Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bike fit yaptırmak

Scudo
@CeRKeZ

Bir suredir randevu alip gitmek istiyordum, iletisimde cesitli aksakliklar oldu. Bu sabah randevuma 3 saat kala arayip iptal ettiler, telefonda yeni randevu tarihi kesinlestiremeyip size geri donelim dediler ama yine aramadilar. Daha once de arayacagiz diyip aramadiklari olmustu 2 kere. Yetti artik, bu firmadan hizmet almak istemiyorum.

Merhaba Arkadaşlar;

2 gün sonra ilk kez bike fit yaptıracağım.

Tecrübelerimi sizinle de paylaşırım.
hocam merhaba yaptırdınız mı nerede deneyimleme imkanı oldu mu?
yer izmir dimi?

@CeRKeZ

Bir suredir randevu alip gitmek istiyordum, iletisimde cesitli aksakliklar oldu. Bu sabah randevuma 3 saat kala arayip iptal ettiler, telefonda yeni randevu tarihi kesinlestiremeyip size geri donelim dediler ama yine aramadilar. Daha once de arayacagiz diyip aramadiklari olmustu 2 kere. Yetti artik, bu firmadan hizmet almak istemiyorum.

Ben House of bike dan randevu almıştım 1 gün kala iptal ettiler sistem hatası varmış Bursa'da yaşıyorum Bursa'dan kalkıp gitmiştim, Allahtan istanbul'da evim var ertesi gün sistem düzelince fiti yaptırdım bu benim ikinci fitim ilk fiti aktif pedalda yaptırmıştım House of Bike'ın sistemi daha duyarlı geldi bana.

Ben House of bike dan randevu almıştım 1 gün kala iptal ettiler sistem hatası varmış Bursa'da yaşıyorum Bursa'dan kalkıp gitmiştim, Allahtan istanbul'da evim var ertesi gün sistem düzelince fiti yaptırdım bu benim ikinci fitim ilk fiti aktif pedalda yaptırmıştım House of Bike'ın sistemi daha duyarlı geldi bana.
Hangisinden daha memnun kaldınız acaba?

Sistemin daha duyarlı olması memnuniyeti garantiler mi?
Aralarındaki tek fark duyarlı sistem mi?

Sistemin daha duyarlı olması memnuniyeti garantiler mi?
Aralarındaki tek fark duyarlı sistem mi?

uzun bir yazı yazmam gerekir konu çok uzun vaktim yok maalesef ikisinin de kendine has değişik yönleri var.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
@sadi imren Sizin gibi deneyimli insanların deneyimlerini paylaşması en büyük arzumuz. Bu yüzden forumdayız. :)
Ama tabi vaktiniz yoksa da yapacak bir şey yok. Kolay gelsin.

@sadi imren Sizin gibi deneyimli insanların deneyimlerini paylaşması en büyük arzumuz. Bu yüzden forumdayız. :)
Ama tabi vaktiniz yoksa da yapacak bir şey yok. Kolay gelsin.

Konu çok detaylı 2 satır da geçiştiremeyiz şu daha iyi dememiz için kişiyi daha iyi tanımamız yapabileceklerini daha iyi tarif edebilmemiz lazım kişinin hassasiyetini bilmemiz lazım. Dediğim gibi detaylı uzun konu.

Aktif Pedal'da fit yaptirdigimdan beri 4-5 tane 50-60k surus yaptim, detayli bir inceleme yazmak icin henuz erken fakat 40 kilometre civarinda baslayan ve beni cok ciddi sekilde yoran bel agrisi, ve 50 kilometre civari canimi sikmaya baslayan popo agrisi tamamen ortadan kalkti. Bu nedenle simdilik son derece memnunum. Daha uzun ve iddiali surusler yapinca tekrar yazarim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yakin zamanda Retul Bike fit yaptiran kimse oldu mu acaba? Temmuzda yaptirmayi planliyorum ama hic deneyimini paylasan olmamis yakin zamanda.

Mesaj Silmeyi Bulamadığım için bu açıklama yeterli sanıyorum.

