Scudo Sports

Bir aşk anatomisi: bisiklet ve evlilik...

Ben de aynı dertten muzdaribim. Malesef ben çıkacağım dediğimde eşim ben de geleceğim diyor ve kısa bir sahil turu atıp eve dönüyoruz. Tabi bunlar hep eşim hamile kalana kadardı. Sonra ne kendi geldi ne bana müsade etti :) Ben çıkacağım dediğimde bekle be nde geleyim yürüyüş yapalım diyordu. Sonra bisiklet hayal oluyordu. Çocuğun doğmasıyla beraber (Şu an 45 günlük) iş tam kâbusa döndü :) Artık kendi çıkamadığı gibi ben gittiğimde canı sıkılacağından benim de gitmeme razı olmuyor. O razı omlayınca benim de gönlüm razı olmuyor. Hafta sonları kaçabilirsem kaçıyorum o kadar. Onda da yine sahilde biraz pedallayıp dönmem gerekiyor. Ama şimdiden yolunu yapıyorum çocuk az büyüsün, sıkıntılı dönemleri geçsin kaçarım kafama göre diye :) Çünkü bir Maltepe-Çınarcık turu var aklımda yapmak istediğim. Eşimin ayak uydurması pek mümkün değil. Çocuk varken hiç değil.

Başlık tam kanayan yaraya parmak basmış teşekkürler :)

Scudo
Baki beye bu güzel konuyu açtığı için çok teşekkür ederim. Buradaki farklı tecrübelerden herkesin faydalanacağının değerlendiriyorum. Evlenmiş arkadaşlar aile ile kaliteli zaman geçirmek adına aile bisiklet takımını kurabilirler. Evlenmemiş pedal dostlarımız, bu tabirim biraz sert gelebilir ama diyeceğim şudur yiğit insanlara :Aman kendinizden taviz vermeyin, erkek adam sporla uğraşır AVM de saatlerce dolaşmaz. Erkeğin bol pedal basanı makbuldur.:cool:

Zor konu, hafta sonu 2 gün tatilim var fakat 1 gün binebiliyorsam benim için kar dır. Evlilik dönemi arasında 1 yıl ara vermek zorunda kaldım, Eylül başı gibi ancak bisikletime kavuştum ama iş, evlilik haliyle kendisine yeterli ilgiyi gösteremiyoruz. Bakalım zamanla her şey rayına oturacak inşallah. Eşime de bir bisiklet şart :)

2 kız arkadaşımla bisiklete olan tutkumdan dolayı ayrıldım pişman mıyım asla bir kadının sunabileceği bütün hazları satın alabilirsiniz ama bisikletin size sunduğu özgürlüğü asla satın alamazsınız, bisiklet baştan çıkarılması imkansız bir kadın gibidir ama çıkardığınız zaman size sunduklarına inanamazsınız o yüzden bisikletsiz yaşam hatadır ve eklemek istediğim bir not bir ağabeyim şunu söylemişti yalnız kalmamak için evlendim ama daha da yalnızlaştım

@skywagon

cem bey,taviz vermedim ,evlenmedim 8 adet çocuğum oldu,(bisiklet tabi) ama bedeli ağır,bu ağır bedel yalnız yaşamak ,herkes bunun altında kalabilirmi bilemiyorum.

Bu arada evlilik konusunda insanların çok büyük bir korkusu (ve isyanı) var. Açıkçası ben bunu anlamıyorum.

Evlenmeden önce "bir daha düşün", "oğlum manyak mısın" vs. diyen abilerim oldu.
Evlendikten 1-2 ay sonra "Eee bunlar daha canım-cicim ayları" diyenler oldu.

Geçen gün 1 seneyi doldurduk. Eşimle beraber hala ilk günkü gibiyiz. Öyle sürekli kavgalar (hatta arada bir kavgalar bile) olmuyor. İkimiz de kendimizi kapana kısılmış gibi hissetmiyoruz.
Eşim arkadaşlarıyla dışarı çıkıyor, ben arkadaşlarımla dışarı çıkıyorum. İkimiz beraber dışarı çıkıyoruz.

Açıkçası eşim bazı durumlarda taviz veriyor, ben bazı durumlarda taviz veriyorum.
Her şeyin başı iki tarafın da "BİREY" olduğunu anlayabilmek.

6 senedir beraberiz, 1 senedir evliyiz ve her şey gerçekten hala ilk günkü gibi.

Gerçekten kendinize/kafanıza uygun biriyse seçtiğiniz kişi öyle "vay efendim kötü", "sakın", "aman" diyenleri takmayın ;).

@Kudret Kurtcebe yalnızlık silahtır. Kullanmasını bilmezsen kendini vurursun ama eğer kullanmasını bilirsen hedefi vurursun. Hedeften kasıt insan değil, ideâllerdir.

