mustang41
Aktif Üye
- Tepki
- 265
- İsim
- Mustafa
Her türlü yolda Bisiklet kullanamayız.Otobanlara girme hakkımız yoktur.Geçmiş olsun.
O cep telefonu ile konuşup araba kullanan öküz ben değildim.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Geçenlerde bir biseklitli de karşı şeritten geliyordu ne yapacağımı şaşırdım.Sizce bu doğru mu?
Siz bisiklitliler trafikte her türlü yolda bisiklet kullanabiliyor musunuz?
Trafik kanununda bisikletlierin yeri için ne deniyor?Cevaplar mısınız.
Geçen gün bir bisikletli önünde yavaş giden otomobili sollamak için sol şeride geçmişti, bu bisikletlinin hakkı mı?
Bir araç sürücüsü olarak bir bisikletliyi sollarken nasıl davranmalıyım?1,5 metre kuralını öğrendim.Evrensel bir mutabakat olduğunu anladım.
Peki sollarken de belli kurallar var mı?Mesela sollamaya 30 metre geriden başlayıp şeride 30 metre sonra şeride geri dönme gibi.
Gece sürüşlerinizde hayatınızı kolaylaştırabileceğimiz neler var?
Geceleri.1.5 metre kuralı yine geçerli.Gece sürüşlerinizde hayatınızı kolaylaştırabileceğimiz neler var?
Sağımda bisiklet yolunun olduğunu ve bu yolun sa tali bir araç yolu ile bisiklet yolunun bir bölümünün kesidiğini sonra da bisiklet yolunun devam ettiğini gözünüzde canlandırın.
Ben otomobil sürücüsü olarak sağa döneceğim tam da bisikletli aynı anda geliyor bisiklet yolundan inecek ve hemen tekrar bisiklet yoluna çıkacak . Yol kimin?Benim mi sizin mi?
Tüm dönüşlerde durup beklemesi gereken dönecek araçtır. (Işık yoksa tabi) Bisiklet yola dönecekse bisiklet, araç dönecekse araç beklemelidir.Sağımda bisiklet yolunun olduğunu ve bu yolun sa tali bir araç yolu ile bisiklet yolunun bir bölümünün kesidiğini sonra da bisiklet yolunun devam ettiğini gözünüzde canlandırın.
Ben otomobil sürücüsü olarak sağa döneceğim tam da bisikletli aynı anda geliyor bisiklet yolundan inecek ve hemen tekrar bisiklet yoluna çıkacak . Yol kimin?Benim mi sizin mi?
Yol Bisiklet yolu olduğundan sizin beklemeniz gerekli.Sağımda bisiklet yolunun olduğunu ve bu yolun sa tali bir araç yolu ile bisiklet yolunun bir bölümünün kesidiğini sonra da bisiklet yolunun devam ettiğini gözünüzde canlandırın.
Bir araç sürücüsü olarak bir bisikletliyi sollarken nasıl davranmalıyım?1,5 metre kuralını öğrendim.Evrensel bir mutabakat olduğunu anladım.
Peki sollarken de belli kurallar var mı?Mesela sollamaya 30 metre geriden başlayıp şeride 30 metre sonra şeride geri dönme gibi.
Evet.Geçen gün bir bisikletli önünde yavaş giden otomobili sollamak için sol şeride geçmişti, bu bisikletlinin hakkı mı?
Öyle sanıyorum ki arkadaşımız sizi sorularla yönlendirerek, forumdaki bisikletlilerin trafikte motorlu taşıt sürücüleriyle etkileşimlerine dair bilgi ve deneyimlerini ortaya çıkarmaya çalışıyor.
Benim birincil isteğim başta sizin gibi üstadların ve forumdaşların yönlendirme yapması ve tavsiyelerde bulunması.
Ne yalan söyleyeyim yeni öğrendiğim şeyler de olmadı değil.Mesela sayın @mustang41 'den sağ el ile kapı mandalını açmak gibi.Aslında Hollandıların da buna benzer taktiği vardı.
özellikle yolu bilmeyenler ve yabancı plakalı araç kullanan sürücüler yolu bulmak için ya da park alanı için çok yavaş gidebiliyorlar ben de bakıyorum trafiği tehlikeye atmadan sollayıp geçiyorum bunun neresi sıkıntı anlamadım.Geçen gün bir bisikletli önünde yavaş giden otomobili sollamak için sol şeride geçmişti, bu bisikletlinin hakkı mı?
valla abi yarım saat sürüş yapman yeterli olur senin için fazlasına gerek yok sadece 30 dkTamam empati kurmanın en son hali direkt olarak kendin o işi yapmakndır.Ama bir kere bisiklete binmekle sizin her gün çektiklerinizin beklentilerinizin sadece bir kısmını anlayabilirim.
Siz bir bisikletçisiniz ve benim göremeyeceğim detayları görüyorsunuzdur.Biz trafikte ne yaptığımızda siz bisikletliler tedirgin oluyorsunuz ,örnek verir misiniz?