Scudo Sports

Bike-Components

Eğer aldığınız ürün ( atıyorum ) 83€ diyelim. Siz 83x18/100 yani 83€'nun %18'ini vergi verirsiniz. Yani 14,94€ vergi verirsiniz tabii gümrük memuru gözden de kaçırabilir,tamamen şans ama şöyle söyleyeyim vergili geçme oranı %90 gözden kaçırma oranı %10 falandır.

• Beğen
Tepkiler: irbc
Scudo
134 euroluk bi alış veriş yaptım buradan ki bu aralar gelmesi gerekiyor, gelsin ne kadar vergi çıktığını yazarım buraya...

Bu sitedeki birçok ürünü başka sitelerle karşılaştırdım ama daha uygunu hiç denk gelmedi. Sizin bildiğiniz fiyat konusunda alternatif olabilecek başka bir site var mı ?

ben bunun haricinde chainreactiomcycles.com dan alışveriş yapıyorum bazen sağlam şeyler denk geliyo

herkese merhaba, bike-components.de her sipariş için 15 euro alıyor. Peki bu 75 euroluk gümrük sınırına dahil mi? Vergi ödememek için aslında toplam 60 euro mu sipariş vermeliyiz?

yakında bende sıparıslere baslıyınca aklıma takılabılcek soruları ve cevaplarını okumus oldum :)

@osiosborn

Aliexpressten 77 euroluk ayakkabı aldım hiçbir sorun çıkmadı..

@Anonim Ürünler hala gelmedi, beklemedeyim. Uluslararası kargoda olduğu yazıyor kargo takibinde. Tahminlerime gore perşembe cuma gelir diyorum.

@mert.saribasak aynı şekilde 20 temmuzdan bu yana 14 gün geçmesine rağmen benimkilerde aynı durumda...İstanbul da bildiğim kadarıyla ama yoğunluktan kontrol sırası bekliyor sanırım :) İnşallah kontrol ederlerken bişeyi zedelemezler...

Bir arkadaş olay memurda bitiyor yazmış. Aslında aynen öyle. Ben wiggle'dan 350€'luk çantayı aldığım zaman ikitelli'ye çağırdılar gittim. Üzerindeki tutar pound üzerinden yazılmış ama fatura euro ile olunca fatura ile ürün tutarı aynı değil diye çağırmışlar € ile £ işaretini aynı zannetmişler... Neyse sonuç olarak vergisinin hesaplanma olayını orada gördüm. Odada bir amca var. Ona söylüyorlar tutarı şu kadar diye o da alıyor bir kağıda şu kadar vergisi diye yazıyor gidip onu ödüyorsun. Orada o amca 1lira yazsa 1 lira ödersin hiç yazmasa hiç ödemezsin.
Başka bir örnekte de yine ikitelli'ye çağırıldım. Sıvı getirtmek yasakmış. Yurtdışından temizlik malzemeleri ve yağ almıştım. Normalde geri dönmesi gerekiyor. Anlattım ben bisikletçiyim yarışa katılıyorum falan filan diye. İyi al git hadi dedi aldım gittim. :)

Sonuç olarak arkadaşın dediği gibi iş memurda biter. Evine kadar gelip de hiç vergi vermeyen arkadaşlar var. Ama bana şimdiye kadar eve gelenlerde vergi vermemek ghiç olmadı.

an itibariyle siparişim elime ulaştı. muhtemelen yarın sabah gelecekti ama ben bugün almak istediğim için gidip ptt dağıtım şubesinden aldım. ürünlerde sıkıntı yok süper bir şekilde paketlemişler ben de hemen taktım ve kullanmaya başladım. kadromda bagaj deliği olmadığı için ben de bontrager marka bagaj bağlantılı sele kelepçesi almıştım 30 liraya. şimdilik sorun yok ama çok estetik durmadı. buna bir çözüm bulacağım. 20150805_165037.jpg 20150805_165055.jpg

Hayırlı olsun. Ürün kaliteli görünüyor.
Sadece bağlantın olmamış. Üst kısmının kullanışlılığı azalmış.
Bağlantıyı resimdeki gibi yaparsan daha iyi olur.
29744 dosyayı görüntüle
@mert.saribasak

@BF Okuru
hocam o şekilde yapınca geriye doğru kayıyor yani dik durmuyor bagaj. Ön tarafındaki çubuk engel oluyor o şekilde bağlantıya, arka tarafa doğru kayık durmasını sağlıyor o yüzden idareten böyle taktım.

bikecomponents.de den daha sağlam fiyat veren güvenilir yere denk gelmedim. (Türkiye de dahil :p )Adamlar çok ilgililer ayrıca.Birçok kez alışveriş yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Eğer aciliyetiniz yoksa yerel mağazaların markaların yanından bile geçmeyin. Nedenini aşağıda açıklayayım fırsatını bulmuşken.

