Scudo Sports

Bianchi'den memnun olan var mı?

Scudo
Bence hiç birşey mutlak iyi yada mutlak kötü değildir. Bir zamanlar AMD işlemciler popüler olmuştu. Herkes "Intel alınır mı" diyordu. İşte bu da aynı buna benziyor. Oysa ki aralarında ne fiyat olarak, ne kalite olarak fark yok, bilgisayarcı da staj yaparken yaptığım testlere göre! Profesyonel bisikletçiler arasında şehir efsanesi gibi olmuş artık. "Bianchi alınır mı" diyorlar. Fiyatı uçukmuş. Ama siz gidip süpermarketlerden 500 liralık bilgisayarı 1000 liraya alıyorsunuz. Yada 2 liralık 4'lü paket pili gidip 10 liraya alıyorsunuz. Ben de aynı şekilde alınır mı diyorum ama bir yandan da hak veriyorum. Pahalıya almak seçenekle uğraşmaktan ve zaman kaybından insanı kurtarıyor. Hazır eve detarjan almışken, saatin pili de bitmişti. Onu aradan çıkartalım hesabı. Örneğin daha yeni; birisi Trek 3900'ten çok şikayet etmiş forumda, adam bisiklete binmekten soğumuş. Trek dünya lideri değil mi bisiklet konusunda? Sadece marka değil model de çok şeyi değiştirir. Herkesin rahat ettiği farklı standartlar vardır. Mesela kime sorsanız, "V-Fren' mi disk fren mi" diye çoğu insan disk fren der. Ama ben dünyanın en zengin insanı da olsam V-Fren alırım. Çünkü hem tamir etmesini biliyorum, hem daha hafif, hem de sistemi daha basit ve anlaşılır. Bir de Bianchi tahmin ediyorum ki Türkiye'nin heryerinde bayiisi olan tek bisiklet firması. Ortalama olarak her iki ilçeden birinde Bianchi servisi bulunur. Yani demek istediğim markanın ve fiyatın herhangi bir önemi yok. Bir ürün için ne fiyat söylerseniz söyleyin, her zaman daha düşük bir fiyat vardır. İşte Bianchi'nin fiyatları da normal olduğundan dolayı göze batıyor.

Bana göre yanlış bir bakış açısı bu. Gidip de aynı Shimano Alivio/Deore/XT ya da hangi modeliyse, aynı modele o kadar fazla para saymak saçma. Kıyaslama yapmak "aynı modeller" üzerinden yapılır ve aynı kalitedeki ama farklı markalı modellere göre Bianchi fiyatları uçuk.

Mesela pil demişsiniz. Bir Duracell marka pile belki bir kaç kat fazla ödüyorsunuz ama bu fiyat farkı kullanırken ortaya çıkıyor. Mesela bir mp3 çalar ucuz bir pille atıyorum 5 saat çalarken daha kaliteli yani daha pahalı bir pille 10-15 saat çalıyor. Yani pildeki fiyat farkı burdan geliyor.

Bisiklete binme amacınıza göre bir kalite (yani donanım modeli) belirleyip, daha sonra da "bunu nasıl daha ucuza getiririm?" demeniz daha mantıklı olacaktır. İşte bu açıdan bakınca da Bianchi, fiyat elemesi yaparken ilk elenen markalardan biri oluyor.

Bisiklet için servis meselesi ne derece önemli, o da ayrı konu... Mesela ben markanın servisine göre değil; bisikletçimin kendi becerisine, ustalığına, hizmet kalitesine, tamir ve donanımlardaki fiyatlara, ve bisikletçinin insanlığına göre bisiklet tamircisi seçerim.
Bu arada herhalde bisiklet servislerinin denetlenmesi diye bir şey olmadığı içindir; tüm Bianchi servislerine iyidir diyemeyeceğim.

@Serden Us
Fiyatların diğerlerine göre pahalı olduğu doğrudur.

@Serden Us
Örneğin; Kipa'da Varta 4'lü AA pil 7 lira. Kendi dükkanımda herşeyiyle aynı ürün 5 lira. Ben sadece 1 koli alıyorum. Kipa ise kamyonla getiriyor. Ettiği karı siz düşünün artık, ne derece bir kazıktır bu. Başka bir örnek, yine Kipa'da 5 metre ağ kablosu 15 lira. Bizde metresi 0,75 kuruştan; 3,75 lira. İki tane de RJ45 jack taksam; 5 metre ağ kablosu toplam 5 lira olur. İşte bu da başka bir örnek. Ama insanlar, süpermarket çılgınlığına bunu bile bile devam ediyorlar; Bianchi'ciler de Bianchi çılgınlığına...

@Serden Us
Burada da haklısınız.

@Serden Us
İnsanlık elbette önemli, ama Bianchi ile haşır neşir olan biri, hangi bisikletin hangi sorunu çıkaracağını bilir ve ona göre daha kolay sorunları çözer diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: S26
Aynı model pilden bahsediyorsak o zaman tamamdır. Ama yine de şu var; ben şahsen ucuzunu bildiğim yer varsa gidip ordan alıyorum her seferinde. :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Tufan
@Serden Us
Anlatmak istediğimi anlamışınızdır umarım. Yani Bianchi başlama bisikleti. Bilmeyen herkes en iyisini aldım demek için Bianchi alır ve öğrenir neyin ne olduğunu. Melek ablamızda öyle yapmış. Bianchi almış ve ilk mesajındaki gibi öğrenmiş neyin ne olduğunu.