Son düzenleme:
Bike Fit yaptırmadım ama bir görüşümü sunmak isterim, Bike Fit yaptırma amacınızı bilmiyorum ama bence yaptırmanıza gerek yok çünkü Bike Fit belirli açılara göre yapılıyor ve Bike Fit yaptıran herkes prototip gibi aynı gözüküyor ve profosyoneller bile Bike Fit yapmıyor. En kolay örneği bisiklet yarışlarına bakarsanız herkes aynı pozisyonda durmuyor. Rahat pozisyonu belirliyorlar Bike Fit yapsalardı herkes aynı duruşa sahip olurdu. Tabiki bu bir görüş ne yapmak istiyorsanız yaptırabilirsiniz.
Hiç bike fit yaptırmadıysanız ve yaptırılma amacını da bilmiyorsanız fikir ve görüş beyanında bulunmanız ilginç bir durum oluşmasına vesile olmuyor mu acaba?

Bike fit sonucu ortaya bir basmakalıp bir pozisyon çıkmaz. Öncelikle sizin beklentiniz öğrenilir. Amacınız konforlu bir pozisyon elde etmek mi yoksa performans odaklı bir pozisyon elde etmek mi buna karar verilir. Ardından bel, diz, kol, omuz ve bilek açılarınız, ayakkabınızdaki kal'in ayarı beklentinize uygun şekilde bisiklet kullanabileceğiniz bir pozisyonda durabilmeniz adına uygun şekilde ayarlanır. Tamamen şahsa özeldir. Benim bike fit işlemim sonucu ortaya çıkacak olan sonuç ile sizinki bir olmayacaktır. Herkesin tek tip göründüğünü söylemeye çalışma sebebiniz ise doğrunun bir olmasıdır. Kişiye göre gerekli ayarlamalar yapıldıktan sonra doğru duruş pozisyonu ortaya çıkmaktadır ve az önce de belirttiğim gibi, doğru birdir. Ortada bir doğru pozisyon vardır ve amaç mümkün olduğunca bu pozisyonun yakalanmasıdır. Bu pozisyon da yine az önce belirttiğim uzuvlarınızın, siz bisiklet üzerindeyken sahip olduğu açılara bağlıdır.

Profesyonellerin bike fit yaptırmadığına dair fikir beyanınıza ise cevap vermeye gerek dahi duymuyorum. İyi geceler dilerim.

Bike Fit yaptırmadım ama bir görüşümü sunmak isterim, Bike Fit yaptırma amacınızı bilmiyorum ama bence yaptırmanıza gerek yok çünkü Bike Fit belirli açılara göre yapılıyor ve Bike Fit yaptıran herkes prototip gibi aynı gözüküyor ve profosyoneller bile Bike Fit yapmıyor. En kolay örneği bisiklet yarışlarına bakarsanız herkes aynı pozisyonda durmuyor. Rahat pozisyonu belirliyorlar Bike Fit yapsalardı herkes aynı duruşa sahip olurdu. Tabiki bu bir görüş ne yapmak istiyorsanız yaptırabilirsiniz.

Sanırım forumun en büyük eksikliklerinden birisi moderasyon. Böyle bir içeriğe sahip bir mesajın bu konu başlığı altında paylaşılamaz olması ya da kısa süre sonra silinmiş olması gerekiyor. Belki sansür gibi anlaşılabilir ancak tamamen yanlış bilgilerden oluşan böyle bir mesaja denk gelecek konudan tamamen uzak kişiler için felaket bir içerik.

Sadece "...profosyoneller bile Bike Fit yapmıyor..." bu cümle bile içeriğin kaldırılması için yeterli. Her neyse...

Sanırım forumun en büyük eksikliklerinden birisi moderasyon. Böyle bir içeriğe sahip bir mesajın bu konu başlığı altında paylaşılamaz olması ya da kısa süre sonra silinmiş olması gerekiyor. Belki sansür gibi anlaşılabilir ancak tamamen yanlış bilgilerden oluşan böyle bir mesaja denk gelecek konudan tamamen uzak kişiler için felaket bir içerik.

Sadece "...profosyoneller bile Bike Fit yapmıyor..." bu cümle bile içeriğin kaldırılması için yeterli. Her neyse...
Ben kaldırırım abim, kusura bakmayın. Sadece fikir belirtmek istemiştim.

Geri