Cebrail ŞEKER
Forum Demirbaşı
- Kayıt
- 5 Ocak 2009
- Mesaj
- 532
- Tepki
- 403
- Şehir
- sivas
beslenme piramiti
(keyif vericiler)çikolata-tatlı-dondurma-kahve-ve gazoz
(değerli yağlar)bitkisel yağlar- değerli margarin- fındık-fıstık-ceviz
(proteinler)yağsız süt-süt ürünleri-peynir vs.-et-balık-yumurta-baklagil..
(hayati önem taşyanlar)kepekli ürünler-sebze-süt ürünleri-et-balık
(enerji veren karbon hidratlar)patates-kepekli ürünler-pilav-makarna-meyve-bal
(yeterli sıvı sağlanması)magnezyumlu soda-su-meyve suları-sebze suları-adaçayı
(bisiklet sporu için uygun olmayan gıdalarpancar şekeri-malt şekeri -çikolata şekeri- pasta kek-reçel-içecekler-limonata-kola)
bisiklet sporu için uygun olan karbon hidratlar=esmer buğday-ve yulaf ürünleri-kepekli ekmek-yulaflı biskivüler-buğday ezmeleri.(yulaf.arpa.cavdar.)
müslisoyulmuş pirinç-patates-meyve suları-kurutulmuş meyveler-kuru üzüm-kayısı-siyah üzüm-bezelye-fasulye-buğday çimeni
(gizli yağlı gıdalar)et-salam-sosis-bisküvi-kek-pasta-çikolata-patates kızartması-unlu gıdalar-mayonez
(su kaybının miktarı)%1 ila %2 oranında sıvı azaldığı zaman ter ile enerji metabolizması daha yavaş çalışmaya başlıyor (sonuç olarak)fazla laktik asit ve kaslarda hızlı yorgunluk olur %4 azaldığı zaman kuvvette yoğun azalma başlıyo %6 çok susama duygusu güçsüzlük ve yorgunluk metorik kordinasyon azalması ve sabırsızlıklar başlıyor(önemli NOT:antreman yaparken kendinizin susamasını beklemeyin sıvı kaybınızı kaybetmeden su için
(keyif vericiler)çikolata-tatlı-dondurma-kahve-ve gazoz
(değerli yağlar)bitkisel yağlar- değerli margarin- fındık-fıstık-ceviz
(proteinler)yağsız süt-süt ürünleri-peynir vs.-et-balık-yumurta-baklagil..
(hayati önem taşyanlar)kepekli ürünler-sebze-süt ürünleri-et-balık
(enerji veren karbon hidratlar)patates-kepekli ürünler-pilav-makarna-meyve-bal
(yeterli sıvı sağlanması)magnezyumlu soda-su-meyve suları-sebze suları-adaçayı
(bisiklet sporu için uygun olmayan gıdalarpancar şekeri-malt şekeri -çikolata şekeri- pasta kek-reçel-içecekler-limonata-kola)
bisiklet sporu için uygun olan karbon hidratlar=esmer buğday-ve yulaf ürünleri-kepekli ekmek-yulaflı biskivüler-buğday ezmeleri.(yulaf.arpa.cavdar.)
müslisoyulmuş pirinç-patates-meyve suları-kurutulmuş meyveler-kuru üzüm-kayısı-siyah üzüm-bezelye-fasulye-buğday çimeni
(gizli yağlı gıdalar)et-salam-sosis-bisküvi-kek-pasta-çikolata-patates kızartması-unlu gıdalar-mayonez
(su kaybının miktarı)%1 ila %2 oranında sıvı azaldığı zaman ter ile enerji metabolizması daha yavaş çalışmaya başlıyor (sonuç olarak)fazla laktik asit ve kaslarda hızlı yorgunluk olur %4 azaldığı zaman kuvvette yoğun azalma başlıyo %6 çok susama duygusu güçsüzlük ve yorgunluk metorik kordinasyon azalması ve sabırsızlıklar başlıyor(önemli NOT:antreman yaparken kendinizin susamasını beklemeyin sıvı kaybınızı kaybetmeden su için