Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir bisikletçi nelerden hoşlanmaz?

Benim en hoşlanmadığım durum bisiklet kullanmayan insanların bisikleti bir ulaşım aracı olarak görmemesi, yani küçümsemesi. Uzun yol yapmaktan bahsedince "Kafayı mı yedin, bisikletle o yol gidilir mi?" gibisinden cevaplarla sık sık karşılaşıyorum.

Yolda bisikletle süzülürken insanların kafasını çevirip enteresan bir olay varmış gibi bakmasından da nefret ediyorum. Bisiklete biniyoruz diye ayıplayacaklar neredeyse.

Aslında bu konuda söylenecek çok söz var; ama toplumun eğitim seviyesi değişmedikçe ne desek nafile. Eğitimden kasıt sadece bir üniversite diploması olmamalı, spor eğitimi ve bilinci gerçekçi bir şekilde aşılanmalı. Zira üniversitedeki arkadaşlarım bile "bisiklete o kadar para verilir mi?" gibisinden yorumlar yapabiliyor. Siz bir bisiklete bin lira verince enayi oluyorsunuz, lakin o adam iki bin liraya telefon alınca fiyakalı oluyor. Çok sinirlendim şimdi..

Scudo
@ihsan onur şener

vay hain vay :D benimde bir tek düz yolda yüksek vites kullandığım zamanda başıma gelmişti :) orasına düz yoldu zaten :D şimdi yolda sürüyoruz :) birde bir şey soracağım imzandaki DJ bölümünü anlamadım bi anlatırsan sevinirim :D

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
Forumlarda yazılan yazılarda noktalama işaretlerinin kullanılmamasına.
Bisikletime dokunulmasına, helede ağırlığını ölçmek için kaldırılmasına ve sonunda tekrar yerine bırakmak için çabalanmasına...

Yaklaşık 2 aydır aktif olarak bisiklet kullanıyorum. Hatta çok aktif kullanıyorum yani işe gidip geliyorum günde toplamda 32 km yol yapıyorum.
Burada anlatılanlar bana daha denk gelmedi. Bence herkez işine, okuluna bisikletle gitmeli. İstanbulun iş merkezinin göbeğinde (Sarıyer - Mecidiyeköy) bisiklet kullanıyorum hergün, yolda bir tane bile bisikletli göremiyorum.

Kendimizi kabul ettirmeliyiz onlar bizi kabul etmiyorsa. Ben arabalara değil arabaların bana öncelik göstermesini sağlıyorum, bunun için yöntemler var ve işe yarıyor.

Tüm yorumları okudum ama maalesef ağlanacak halimize güldüm gerçekten.... ne diye bilinir ki beyin bedava diyen bir toplumda yaşıyoruz.. beyin bedavaysa biraz kullan be kardeşim.... Herkesin Allah yardımcısı olsun kazasız belasız sürüşler.....

Türkiyedeki sokak alışkanlıklarının hepsi,

yolda şişe kırmak, ufak çocukları bisiklet yolunda koşturmak, tükürmek çöp atmak, kırmızıda geçmek, sarıda geçmek, sokaklarda aşırı hız yapmak, doğal gaz için internet için aynı yolu 10 defa kazmak, bisikletin bir taşıt olduğu bilincinde olmamak, kaldırıma park etmek, yolun 4 tarafına park etmek, ters yönden araba kullanmak, araba kullanırken telefon kullanıp zaten görünmez olan bisikletlileri iyice görmemek.. vsvs..

Hangisinden başlasam;koca,koca arazi araçları ile şehirde dolanan sırf parası var diye o büyük koca egosuna yenilen;zatı muhteremler.bisiklet yolunda yanyana yürüyen aklı beyni yer değiştirmiş aşıklar,insanlar saygısız seviyesiz tipler.2 kişinin bile yanyana zor yürüdüğü bir yolda ısrarla üstünüze gelen ''' BİSİKLETCİ BİLE DİYEMEYECEĞİM TİPLER''''Sağdan gitmesi gerekirken illa soldan giden bisiklet kullanıcıları bide bunları görüpde sanki suçlu bizmişiz gibi bize kafayı takan tipler.sağa dönüşde yaya'ya yol vermesi gerekirken ama yol vermeyenler.bisiklet yolu yapmayıp biz bu ülkeye hizmet yaptık ve getirdik diyenler.yani daha çok var ama yeterli.bu kadar..