Bizim tur malzemesi satan bisiklet mağazaları var. Bisikletlinin dostu yanında canını bu yola feda etmiş havası veren. Ancak sattığı bir üründen en az 70% kazanç elde eden. Kazan ama bu oran nedir? Bazı ürünlerde 100% -
150% de koymayıver üstüne. Adam soymaktan başka birşey değil bu. İsim vermek istemediğim bu tür mağazalar bisiklet sporunun - hobisinin altın dönemini yaşadığı şu vakitler kendilerine düşen payı kepçeyle almayı hedef bellemişler ne yazık ki.

Geçtiğimiz ay 1 adet schwalbe marathon plus - 3 adet schwalbe rapid rob - 2 adet schwalbe iç lastik - 2 adet patlak önleyici şerit. 2-3 hafta içerisinde elime ulaştı büyük bir titizlikle kargolanmış vaziyette. Hepsi toplamda 270 TL civarı birşey tuttu kargo da dahil bu arada. Bahsetmiş olduğum mağazanın facebook sayfasını da takip etmekteyim. Ürünler elime geçtikten sonra schwalbe marathon ilanlarına denk geldim. Fiyatı görünce emin olmak için sordum teki mi çifti mi diye. Cevabı da verdiler. Tek lastiği tam aklımda değil ama 300 liraya yakın bir fiyat görmüştüm sitelerinde. 3€ aldığım iç lastikleri Türkiyede 32-25 TL ye kadar gördüm fiyat olarak ne yazık ki. (Kurlar çıldırmadan önceki zamanda) Ondan sonra diyorlar sektör gelişmiyor. Aldığın sakızın kdvsini de eklersen (!) sattığın ürüne kusura bakma kardeşim çöp bile almam ne senden ne senin gibi diğer yerel satıcılardan. Tavsiyem de almayın arkadaşım. Kendisi iş yapıyor da bize havadan mı geliyor bu paralar.

Alışveriş yapmadan önce mutlaka fiyatları karşılaştırın, yurtdışı firmalar da dahil. Bike components ab dışı ülkelere (hangilerini kapsıyor emin olmamakla birlikte ki Türkiye' yi kapsamakta) vergi indirimi yapmakta. ChainReactionCycles.com da gayet iyi fiyatlar veren alışveriş yaptığım diğer bir site. Acil ihtiyacınız yoksa yurt dışından alın. kargo hariç 75€ kadar limitiniz var. İşi ticarete dökmedikten sonra sorun çıkmaz ki 75 € altı tutarı olan alışverişinize vergi çıkarsa faturanızın çıktısını alıp kargo teslimine öyle gidin. EK vergiyi iptal ettirebiliyorsunuz bilginiz olsun.

Konuyu baltalar gibi oldum hocam kusura bakma dolmuşum ilgili bir konuyken belki ilerde birileri yaralanır.

Malzemeler hayırlı olsun, güle güle kullan.:harika:
(tubus gözümde kaldı :ssrtcbya:)

@Ahmet.Çetinkaya @baykuş97 çok teşekkürler. Bu arada ortlieb çanta almayı planlıyordum fakat evdeki hesap çarşıya uymadı ve daha makul ölçüde bişeyler almaya karar verdim. decathlon'da aşağıdaki ürüne denk geldim ve baya hoşuma gitti. kullanan var mı ve düşünceleriniz neler merak ediyorum.(konu açamadığım için buradan soruyorum.)
(link)
bag 300.jpg bag 300 front.jpg

@mert.saribasak Hayırlısı olsun ben aynı bagajı ortlieb çantalarla beraber aldım, 15. gün ama hala elime ulaşmadı, adamları aradım bugün gayet güzel bi ingilizceyle check edip bana geri dönüş yapacaklarını söylediler, akşamüstü mail geldi...Gerçekten çok ilgililer ve fiyatları da makul...Bakalım heralde öteki hafta gelir heyecanla bekliyorum... Videolarını çekip kanalımda paylaşacağım zaten :)

@Ahmet.Çetinkaya biraz alakasız olacak ama uno tost ekmeğini bilirsiniz,
eskiden ekmekte kdv oranı %18 iken uno tost ekmeği 4liraydı.
sonra ekmeğin kdv oranı %1'e düşürüldü, uno'nun fiyatı yine 4liraydı.
peki ne oldu, kdv indirimi firmaya yaradı.

işte öyle bir ülkedir türkiye.

(uno farklı bi ekmek demeyin çünkü her seferinde fişe bakıyorum %1 yazıyor)

Geri