudo Sports

Belgrad ormanı

@MertV Bahçeköy yolunu biliyorum da ormanın içinde yol durumu nedir? Asfalt yollar da toprak yollar da varmış galiba.
Orman içini bilmiyorum, geçen sene arabayla gittğimde asfalt yol vardı ama çok uzun değildi diye hatırlıyorum

Scudo
@MertV Tamamdır,teşekkür ederim.

Konuyu baştan sona okudum. Dibimdeki ormana gitmediğim için utanıyorum açıkçası, bilgi almak istedim.

2015 gibi bayağı aktifmiş konu, sonra ne olduysa ilgi azalmış.

Muhtemelen bu aralar bisikleti arabanın arkasına atıp götüreceğim, bir deneme sürüşü yapacağım. Ormanın Göktürk’e en yakın girişi neresidir?

• Beğen
Tepkiler: bonder76
Konuyu baştan sona okudum. Dibimdeki ormana gitmediğim için utanıyorum açıkçası, bilgi almak istedim.

2015 gibi bayağı aktifmiş konu, sonra ne olduysa ilgi azalmış.

Muhtemelen bu aralar bisikleti arabanın arkasına atıp götüreceğim, bir deneme sürüşü yapacağım. Ormanın Göktürk’e en yakın girişi neresidir?

Total benzincinin olduğu göbekten Çiftalan tabelasını takip edin. Hancar galerinin yanındaki yoldan yukarı gideceksiniz. 3-4 km sonra bir yol ayrımı olacak sağ Belgrad girişi.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
Total benzincinin olduğu göbekten Çiftalan tabelasını takip edin. Hancar galerinin yanındaki yoldan yukarı gideceksiniz. 3-4 km sonra bir yol ayrımı olacak sağ Belgrad girişi.
Şimdi bahsettiğiniz girişi haritadan takip edip bulmaya çalıştım. Ormana Kurtkemeri mesire yerinden giriliyor doğru mudur?

Benim bu haftaki plan iptal oldu.

• Üzgün
Tepkiler: makaram
Bir hafta erteleme oldu ama yarın bir aksilik olmazsa,sabah erkenden yola çıkmayı planlıyorum. Kadıköy'den Beşiktaş'a geçip,oradan da sahil yolu üzerinden önce Sarıyer Atatürk Kent Ormanı'na gidip,sonra da Belgrad Ormanı'na geçmeyi planlıyorum.

Bugünkü tur bitti, ilk defa bir gün içerisinde bu kadar yol yaptım. 94.70 km. İlk önce, Beşiktaş İstinye sahil yolu güzergahı üzerinden Sarıyer Atatürk Kent Ormanı'na gittim. Gayet güzel bir yer olmuş, yıllardır burayı atıl bırakanlara biraz saydım. Vatandaşa açılması çok iyi olmuş. İBB, burayı gayet güzel yapmış, çalışmalar yer yer hâlâ devam ediyor. Oradan da Bahçeköy yolu üzerinden Belgrad Ormanı' na geçtim. Çok az asfalt yol kullandım. Daha çok ormanın içindeki toprak yolları kullandım. İnanılmaz keyifli bir gün oldu. IMG_20200621_161351_478.jpg
Atatürk Kent Ormanı
IMG_20200621_093807.jpg
Belgrad Ormanı
IMG_20200621_114228.jpg
IMG_20200621_110659.jpg

[@MertV Benim girdiğim yollara yol bisikleti girmez. Toprak yollar çok düzgün değil ayrıca bazı yerlerde çamur sıkıntı. Yolun ortasında çamur öbekleri var. 1-2 yerde ben bile kaydım.

@Burak Altaç 700x35 lerle zor da olsa olur gibi mi o zaman hocam şehir bisikletleriyle?

