Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Benzincide yol lastiği şişirebilen var mı? (Presta uç)

@Ceyhun Özkan
Kullanmış olduğunuz ürünün bi fotoğrafını alabilirmiyim

Scudo
@karafaca
Tabi.
(link)

@Ceyhun Özkan
Bende de aynısından var ama beceremedim. Biraz daha üzerinde çalışayım ben ☺️

@karafaca
Çoğu benzinlikte bende sinir krizi geçiriyorum, ama bir kaç tane sağlam basan makine tespit ettim hava basacaksam rotayı biraz uzatıp o benzinliğe uğruyorum.Tavsiyem sibobun ağzını sonuna kadar açın yani iğnenin ucundaki vida en yüksek konumda olsun.Daha sonra bu aparatı iğneyi içeri kaçırmadan (zaten içinde hava varsa kaçmaz) dikkatlice geçirip bayağı bir sıkın, hani açarken zorlanacağınız cinsten.Eğer bunu yapmazsanız iğne aparatın çok altında kaldığı için makinenin ağzına değmiyor ve şişirme işlemi başlamıyor.
Son olarak en rahat Shell'de ki makinelerde hava basabiliyorum.Düşük bir ihtimal belki de tüm istasyonlarda aynı tip cihaz kullanıyorlardır :)
Bu arada, sağlam bir ayaklı pompa şart.Hele ki yol bisikleti kullanıyorsanız.

2018 yaz sonunda bir yol bisikleti aldım öncesinde hep dağ kullandım. Lastikde 700 x 23C ölçü ve 6 - 10 Bar 85- 145 psi basınç göstergesi var. Bisikleti kullanmadım kış boyunca tozlanarak yattı bu sene binicem tepesine tepesine vuracağım kırbacı :-D Lastiği inmiş videodaki pompa ile geçici bir çözüm üretmişim benzinciye kadar götürür. Bunu yorum yapan arkadaşlardan anladım sanırım o aparattan satın alıp Ceyhun arkadaşımın tecrübelerinden faydalanırsak dediği gibi valfi yüksek konuma getirip istasyonda basacağız ben bunu anladım. Bisikleti satarken yanında bu aparatı verselerde bizi uğraştırmasalar olmazmı acaba ? O kadar para veriyoruz. Pompa olarak bu iş görüyor ufak bir şey bisiklete takılabilir çantaya sığar.

Bir tane yanınızda taşıyacağınız bir tanede ewde duracak ayaklı büyük bir pompa edinin. Lastik patladığında benzinlik her zaman denk gelmez. istiyorsanız bir tanede çevirici edinin bulursanız şişirirsiniz.

@ozips
Eve Decathlon' un büyük ayaklı (link) aldım ama küçük (link) max 72 psi bastığı için yolda işe yaramıyor. 110 psi basabilecek küçük bir pompa tavsiyeniz var mı?

@karton_piyer
(link)
Topeak micro rocket. Tavsiye ederim gayet rahat taşınan bir alet. Varlığını unutturuyor :harika:

• Beğen
Tepkiler: Mr nc ve ikemath
@karton_piyer
(link)

bu olabilir. uygun fiyatlı

• Beğen
Tepkiler: ikemath ve yenhesa
@ozips

bu bende var. 80den fazla basılmıyor. ciddi kol gücü gerektiriyor.

Bu aparattan kullanıp hava basabilen var mı?
2 tane aldım ikisininde içinde conta çıkmadı.
Ne el pompası nede benzinliklerde dönüştürücüyü kullanmayı beceremedim.
Bütün konuyu okudum fakat hala bir şey anlamış değilim

@Ersanozturk37 Eğer kompresör kuvvetliyse bu aparatla yol bisikletine dahi yeterli hava basabilirsiniz.Ama genelde benzinliklerde ki hava miktarları otomobiller için olduğundan sıkıntı oluyor.Ayaklı pompa veya sağlam bir el pompası şart.

