deneyim derken çok alış veriş yaptım Almanya , ingiltere sitelerinden tranir a kadar bir çok şey aldım.Ama artık 150 eruo sınırı olduğu için en son aldığım ruble zincir lastik gümrükte takıldı.ptt benden müşavir tutmamı istedi.Müşavir tutup gelen ürünlerin yasaklı olmadığıni ve her ürünün yasalarda belirtilen sınırlar içinde kaldığını , kimini, ağırlık ölçerek ,kimini hacmini ölçerek bir fiyat çıkartıp biraz parada müşavire verip gümrükten çıkartmıştım.Gümrükteki memur zaten uğraşmıyor..Ptt de giiyorsunuz oda malın ne olduğunu anlamıyor.Mecburen müşavir arkadaş ile birlikte gidip ağırlık , hacim vs ölçerek en ucuza nasıl getireceğiz diyerek hesap yaptık.en az vergi ile ürünleri gümrükten çıakrttım.Bu yurt dışı alış verişinin önünü açmaları gerekir.Zira onlarca profesyonel sporcu en basitinden trisuit bile geitrtemiyor.Gümrükten geçmesi yasak ! Bu adamlar nasıl spor yapacak ? Bu para sınırın kalkması lazım ! Ülkemizde üretilen doğru dürüst bir şey yok.İnsanlarda mecburen yurt dışına yöneliyor.Devlet zaten üretmediği ve bizim satın aldığımız bu ürünlerden vergi alıyor.Şimdi kendi önünü de kesmiş oldu.Misal alacağımız bir sürü ürün var 150 euro sınırı var diye alamıyoruz.2 adet fren kolu alacağız burada 3 katı fiyat ama biz 155 euro tutuyor diye ayrı ayrı sipariş geçip ayrı ayrı kargo ödemek zorunda bırakılıyoruz.Acayip saçma işler.Umarım bu durumu düzeltirler.Saygılar.