Scudo Sports

Beşiktaş'ta 2 sığırın bana saldırısı (video)

Bence saçma tepki vermişsin, adamın tipe baksana abc başka bişey bildiği yok gelmiş bisiklete saygı göstermesini istiyosun. Hayatında yol bisikleti görmemiş üstüne bide yolda olunca adam zaten bisiklet ne bilmiyor hayatında belkide yolda bisikleti ilk defa gördü ne yapıcağını nerden bilsin. Ülkemizde bisiklet bilinci henüz kızabileceğimiz kadar yayılmadı malesef...

Scudo
başıma gelmemiş olsa inanın yorum yazmazdım.Elektrikli bisikletinden motoruna trafıkte vızır vızır sagdan soldan ordan burdan cıkıp sonra abı sınyal ver abı bnı gordun mu bana bakıtn mı.... Bır de ters cevap fln verırsenız takıp fln da edıyorlar.Inanılmaz bır moda oldu bu ıs.Hep o copu yerden alıp arabanın ıcıne atan abıler basllattı bu akımı :)Yanlıs yere dogru gıdıyor ama.Obur yandan ıkı tekerlı araclar kaza anında cok cok tehlıkelı oldugundan ve ınsanımızın arac kullanma seklınden vs ınsanlar tedıgın canları sonucta mevzu;o yuzden haklı olunan yerlerde bu tavrınızı daha yapıcı daha sonuca yonelık daha haksız durumuna dusmeden sergılemek lazım.Hele vıdeoya alınıp paylasıalcaksa o sondakı kufurler fln hıc olmamıs.

• Beğen
Tepkiler: mertznc
@Bugraacik öncelikle geçmiş olsun, böyle iki ayaklı yabanlar için videonun sonunda söylediğin nacizane sözler en iyi yorumdur dostum:harika:

Çok geçmiş olsun kardeşim.
Çoğu forum üyesinin de yazdığı gibi tartışmaya gelen kişiyle fazla münakaşaya girmeden gününü zehir etmesine müsaade etmemen gerek. Şahsen ben olsaydım şive taklidi yapar "len oğlim gırmızı şortliii... " modunda yoluma devam ederdim. Böyle yapmazsan gününü yapmadıklarına/söylemediklerine düşünerek geçirip anın tadını da çıkarmaktan olursun.

Tekerine taş değmesin ;)

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
@Bugraacik

işte o yüzden yazıyorum ya haksızsın diye, aracın sağından geçilmez bu kadar basittir. solundan geçemeyecek durumdaysan sen bir bisiklet sürücüsü olarak sağında kalıp bekleyeceksin. bencillik yapmanın lüzumu yok. adamların sığır olduğu falan yok emin ol bana denk gelseydin benimle kavga etmek zorunda kalırdın. hem suçlusun hem adamlara küfür ediyorsun hemde günlerdir burada her yoruma laf yetiştiriyorsun ayıp bu yaptığın.

Böyle argolu başlığı yayınlayan yönetimi ve editörleri de anlamıyorum ben.

Sen depara kalkmadan önce bu adam sinyalini vermiş, depar sonrası sinyal lambasının yandığı en net görüntü bu, bunu yakalayabildim.
Çok gerisinde olduğun vakitten itibaren sağa geçeceğini bildirmiş bu beyaz minibüs, Transit sanırsam.

1.jpg

Sonra ilerlemiş yanına kadar gelmişsin ancak halen gerisindesin. Adam hala sağ şeride geçeceğini bildiriyor, tekerleği de artık şerit çizgisinden sağa doğru kaymaya başlamış bile.
Yani adam 3-4 saniyedir sinyalini zaten vermiş, artık geçişe başlıyor. Sen halen daha sağ taraftan sıvışma derdindesin. Devam ediyoruz.

2.jpg

Adamın sağa geçtiğini göre göre halen daha arada kalmaya devam ediyorsun, elin halen daha frende değil. Halen daha kendini aracın sağına sıkıştırma çabasındasın.

3.jpg

En son da zaten hızını kesmediğin için mecburi olarak minibüsle beraber Barbaros'daki taksilerin yanında buluyorsun kendini.
Adam saniyeler öncesinden sinyalini vermiş, sağa yaklaşacağını biliyorsun. Kaldı ki yavaş yavaş sağ şeride geçmiş, birden sinyal verip birden atlamamış sağ şeride.
Bu tarz bir durumda bile bile adamın kıçına girmenin bir anlamı elbette yoktur, kaldı ki araçtan indikten sonra sana bir saldırıda bulunmamışlar.