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Bu aparattan kullanıp hava basabilen var mı?
2 tane aldım ikisininde içinde conta çıkmadı.
Ne el pompası nede benzinliklerde dönüştürücüyü kullanmayı beceremedim.
Bütün konuyu okudum fakat hala bir şey anlamış değilim
conta olması çok dert değilde bazı aparatlar uzun olabiliyor presta ucuna pompanın ucundaki demir basmayınca basıncı tam algılayamayabiliyor

conta olması çok dert değilde bazı aparatlar uzun olabiliyor presta ucuna pompanın ucundaki demir basmayınca basıncı tam algılayamayabiliyor
ne yapmak gerekiyor? siz nasıl bi çözüm buldunuz?

Şöyle bir aparata ihtiyacınız var:
presta-schrader-sibop-donusturucu-adaptor__0366768523438021.jpg

Bunlar benzin istasyonlarında hava pompasıyla hava vurabilirsiniz. Şahsen denedim işe yarıyor, tek sıkıntı araçlar genelde 29-32 psi civarında hava basıyor , biz bisiklete 120 psı lara kadar çıktığımızda, bazen makinadan garip sesler geliyor.İnsanın içine bir tedirginlik düşüyor, zorlanır bozulur, patlar, çatlar başıma iş açar diye. :komik:

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Şöyle bir aparata ihtiyacınız var:
presta-schrader-sibop-donusturucu-adaptor__0366768523438021.jpg

Bunlar benzin istasyonlarında hava pompasıyla hava vurabilirsiniz. Şahsen denedim işe yarıyor, tek sıkıntı araçlar genelde 29-32 psi civarında hava basıyor , biz bisiklete 120 psı lara kadar çıktığımızda, bazen makinadan garip sesler geliyor.İnsanın içine bir tedirginlik düşüyor, zorlanır bozulur, patlar, çatlar başıma iş açar diye. :komik:
zaten bu aparattan bahsediyorum : ) bunu beceremed,m. siz nasıl uyguladınız ?
konuda bir çok kişi aynı şekilde kullanamamış. onlar nasıl çözüm buldu acaba?

bu aparatla hava basabilirsiniz fakat istediginiz psi'a ulaşamazsınız. çünkü makine algilamiyor. sadece makinedeki patlak lastik şişirme butonuna basarak idare edecek kadar şişirebilirsiniz2019-09-30 14.35.42.jpg

• Beğen
Tepkiler: Ersanozturk37
zaten bu aparattan bahsediyorum : ) bunu beceremed,m. siz nasıl uyguladınız ?
konuda bir çok kişi aynı şekilde kullanamamış. onlar nasıl çözüm buldu acaba?
Nasıl yani? Siz montajında sorun yaşadınız sanırım, kalın ucu dışta kalacak şekilde sibopa takılıyor. Ben bir defa deneme amaçlı, bir defada lastik patladıktan sonra yeni iç lastiği değiştirince bunu kullanmıştım. Doğru hava vurdumu, ne kadar hava vurdu tam emin değilim, çünkü dediğim gibi makina biraz garip çalışınca elimde kalır felan diyip zorlamadım. :D Ama lastik fiziksel olarak taş gibi sert olmuştu. Oda o günlük işimi fazlasıyla gördürmüştü. Zaten bunların amacı bence geçici çözüm üretmek, evde iki sibopuda destekleyen göstergeli ayak pompası bulundurun.:harika:

Nasıl yani? Siz montajında sorun yaşadınız sanırım, kalın ucu dışta kalacak şekilde sibopa takılıyor. Ben bir defa deneme amaçlı, bir defada lastik patladıktan sonra yeni iç lastiği değiştirince bunu kullanmıştım. Doğru hava vurdumu, ne kadar hava vurdu tam emin değilim, çünkü dediğim gibi makina biraz garip çalışınca elimde kalır felan diyip zorlamadım. :D Ama lastik fiziksel olarak taş gibi sert olmuştu. Oda o günlük işimi fazlasıyla gördürmüştü. Zaten bunların amacı bence geçici çözüm üretmek, evde iki sibopuda destekleyen göstergeli ayak pompası bulundurun.:harika:
teşekkür ederim, gönderdiğiniz fotoğrafda kalın uç altta kalıyor ama !

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Hava vuracağınız zaman aparatı takmadan önce ince sibopun ucunu da gevşetiyorsanız problem olmaması lazım

Geri