@Anonim

savaş doğru dersin,ideal bisikleti sevmek idi,ama bu sevgiyi paylaşan bir eş düşündüğümde olaya renk gelirdi ,ama yaşamdan benim anladığım felsefe ise aza karar çoğa zarar olunca (yani ideal bu olunca)böyle düşünen kaç kadın var dedim kendime ,zor benim gibi düşünen bayana ras gelmek,o vakit yola devam ,pedallamaya devam ,benim alternatifim zor biraz.

Arkadaşlar, tv yi ya d telefondan bir tur videosu + trainer size çözüm :) yok yani çok da vahim durumlara gelmeyin :p
Sanırım biz toplum olarak önceliklerimi sağlıklı belirleyemediğimiz gibi, kişilerinde birey halinde yaşamasına musade etmediğimizden oluşan sorunlar(tatlı sorunlar:p) bunlar.
Eşiniz futbolu sevmediği gibi sizde dizi sevmiyorsanız tatlı arabuluculukla herşeyi çözebilirsiniz. Yeter ki karşılıklı uzlaşabilme durumu olsun :)
Profesyonel bisikletcilerin yaşantısı hakkında biraz bişiler okuduğumda zaten ben aile adamıyım diyorum :)
Mesela her hafta sonu yarımda olsa birley yapacağınıza sizi şarj edecek ayda bir tam bir tur atın mesela, sizin buna ihtiyacınız oduğunu belirtin ve oturup konuşun. En önemlisi hep aynınyoldan uzlaşmayı denemeyin :)
Ben onun nasıl dansa tutkusu varsa, nasıl ki stres atıp rahatlıyorsa, onun kndini nasıl güzel şarj edebiliyorsa benimde buna ihtiyacım olduğunu açıklamak için sabrettim ve vakti geldiğinde anlaması için iki durumu masaya yatırdım ve anlamış oldu:)
İlk bisiklete bindiğinde se hanım efendi 80 km yol yaptı ve inanılmaz keyif aldı:) sonrası malum bisiklet bekliyor :)

@direnailebabası :)

Hayat yalanlar üzerine kuruludur ( her genelleme gibi buda genellemedir )
Yarı şaka, yarı ciddi hep derim " yaradılışta iki ayrı cinsin bir arada yaşaması zor olarak kodlanmıştır ve zordur da "
Zor olan ise mücadele ister. bu mücadelede hayatı yer, bitirir.

Sadece 6 ay önce bisiklet sürmeye başladığumda şahit oldum ki Bisiklet tüm menfi duyguları alıp götürüyor. Geriye huzur ve inanılmaz mutluluk kalıyor. ( kısa sürüşler değil. ben için Zeytinburnu- Beşiktaş arası 2 akşamda bir yaptığım tur buna sebep oluyor )

Netice itibariyle Tekte yaşanmıyor.???

@Kudret Kurtcebe abi senin döneminde yani çok geçmişten söz ediyorum bisiklet bu kadar popüler değildi. Ortalık Beldesan, Bmx, Pinokyo ve Castello bisikletlerden ibaretti. En azından ülkenin büyük kesimi için ve sen o dönemlerden beridir pedallıyorsun. Günümüzde ise, artık herkesin tercih ettiği bir spor haline geldi. Yani geçmişte öyle düşündün, sonra onu hep sürdürdün şimdi tam bilmiyorum ama bugün her şey farklı ilerliyor. Artık kadınlar da bisiklete güzel tutundular. Çünkü birçok şeyden sıkıldılar. Sabahtan akşama kadar AVM gezmek, çalışmak, tüketmek, dizi izlemek falan hepsi sıktı, sonra bisiklete merak sardılar. Tabii sonradan bunu yapanlar için diyorum en baştan beri bisikletle içli dışlı olan kadınlar da mutlaka vardır. Senin döneminde her şey böyle değildi ama evlilik konusunda bisiklet gerçekten sorun ki, senden de duymuştum bir şeyler paylaşmıştın. Yani her evlilikte olmayabiliyor.

@Kudret Kurtcebe

Kudret ağabey,(ağabeyim diyorum müsadenizle) haklısınız herkesin şartları tabii kendisine özel. Bu konuda lafım asla olamaz, fakat artık erkekler de dişiler de daha bilinçli. Benim ilk bisikletimi daha çıkarken eşim aldırmıştı, bundan tam 15 yıl önce. AVMler, aklımızla alay eden diziler ve akıllı telefon hastalıkları toplum değerlerini (ki evlilik de buna dahildir ) yok etmeden evvel, bisiklet ve diğer sosyal, sportif aktiviteler son çıkış olarak sunulmalı bence. Erkekler, evli olsun veya olmasın, bir spora tutanacak ki, dinç olacak diri olacak ve ailesine bakacak, eşini mutlu edecek, kız arkadaşlarını kendilerine daha da aşık edecek. Bu şekilde sunulursa bisiklet, iki tekerden çok bir mutluluk alemeti farikası gibi gelecektir dişilere.