Bundan önce paylaştığın 10 tane daha video varsa hepsinde senin üslubuna değindik :) Halen daha insanları azarlamaya devam ediyorsun.
Bu şekilde devam edersen trafikte daha çok problem yaşarsın. Ama o minibüsten inenler her zaman bu kadar tepkisiz olmaz, alttan almaz haberin olsun.

Polise gideceğim demişsin, aman diyorum gitme. Bu video varken yalnız sen ceza alırsın hakaret ettiğin için. Kask kameranı çıkar gözünü seveyim, problem arama kendine.
Eminim kamera yokken bu kadar problem yaşamıyorsundur, yaşatmıyorsundur.

@Kuzey Ege
Kırsalıda genellememek lazım bizim taşralılar kadar efendi yoktur arabanın kapısını açık bırak 3gün sonra geri dön aynı halde bulursun kahveye girerim televizyonda neyşınıl ceyografi:) izlerler hakikakatten mesela köyden geçerken selam verirler yollarında bir araba sıkıştırma yapmaz.Hatta bazı sapa köyler var ki insan geçince seviniyorlar.
İnsanın efendi olması kendisi ile ilgilidir.Namus davası,namus temizleme gibi ortadoğu adetlerinin orda kuş vurur gibi birbirlerini vuran insanlar şehre gelincede insan vuramasada kavga edecek bağırıp çağıracak pataküte dövecektir.Ama efendi taşralı kesim ise şehre adapte olmakta sıkıntı çekmeyecektir.Yani insan köylü ve şehirli değildir.İyi ve kötüdür.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Öncelikle kaza bela veya tartışma sonucu bir darp olmadığı dışında tasvip edemeyeceğim yaşadıklarınız adına çok geçmiş olsun,fakat Videoyu baştan aşağı 3-4 kez izledim ve kusur olarak (sadece beni bağlayan )kendi fikrime göre ve aracı olmayan bir yol bisikletcisi olarak orana vurursak trafiksel bakımdan hatanın aslan payı sizde..bahsi geçen dalaşma ise bence kesinlikle büyütülecek veya videoluk bir durum değil..öyle niceleri varki bunlar yanında melek kalır.. Bildiğiniz çarpıyorlar,bildiğiniz vuruyorlar,kurşun sıkıyorlar...ve maalesef bu dünyanın heryerinde böyle...keşke yazarken küfür içerir diyeceğinize finalde küfür kısmını editleyerek koysaydınız,malum forumda bayan arkadaşlar da mevcut...

• Beğen
Tepkiler: parathoner
Buraya videoyu atarak yoruma açmış bulunuyorum. Ve yorum yapılınca benim de yanıt verme, açıklama yapma veya konu hakkinda detay verme hakkım bulunuyor. Bi arkadas laf yetiştirdiğimi söylemiş, ordaki bazı detaylari söylediğimde sonrasinda beni haklı veya haksız bulanların fikri değişiyor. Bu yüzden elimden geldiğince kişiye bizzat cevap vermeye çalışıyorum.

@Gökhan Akkaya

Çaban ve emeğin için herkes adına teşekkür ediyorum. Birkaç önceki video da beni gene belgelerle fotoğraflarla savunurken, bu seferde de tam tersini yapmış olman çok güzel bir şey açıkçası. Konuya gelecek olursam, benim o görüntüde 0 hatalı olduğumu hiçbir zaman iddia etmedim, halen daha etmiyorum. Ben o an ne yaşadıysam, ne hata yaptıysam, neye maruz kaldıysam onları paylaşıyorum. Hatta çoğu konulu vlogları bile öylesine kendi kendime konuşurken yapmış bulunup devam ediyorum. Tekrar Teşekkürler.

Tek tek cevap veremediğim diğer arkadaşlar lütfen alınmasın.

