Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bike fit yaptırmak

Scudo
Ben kaldırırım abim, kusura bakmayın. Sadece fikir belirtmek istemiştim.
Neden hemen geri adım atıyorsunuz? Bir şey söylediniz, arkasında durun. Geçerli argumanlarla destekleyin fikrinizi. Egan Bernal'den bahsedin mesela. Forum zorbalığına pabuç bırakmayın.
Haa, fikrim yok, zikrim var diyorsanız foruma bir daha yazmazsınız, olur biter.

Arkadaşlar, pozitif yazın, pozitif yaklaşın. Yardım edin, yardımcı olun, mutluluk verin, mutlu olun. ;)
Bike Fit yaptırmak gereklidir ya da değildir konusunda bilgim yeterli olmadığı için bununla ilgili kesin görüş belirtemem. Doğru olmaz bi kere. Yapabileceğim en doğru paylaşım, bir uzmanına bike fit yaptırmadığım için, kendi çapımda yaptığım düzenlemelerin üzerimdeki olumlu ya da olumsuz etkilerini aktarmak olabilir. Bilgi bakımından internet derya deniz. Bike fit hakkında da bir çok youtube videosu izledim, kendi çapımda ufak tefek bilgiler edindim. Buna rağmen profesyonel insanlarla birebir bike fit yaptırmış arkadaşların tecrübelerinin daha doğru yönlendireceğini düşünüyorum. Onlar önemli diyorlarsa önemlidir ki ben de kendi çapımda yaptığım değişimlerin, gayet olumlu etkilerini bizzat yaşadım ve yaşıyorum.

Neden hemen geri adım atıyorsunuz? Bir şey söylediniz, arkasında durun. Geçerli argumanlarla destekleyin fikrinizi. Egan Bernal'den bahsedin mesela. Forum zorbalığına pabuç bırakmayın.
Haa, fikrim yok, zikrim var diyorsanız foruma bir daha yazmazsınız, olur biter.
yazdım sildim, siz de düşüncelerimi dile getirmişsiniz. burda çok genç arkadaşlar var, fikirlerini özgürce söylemeye çekinen, toplum olarak bir farklı görüşü hemen ötekileştirip ayırıyoruz gruptan. arkadaşımızın fikri bu ama belki biz sabırla doğruları gösterirsek fikri değişecek ve bu konu da öğrenme süreçleri gelişecek.
belki 3-4 yıl sonra bike fit ne alaka diye tartışacak yeni forumdaşlar.
genç arkadaşlar, inandığınız şeyi söylemeye devam edin ama en önemlisi körü körüne değil. araştırıp öğrenerek ve değişerek.

Bike fit haram mı diye sorayım ben de :)
şaka bi yana bu konuda evde kendi fitimi belli açılarda uygulama desteği ile yapıyorum. Bike fit konusu oldukça önemli ama anladığım kadarı ile sabit bir ölçüden ziyade belli aralıklarda doğru açılarda kalabiliyorsun. Yani sele ayarların tek bir nokta değil belli bir aralıkta sana doğru diz bilek kol açı aralıklarını sağlıyor. Zaten bisiklet üzerinde de bazen sele de geriye yada öne hareket ediyoruz. SAbit kalmıyoruz .
Daha önce de tavsiye etmiştim yine ediyorum; değişen esneklikleriniz , değişen ekipmanlarınız vb durumlarda yeniden fit yaptırmak gerekiyor . Bu nedenle hem maliyet uygun hem de devamlı fit yapabileceğiniz bu uygulamayı tavsiye ediyorum.
(link)
3BF7BCBD-424B-4DBD-A527-03E9A316F3B8.jpeg

Trainerden yakın zamanda söktüm bisikleti keşke sökmeseydim. Neyse hsonu bi inceleyeyim. Teşekkürler program için👍🏻

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Bike fith konusunu iki başlık şeklinde ele alalım

1- Güç Aktarımı=

Bike fit gücünüzü, enerjinizi maksimum düzeyde bisiklete ve oradan da doğru bir şekilde yola yansıyacağı güç çıkışı enerji aktarımı için yapılır.
Mesela bir sürücü 200 watt ortalama güç ürettiğini düşünürsek bu güç sizin yanlış ayarlarınız yüzünden 100-150 watt ortalama olarak bisiklete ve oradan da yola yansıyacağı güç aktarımıdır. Yani gereksiz bir watt kaybı yaşanma durumu oluşur, bu kayıp bike fit ile minimize edilir.

