Scudo Sports

Benim Gibi Bisiklet Arayan Arkadaşlara: Bianchi Speed Denemesi. Başlıyorum.

Scudo
Merhaba,

İşlerimden dolayı yapamadığım bir işi, fotoğraf yüklemesini yapmak istedim. Bu arada, buğra kuddaş arkadaşa verdiği öneri için teşekkür ederim.
Çelik alaşımlı kadroların, diğer kadrolar ile arasında fark olduğunu (alüminyum kadro ile 3,5 kg , üst düzey kadrolar ile 4,5-5,5 kg) biliyorum; tabii ki tamamen duygusal bir fark olduğunu da :) . Başlıkta da yazdığım gibi, bu bir deneme yazısıdır; böyle bir fiyata alınabilecek bisikletin fiyat/performans getirisini ve aradaki duygusal :) farka yapabileceği etkiyi görmeyi amaçlamakta. Bakalım dayanıklılığı ve yaşatacakları nasıl. Zaten, bisiklet almak isteyenlerin ana sorusu da bu değil midir?

Forumun bu kısmının, 'Bisikletlerimizin Fotoğrafları' olmadığını bildiğim için, fotoğrafları direkt olarak koymadım; linkleri ekledim. Biraz da Karadeniz'den manzara eklemek istedim, malum bisiklet yolculuğunun en keyifli tarafı, doğa ve onu fotoğraflamak.
Bianchi Speed
(link)

(link)

Meraklısına Karadeniz -bisiklet ile görülebilecekler-
(link)

(link)

(link)

Özellikle bahar aylarında bol bol pedallara basmanız dileklerimle.

Merhaba,

Speed ile yolculuklar devam etmekte. Fark ettiğim önemli noktalardan birisi de, Speed'i yağmur altında rahatça kullanabiliyorsunuz. Günlerce Karadeniz'de şiddetli olmayan yağmur altında sürdüm. Yol tutuş, fren mesafesi, lastiklerin yağmurdaki durumu beni memnun etti; bir de yağmurda ıslanmak olmasa...
Speed ile düz yolda ve uzun mesafede ortalama olarak 30'lu hızları deniyorum. Daha sonra da, 40'lı hızlara çıkmaya çalışacağım. Bakalım neler olacak?

Görüşmek Üzere. Bisikletle kalın.

yazdıklarınızı kelime kelime okuyorum zevkle . cok guzel dusunceler..benım sorum birazdaha farklı yardımcı olabilirmisiniz pek bilmiyorum ama yorum aihtiyacım var..bugun bianchi argon bir bisikletim oldu .bisiklet konusund abilgi sahibi degilim.15 km kadar test edebildim ama farklı bisikletlere sahip olmadıgım icin kıyas edemıyorum.. fakat sanırım düz ve uzun duzlukler icin musait bir bisiklet degil. bu konuda yorum yapacak arkadaslarıma simdiden tsk ler.

Merhaba,

Fatih, foruma bugün girdim, sorunu da yeni gördüm. Argon, çift amortisör bisiklet olduğu için seni biraz yorabilir, özellikle uzun düz yollarda. Ama orta amortisörün ayarını biraz daha sıkarsan ( sertleştirirsen ), yorulmanı azaltmış olursun. Nitekim, bu dezavantajına karşın, yolda daha rahat götürecek bir bisikletin var. Bu özelliğini, taşlı ve bozuk kaplamalı yollarda gösterecektir.

Bugün bisikletimin 20 günlük bakımı için servise gittim, bir ilçeden diğer bir ilçeye. Ben 20 günlük bu ilk bakımın ücretsiz olacağını zannederken, bisikletçi bana bunu 20 TL'ye yapabileceğini söyledi. Tabii ki, tereddüt yaşadım. Daha sonra, sırf bu işin nasıl yapıldığına bakmak için bu işlemi yaptırdım. Bu tecrübeden de anladığımız; demek ki yapılan her bakım ücrete tabiymiş. Bize satış aşamasında söylenen; "20 günlük bakıma gelin." sözünün yanına, "Tedarikli gelin." lafını da eklememiz gerekiyormuş.