Olumsuz eleştiriye açık olmasan bu kadar rahat eleştiremezdim zaten. İyisiyle kötüsüyle her yorumu kabul ediyorsun, yanıt veriyorsun, kırılmaca darılmaya yapmıyorsun, yorumumu bile beğeniyorsun sağol :)

Davar is loading ... (Bu post düzenlenmiştir, herkes her konuda haklıdır çünkü burası Türkiye) @bilalfidanboy

@Osman Tuğrul bey hocam kimse alınmasın diyerek bahsettiğiniz doğrudan ne ve kim olduğu belli olmayan kişilerin karıştığı olay icin bir doğulu olarak alınmamam için ne denli bir sebep olabilir...adam doğudan batıdan değil anasının karnından çıkar....meseleyi rica ediyorum buralara çekmeyin ...
saygılar.

@Osman Tuğrul

"Doğudan gelenler davardır" ne kadar insancıl (!) bir yaklaşım. Zannedersin İngiliz Aristokratı bunu yapanlar. Manisa'nın, Burdur'un köyünden İstanbul'a gelmiş insanlar Muş'un Erzurum'un köyünden gelen insanları aşağılama hakkını kendinde görüyor. Bu bildiğin ırkçılık, bildiğin nefret suçu. O aşağıladığınız insanlar da sizin kadar vergi veriyor, askere gidiyor. En az sizin kadar batının istedikleri şehrinde yaşama hakları var. Bu şehirde her gün binlercesi yaşanan bir trafik tartışmasından (ki kimin haklı olduğu dört sayfa boyunca tartışılmış) hareketle böyle bir genellemeye ulaşmak ne kadar mantıklı. Kusura bakmayın ama içinizdeki kir dışarı taşmış.

@bilalfidanboy @Behram Belek

Sevgili dostlar, konuyu başka yönlere cekmezsek cidden çok sevinirim. Bunun memleketle, il ile, mahalle ile alakası yok. Sığır ülkenin her noktasından çıkabilir. Olayı kişiselleştirmeye veya bi kültüre mâl etmeye hiç gerek yok.

@Bugraacik zaten bende olayların bireysel olduğu ve o yönde geliştiğini düşündüğüm için,özellikle yazdım konu bu şekilde bu yerlere çekilmesin diye...osman beyde editledi zaten..

• Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
5 yılda bir ehliyeti olanları karakola çağıracaksın. Tek bir soru soracaksın. Karayolunu bisiklet kullanabilir mi kullanamaz mı? "Kullanamaz" diyenlerin ehliyetine el koyacaksın. 6 ay süren var. Git öğren gel. 6 ay sonra ehliyetini alırsın. diyeceksin. Bisiklet bir taşıttır. TAAAA-ŞIIIIT. Özel olarak "Bisikletli giremez" tabelası yoksa, otoyollar gibi, her karayolunu kullanabilir. Çünkü bisiklet bir taşıttır. Yolun en sağ şeridini kullanır. Bisikletli kaldırım dibinden yada emniyet şeridinden gitmek zorunda değildir. Sağ şeritte gittiği sürece yoldan çekil bile diyemez. ÇÜNKÜ BİSİKLET BİR TAŞITTIR.
"Taşıt ne Abi biz onu da bilmiyoz da. Hödüğüz abi biz. Ehliyeti nasıl verdiler bilmiyom." Taşıt nedir bir tanım yap. Pardon abi yapar mısın?

Taşıt: Karayolunda insan, hayvan ve yük taşımaya yarayan araçlara "taşıt" denir.
Bunlardan;
Makine gücü ile yürütülenlere "motorlu taşıt"
İnsan ve hayvan gücü ile yürütülenlere "motorsuz taşıt"
denir.
Bir de hayvanların kullandığı taşıtlar var, Onlara da "Hayvanat idareli taşıt"
denir.

@mehmetizmir hocam sen bayağı sinirlenmissin. Biraz rahatla . Maalesef eldeki hamur bu . Madem tanimlardan başladık. Trafik kelimesi de aslina uygun kullanilmiyor. Misal trafik var yada trafik yoğun demek bana göre komik. Trafik demek nizam , intizam , kurallar butunu demek iken trafik var demek olumsuz anlamda kullanılıyor. Aslında trafik yok demek kural yok demek yani iyi bir şey değil. Yolların araçlarla dolu olup yavaş ilerlemesi değil sorun olan. Sorun ; emniyet şeridinden araçla geçmesi yada karşısındakinin hakkına riayet etmemesi .

Geri