Scudo Sports

Beşiktaş'ta 2 sığırın bana saldırısı (video)

Scudo
Arkadaşlar yaşadığımız coğrafya belli. Zihniyet belli. Kamera var diye haklıyım deyip çok da abartmamak lazım. Her gün yüzlercesi sıkıştırıyor. Biz uyanık olacağız. O sinyal verince biz onun soluna atlayacağız. Kaza yaparsak ona bir şey olmaz. Kaporta var. Peki sende ne var ? Kask ve kamera. Kask kafanı korur. Kamerada Youtube de izlenme oranını arttırmaktan başka bir işe yaramaz. En fazla 1 gece nezarette yatar. (Düşük ihtimal)Sonra serbest.

Fren yapacağız , duracağız, güleceğiz, en önemlisi de ölmeden yaralanmadan bisiklete bineceğiz.

Ne zaman insanların refah seviyesi yükselir. Para sorunu kalmaz. İşte o günden sonra insanlar sakinlesir, stresleri gider, seni fark ederler.

Adam araba sürerken aklında faturalar,extreler var.

Her mesajımda yazıyorum. Burada da yazayım. Şerit kapatın. Sizi görecekler ve daha az sıkıştıracaklar.

Benim hergün önüme bir sürü araç çıkıyor çıkması neyse frenlere asılıyorum bi de kaldırıma sıfır duruyor çileden çıkıyorum en kötüsü de sağdan giderken seni görüp de görmezden gelerek önünden silme sağa dönen canavarlar

Minibüscu adres sormak için sağını kontrol etmeden sinyal verip yanaşmış.
Bisikletlimiz ise şeridi komple işgal etmemek adına şeridin en sağından ilerliyor.
Bu gibi geniş olmayan sokaklarda, trafik hızlı akmiyorsa şeritlerden birini komple işgal edeceksin, yoksa olan bisikletlilere oluyor.
Bisikletliyken başkalarından sana yol hakkı vermelerini beklemeyeceksin cunki en ufak hatada saglik söz konusu, direk kendin alacaksın o hakkı.

@Yahya omer yildiz Bence bu da yanlış tabi yavaş gidiyorsan. Hızlı gidiyorsan bile tehlikeli aslında. Çünkü ani fren yapman gerektiğinde arkadaki araç, stop lambaların olmadığı için durduğunu veya yavaşladığını algılayamayabilir. sonrası malum. Mesela tek şeritli yollarda konvoy halinde bisiklet sürüyorsanda arkadaki araçlarında o yolda hakkı olduğunu bilip arada sollamaları için mesafe koymak lazım. bu da bana çok ters geliyor mesela. dip dibe bir sürü bisikletli. onlarıda geçemezsin hayatlarını tehlikeye atarsın. mecbur arkalarından tıpış tıpış gitmek zorundasın. Bence yanlış. böyle grup gezilerinde 3erli beşerli arada mesafeler koyarak gitmek daha sağlıklı. Tabi yol gidiş ve gelişliyse. Çok şeritte en sağ şeridi kapa konvoy halinde sür ona bir şey diyemez kimse herhalde.

@Çağdaş78 :D Belayı üstüne çekmek gibi bir anlam yüklediyseniz nickname 'e bilemem. Ama trafikte haddimi iyi bilirim :D Aracımda olduğu için psikolojilerini anlıyorum. Tek korkum kapı açanlar. ir kaç kez başıma geldi. Çekirge misali olmaz umarım. :D Bazen insanların dikkati dağılıyor. Benimde oldu çok kez. Sağa bakarken soldan bisikletli geldi mesela az daha çarpıyordum çocuğa. Çocuk haklı ben haklıyım. Otoparkta oldu bu olay. Sola baktım araç yok sağa baktım. sonra biraz gaz verdim bir baktım önümden bisikletli geçti. Az daha yola çıkıp altıma alıyordum arkadaşı. Dersiniz ki sende bisikletçisin ama bazen oluyor işte dikkat dağınıklığı. Çokta araçları suçlamamak lazım. Bizler hacimsel olarak arabalar kadar yer kaplamıyoruz maalesef. Göremeyebiliyorlar. Biraz empati, biraz sağduyu, yola devam. Artık başımıza bir şey gelirse de yapacak bir şey yok. Ben zevk için ve spor amaçlı biniyorum. Altın elbiseli adamın dediği gibi zevk aldığım bir işi yaparken ölmek güzeldir. Allah hepimizi korusun.

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
Tek tek yanıt veremiyorum yorumlarınız birikmiş ve destekleriniz için teşekkür ediyorum. Bazı yorum veya mesajlarda gördüğüm kadarıyla bayağı suçlama almışım. Aracın vermiş olduğu sinyal yolu sahiplenme hakkını vermediğini defalarca söyledim.