2-Konfor ve sağlık:

Öyle ki açıları vücudumuza uygun olarak düzenlenmiş bir bisiklet ağrı, sızı ve uyuşma gibi durumlardan eklem sakatlanmalarından bizleri korur. Yanlış açılarda ayarlanmış sele gidon açıları belinize kalçanıza el ve ayak bileklerinize fazladan yük binmesine sebep olarak, kan akışının doğru bir şekilde yapılmaması ile uyuşmalar yaşatır.Bu olay konforunuzu düşürdüğü gibi diz ve eklem sağlığınızı da olumsuz etkiler.

Geçen yıl bir büyük turda bu konuda röportaj yapıldı. Pro'ların bir kısmı yaptırmamış ve inanmıyor. Egan Bernal'in sırt ağrılarının bir bacağının kısa olması yüzünden olduğu, bike fit yapılmış olsa bunun mutlaka ortaya çıkacağı konuşuluyor.
Bütün profesyonellerin bike fit yaptırdığını a-priori, sorgulanamaz, kesin bilgi kabul edip linç başlatan, hatta yönetime serzenişte bulunan arkadaşlara duyurulur.

Egan Bernal'in sırt ağrılarının bir bacağının kısa olması yüzünden olduğu, bike fit yapılmış olsa bunun mutlaka ortaya çıkacağı konuşuluyor.
Bu kısmı anlayamadım ben. Sırt ağrısı, bacak kısalığı tama bike fit ile bunun ortaya çıkacağı da tamam ama bike fit yapılması ya da yapılmamasının bununla alakası ne anlayamadım?

Bir de güç aktarımının bike fit sonrası daha etkin olduğu ölçümlerle ( bilimsel yöntem diyelim ) sabit. Objektif verilere inanıp inanmamak gibi bir olay mı var?

Yaptırmaz, yaptırmak istemez paşa gönlü için anlarım elbette ama bu 2 meseleyi anlayamadım malesef.

Bike fit haram mı diye sorayım ben de :)
şaka bi yana bu konuda evde kendi fitimi belli açılarda uygulama desteği ile yapıyorum. Bike fit konusu oldukça önemli ama anladığım kadarı ile sabit bir ölçüden ziyade belli aralıklarda doğru açılarda kalabiliyorsun. Yani sele ayarların tek bir nokta değil belli bir aralıkta sana doğru diz bilek kol açı aralıklarını sağlıyor. Zaten bisiklet üzerinde de bazen sele de geriye yada öne hareket ediyoruz. SAbit kalmıyoruz .
Daha önce de tavsiye etmiştim yine ediyorum; değişen esneklikleriniz , değişen ekipmanlarınız vb durumlarda yeniden fit yaptırmak gerekiyor . Bu nedenle hem maliyet uygun hem de devamlı fit yapabileceğiniz bu uygulamayı tavsiye ediyorum.
(link)
265441 dosyayı görüntüle
Bu programın android versiyonu yokmuş galiba. Google Play'de eşdeğeri bi uygulama var mı ?

• Beğen
Tepkiler: DogukanKyn
Merhaba,
Konuya daha basitleştirilmiş bir bike fit yaklaşımı ile katılmak isterim. Bisiklet üzerinde daha konforlu ve eziyet çekmeden uzun sürüşler gerçekleştirmek için bike fit yaptırmanın önemine sanırım hepimiz hem fikiriz. Bununla birlikte bike fit yaptırmak isteyenlerin çoğunluğu profesyonel ve genç (kendini her daim genç hisseden) bisikletçiler oluşturmakta. Bunun yanında çok daha amatör yaklaşımda olanlar ise konu hakkında bilgisi olmasına rağmen zaman ve yer nedeni ile konuyu askıya almakta. Kendi açımdan sele yüksekliği, sele ayarı, kal ayarı gibi daha basit düzeyde ayarların yapılıp, sürüşlerde sağlık ve konforu artıracak bu tip temel ayarların yapıldığı mekan veya uzman kişilere nasıl ulaşabileceği hakkında özellikle benim gibi Ankara'lılara tavsiye ve öneri vereceklere şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Merhaba,
Konuya daha basitleştirilmiş bir bike fit yaklaşımı ile katılmak isterim. Bisiklet üzerinde daha konforlu ve eziyet çekmeden uzun sürüşler gerçekleştirmek için bike fit yaptırmanın önemine sanırım hepimiz hem fikiriz. Bununla birlikte bike fit yaptırmak isteyenlerin çoğunluğu profesyonel ve genç (kendini her daim genç hisseden) bisikletçiler oluşturmakta. Bunun yanında çok daha amatör yaklaşımda olanlar ise konu hakkında bilgisi olmasına rağmen zaman ve yer nedeni ile konuyu askıya almakta. Kendi açımdan sele yüksekliği, sele ayarı, kal ayarı gibi daha basit düzeyde ayarların yapılıp, sürüşlerde sağlık ve konforu artıracak bu tip temel ayarların yapıldığı mekan veya uzman kişilere nasıl ulaşabileceği hakkında özellikle benim gibi Ankara'lılara tavsiye ve öneri vereceklere şimdiden teşekkür ederim.
Öner Bisiklet'in bike fit hizmeti vermeye başlayacağını okumuştum. Durumları nedir bilmiyorum. Arayıp bir sorun derim.

