Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir araç sürücüsü olarak siz bisikletlilere nasıl yardımcı olabilirim?

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Tepki
33.692
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Motosiklet dünyasının duayeni Altın Elbiseli Adam lakaplı rahmetlik Barkın Bayoğlu'na ''Bir programında motosiklet kullanmadığımı ancak neleri yapıp neleri yapmayarak sizin camianıza faydam dokunabilir'' diye bir soru yöneltmiştim.O da bu soruyu empati kurma çabası ve araç sürücüsüne tavsiye verirken motor sürücüsünün de buradan çıkarımlar yapması gibi pekçok açıdan değerli bulmuştu.

Ben hayatımda bisiklete hiç binmedim.Bir araç sürücüsü olarak siz bisikletlileri trafikte bir unsur olarak gördüğümden önemsiyorum ve sorumu tekrarlıyorum:Bir araç sürücüsü olarak siz bisikletlilere nasıl yardımcı olabilirim?

Konuya desteklerinizi bekliyorum.Çok önemli tespitlerin , önerilerin vbnin geleceğinden eminim. :harika:

Scudo
Bize korna çalın asla rahatsız olmayız aksine farkedildiğimizi görmek hoşumuza gider.

Siz trafikte size ayrılan bölümde kendi halinizde ilerlerken de korna çalalım mı? Ya da sizi her gördüğümüzde mi korna çalalım?:okyrm:

Mümkünse 1,5 metre uzağımızdan geçin, sağ şeritten gittiğimiz halde çok yakın geçmeyin!

Peki neden 1,5 metre? Neden 1 metre değil de 1,5 metre uzağınızdan geçmeyelim?

İş empatiye dökülürse bisikleti araç kullanana aracıda bisiklet kullanana bir haftalığına sosyal deney amaçlı olarak trafiğin aktığı alanlarda vermek gerek ve buda bir nebze sürücünün bizi anlaması için yeterli zaman diye aklımdan geçiyor.. Yoksa biz bisikletlilerden istenebilecek tek şey sadece dikkat.. zaten insaniyeti olan, vijdana sahip, herkesin ardında sevdikleri olduğunu bilen biri için önemi yok ama iş bir türlü anlamayan beyin özürlüler açısından bakarsak, bizden beklentiler yine iki üç şeyde bitiyor, mesela bisiklet yolumu burası yada yolda ne işin var senin dışında bize denecek yine fazla birşey olmaz
Ama roller değişince denecek o kadar çok şey varki, (yani Araç sürücülerinden ve yayalardan beklentiler)

aklıma gelenler
Bizi Sıkıştırma, dibimizde kornaya asılma,bisiklet yolunda mangal yakma,aynana dikkat et, sol taraftan kapıyı açarken yine aynana bak,araçtan bize birşey atma, aracında olan kaportanın seni çarpışmada koruyabileceğini bizim ise kaportamızın sadece vücudumuzla sınırlı olduğunu aklına getir, emniyet şeridinde arkamdan korna çalıp sıkıştırırken utan biraz,aslında kısaca SADECE İNSAN OL

Uzarda uzar

Ben sizlere saygı duyuyorum ama bazı şeyleri de öğrenmem de lazım.
Bir arkadaş ''bir bisikletliyi geçerken 1,5 metre mesafe bırakarak geçmekten'' bahsetti.Bu 1,5 metre trafik kanununda mı yazıyor?Yoksa teamül mü?Yoksa bir standart mı?Ya da siz bisikletliler mi buldunuz bunu?
Her zaman mı bu 1,5 metre mesafeyi bırakacağım size?Siz bizden yavaşsınız karşıdan da araba geliyor 1,5 metre mesafe bırakacak imkanım yok ne yapmalıyım?
Bazen yolda sağ şeritte de olsa 2 li halde bisikletliler görüyorum bu doğru mu?Bu durumda bile sizleri geçerken 1,5 metre mesafe bırakacak mıyım?Teker teker cevaplar mısınız bisikletli arkadaşlar.:harika:

bir tane video vardı taksici bir dayı yı motora bindiriyorlardı artçı olarak aynı şekilde trafik de bisiklet sürdürmek lazım

bir tane video vardı taksici bir dayı yı motora bindiriyorlardı artçı olarak aynı şekilde trafik de bisiklet sürdürmek lazım

Tamam empati kurmanın en son hali direkt olarak kendin o işi yapmakndır.Ama bir kere bisiklete binmekle sizin her gün çektiklerinizin beklentilerinizin sadece bir kısmını anlayabilirim.
Siz bir bisikletçisiniz ve benim göremeyeceğim detayları görüyorsunuzdur.Biz trafikte ne yaptığımızda siz bisikletliler tedirgin oluyorsunuz ,örnek verir misiniz?

• Muhteşem
Tepkiler: Hami Bulut
@hamlet2006 mesela emniyet şeridinde yolumda giderken üstelik elimle yavaşlaman yönünde ikaz ederken dahası sonradan öğrendiğim kadarıyla trafikten çok cep telinde sosyal medya ile ilgilenirken bilerek değil ama göz göre göre bana vurup kafamda en hassas noktada 5 tane zımba teli çaktırmadınmı, yani telefon ile oynama yerine yolun ile ilgilense idin bana çakmazdın ??

Arabanın camından bira ve soda şişeni emniyet şeridine fırlatma. Çöpler arabanda kalsın.
Ben rampa çıkarken beni geçip, önümde parketme. Biraz sabret, tempomu bozma. Benden sonra ne yapacaksan yap.
Solundaki iki şerit boş olduğu halde kıllığına bana sıfır yanaşıp yanımdan hızlıca geçme. Hele kamyonsan hiiiç geçme.