@Mustafa Tufan

Bugün dünyanın en pahalı aynı zamanda en kaliteli bisikletlerinden birini üreten Trek markası bile kullandığı Shimano, Sram, Manitou, Rock Shox gibi parçaları kendisi üretmiyor. Bir firma kendisi üretsin yada üretmesin bisikletinde kullandığı parçaları belirtmek zorundadır. Bianchi belirtmediği parçaları hep alt seviyede tutuyor. Neden acaba? Bianchi bu parçaları kendisi üretiyorsa o zaman o parçaların markalarını Bianchi diye belirtsin. Yani Produced by Bianchi yazsın.
İYİ PEDALLER

Bianchi artık kafalarda sabitlenmiş bence markasını satıyor artık bence o kadar fara etmez diye düşünüyorum (12 yıl bianchi kullandım iyi modelleri var ama iyide fiyatları var o fiyatlara daha iyi bişeyler alına bilir yani...)

• Beğen
Tepkiler: melek öztürk
daha önce bianchi yi hiç bu şekilde düşünmemiştim. bisikleti aldıktan sonra kullandığı parçaların ne kadar kalitesiz olduğunu anladım. ona verilen parayı haketmiyor.. bence100-200 tl civarındaki bisikletlerden tek farkı frenlerinin aluminyum olması rublenin ve viteslerinin shimano olması ( o da en alt seviye. ) .. pek bir fark yok aslında. sadece görüntü olarak bir şeyler yapıyor.

2008 yılında fiyatları nispeten uygundu. Hatta bende Bianchi Ultimate 2007 modeli var. Ancak 2009'ta uçuk bir zam yaptı ve artık memnun olsanız bile çok para ödeyerek bu memnuniyeti yakalayabiliyorsunuz.
Üst seviye (Elite) bisikletleri güzel ama o fiyatları asla haketmiyorlar. Bu yıl yerli üretimde Salcano NG, SD ve SRD modelleri uygun fiyatlı. Birde Ankara-Erdoğanlar bisiklet indirime girdi, Erdoğanlar bisiklet Salcano ile çok çok uygun fiyatla müşterilerine hizmet sunmuş oldu.

• Beğen
Tepkiler: N.Erdem TUGRAHAN
Bianchi Thomisus vardı bende çalındı ama anlatayımki bilinsin...

birincisi ilk aldığım günün ertesi günü bisikleti akortlarına kadar söktüm ve arka göbeği değiştirdim çünkü sıradan göbekle Shımano göbek arasında dünya kadar fark var ön aynayı değiştirdim berbat bişeydi orta göbeği değiştirdim çok basitti arka v-frenleri değiştirdim ve ön diskte mekanik disk frendi tutmuyordu son olarak dolu bir tüp ağırlışındaydı :) ilk aldığım 1990 model tomisus ondan iyiydi valla ön arka amortisor sevdası diye aldık ama inanılmaz güç kaybı sağladı bana....

• Beğen
Tepkiler: melek öztürk
Bendede Bianchi wap var Hiçççççççççççççççççççççç Memnun Değilim Desem Yalan OLur bana ıyı Dayanıyor PArasına Gore Iyı ama Trek Ve scott la kıyaslanmaz Bİle

• Beğen
Tepkiler: suzunkopru
:boese157: Adı Bianchi:boese157: .. Sanırım yeteri kadar açık konuştum:mad: ..

ha benim bianchi ye binmişsin ha sahilde deveye binmişsin demiştiniz bir yerde. ona çok güldüm :D
evet bianchi den çok çektiğiniz apaçık ortada. bunu da her seferinde söylemekten kaçınmıyorsunuz. evdeki bianchinizi satsanız,kurtulsanız belki sinirinizi biraz olsun hafifletir. eve her geldiğinizde onu görmezsiniz. böylece canınızı sıkmaz. ama tabikide bu genel olarak bianchi ile ilgili fikirlerinizi değiştirmez. sanırsam modeli magnum öyle değil mi ??

ben şu anda bir demir yığını kullanıyorum. kenara para koymaya başladım. yeterli bir miktara ulaştığında kurtulacağım ondan. o zamana kadar beni idare etsin yeter.

beyler bende bianchi adrenaline var dün aldım çok hafif 1.ci viteste baynam rampasında salcano terk aedona spealicez hepsini solladım hem bianchi ağırsana demir varsa çok dayanıklı tahminimci bir aedonaya çok sert vursa kendi hasir görün ama sedonayı fırlatır

@Fatih Şimşek

Ne diyorsun ya, düzgün konuşda anlayalım. Bir kere bisiklet sollamaz, sürücü sollar. Binicisi iyi olmayan bir Trek, binicisi iyi olan bir çift amortisörlüye geçilebilir. Yani senin bisikletin, binicisi kötü olan iyi bir bisikleti geçti diye iyi mi olacak. Ama bu sözlerine inanmak mümkün değil, aynı neredeyse tüm marka bisikletlerin bir arada olduğu bir gruptan söz ediyorsun, geçtiğine de inanmak çok güç.

Çok hafifmiş, tarttın mı? Yoksa elinle kaldırıp heh bu hafif mi dedin?

ya sen benim mesajıma saygı duyki bende sana saygı duyum yaşadığım bu bana seninki corretcekse düşüncemi yaşadığım olayı yazdım yardım edin Murat Reis

Geri