Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir bisikletçi nelerden hoşlanmaz?

Scudo
Valla konya gibi tutucu ve mutahassıp bir ilimizde bisiklet sevdası bence takdire şayan.ama kask olayı yanlış neyse umarım kanun çıkarda hem kask hem ehliyet hayata geçirilir.ozaman hala bize görünmez muamelesi yapmazlar.

sahildeki veya şehir içindeki bisiklet yolları üzerine park edenler, sileceklerini kaldırdığımızı görünce de kavgaya tutuşmaya çalışanlar. çok deneyimsiz bu park konusunda bizim sürücüler

Şu ehliyet konusuna bir açıklık getirmek istiyorum yasa şöyle;

10) Bisiklet: En çok 3 tekerleği olan ve üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden ve yolcu taşımalarında kullanılmayan motorsuz araçtır. Azami sürekli gücü 0,25 KW’ı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 km/saate ulaştığında pedal çevrilmediği takdirde gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletler de bu sınıfa girer.”

Kalın yazılan yazıda adele gücüyle giden hiç bir bisiklet ve türevi araçlara ehliyet uygulanmayacağı, geri kalanında ise gücü 250w dan aşağı olan elektrik motorlu yada içten yanmalı motorlu bisikletlerin ehliyet olmaksınızın kullanılabileceği yazılmakta.
Bisiklet ehliyeti diye bir şey olmaz bence saçmalık. Bunun yerine Belediyelerin bisiklet kullanımı ile ilgili kitlelere el ilanı dağıtlamaları, meydanlarda bilgilendirme toplantıları yapmaları daha faydalı ve kitlelere hitap edeceğini düşünüyorum. 3 yaşındaki oğluma ehliyet alması için trafik şubeye gideceği günleri hayal bile etmek istemiyorum şahsen...

Yol vermeyen, bisikleti motorlu bir taşıt olarak gören ve inatlaşan sürücüler.

Selam hele bir de kask takip gözlük takmaya kalkarsanız size uzaylıymışsınız muamelesi yapanlar arkanızdan garip garip bakanlar ve bazen durdurup da abi yarışa mı gidiyorsun sorusunu soranlara gıcık oluyorum.Sanki kask taktığında piste çıkman lazım hele eldiven ve tayt giymeye kalktığında ki yorumlardaki çeşitlilik de cabası

-bilinçsiz-bilgisiz bisikletçiler
-görür görmez hemen fiyatını soranlar ve sonra o malum bakış..
-aynaya bakmadan kapı açanlar,sağa dönenler...
-bisiklet yolundan yürüyenler o yola park edenler...
-kaldırıma çizdiği iki saçma sapan çizgiyle bisiklet yolu yaptım diye reklam yapan idari yöneticiler..
-5 km lik okul yolunu bisikletle gidene projeksiyon görmüş tavşan gibi bakanlar.

o kadar çok var ki abartmayayım dedim şimdi kendı kendıme :) bence bizim görevimiz bıkmadan usanmadan kalp kırmadan anlatmak olmalı. "ulan o para verilir mi bisiklete" diyen çok kişiye anlatıp hatta ve hatta kullandırıp,bisiklet aldırmışlığım vardır. ancak bu sekılde coğalabılırız ve sözümüzü dinletebiliriz çünkü toplumun çok büyük bir kısmı böyle düşünüyor.

korna çalındığı halde çekilmeyen yayalar
yolda giderken arkadan korna çalan şoförler
bisikletçiye yol veren şoförün arkasındaki şoförlerin korna çalması
kask takmayı gereksiz görenler

daha çok :)

Organizasyon tarzında düzenenlenen tur ve gezilerde okkkadar diretilen kurallara uymayan kendini birşey sanan diğer bisikletçilerden.

Kaskımı çıkardım diye bana laf eden akıllı bıdık kendi kulaklıkla tura devam ediyor ve arkasından gelen yanından geçenleri duymuyor.

