Merhabalar.
Oldukça geç kalan bir tekrar girişten sonra, konuyu takip eden arkadaşlara yeni bir "MERHABA".
Görevim ve yaptığım başka araştırma çalışmaları için ihmal edilmiş bir konuya tekrar gelmek istiyorum: Bianchi Speed.
Speed ile yollardaki birlikteliklerimiz yine sürdü tabii ki. En son baktığımda geçen ayın ortalarında, ( çünkü, şimdi tatildeyim ve Speed de biraz rahatladı
) Sigma 2600 km'yi geçtiğimizi gösteriyordu. Bana ilginç gelen bir detay ise, bozuk ve zorlu yollarda kullanmama rağmen Speed'in bir tek lastiğinin bile patlamamasıydı. "Yedeğim olsun." diye aldığım iç lastiği o kadar kilometre yanımda boşuna taşıdığımı düşünmeye başladım
.
Speed için aldığım Castrol ( markayı yazmanın yanlış olduğunu düşünmeden yazdım ) zincir yağını, yeni bir zincir ile kullanmanın iyi olacağını düşünmüştüm; fakat gel gör ki, ilk aldığım zamandaki zincirimi hala kullanabiliyorum. Zincirde önemli bir esneklik görmediğim için onu değiştirmedim. Castrol zincir yağım ise hala kutusunda yeni bekliyor.
Yolda daha iyi gidebilmek için ( viteslerin yumuşak geçişi ) arka vites değiştiricisinde küçük vida ayarları yaptım ve gerçekten daha yumuşak ve öncekine nazaran daha iyi oldu. Bu ayarlamaları kendim yaptım; çünkü, üzerinde bir çiziğin bile olmasını istemediğim bisikletimi, bisikletçiye götürmüyorum. Zaten geçen sürede, bana gerekli olan fren pedlerini ters çevirerek değiştirmek ve fren ayarlarını yapmak oldu. Yeni aldığım malzemeleri bile kullanmadan böyle bir değişiklik ile Speed'i kullanmaya devam ediyorum. Benim bisiklet sırtından inmediğimi gören birkaç arkadaşa da bisiklet almak konusunda ilham vermiş oldum. Fakat, arkadaşım tercihini 'ucuz' olması sebebiyle Çin malı bisikletlerden yapacağını söyleyince, ona mani oldum ve bu Çin malı tercihinden vazgeçmesi için ona telkinlerde bulundum. Şimdilik o bisikleti almadı; lakin hala bu kararından vazgeçmiş değil. Ne yapabilirim ki, 'ucuz' kelimesinin çekimine takıldı; hem de arada sadece 110 TL olduğu için.
Bianchi Speed'i ilk kullanırken düşünceme yerleşen fikirler hala değişmedi: Kendi grubunda alınmayı düşünülebilecek bir bisiklet Speed. Daha 'duygusal'
modelleri almayı düşünmedim.
Tekrar Görüşmek Üzere.