• Beğen
Tepkiler: Turgay AKSOY
@Burak Küçük

@cku

boyle hanzolar oldukca bızm ısımız zor bu ulkede.. o kadar cok ki.. medenıyet nedır nezaket saygı trafık kurallarına uymak nedır bılmezler Allah ıslah etsın onları sabrımı tasırıyorlar ama ya sabır cekıyorum hep...

• Beğen
Tepkiler: @AKTÜRK ALİ@
Ben aklı fikri para olan , müşteriye sadece para kazanma gozuyle bakan bisikletçilerden nefret ediyorum . Zaten diğerlerini çoğu kişi yazmış bidaha tekrarlamanın lüzumu yok . O degıl sen ogrencı halınle zar zor para bırıktır daha sonra nerden alacam dıye araştırma yap . Yani o kadar guvenım azki bu bısıkletcılere param boşa gidecek sanıyorum . Erdoganlardan almayı dusundugum bir parçaya bakıyorum sonra tmm olabılır dıyorum forumda konu goruyorum erdoganlar böyle alış verış yapmayın , deltayı araştırıyorum onda da pişman olanlar var . Zaten yurtdısına oranla daha pahalıya aldıgımız yetmıyormus gibi bide bunların sahtekarlıklarıyla ugrasıyoruz yazık ya .

Özetlemek gerekirse şu cümlelerden -Kaç yaşına geldin bisiklet mi sürülür çocuk gibi
-O kadar para verilir mi/Git motor al bunun yerine/Üstüne biraz daha koy hacı murat alırsın
-Yarın çaldırırsın onu parana yazık olur..Daha neler neler...

Birde yamalar var. Oturduğum yerde sahile asfaltı döktüler hiç üzerinden geçmeden bırakmışlar hayret ettim 5cmlik tepe gibi duruyor yolun ortasında. Ayağınızla tepseydiniz iki bari !! Türkiye'de belediye ekipleri çok bilgisiz kim görevdeyse onun akrabası calısıyor ondandır belki. Mazgallar yollardaki yamalar hepsiyle bu ekipler ilgileniyor işini adam gibi yapan göremedim. Eğitilmeli bu ekipler !! Eğitimede gerek yok aslında eşşek olan bile anlat oranın üzerinden geçilmesi gerektiğini o sekilde bırakılmaması gerektiğini ohh ne güzel asfaltı dök kürekle git yat. Verdiğim vergilerin dönüşünü göremedim hiç yol ve altyapı olarak yazık.

@İlyas Demirtaş

İlyas abi okula bisikletle gideceğim gönlümde var bu ama emin ol ki bisikletimle ben o okulun bahçesine gireyim ya havasını indirirler ya siboplarını sökerler yada türlü türlü işkence yaparlar. Lisansı aldım bugün bakalım belki onun "şerefine" bir bisiklet park için minik oda gibi bir yer yaparlarsa iyi olur okulun bahçesine...

Yaklaşık bir ay önce cadde üzerinde giderken yaşlı amcanın bir tanesi ben bisikletle giderken resmen o bana çarptı ben dengemi korudum fakat amca yere uçtu elindekiler falan dağıldı ama yapacak bir şey yok tabii ki hatayı bana yüklemeye kalktı ama sonradan suçunu kabul etti :) Millet bisikleti bir araç veya varlık olarak görmüyor resmen yok muamelesi yapıyor anlamıyorum..

@Cengiz Dalsal

Motosiklet için bir kural varya hani "Trafikte görünmezsin" diye bisikletçiler için o kural şöyledir: "Trfikte herkes senin düşmanın + görünmezsin"...