Güvenlik araçları ile ilerleme sırasından güvenlik için en sağ şeritten ilerlememiz söylenirken en sola kadar geçip, trafiği ve kendini (ki bu kısma önem vermediği aşikar bari başkasına sebep olma) artistlik yapanlardan.

Sinyal vermeden, aynaya bakmadan sağ şeritte ilerlerken aniden sağa dönen şöförler. Ve bu kişilerin arabanın dibinde zor durmuş olmama rağmen gaza basıp kaçması.

Yoldan geçmeye çalışırken yolda 30 km hızla giden arabanın geçmesini bekleyip 40 km hızla yokuştan inen bisikletin önüne atlayan yayalar.

Ergenliğe yeni girmiş gençlerin akıl almaz davranışlarından (Bir tanesi taş atalım hemen kaçarız yakalayamaz diyor, yanında ki ise bisikletle yakalar biraz uzaklaştığında at diyor.)

Yolda arkadan gelen taksi şöförlerinin , öndeki aracın dibinden gitmeme rağmen kendi aracı ile bisikletimin arka tekeri arasında 10 cm mesafe ile takip etmesi.

Yolcu indirmeyecek olsa bile minibüslerin sağda ki şeritin en sağından ilerleyip geçecek mesafe bırakmaması.

Ve şimdilik son olarak da bisiklet sürdüğümü görünce garip bir şekilde sırıtan yaşlı amcalar. (Eminim ki çoğunun içinden bisiklete binmek gelmesine rağmen, saçma bir utanç nedeni ile binmiyor.

Yazılanların tamamını okudum, çoğu daha şimdiden başıma geldi :)

Ek olarak, yolda giderken lazer tutulması, boş yolda aynı hızda yanından gidilmesi gibi kız arkadaşımın başına gelen "taciz" durumları.

Benim en çok korktuğum ve nefret ettiğim ise servis motorları. Deli gibi gidiyorlar, genelde aynı araları kullandığımız için korna vs kullanmadan sıkıştırıyorlar sizi. Bir de yaşadığım yerde bu tip motorlar gençler arasında da moda olmaya başladı. Çok sıkıntılı.

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
@Ertuğrul

DJ -- Dirt Jump bike demek :) Yapı olarak sağlam ve ön amortisorlu bisikletlerdir. (link)

• Beğen
Tepkiler: The Ertuğrul
Bi hareket yapsana diyen oluyor mu cidden:evil:

• Beğen
Tepkiler: Xoqo
@Muhammed Çakın

Olmaz olur mu? onlardan bol ne var :D

Karşıdan karşıya geçerken sağına soluna bakmayı öğrenememiş beyinsiz veletler ve bunların beyinsiz ebeveynleri. Elini bırakıyor babasının, fırlıyor yola. Şehir merkezinde kesinlikle hız yapmamak lazım, bunu çok iyi öğrendim kısa sürede.

Tatlı su kurnazı bazı Bisikletçiler tarafından kazıklanmaktan...

@Arda Köse

İyi hatırlattınız Arda Bey. Hele bir de bunların, bisikletçi tavsiyesi istediğinizde, forumda sanki üçüncü şahısmış gibi kendi dükkanlarını tarif edip, bisikletçilikten tek anladıkları kazıklamak olduğu söylendiğinde lafı geveleyenleri vardır. Ciddi ciddi başıma geldi, adam kendi dükkanını öneriyor forumda başkasıymış gibi. :) Sonra şikayet edince de burada gayet rahat "ben dükkanın sahibiydim" diyor. Ne deseniz boş.

@ahmetcan44
:in: Çok güldüm gece gece :D ne insanlar var esnaf görünümlü tatlı su kurnazları

kaldırımın ne olduğunu bilmeyen tiplerin olduğu bir yerde yaşıyorum park etmiş araçların solu trafiğin sağında ilerliyorum birde bakıyorum yayalar yürüyo aynı yerden kaldırıma araç parketmemiş olsa bile bide unutmadan cep telefonundan başka biryere bakmayan ergen kız bolluğu var karşıdan karşıya sağa sola bakmadan geçiyolar birsey oluncada gülüyolar aynı program yüklenmiş gibi

Geri