bu ne yahu, adamı dövmediği kalmış. moderatörken de böyleydi bu, azarlar alay eder ukalalık eder mesajını siler yasaklar başlık kapatırdı... yazık.
spor kimsenin babasının mülkü değil, kimsenin de tekelinde değil. her düzeyde yapılabilir. amatörü olur, profesyoneli olur, acemisi olur, tecrübelisi olur, yerel ölçekte olur, ulusal ölçekte olur, olimpik düzeyde olur. sayayım mı?
bir insanın gelip burada ben nerede kendimi disipline edecek, emeklerimi bir faydaya hedefe dönüştürecek bir zemin bulabilirim diye sormasında ne kötülük olabilir, ne saçmalık olabilir?
siz kimsiniz ki, böyle bir durumda insanları aşağılama azarlama alay etme cüretini gösteriyorsunuz. meydanı boş mu buluyorsunuz?
bisiklet insanlık tarihinin en paylaşımcı, katılımcı, çoğulcu icadıdır. bunun sporu da öyledir, kafanızdaki spor kavramını değiştirin. biz bisikleti herkesin kullanmasını istiyoruz, sporunu da herkesin yapabileceğini söyleyeceğiz. ulaşıma da spora da bu gözle bakıyoruz. spor yapmak, bunu birlikte yapmak, bir düzen içinde yapmak, öğrenerek gelişerek yapmak, herkesin hakkıdır. bisiklet takımı sizin zihninizdekinden ibaret değil. üç beş arkadaş mahallede bir araya gelip nasıl futbol takımı oluyorsa bisiklet takımı da olur, ayağına top değen insan nasıl etrafına bakıp ben de bir takımda oynasam mı acaba diye içinden geçirme hakkına sahipse, bunda bir ayıp günah suç kabahat yoksa, bisiklette de öyle. adam demiyor ki ben de gideyim paris'te yarışayım, kendimce uğraşıyorum emeğim boşa gitmesin bir düzene girsin diyor, biri oradan kafayı uzatıp demediğini bırakmıyor.
yahu moderatörlük kim ben kim dememiş, yüzüne gözüne bulaştırmış, ama biri takım sporu yapmaya heveslenince demediğini bırakmıyor. şaşkın.