Scudo Sports

Bikepacking Çantalar - Kendi Yapımım

Dövizin artmasının tek güzel yanı vatandaşlarımızın kendi ürünlerini daha ucuza ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda kendilerinin üretmesini sağlaması galiba. Bende müsait zamanımda kadro çantası yapacağım gibi. Çünkü çok pahalılar.

Scudo
Kadro koruyucuyu yaptım arkadaşlar. Dikişler biraz eğreti oldu ama iş görür sanırım. Akşam diktim. Gündüz testini yapacağım. 1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg

Dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    715,2 KB · Okunma: 12
  • 3.jpg
    3.jpg
    755,6 KB · Okunma: 12
@ibrahim-logoglu cırt bölgelerinde şeffaf koli bandı kullandım, 2 senedir kadro üzerinde sabit duruyor, güzel iş görüyor. Bu tür koruyucu da kumaştan yapıldığı için zamanla parlama & solma yapabilir boyada diye düşünüyorum.

Tam olarak anlayamadım. Koli bandını ne amaçla ve nasıl kullandınız?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ibrahim-logoglu Elinize sağlık, çok beğendim ben de. Hepsi çok başarılı olmuş, işçiliğinizin karşılığını almışsınız. Özellikle matara kılıfı bana ilham kaynağı oldu. Kullandığım matara termal özellikte olmadığı için havalar iyice soğuduğunda sanki sıkıntı çıkaracak gibi. Sıcak motora buz gibi su sakıncalı, en azından benim bünye için. Acaba çift katlı bir kılıf ve katlar arasına da alüminyum folyo vb. bir kaplama yapsak ne kadar iş yapar? Seyir halinde matarayı kafese takıp çıkarırken zorlanıyor musunuz?

Dalış elbiselerinde , bazı tıbbi dizlik , bileklik vb ekipmanlarda , hatta sanırım satılan mesh çoraplarda bile kullanılan neopren kumaş uygun olabilir. Kaucuk hamuru içine işlenmiş hava sayesinde ısı yalıtımı sağlanıyor. Ic ve dis kaplama kumaslarinin cesidine gore ve kalinliklarina gore siniflandiriliyorlar. Tamir amaciyla kullanilan kumas parcalarini dikerek ve yapistirarak istediginiz olcude kilif yapabilirsiniz . Yada kullanılamayacak durumdaki dalış elbiselerinin kol yada bacak kısmından keserek kullanabilirsiniz.

Merhabalar bu başlığı görünce ben de bir şeyler denemek istedim kumaş içinse evde eski bavul çanta vardı bu spor çantalarının büyüklerinden heh işte ondan, bikepacking çantalarına ihtiyaç duyunca ilaç gibi geldi ve çantayı kesmeye başladım kadro çantası için ölçme biçme işlemleri biraz vaktimi aldı ama istediğim ürünün ölçüleri ortaya çıktı.246336 dosyayı görüntüle
Fotoğrafta biraz tombul duruyor sebebi 3 kişilik çadırımın iç tentesini sığdırmış olmam (işin açıkçası havalar güzelleşince arkaya çanta bagaj eklemeden bir kaç günlük kamplara kaçabilir miyim düşüncesi yer alıyor) ve sport yazısının üstünde gördüğünüz cırt halkalar da çadır pollerini veya pompamı takmak için eklendi, üst taraftaki uzun kumaş çıkıntısı da fermuar koruması 246327 dosyayı görüntüle

Kadro çantası ortaya çıktıktan sonra bir miktar da kumaş arttı, bir adet sele altı çanta yaptım daha doğrusu sele altı çanta için bir işlem gerekmedi biraz kesip ölçüp şekil verdim ama
sel altı çantayı terzi yamuk kestiğimi düşünerek kendi şekil vermiş eğer benim kestiğim gibi dikmiş olsa fermuarlı kısmının şekli n harfi gibi olacaktı üstten alta doğru eşya yerleştirebilecektim ama dikim şeklinden dolayı fermuarı uzunlamasına boydan boya dikmiş yine de olsun zaten hesapta yoktu ekstra olarak sele altı çantam da olmuş oldu. (Biraz yamuk gibi dursa da sallantı enteresan şekilde çok az oluyor)246337 dosyayı görüntüle246338 dosyayı görüntüle
Bir miktar daha kumaş atttı onun da ölçüm biçiminden sonra bir adette gidon çantası dikildi fotoğraflarda yok çünkü eksikleri vardı dikim için verdim
Bu fotoğrafta da kadro çantasının diğer tarafı görülüyor oraya da küçük bir dış cep eklettim baya kullanışlı oldu 246340 dosyayı görüntüle
246324 dosyayı görüntüle
Matara ve su şişesini deneme amaçlı zorlayarak taktım sığdılar ama gidilecek mesafeye göre tek kafes takmam daha sağlıklı olur gibi.
Sevgiler saygılar
Harika bir tur bisikleti. Nacizane görüşüm arka bagaj ve heybe olmasından yana. Sonrasında vur kendini yollara👋

