Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir araç sürücüsü olarak siz bisikletlilere nasıl yardımcı olabilirim?

Bisiklet yolunun olmadığı yerlerde Sağ şerit Bisikletlilerindir.Ve Şeridi Bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Scudo
Geçen gün bir bisikletli önünde yavaş giden otomobili sollamak için sol şeride geçmişti, bu bisikletlinin hakkı mı?

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Geçmiş olsun.
O cep telefonu ile konuşup araba kullanan öküz ben değildim.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Geçenlerde bir biseklitli de karşı şeritten geliyordu ne yapacağımı şaşırdım.Sizce bu doğru mu?
Siz bisiklitliler trafikte her türlü yolda bisiklet kullanabiliyor musunuz?
Trafik kanununda bisikletlierin yeri için ne deniyor?Cevaplar mısınız.
Her türlü yolda Bisiklet kullanamayız.Otobanlara girme hakkımız yoktur.
Varsa Bisiklet yolunu kullanırız. Yoksa En sağ şeritten gitmeliyiz.Buradada Şeridi paylaşmamız gerekli.Emniyet şeridinide çok kullanırız,Lakin,Bu hakkımızda yokmuş.Bunuda yeni öğrendim.Sizede aktarayım.Sonra kızmayın bize Emniyet Şeridi boş iken yolu niye işgal ediyorsun diue.?

Geçen gün bir bisikletli önünde yavaş giden otomobili sollamak için sol şeride geçmişti, bu bisikletlinin hakkı mı?

Eger bisikletli yeterince hizliysa evet. Ama sol serit araba icin oldugu gibi sadece gecis icin kullanilir. Gine trafikten yavas oldugu icin bisikletin sag seritten gitmesi lazim, diger tum yavas araclar gibi.

Bu arada biz arkamizdayken pek de rahat etmedigimiz icin mumkun oldugu yerde, trafik isiklari gibi yerlerde, size yol veririz biraz saga kayarak. Onun disinda 1,5 m yoksa arkada beklemenizi rica ediyoruz.
Saga donuslerde bazen bisikletli arabanin kor noktasinda kalabilir, kor nokta kontrolu yaparsaniz o da bizim icin guvenli olacaktir. Ama bizim sorumlulugumuz sizin kor noktaya bakmadiginiz seklinde dusunmek ve davranmaktir.
Bir nokta daha; atiyorum sol seritten bisikletlinin oldugu seride gecicekseniz, nasil ki seritten gelen arabaya yol verirsiniz yakinsa, bisikletliyede yol verin. Hem bizim hizimiz kesilmez, hem de panik bir hareket yapmamiza gerek olmaz.

Korna konusunda arkadaslara katilmiyorum. Bazen korna sadece odumu kopartiyor. Belki hafif bi durtebilirsiniz kornayi ama asilmaniza gerek yok.

Ne kadar sizin sorumlulugunuz varsa, bisikletlilerinde sorumlulugu var. Duyarliliginiz icin tesekkurler.

Bir araç sürücüsü olarak bir bisikletliyi sollarken nasıl davranmalıyım?1,5 metre kuralını öğrendim.Evrensel bir mutabakat olduğunu anladım.
Peki sollarken de belli kurallar var mı?Mesela sollamaya 30 metre geriden başlayıp şeride 30 metre sonra şeride geri dönme gibi.

Insiyatifinizi kullanarak sollayabilirsiniz. Nasil ki bi araci sollarken direk onune kirmazsiniz, bizim de onumuze kirmayin.

Gece sürüşlerinizde hayatınızı kolaylaştırabileceğimiz neler var?

• Beğen
Tepkiler: mustang41
@hamlet2006 Karşı şeritten geliyor iseniz diğer şöforlere uyguladığınız gibi kısa fara geçiş yapabilirsiniz.

Ayrıca slogan olarak kullandığımız kornaya değil frene bas taktiğini uygulayabilirsiniz. Her bisiklet kullanıcısında olmasa bile, yola göre tedirgin olacak arkadaşlar çıkabilir.

Geceleri.1.5 metre kuralı yine geçerli.
Şeridinizi paylaşmanızda gerek.
Geceleri bizlerde;Görünür olup,güvende olmalıyız.Bu iş daha çok bizleri ilgilendiriyor.
Aydınlatma,Reflektör,Reflektörlü yelek gibi mesela...

Birde aracınızda yüksek ses ile müzik dinlemeyiniz.
Çünkü biz bisikletlilerin çoğunda..!, zil yada düdük bulunur.Kendini belli etmek adına.
Bizleri duymanız açısından bu önemli.

Sağımda bisiklet yolunun olduğunu ve bu yolun sa tali bir araç yolu ile bisiklet yolunun bir bölümünün kesidiğini sonra da bisiklet yolunun devam ettiğini gözünüzde canlandırın.
Ben otomobil sürücüsü olarak sağa döneceğim tam da bisikletli aynı anda geliyor bisiklet yolundan inecek ve hemen tekrar bisiklet yoluna çıkacak . Yol kimin?Benim mi sizin mi?