Görüşmek Üzere.

ücretsiz ikinci bakım kuponun yok muydu? yoksa bisiklet montaj olurken tamirci arakladı mı??

Merhaba,

Galiba söylediğin 2. şık başıma gelmiş. Ve 'güvenilir (!)' bisikletçimiz kuponu araklamış. İşin ilginci, bu konuyu orada söyledim. Ama yanıt alamadım; montaj kuponunun alındığını ve sonraki bakımların 'arpa' :) ( bu kelimeyi ben ekledim ) gerektirdiğini söylediler. Böylece bu olayda da ilk 'aşımı' olmuş oldum; umarım bir daha böyle bir konuda 'aşının' etkisiyle bunu hatırlarım.

merhaba serdar bey,
bende bianchi wind modelini almayı düşünüyordum.ama siz speed modelini kullanarak o kadar memnun olduğunuzu belirttiniz ki kararsız kaldım.5 yıldır bianchi Ares modelini kullanıyorum değiştirmeye karar verdim.Wind sizce iyi bir seçim mi?bu modelin fren sistemi biraz farklı diye almaya karar vermiştim.ayrıca siz bisikletinize gittiğiniz km'yi ölçen bir alet taktırmışsınız serviste bunu da bulabilirmiyim acaba
teşekkürler

gerçekten fiyatına göre güzel bir bisiklet ancak bianchi wind gibi bir model gerçekten gereksiz görünüyor disk fren arka amortisör gereksiz masraflar ve arka amortisör bir dezavantaj.bisikletin ağırlığı da oldukça fazla olmalı bu model yerine sedona 261 gibi bir model çok daha mantıklı olacaktır. üstelik yaklaşık 50 tl gibi bir miktar cebinizde kalır.hafifliği ve kalitesi de cabası...

www.dealextreme.com bu sitede bisiklet ile ilgili birçok ürünü çok uygun fiyatlara bulup gönül rahatlığı ile getirtebilirsiniz.benim birkaç defa alışverişim oldu ve çok memnunum.

İyi akşamlar serdar abi sana bişi sormak istiyorum Bianchi Replay modeli nasıl sence bende ortadan amortisörlü bişey istiyordum hatta Bianchi Stard ı ama arkadaşlar ortadan amortisrlülerin beni çok yorucağını düşündü bende replaya karar werdim sizce iyimidir bakarsanız sevinirim :)
Yazın Rizeye gidersem ordada denerim:) o yüzden sağlam olmasıda önemli:)

Bende Daha Yenİ Aldim Bİachİ Speed Serİsİnden GerÇekten Bİnmesİnİn GÜzel OlduĞunu DÜŞÜnÜyorum Aslinda Dha Kisa Bİne Bİldİm ÇÜnkÜ Şu Anda Kolİde YazliĞa GÖtÜreceĞİz Ama Buradakİ Yorumlari Okuyunca İÇİm GerÇekten Rahatladi İyİ BİnİŞler =)

bende bianch speed modelini yaklaşık 17 gün oldu alalı gayet memnunum ama iş bisikleti almakla bitmiyor

yama seti
matara
kask
alyan seti
gibi ihtiyaçlarımdan sadece eldiven alabildim :))

@Serdar ERİŞ

oncelikle hayirli olsun cok paralar verip bisikletin hakkini veremeyen insanlara ders olur nitelikte bi konu yazmissiniz bunun icin tebrik ederim ikinci soyleyecegim sey de tamamen bisiklet ile aranizdaki uyum bence siz bu uyuma alismis gibisiniz yazilarinizi ve fotolarinizi takip ediyorum.saygilar

Gerçekten çok güzel bir yazı ve bence gözlemlerinizi paylaşmaya devam edin. Ben de sizin gibi düşüncelerle speed aldım ve gayet memnunum. Selamlar

Arkadaşlar ben 1500km yaptım bu aletle, giriş seviyesinde alınabilecek en güzel bisiklet (tabi bana göre). Frenlerimi değiştireyim diye geçtiğimiz pazar bisikletçime gittim. Whistle Mivok'la çıktım.

• Beğen
Tepkiler: Mhmtshntrk4345
Geri