@sokakkedisipisipisi Çok teşekkür ederim, bu aralar çıkacağım bir tur söz konusu ama uyku tulumum zayıf olduğu için kamplı bir tur olmayacak ve ekipman eksikliğimden dolayı durumu fırsat olarak görüp bikepackingi deneyimlemeyi ümit ediyorum, daha ılıman aylarda yapacağım uzun turlarım için ben de bagaj ve heybe alma düşüncesindeyim.

@ibrahim-logoglu kadroyu korumak için. Çanta monte ederken cırt bantlar zamanla cilayı ve boyayı yiyiyor, bant uygulanırsa kadro korunuyor. Ben yukarıda paylaştığınız koruyucuyu başka bir amaçla ürettiniz sandım, ama zincir - kadro koruyucu imiş sanırım. Neyse bant o bölge içinde geçerli, zincir koruyucu olarakta iyi iş görüyor.

@Samsam Çok pratik olmuş bence, tüm ihtiyacınız olanları, atıştırmalıkları vs. hatta güzelce katladığınızda yedek içlik, forma, çorap bile alır. Ama sürüş esnasında fermuar zor açılan cinsten ise sıkıntı çıkarabilir, aman dikkatli olun. Rengi de bisiklete uyumlu olmuş, elinize sağlık. Güzel günlerde kullanın.

@Samsam Çok pratik olmuş bence, tüm ihtiyacınız olanları, atıştırmalıkları vs. hatta güzelce katladığınızda yedek içlik, forma, çorap bile alır. Ama sürüş esnasında fermuar zor açılan cinsten ise sıkıntı çıkarabilir, aman dikkatli olun. Rengi de bisiklete uyumlu olmuş, elinize sağlık. Güzel günlerde kullanın.
Teşekkürler abi. Herhangi bir ihtiyacım olduğunda durup alırım büyük ihtimalle. Zaten çantayı sürüş esnasında açamaya çalışmayayım diye yönünü yola cevirdim.👍

Merhabalar bu başlığı görünce ben de bir şeyler denemek istedim kumaş içinse evde eski bavul çanta vardı bu spor çantalarının büyüklerinden heh işte ondan, bikepacking çantalarına ihtiyaç duyunca ilaç gibi geldi ve çantayı kesmeye başladım kadro çantası için ölçme biçme işlemleri biraz vaktimi aldı ama istediğim ürünün ölçüleri ortaya çıktı.246336 dosyayı görüntüle
Fotoğrafta biraz tombul duruyor sebebi 3 kişilik çadırımın iç tentesini sığdırmış olmam (işin açıkçası havalar güzelleşince arkaya çanta bagaj eklemeden bir kaç günlük kamplara kaçabilir miyim düşüncesi yer alıyor) ve sport yazısının üstünde gördüğünüz cırt halkalar da çadır pollerini veya pompamı takmak için eklendi, üst taraftaki uzun kumaş çıkıntısı da fermuar koruması 246327 dosyayı görüntüle

Kadro çantası ortaya çıktıktan sonra bir miktar da kumaş arttı, bir adet sele altı çanta yaptım daha doğrusu sele altı çanta için bir işlem gerekmedi biraz kesip ölçüp şekil verdim ama
sel altı çantayı terzi yamuk kestiğimi düşünerek kendi şekil vermiş eğer benim kestiğim gibi dikmiş olsa fermuarlı kısmının şekli n harfi gibi olacaktı üstten alta doğru eşya yerleştirebilecektim ama dikim şeklinden dolayı fermuarı uzunlamasına boydan boya dikmiş yine de olsun zaten hesapta yoktu ekstra olarak sele altı çantam da olmuş oldu. (Biraz yamuk gibi dursa da sallantı enteresan şekilde çok az oluyor)246337 dosyayı görüntüle246338 dosyayı görüntüle
Bir miktar daha kumaş atttı onun da ölçüm biçiminden sonra bir adette gidon çantası dikildi fotoğraflarda yok çünkü eksikleri vardı dikim için verdim
Bu fotoğrafta da kadro çantasının diğer tarafı görülüyor oraya da küçük bir dış cep eklettim baya kullanışlı oldu 246340 dosyayı görüntüle
246324 dosyayı görüntüle
Matara ve su şişesini deneme amaçlı zorlayarak taktım sığdılar ama gidilecek mesafeye göre tek kafes takmam daha sağlıklı olur gibi.
Sevgiler saygılar
Dostum eline gönlüne saglik. Resmen olmus yav masallah ehehe . Parayla alam desen bi ton para odeyecektin :D Böyle masrafi ne oldu acaba sana sevgili arkadasim ?
Eski dslr makinenin çantası ile yaptım. Çanta kemikli yapıda olduğu için çantayı cırtla gidona gerdirdim .Fena olmadı gibi.247631 dosyayı görüntüle247632 dosyayı görüntüle
Buda mukemmel bir kendin yap projesi dostum eline saglik. Bende bu aralar bisiklet malzemelerimi koymak için bi dolap yaptirmak istedim depoya ama cilgin bi fiyat verdi mobilya ustasi . E maryo hoca durur mu yapistirir cevabi : " sana o parayi vereceğime kendim yaparim " Yandaki isyeri karavan üretim firmasi. Bi suru cikma sunta , mdf filan oluyor. Istedim onlardan sagolsunlar. Istedigim kadar alabilecegimi soylediler. Bende yaptim
20201102_123615.jpg
20201109_092215.jpg
20201109_092221.jpg