Küfür konusunu bu sefer sorun etmediğiniz için de ayrı bi teşekkür ediyorum.

@Bugraacik kaza yasamamana sevindim kardesim. Tartisma da gercekten berbat, istenmeyen cinsten.
Fakat aracin saga yanasmasi gayet nizami, ikinci olarak da 7. saniye ile 9. saniye arasi yaptigin hareketi yapip da araclardan saygi ve sevgi beklemek biraz çeliskili degil mi sence de o_O
Tekrar gecmis olsun, lutfen dikkatli ol

• Beğen
Tepkiler: hlksnrr ve Atasoy
Bisikletin trafikte yeri olmadığına yönelik bir algıyı değiştirmeye çalışıyorsunuz, bu hususta haklısınız ancak bireysel olarak bunu yapabilmeniz mümkün değil. Sizinkine benzer bir tartışmayı "akademisyen" geçinen bir arkadaşla yaşadık, ben bir hukukçu olarak nazik bir dille bisikletin de bir taşıt olduğunu mala anlatır gibi anlatmama rağmen, bilim insanı olarak tasvir edilen bu model dahi bisikletin trafikte yeri olduğunu kabullenemedi...Aramızda aldığı haşlanmış mısırı beğenmediği için mısırcıyı silahla vuran ve bununla yetinmeyip öldürene kadar bıçaklayan insanlar mevcut. O yüzden kendinize dikkat edin.

@Bugraacik suçlama demeyelim de bir abi uyarısı diyelim ;) Temas yoksa uzatmaya gerek yok inan. Eğer kavga edeceksen de sana bir temasları olduğundan emin ol. Temas olsa bile yine başımdan geçen bir olay. yanımdan geçip önümde duran ve geri geri gelip park etmeye çalışan bir adam ve karısı az daha beni arabanın altına alıyordu. Düşün benim yanımdan geçti yani beni illaki görmüştür. Sonra bir anda hızlanıp geri geri geldi ve ben arabanın altına biraz girdim bisikleti yatırıp. Sonra yavaş yavaş diye yüksek sesle bağırdım. durdu. yanına geldim. abi niye aynana bakmıyorsun dedim. insanlar bazen görmeyebilir dedi (özür dilediği halde ben biraz olayın heyecanından dolayı uzattım konuşmayı) sen niye bağırıyorsun bana dedi. dedim sesimi duyurmak için bağırdım. yok sen bana bağıramazsın dedi. yanındaki hanımefendiden hiç ses yok. dedim ki içimden herhalde bunlar kavga etti, patlamak üzere, kesin bana patlıcak adam. birde yaşlı. ne diyeceksin. bağırdım diye suçlu oldum. yani temas var :D ya hatırladıkça gülesim geliyor. adam beni ezecekti ve ben ona yavaş diye bağırdım, bundan dolayı beni azarlıyor ya. Birde bisikleti ilk aldığım zamanlar. Dedim ki yanlış bir şey mi yaptım acaba bisiklet alarak. İyi ki bagajına falan vurmamışım can havliyle. yoksa sen benim arabama nasıl vurursun diye adam bana saldıracak. birşeyde yapamam yaşlı başlı adam. el de kalkmaz. artık gardımı alıp en az yumrukla kurtarmaya bakacaktım :D

Yani son olarak demem o ki. İnsanlar bir kaç dakika öncesinde kötü bir haber almış olabilir, karısından boşanmak üzeredir, yada ne bilim evine haciz gelmiştir falan filan. karşı tarafında böyle sorunları oldupunu düşünürsek insanlara pek kızmamak lazım. Bazı istisnai durumlar hariç. Onlarda da zaten köpek havlarsa, aslanda kükrer tabi :D

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Serkan Mıstınoğlu o esnada arkamda araba olmadığı için ufak bi slalom tarzi bişey yapmak istedim lakin araç sesi duyduğum an kestim. Hemen sonrasında da bu olay oldu zaten.

@Onur YCL haklısınız hocam. Karşınızdaki insan ne kadar okumuş veya cahil dahi olsa bazi şeyleri anlatamıyorsunuz. Örneğin lisedeki fizik hocam bisikletle beni gördüğünde ince lastiğin hızlı gitmeye hiçbir faydası olmayacağını söylemişti. Bunu duyduğumda lisede fizik dersinden kalma nedenimi anlamıştım.

@parathoner hocam ben şu fikirdeyim; bugün benim başıma gelen veya gelmek üzere olan sey yarın bir gün bi yakınımın veya başka bi bisikletli arkadaşın başına gelebilir. Ben de elimden geldiğince farkındalık yaratmaya çalışıyorum.