Öner Bisiklet'in bike fit hizmeti vermeye başlayacağını okumuştum. Durumları nedir bilmiyorum. Arayıp bir sorun derim.
Teşekkür ederim, arayıp sorarım.

Retül BikeFit işlemini Barış OKUDUCU Bey'e yaptırdım.
En hissedilir değişimi 3 başlıkta değerlendirebilirim;

* kal ayarıyla pedallamadaki hissiyatta
* Kalça kemiği ölçümü ile sele oturuşunda konfor artışı (bu değişim direkt sürüş mesafemi ve performansımı etkiledi)
* Gidon ayarıyla bilek uyuşmalarının azalması

NOT: Çekimser yaklaşan herkese şiddetle BIKEFIT öneriyor, bu işlemin bir gereklilik olduğunu düşünüyorum...

20 küsur yıllık iki eski yarış bisikletim var. Kadro boyları farklı (53 ve 56), ama üst borular aynı (56). Eski bisikletlerde kadro boyu olarak sadece sele borusu ölçüsü mü değişiyor bilemiyorum. Kendimce rahatlık için bazı ayarlar yaptım ve ikisini de kullanıyorum.

Sorum bike fit yaptırmak yarar sağlar mı? Bike fit sonrası çıktı tam olarak nedir? Senin stack ve reach ölçün bu olacak, ona göre bisiklet al mı deniyor? Mevcut bisikletin sele ayarı, gidon boğazı ayarı mı yapılıyor?

Selamlar herkese, bu işte çalışmaya başladığımdan beri bu başlığa girerim ve en doğru geri bildirimi almaya çalışırım. Her türlü sorunuzu direkt birinci ağızdan yanıtlamak için bir mesaj bırakıyorum ben de bu başlığa.
Elimden geldiğince sizlere yardımcı olmak isterim. Akıldaki soru işaretlerini kaldırarak sizin için en doğru kararı vermenizde önemli bir rol oynamak beni çok mutlu edecektir.
Saygılar ve sevgiler:)

Selamlar herkese, bu işte çalışmaya başladığımdan beri bu başlığa girerim ve en doğru geri bildirimi almaya çalışırım. Her türlü sorunuzu direkt birinci ağızdan yanıtlamak için bir mesaj bırakıyorum ben de bu başlığa.
Elimden geldiğince sizlere yardımcı olmak isterim. Akıldaki soru işaretlerini kaldırarak sizin için en doğru kararı vermenizde önemli bir rol oynamak beni çok mutlu edecektir.

Sayın @Barış OKUDUCU ilk soruyu ben sorayım o zaman... Öncelikle şimdiden teşekkürler.

Bisikletimi ve onu kullanmayı çok seviyorum.

Kol, bilek, avuç, omuz, bel, kalça, diz vb boyun dışında hiçbir yerimde bir ağrı veya uyuşma yaşamıyorum.

Boyle bir durumda boyun ağrısının tek çözümü kısa gidon boğazı kullanmak mıdır? teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Merhaba Barış bey bende Bike fit yaptırmak için İzmir Aktif Pedal ile görüştüm Haziran ayında bana dönüş yapacaklarını söylediler beraber gün ve saati belirleyeceğiz. Ben Nazillide ikamet ediyorum sadece İzmir'e getirebilirim bisikletimi umarım faydalı olur ve umarım kadrom bana büyük değildir. Merida s/m beden kadromla alakalı böyle bir şüphe söz konusu şu anda belki siz gelirsiniz ve şimdiden tanışmışlığımız başlamış olur hızlı sonuca ulaşırız ...

Geri