Son düzenleme:
@mariokaldato Teşekkür ederim bir süredir kullanıyorum hala sağlamlar, olmuşlar gerçektende 😄 maliyeti 150 tl tuttu benim acemiliğime geldi 100 tl belki daha uyguna halledilebilirdi ama bu fiyatla 3 çanta için yine de fena değil diye düşünüyorum izlediğim yolu şöyle açıklayayım, çantaların dikimini bir ayakkabıcı da yaptırdım 30 tl, sonra cırt işlemlerin eklenmesi için bir terziye gittim baya bir cırt dikimi yaptı 70 tl aldı ama ipliği ayakkabıcının ipliğiyle aynı değilmiş pamuklu bir iplikti yani zayıf kaldı bu benim tecrübesizliğim yani vakit/nakit kaybım oldu ama olsun o kadar cırtı tutturma emeği diyelim 😄sonrasında o terzinin dikişlerinin üstünden geçmesi için de başka bir ayakkabıcıya gittim ve fotoğraflara eklemedim ama sele altı çanta için çantanın sele borusunu daha sağlam tutması için ekstra tokalı cırt ekletme ve gidon çantasını andıran sözde gidon çantamın da eksiklerini tamamlatmamla beraber 40 tl verdim unutmadan ekleyim cırtları(4metre) tuhafiyeden almıştım 12-15 tl falan tutmuştu sanırım.

Eklemeden geçemeyeceğim bir daha yapacak olsam muhtemelen 100-130 tl ye 3 ürünü daha temiz ve fabrikasyon gibi elde edebilirim diye düşünüyorum tabi kumaşı masraf olarak hesaplamadım 😄

20190830_190127.jpg20190826_200034.jpg
Dövizin artmasının tek güzel yanı vatandaşlarımızın kendi ürünlerini daha ucuza ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda kendilerinin üretmesini sağlaması galiba. Bende müsait zamanımda kadro çantası yapacağım gibi. Çünkü çok pahalılar.
Burda her ne kadar yapacağım demiş olsamda zamanında sele altı bike packing çanta yapmışlığım var. Maliyeti ise 10 tl bimden alınma çanta. Terzi 15 tl. Çanta klipsi ve ismini hatırlayamadığım çanta kollarına takılan kalın ip diyeyim maliyeti 5 tl. Çantayı bi süre kullandım içine baya eşya falanda alıyordu. Fakat çok sallanıyordu. Bundan dolayı şimdi kullanmıyorum. Ama bundan bir kadro çantası çıkar diye düşünüyorum.

20201202_144603[1].jpg20201202_144625[1].jpg
elimden geldiğince ve imkanlarım doğrultusunda kadro çantası yaptım. Kullanma şansım olmadı ama olabildiğince sağlam yapmaya çalıştım. Umarım turlarda başıma iş açmaz. Maliyeti 2 tl fermuar tuttu. Kumaş olarak önceden almış olduğum kanvas kumaşım vardı. Böylelikle 2tl ye kadro çantam oldu :D
Not: çantanın içinde kırıştırılmış kağıtlar var Çanta kalıbı gözüksün diye. Aslında bu kadar yamuk durmuyor :)

@celilyafes Gayet güzel olmuş emek harcanmış ve maliyeti de çok iyi koç gibi kullanılır elinize sağlık tebrik ederim .

• Beğen
Tepkiler: celilyafes
(link)

bu markanın çantalarını kullanan var mı ? fiyatları uygun gibi geldi diğer markalara göre

Geri