• Beğen
Tepkiler: mustang41
Sağımda bisiklet yolunun olduğunu ve bu yolun sa tali bir araç yolu ile bisiklet yolunun bir bölümünün kesidiğini sonra da bisiklet yolunun devam ettiğini gözünüzde canlandırın.
Ben otomobil sürücüsü olarak sağa döneceğim tam da bisikletli aynı anda geliyor bisiklet yolundan inecek ve hemen tekrar bisiklet yoluna çıkacak . Yol kimin?Benim mi sizin mi?

Bisikletlinin. Onun yoluna giriyorsunuz. Hem tedbir olarakta beklemeniz iyi olur. Dikkatsiz bisikletli arkadaslarin basina bi sey gelmesini istemeyiz.

• Beğen
Tüm dönüşlerde durup beklemesi gereken dönecek araçtır. (Işık yoksa tabi) Bisiklet yola dönecekse bisiklet, araç dönecekse araç beklemelidir.

Yol Bisiklet yolu olduğundan sizin beklemeniz gerekli.

• Beğen
Bir araç sürücüsü olarak bir bisikletliyi sollarken nasıl davranmalıyım?1,5 metre kuralını öğrendim.Evrensel bir mutabakat olduğunu anladım.
Peki sollarken de belli kurallar var mı?Mesela sollamaya 30 metre geriden başlayıp şeride 30 metre sonra şeride geri dönme gibi.

Evet var, her aklınıza takılanı buraya sormak yerine Karayolları Trafik Kanunu'nu ve Yönetmeliği'ni okumanızı tavsiye ederim. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 103. maddesi:

b) Geçme, geçilecek aracın solundaki şeritten yapılır.
Geçecek aracın sürücüsü;
3) Geçilecek araca takip mesafesi kadar önceden sol şeride yerleşmeye,
4) Geçilen araç, geriyi görme aynasından görülünceye kadar geçiş şeridinde ilerlemeye,
5) Sağa dönüş lambası ile işaret vererek sağ şeride girmekle geçişini tamamlamaya,
Mecburdur.

Evet.

Öyle sanıyorum ki arkadaşımız sizi sorularla yönlendirerek, forumdaki bisikletlilerin trafikte motorlu taşıt sürücüleriyle etkileşimlerine dair bilgi ve deneyimlerini ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Öyle sanıyorum ki arkadaşımız sizi sorularla yönlendirerek, forumdaki bisikletlilerin trafikte motorlu taşıt sürücüleriyle etkileşimlerine dair bilgi ve deneyimlerini ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Benim birincil isteğim başta sizin gibi üstadların ve forumdaşların yönlendirme yapması ve tavsiyelerde bulunması.:harika:

Ne yalan söyleyeyim yeni öğrendiğim şeyler de olmadı değil.Mesela sayın @mustang41 'den sağ el ile kapı mandalını açmak gibi.Aslında Hollandıların da buna benzer taktiği vardı.

Basit bir trafik sorusu . Direksiyonda yan aynadan ( bisiklet aynası da olabilir )bir uçağın tam üzerinize geldiğini görüyorsunuz . Yapmanız gereken ???

Benim birincil isteğim başta sizin gibi üstadların ve forumdaşların yönlendirme yapması ve tavsiyelerde bulunması.:harika:

Ne yalan söyleyeyim yeni öğrendiğim şeyler de olmadı değil.Mesela sayın @mustang41 'den sağ el ile kapı mandalını açmak gibi.Aslında Hollandıların da buna benzer taktiği vardı.

Arabanın kapısını ona yakın olan değil öteki elle açma davranışını literatüre kazandıran zaten Hollanda olup, davranış da Dutch Reach adıyla bilinmektedir. Dikkat etmemiz gereken bir ayrıntı var bu hareketin tanımında: Sol ya da sağ el demiyoruz, sol ya da sağ kapı da demiyoruz, ön ya da arka kapı da, hangi kapıyı açarsak açalım ona yakın olan elimizle değil ötekiyle açalım diyoruz. Bu davranışı sürücü de yapmalı, araba içindeki yolcular da.

özellikle yolu bilmeyenler ve yabancı plakalı araç kullanan sürücüler yolu bulmak için ya da park alanı için çok yavaş gidebiliyorlar ben de bakıyorum trafiği tehlikeye atmadan sollayıp geçiyorum bunun neresi sıkıntı anlamadım.

Gece sürüşü
2 çakarlı lamba
1 reflektörlü yelek

• Beğen
Tamam empati kurmanın en son hali direkt olarak kendin o işi yapmakndır.Ama bir kere bisiklete binmekle sizin her gün çektiklerinizin beklentilerinizin sadece bir kısmını anlayabilirim.
Siz bir bisikletçisiniz ve benim göremeyeceğim detayları görüyorsunuzdur.Biz trafikte ne yaptığımızda siz bisikletliler tedirgin oluyorsunuz ,örnek verir misiniz?
valla abi yarım saat sürüş yapman yeterli olur senin için fazlasına gerek yok sadece 30 dk :)

• Beğen
Geri