@Gkt34 Olur desem bir dert,olmaz desem bir dert. Çok çamurlu az kullanılan yollara girmezseniz belki olur ama oralarda da yine çamur öbekleri var. Etrafındaki azıcık kuru yerden dolaşıp geçerim dersen olur.
Ben ilk girdiğim hiç kullanılmayan yolda az daha düşüyordum,ayakkabım neredeyse boğazına kadar çamura battı.
En iyisi ,oraya gidip ufaktan bir kolaçan etmek. En olmadı,asfalt yoldan aşağıya Kemerburgaz tarafına Büyük Baraj'ın oradaki parkura doğru gidersiniz. Baraj gölünün etrafında 5000 metre yürüyüş parkuru var. Ben oraya da indim ama tabii orman içinde olsa da ,doğal toprak yol keyfi vermiyor. Hem daha kalabalık.

herkese merhaba, orman içi grup olarak gittiğiniz sürüşler olursa beni de bilglendirebilir misiniz :) ? yeni başladım bu spora, grup olarak gidiliyor ise bi yerlere katılmayı çok isterim. Teşekkür ederim.

merhabalar son zamanlarda belgrad ormanında fazla sayıda aktif bisiklet grupları görüyorum nasıl organize oluyorlar nerelere gidiyorlar merak ediyorum doğrusu.
doğada sürüş bana her zaman daha güvenli gelmiştir. bol oksijen az insan ve araba... önerilere açığım kişi yada gruplara katılabilirimde
ayrıyetten bildiğim güzel yol ve rotalar var. önceden plan yapıp birlikte turlayabiliriz

belgrad ormanında kamp yapan oldumu hafta sonları yasakmı gece sıkıntılı durumlar oluyormu bilgisi olan yanıt verirse sevinirim bu hafta sonu kamp yapmayı düşünüyorum

belgrad ormanında kamp yapan oldumu hafta sonları yasakmı gece sıkıntılı durumlar oluyormu bilgisi olan yanıt verirse sevinirim bu hafta sonu kamp yapmayı düşünüyorum
merhaba. yasak. daha önce yeltendim orman korucuları gelip çadırı toplattırıyo. onlara görünmeyecek şekilde olabildiğince iç kısımlara, derinlere giderseniz onların turladığı yerlerde olmazsanız bişey olmaz. ama domuz da çok. o konuda da bilgin olsun. akşam 21.00'dan sonra güvenlik görevlileri piknik alanlarının, mesire alanlarının dış kısımlarında oturanları daha ışıkların olduğu yere, yola yakın taraflara gelmelerini söylüyor, domuzların gelmesi durumunu bildirip sorumluluğun kendinizde olduğunu söyleyip gidiyorlar. oraya çok yakın konumda yaşıyor olduğumdan sürekli oralardayım, bu bilgileri bizzat oradaki görevlilerden dinleyen biri olarak yazmak istedim. Kolaylıklar dilerim

merhaba. yasak. daha önce yeltendim orman korucuları gelip çadırı toplattırıyo. onlara görünmeyecek şekilde olabildiğince iç kısımlara, derinlere giderseniz onların turladığı yerlerde olmazsanız bişey olmaz. ama domuz da çok. o konuda da bilgin olsun. akşam 21.00'dan sonra güvenlik görevlileri piknik alanlarının, mesire alanlarının dış kısımlarında oturanları daha ışıkların olduğu yere, yola yakın taraflara gelmelerini söylüyor, domuzların gelmesi durumunu bildirip sorumluluğun kendinizde olduğunu söyleyip gidiyorlar. oraya çok yakın konumda yaşıyor olduğumdan sürekli oralardayım, bu bilgileri bizzat oradaki görevlilerden dinleyen biri olarak yazmak istedim. Kolaylıklar dilerim
anladım teşekkürler domuz olayını biliyorum çok fazla var özellikle sürü halinde denk geldim benim için sıkıntı olan domuz değil görevliler olacak izin vermiyorlarsa farklı bir yere gideyim mecburen

anladım teşekkürler domuz olayını biliyorum çok fazla var özellikle sürü halinde denk geldim benim için sıkıntı olan domuz değil görevliler olacak izin vermiyorlarsa farklı bir yere gideyim mecburen

iç kısımlarda yaparsan görevliler görmediği için sıkıntı olmuyor. ben her sene yaparım ama içerlere giriyorum. geyik, tilki vb vahşi hayvanlar çıkabiliyor ara sıra.

• Beğen
Tepkiler: Tuzlu_Fıstık
Atatürk kent ormanına son durumda giden oldu mu?

Geri