Bir sorum daha olacaktı ya diğer siparişimde posta kodunu yanlış girmişim bide baktım kayserinin posta kodu nasıl olduysa ptt sorun cıkartırmı adresım doğru şekilde yazıyor
Dün bu siteden jant siparişi verdim. Sipariş geçtikten sonra bir mail gelmiş. Kredi kartı ile ilgili, ''kartın sahibi siz olduğunuzu bilmek istiyoruz'' diye. Karta küçük bir miktar ücret aktaracaklarmış. Fakat bu mailden sonra ne gelen bir şey oldu ne giden. Tabi araya hafta sonu girmesini bağlıyorum ama takribi ne kadar sürer?
Siparişim şu şekilde gözüküyor, ptt sitesinde almanya'dan çıkmış ama henüz ülkeye giriş yapmamış. bu kod ile türkiye'ye girince takibini yapabilirim herhalde değil mi?
Beklemek ne zor işmiş
28 haziranda biz kargo ülkeden çıktı diye beklerken, bugün kargo hareketinde güncelleme oldu ve 28 hazirdanda çıkış yapıldı hareketinin tarihi 10 temmuz olarak değişti. Açıklaması birebir aynı. IPZ Germany olarak gözüküyor.
Biraz daha bekleyeceğiz sanırım.
@Oğuzhan Y. 22'sinde sipariş verdim aslında, işte kredi kartından tutar çekildi onun bilgilendirmesi, hafta sonu araya girdi derken 26'sında çıktı yola diye mail geldi. 12 gündür ülkeden çıkmaması garip bir durum. Bu gidişle ay sonunu bulacak gibi.
merhabalar bike 24 ten alisveris yaptim kredi kartindan bana mesaj attilar hesaba kucuk miktar para atmislar ve kredi kartina 4 gun gecmesine ragmen gelmedi kargo takip numaram bile yok 334 euroluk alisveris yaptim yardimci olursaniz cok sevinirim
@Punctum Aldığınız malzemeler gümrüğe takılmış. Ücretsiz geçmesi gibi bi durum söz konusu değil. Size gümrük bildirim kağıdı gelecek ve gümrüğe gidip çeşitli belgeler (kredi kartı ekstresi v.s) ibraz ettikten sonra vergi hesaplanıp kargonuzu alacaksınız.
@abzül Herhalde İstanbul'daki gümrüğe gitmeyeceğim değil mi? Sanıyorum Ankara'daki Posta İşleme Merkezine gelir. Daha önce de gümrüğe takılan bazı ürünler için gitmiştim. Bakalım artık...
Bugün müşteri hizmetlerini aradım. Aslında bana bildirim yollamışlar ama işlemlerin daha hızlı ilerlemesi için ayrıca bir e-posta adresi verdiler. Oraya kredi kartı ekstresi, fatura ve kimlik bilgilerini tarayarak yolladım. Anında mail ile yanıt geldi. İşleme almışlar. Şimdi ptt izleme sayfasında Gümrük ve diğer ücretler hesaplanmış görünüyor. Ödemeyi postacıya yapacağım sanıyorum.