Ben Konya'da ikamet ediyorum. Söylediklerinizin içinde "Bu yaşta bisiklete mi binilir?" şeklinde bir söz duymak Konya'da mümkün değil. Çünkü burada 7'den 70'e bisiklet kullanımı yaygın durumda. Yani böyle gelmiş böyle gidiyor. Dağ tepe olmadığı için insanlar evvelinden beri bisikleti hep bir araç olarak kullanmış. Konya'ya ilk geldiğimde 80.000 civarında bisiklet olduğunu duyduğumda çok şaşırmıştım. Ama sonra yaşlısı genci insanların işine, okuluna gitmek için bisiklet kullandığını görünce, belediyenin her köşebaşına bisikletini park etmek için demirlikler yaptırdığını görünce, hatta ve hatta otomobil pazarı gibi her pazar kurulan 2. el bisiklet satılan bir bisiklet pazarını olduğunu duyup görünce şaşkınlığım katlanmıştı ve çok sevinmiştim. Ayrıca Türkiye'nin herhalde en uzun ve büyük bisiklet yollarından biride buradadır diye tahmin ediyorum belkide en büyüğü bu konuda kesin bilgim yok.

Yani sizin yaşadığınız bir çok sıkıntı şükür Konya'da yok. Ancak burada da bahsettiğiniz gibi kask takana uzaylı muamelesi yapma durumu var (o kadar bisiklet kullanımı yaygın olduğu halde). Birde bisiklet yolunda yürüyen yayalar. Kesinlikle bu durumun eğitimle bir alakası yok, çünkü üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu Bosna-Hersek semtimde daha fazla bu durum.

• Beğen
Tepkiler: umutcelikel
@Gökhan ÇİÇEK

Gökhan Bey, üniversite öğrencisinin eğitimiyle bisikletin bir alakası yok zaten. Yani bisiklet eğitimi, bisiklet kültürü edinmiş olmak için üniversite okumak şart değil. Burada bahsi geçen şey büyük ölçüde bisiklet kültürüdür. Bu da genel olarak Türk insanında yok. Tabi siz yine iyisiniz. Ovada yaşadığınız halde bisiklete uzaylı muamelesi yapmıyorlar. Sakarya da dümdüz ova fakat gelin görün ki insanlar görgüsüzlükten kırılıyorlar, bisiklete aval aval bakıyorlar. Şanslısınız, imrendim. :)

Ayrıca Gazelle, Batavus gibi lüks şehir bisikletlerinin bu kadar sıkça görülebildiği bir şehirde yaşamak da ayrı bir güzellik olsa gerek. Konya deyince aklıma Gazelle geliyor. :) Orada yaşıyor olsam mutlaka bir tane edinirdim bu markaların bir modelini herhalde.

@ahmetcan44

Aynen dediğiniz gibi Ahmet Bey, kültür sahibi olmak çok başka bir şey. Burada Gazelle'den tutunda Ümit Bisiklet'e kadar her türlü bisikleti görmek mümkün o yönden çok şanslıyız imrenmekte haklısınız. :). Ayrıca burada reklama girer mi bilmiyorum ama Wall firmasının bisiklet istasyonları var gezmek için veya anlık ihtiyaç için istasyondan otomatik kiralayıp şehrin başka bir istasyonuna bırakabiliyorsunuz ve bindiğiniz saat bazlı fiyat ödüyorsunuz. :)

(link)

@Gökhan ÇİÇEK

Bakın şimdi daha da imrendim. :) Avrupa'nın birçok kentinde gördüğümüz bu sistemin Konya'da var olduğunu bilmiyordum şahsen. Kesinlikle ama kesinlikle, en azından düz ovada kurulu olan şehirlerde bulunmalı bu sistem. Hem hor kullanılmayacak ve firmanın yatırımlarına katkı yapacak, hem de at hırsızı kılıklı tiplerden, günlük saçma-sapan fiyatlarla bisiklet kiralamak zorunda kalınmayacak ve kullanıcılar da kazanmış olacaklar.

Çok yaygın olsaydı reklam konusunda belki evet derdim ama bu tip şeylerin tanıtılması ve yaygınlaştırılması şart. O yüzden çok teşekkür ediyorum paylaştığınız için. :)

Geri