• Beğen
Tepkiler: Baki KAYAN
Benim eşim binmeme sıkıntı yaratmıyor sözde ama her hafta sonu illa ki bir planı var :) Ne zaman bisiklete bineceğim desem ya alışverişe çıkılır, ya başka bir şey mutlaka çıkar. Aslında kendi bisiklet seviyor. Bisim' den bisiklet kiralıyoruz ona fakat Alsancak iskeleden pasaporta kadar gidip geliyoruz, ben yoruldum birşeyler içelim diyor...

Ümit yok yani... Çözüm ÇAB gibi hafta içi akşam organizasyonlarında. Bir de heyecanla beklediğim ve sürekli olmasını temenni ettiğim @Anonim ;) 3 Ocak İzmir buluşması gibi organizasyonlar var. Yoksa evliler için genelde durum vahim.

Bende bisikleti sevdirmek ve aşılamak için ailecek kısa tur planlıyorum oğlumu arkaya bindiriyorum tüm yükleri bisiklete ve sırt çantama alıyorum pikniğe gidiyoruz geziyoruz yeterki sevsinler bisikleti diye her türlü kolaylığı sağlıyorum ve kendi başıma daha uzun turlar yerine ailecek yapılan kısa turlardan daha çok zevk alıyorum. Herkese tavsiye ederim. Bu arada 2. bir bisikletimiz yok belediyenin bisikletini kiralıyorum ben onu sürüyor kendi bisikletimi eşime ayarlayıp veriyorum. O yüzden bisikleti olup 2. Bisikleti olmayan arkadaşlar mazeret gösterip pes etmesin. Yapın planınızı piknik olur, yakın bir yerde kahvaltı olur, yakın bir yerde tarihi yerler olur vs vs bulunduğunuz yer ve zevklerinize göre size kalmış.
received_10206544443662927.jpeg

Asagi tukursen sakal yukari tukursen bıyık :)
"Bekara karı bosaması kolaydir" durumu da var :p
Evli iseniz durum her zaman degiskenlik arzeder. Hele ki cocukluysaniz!
Esime bisiklete binme aliskanligi kazandirabilecegimi tatli sert tesvik ve cabalarimdan sonra artik dusunmuyorum... O yuzden cocuklari zehirliyorum su anda :D
Birisi 4 digeri 8 yasinda. Gecen yıl oglen okula ve krese gidiyorlardi, esim calismiyordu ve gec kalkiyorlardi. Bende sabah 7-8 arası 20 km lik yol ve arazi karisik bir rotada takiliyordum. Duş alıp işe gidip kahvaltiyida tost/pogaca işyerinde hallediyordum.
Bu yil "sabahci öğrenci" fasli baslayinca yalan oldu :(
Bu yılın cozumleri:
* Esimin sevdigi dizi oldugunda cocuklar yatirilir ben bisikleti alip gece binen benim gibi arkadaslarla 40-50 km lik suruslere kacarim :)
* Bisiklete bindigim arkadaslardan birisinin cocugu benim ufaklikla yasit ve esler kaynasti. Onlar analı - kızlı 2 arkadas takilirken biz bisikletle kendimize 2-3 saat ayırabiliyoruz.
* 8 yasindaki ufakligi alip kucuk capli turlarda zehirliyorum bazı pazarlar. "Ana-kiz vs. Baba-ogul" etkinligi ile birkac saat kacis yapilmis oluyor, sonraında hep beraber aile etkinlikleri. Gerci cocugun temposuna uyuldugu icin oyle ozgur ve eforlu degil ama, omrumuz varsa ilerideki yillarda semeresini gorecegimi umuyorum bu aşılamaların :) Kızımda biraz buyusun onu da katacagim, analari da takilsin kafasina gore :p
* 3-4 haftada bir guzel bir tur varsa yasadigim yerdeki bisiklet kulubunde, "yahu bana musaade bu hafta" deyip kaciyorum, sonraki hafta ben cocuklara bakarken o da AVM lerini geziyor :p

Bunlarda yapilabilecek alternatifler olarak kalsin aklinizin bir kosesinde! Belki daha yaratici cozumler icin isik yakar bazilarimizda ;)

arkadaşım süpper bir konuya değinmişsin. neyseki eşim anlayışlı. neyseki yanyana bisiklet sürüyoruz

• Beğen
Gözüm korktu yemin ederim :D evlenmesek mi acaba hiç :krktm:

• Beğen
Geri