Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Binlerce amatörün cevabını merak ettiği soru!

Terleyince o boxerin hali ne olur icerde :D
Ayrica boxer kurumaz ki kolay kolay, ter uzerinizde kalir.
Onun haricinde giyecekseniz yine spora uygun bi sey giyin arkadaslar, sıkıntı yoksa :D
 
Scudo
Merhabalar,
Yüksek kadanslı sürüş yapmaya başladıktan sonra tayt ın neticenin baş bölgesine yapmış olduğu sürtünmeden dolayı sürüş şırasında uyuşma, tur sonrasında da şiddetli ağrılar başladı. 3 gün geçmesine rağmen kızarıklıklar geçmedi, sele ile temas eden bölgelerde hiç bir sıkıntı yok.
Şu anda taytın bahsi geçen bölgeye teması dahi acı veriyor. Sanırım polyesterin pamuklu kadar yumuşak olmamasından kaynaklanıyor. Son antrenmanda tayta temas etmemek için yumuşak bir çorabı giydirdim ancak antreman sırasında çorap kayıp gitmiş.
Jockatrap fikri bir çözüm olabilir.
Kimseye de bahsedemiyorum bu konuda fikir verirseniz çok sevinirim. Durum çok vahim. Yada öyle bir tayt olmalı ki padinin ön kısmı daha ileride ve yukarıda sonlanmalı. Bu formatta ürün linki varsa yardımcı olabilir. Bu sorunu bir ben yaşıyor olamam diye düşünüyorum.
 
Acaba bisiklet taytlari ve formalari icin neden özel ic camasiri yapmislar cok merak ediyorum. :rolleyes:
 
@Murat Cömez Onlar var ancak ne Pro takımlar giyiyor, ne de bahsettiğim GCN giyiyor Murat abi.Doğru diyorsunuz ancak durum bu...
 
@I am the Uptown R.
Pro takimlar beliki yaris esnasinda giymiyorlar ama antremanlarda giyenini ben cok gördüm.
Daha düne kakadar tay giymeye untananlar bugün donsuz giyilir tayt diye öreride bulunuyorlar. Cok merak ediyorum madem okadar prof sekilde giyimini saglayan kisi biskleti nederece kullaniyor ve hangi yarislara katilmis.
Benim dedigim ic camasirlari özel olarak antreman veya turlarda tayt altina giymek icin üretilmis ve herkesde giyiyor bunlari.

Tayti veya formayi kalitesiz alinirsa, altina don degil kot pantolonda giyse yine pisik yapar. Aliexpresden alinacagina gidin goretex ten falan alin bakalim pisik falan yapiyormu.

Lafa ve tavsiyeye gelince herkes uzman oluyor ama kaliteye/paraya gelince nedense geriduruluyor. Bisiklet sevdalisi isen masarafdan da kacmayacaksin.
 
@Murat Cömez Dediklerinize kısmen katılmakla biraz gereksiz yükseldiğinizi düşünüyorum Murat abi.Alt formam Sportful, üst de Castelli.Aliexpress hiçbir şeyine para vermem.Ben de DONSUZ giyenlerdenim.Tayt giymeye utanmam, hiç de utanmadım.Böyle giyme sebebim ise tamamen GCN'nin tavsiyesiydi.Ha siz o adamlar'a pro demiyorsanız merak ederim siz ne tür bir pro bisikletçisiniz.Diğer taraftan; her sürüş sonrası bib-short'u yıkadığım için de pislik gibi bir dert olmuyordu.
 
@I am the Uptown R.
Mesajimi okursan sana karsilik hic bir sey yazmadim, ben genel olarak yazdim. Ben prof olmadigim icinde tavsiyede bulunmadim zaten, sadece ic camasir giyilmiyorsa neden üretiliyor diye soru sordum.
Bu sorumu anlamak ve cevaplamak zor olmasa gerek.

Ayrica prof kelimesini ben Profesiyonel sürenler icin falan kullanmadim, tayt giymeye utanan ve simdi burada tayt hakkinda yorum yazanlar icin kullandim.
 
Ben de taytın altına bir şey giymiyorum. Aksini de hiç denemedim. 2 yıla yakındır tayt kullanıyorum ve sıkıntı yaşamadım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Seymour Glass
Spor için uygun "Jockstrap" nerden bulunur? Ben arayınca bi kaç iç çamaşırı sitesinde pamuklu kumaşlardan gördüm, onlar da uygun olmaz.
 
Gecenin köründe jockstrap'ı da öğrenmiş oldum:ckskc:
O mereti de giymek mesele arkadaş!
 
@Serkan Mıstınoğlu bu yorumlarınız ve tayta olan nefretimden asla almayacağım ürün olduğuna karar verdim
 
@Seymour Glass
Prof kisaltmasini profesyonel anlaminda kullanmadigimi kim söyledi size? Yorumu dogru okursaniz nedemek istedigimi anlarsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: alwaysace
Tayt altına slip boxer giyiyorum. Dikişsiz ve sporcu ürünü olmasına dikkat ediyorum. Boxer ların hava alan modelleri var. Bu tarz ürünler ile 150 km sürüyorum. Sıkıntı olmuyor. Peşpeşe çok sürdüğümde oldu. Bazen hafif kaşıntı olabiliyor. Pudra iyi geliyor :)
 
@firestone

Swimmer jockstrap olarak aratın, ebay'e bakın, amazon'a bakın.
 
decathlondan 55₺'ye essential yol bisikleti taytı diye bir ürün aldım ancak ürün resmen şeffaf. arka kısma bir harf yazılı kağıt koyup arkadaşımdan okumasını istediğimde okudu. mecburi boxer giymek gibi bir durumla karşı karşıyayım. ne yapsam ki? decathlonda bir de 140₺ olan versiyonu var ama o kadar para da veresim yok şimdi 55 dururken.
 
decathlondan 55₺'ye essential yol bisikleti taytı diye bir ürün aldım ancak ürün resmen şeffaf. arka kısma bir harf yazılı kağıt koyup arkadaşımdan okumasını istediğimde okudu. mecburi boxer giymek gibi bir durumla karşı karşıyayım. ne yapsam ki? decathlonda bir de 140₺ olan versiyonu var ama o kadar para da veresim yok şimdi 55 dururken.
Bisiklet kullanırken tayt giymenin bir sebebi de, terimizi kolayca dışarıya atmasıdır. Taytın altına boxer giyersenin, bu işlevi engellemiş olursunuz. Ter üzerinizde kalır,
hem rahatsız eder, hem de pişik olursunuz.
Ürünü beğenmemişseniz, daha kaliteli bir ürünü tercih edin. Ama altına farklı birşey giymeyi kesinlikle düşünmeyin.

not : taytın altına boxer yerine, sporcular için üretilen, yine teri atma amaçlı kullanılan farklı bir ürünü kullanabilirsiniz. Ama onun fiyatını da hesaba kattığınızda 55 yerine 140tl civarına gelecektir.
 
Kimse bahsetmemiş şaşırdım, ben tayt üzerine short giyiyorum :) gayet memnunum. hem taytın fonksiyonları konuyor hem de tayt giymekten çekincenin önüne geçiliyor. :)

Shorttan kastım tabi yine spor bir ürün futbol yada koşu vs. shortları gibi.
 
Geri