Şu ehliyet konusuna bir açıklık getirmek istiyorum yasa şöyle;
10) Bisiklet: En çok 3 tekerleği olan ve üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden ve yolcu taşımalarında kullanılmayan motorsuz araçtır. Azami sürekli gücü 0,25 KW’ı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 km/saate ulaştığında pedal çevrilmediği takdirde gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletler de bu sınıfa girer.”
Kalın yazılan yazıda adele gücüyle giden hiç bir bisiklet ve türevi araçlara ehliyet uygulanmayacağı, geri kalanında ise gücü 250w dan aşağı olan elektrik motorlu yada içten yanmalı motorlu bisikletlerin ehliyet olmaksınızın kullanılabileceği yazılmakta.
Bisiklet ehliyeti diye bir şey olmaz bence saçmalık. Bunun yerine Belediyelerin bisiklet kullanımı ile ilgili kitlelere el ilanı dağıtlamaları, meydanlarda bilgilendirme toplantıları yapmaları daha faydalı ve kitlelere hitap edeceğini düşünüyorum. 3 yaşındaki oğluma ehliyet alması için trafik şubeye gideceği günleri hayal bile etmek istemiyorum şahsen...