Bizde ister istemez acele ediyoruz. Çünkü basıp giderken hızımız yavaşlamasın vites küçültmeyelim. Ortalamamız düşük olmasın. Segment gitmesin. Bunlarda bize telaş ve sık sık hata yaptırıyor. Yola ve yolu paylaştığımız diğer tüm araçlara hatta insanlara konsantre olacağımıza performansa segmente strava ortalamasına konsantre oluyoruz. Strava çıktı aramızda bir yarış çıktı, telaşa düştük. Sözüm meclisden dışarı. Yeri geliyor yayalarıda biz zor durumda bırakıyoruz aceleden telaştan yol vermiyoruz mesela yayalara yeşil araçlara kırmızı yanarken yayaları yırtarak ışığı beklemeden geçmeye çalışıyoruz. Yukarıda arkadaş demiş ne güzel demiş düşman kazanmayalım. Değil insanlar Köpekler bile bize düşman olmuş. Bisiklet görünce saldırıyorlar.

@Bugraacik Çok güzel bir farkındalıkta bulunuyorsun kardeşim. Ben kendi adıma bunu söylemeyi unuttuğum için senden özür diliyorum. Lütfen buna devam et. @soneryen 'in söylediği gibi biz çok mu düzgünüz. Bende bir çok kez saçmaladığım, yol vermediğim, kırmızıda geçtiğim çok olmuştur. Sen güzel bir iş yapıyorsun. Yaptığın işe hiç birimiz bir şey demiyoruz zaten. Sadece biraz empati. Seni üzdüysem hakkını helal et lütfen. Amacım bu değildi. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim. yola çıkma zamanı. 1 saate yakın eve dönüş sürüşüm var bakalım. Allah hayır etsin.

Türkiye'de kural aramaya kalkarsak daha çok ararız.Ben kendi haline bıraktım.

Geçmiş olsun ilk insan olan bu homo erectuslar ile fazla münakaşaya girmemek gerek zira bunlar direksiyon başına geçince tüm kuralları kendi lehlerine olduğunu düşünüyor yanında da 2-3 tane kendi gibi erectus olunca bırak trafik kurallarını türk ceza kanunu, ceza muhakemesi kanunu, borçlar kanunu, anayasa, insan hakları vs. hepsi kendi lehine çalıştığını sizin hiç bir hakkınızın, hiç bir kanunuzun olduğunu düşünmez, düşünemez.

"İnsan dogan yine insan olseydi belki de dünyada hayvan kalmazdi"
Neset Ertas

yol ortasında trafikte zikzak çiziyorsun, o sıra arkandan bir bisikletli geçiyor olsa ne olacak? arkada ne olduğundan haberin var mı? sürücü sinyali vermiş ve sağa yavaşça yanaşmış. giyimin kuşamın nasıl insanları etkilediğinden bahseden bir konu vardı. içinden takım elbiseli jilet gibi biri çıksa ne diyecektik? insan müsveddesi diyen mi ararsın bu tipten uzak dur yürüyüşünü sevmedim diyen mi. işinde gücünde çalışan adamlar. sadece o kadar bağırmana da şaşırmış ve sinirlenmişler.

kendi başıma geleni anlatayım. en sağ şeridin en sağındayım, adamın teki de solumda ilerliyoruz. sinyal falan yok pat diye sağa döndü, iki freni birden sıktım şansıma arka freni fazla sıkmışım bisiklet çapraz bir şekilde kayarak yavaşladı, o sayede çarpışmadık. adam da beni son anda gördü frenlere son anda asıldı. hatalı olduğunu biliyordu ki sesi çıkmamasından belliydi. buna rağmen senin kadar uzatmadım, adamın şaşırmış suratına birkaç saniye baktıktan sonra bastım gittim.

youtube kanalın için yaptığını düşünüyorum. o kadar bağıracak birşey yok.

burada minübüs şöföründen daha hatalısın bunu kabul etmen lazım adam sinyal verip sağa yanaşıyor sen durağa yanaşan otobusu geçmek ugruna minübüs ile otobus arasına kendini şıkıştırman hatalı idi.kanalını takip ediyorum bir süredir biraz fazla abartmışsın geldi bana bunu motorsiklet kullanıcısı youtuber lar da yapıyor

Edit (Anlamadığım şekilde aynı yorum gelmiş konuya.)

Ben dde ciddi bir sorun görmüyorum.. Rutin olaylar bunlar..

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: S-Works
Öncelikle geçmiş olsun nacizane tavsiyem eğer kaza olmadıysa veya büyük bir durum yoksa tartışmaya girmemek çünkü karşı tarafın tartışma veya eleştirilme kültürü yok direk ikiside kavgaya girecekler sonrada birşey olmamış gibi gidecekler sen polisle hastaneyle savcıyla uğraştığınla kalacaksın adamlar bir ifade verecek iş bitecek belki ona bile gitmeyecekler memleketimizin hali

Geri