Yada yine emniyet şeridinde arkamdan gelip sinyal vermeden orhangazide o kadar kaportana vurmama rağmen yinede bana çarpıp asfaltı öptürüp sonradan özür dilerim diyerek konuyu geçiştirmedinmi (yani aynaya bakamadınmı) yalnız bu bayan versiyonu idi

Bir arkadaş ''bir bisikletliyi geçerken 1,5 metre mesafe bırakarak geçmekten'' bahsetti.Bu 1,5 metre trafik kanununda mı yazıyor?Yoksa teamül mü?Yoksa bir standart mı?Ya da siz bisikletliler mi buldunuz bunu?
Her zaman mı bu 1,5 metre mesafeyi bırakacağım size?Siz bizden yavaşsınız karşıdan da araba geliyor 1,5 metre mesafe bırakacak imkanım yok ne yapmalıyım?
Bazen yolda sağ şeritte de olsa 2 li halde bisikletliler görüyorum bu doğru mu?Bu durumda bile sizleri geçerken 1,5 metre mesafe bırakacak mıyım?Teker teker cevaplar mısınız bisikletli arkadaşlar.:harika:
Sayın otomobil sürücüsü bu 1.5 metre “kuralı” 1900,lü yılların başında ingilterede konulmuştur ve kafalarına göre bir rakam uydurmamışlardır, tüm avrupa trafik kanunlarında bir bisikletin max genişliği taşıdığı yük bagaj vs 80 cm’i geçmemelidir, bir otoyol şeridinin min genişliğide yine kanunlarla belirlenmiştir, ve tabiki bir otomobil(kamyon vs) olması gereken max genişliğinde bir standartı vardır, bisikletin sağa sola yalpalama payı 30’ar cm kabul edilir bu sebeplerden dolayı bir aracın bisikletin yanından geçerken karşı şeride müdehale etmediği ve bisikletçinin kendini güvende hissettiği mesafe 1.5 metredir

@hamlet2006 mesela emniyet şeridinde yolumda giderken üstelik elimle yavaşlaman yönünde ikaz ederken dahası sonradan öğrendiğim kadarıyla trafikten çok cep telinde sosyal medya ile ilgilenirken bilerek değil ama göz göre göre bana vurup kafamda en hassas noktada 5 tane zımba teli çaktırmadınmı, yani telefon ile oynama yerine yolun ile ilgilense idin bana çakmazdın ??

Geçmiş olsun.
O cep telefonu ile konuşup araba kullanan öküz ben değildim.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Geçenlerde bir biseklitli de karşı şeritten geliyordu ne yapacağımı şaşırdım.Sizce bu doğru mu?
Siz bisiklitliler trafikte her türlü yolda bisiklet kullanabiliyor musunuz?
Trafik kanununda bisikletlierin yeri için ne deniyor?Cevaplar mısınız.

yurtdışında kanunlarda 1.5 metre zorunluluğu var.
Benim aynam var arkadan aracın geldiğini rahat görüyorum.
Ortalama 25 km hız ile gidiyorum şehiriçi eğer 1.5 metrelik bir mesafe hakkınız yoksa hafifçe korna çalar yol istersiniz eğer zaten bisikletlinin yol verme şansı varsa verir yoksa da bisikletlinin arkasından gitmeniz gerekir.

Sayın otomobil sürücüsü bu 1.5 metre “kuralı” 1900,lü yılların başında ingilterede konulmuştur ve kafalarına göre bir rakam uydurmamışlardır, tüm avrupa trafik kanunlarında bir bisikletin max genişliği taşıdığı yük bagaj vs 80 cm’i geçmemelidir, bir otoyol şeridinin min genişliğide yine kanunlarla belirlenmiştir, ve tabiki bir otomobil(kamyon vs) olması gereken max genişliğinde bir standartı vardır, bisikletin sağa sola yalpalama payı 30’ar cm kabul edilir bu sebeplerden dolayı bir aracın bisikletin yanından geçerken karşı şeride müdehale etmediği ve bisikletçinin kendini güvende hissettiği mesafe 1.5 metredir

Yani uluslararası standartlardan bahsediyorsunuz.
Sizden şunu öğrendim:
''Uluslararası standartlara göre motorlu araçlar yolda seyir sırasında biseklitliyi geçerken belirli bir mesafeyi korumalıdır: Bu da 1,5 metredir''

Geçenlerde bir bisikletli de karşı şeritten geliyordu ne yapacağımı şaşırdım.Sizce bu doğru mu?
Siz bisikletliler trafikte her türlü yolda bisiklet kullanabiliyor musunuz?Mesala otoyol,mesala kaldırım?
Trafik kanununda bisikletlierin yeri için ne deniyor?Cevaplar mısınız @BerkEvren

Son düzenleme:
Aracınızdan inerken,özellikle sağ tarafa park etti iseniz,Bi zahmet aynalarınızı kontrol ediniz.Kapı mandalınıda sol elinizle değil,sağ elinizle açınız.

Gerçekten beğendim bu önerinizi teşekkürler.:harika: Sağ el kuralı çok mantıklı :harika:

Bir araç sürücüsü olarak bir bisikletliyi sollarken nasıl davranmalıyım?1,5 metre kuralını öğrendim.Evrensel bir mutabakat olduğunu anladım.
Peki sollarken de belli kurallar var mı?Mesela sollamaya 30 metre geriden başlayıp şeride 30 metre sonra şeride geri dönme gibi.

Geri