Scudo Sports

Bir Erkek Bayan Bisikletine Binebilir mi?

Amma homofobik milletiz ya... Açıkcası bu kadar geyik tavsiye yerine, renk vs. bir iki kişiden fazlası ergonomiden bahseder diye düşünmüştüm ama neyse...
Ben de işin uzmanı değilim ancak aklımda kalan bir iki detay olmuş.

Genel olarak bayanların erkeklere göre;

Omuzları dar.
Göğüs kafesi dar.
Üst vücut uzunluğu daha düşük, bacak uzunlukları fazla.
Uyluk kemikleri uzun. (Aynı boydaki erkek-kadın kıyaslanırsa...)
Leğen kemikleri daha geniş.

Dolayısı ile birçok büyük marka ergonomik sebepler ile bayana özel modeller üretiyor. Benim tavsiyem de bayan modeli almamanız... Sebepler ortada moruna pembesine sarısına takılmıyorum...

Üst borusu olmayan 'kız bisikleti' tasarımının ise bildiğim kadarı ile esas dizayn sebebi, etekle de binilebilmesi ve bir arkadaşımızın da yazdığı gibi bacağı çok kaldırmak zorunda olunmayışı. Ancak bu dizaynın da performans kaybı aşikar, üçgen tasarımından uzaklaşılınca yitirilen rijitlik...

Scudo
Açıkçası kadro en az 18" olmalı sizin boyunuza uygun birisi için.bisikletlere gelince ise hangisiyle rahat edicekseniz onu almanız kullanış açısından yararınıza olacaktır.
saygılar

• Beğen
Tepkiler: Halitkin
@M.Cilasun Bayülgen

sonunda istediğim tarzda akıllıca bir yorum geldi. teşekkür ederim bilgilendirme için.

BEN OLSAM KESİN ALIRDIM! Özellikle 1. ve 3. modelin hiç kız yanı yok şekiller çok modern! hatta mükemmel. bence burada kız modeli demesen cogu kisi anlamazdı bile diye dusunuyorum sadece 2. model çiçekli ama ben onu bile alabilirdim çünkü nasıl desem farklı bir tarasım insanların görünce tebessüm ve şaşkınlıkla karsılayacagı çizgiler var bunlarda.. hatta ben 1 ve 3 de hiç bayan çizgilerine rastlamadım. eğer öyleyse kron ların da gidon yada sele borusunda yada maşasında buna benzer çizgiler var hemde pembe.. ancak oldukça modern çizgiler bunlar. BENİM PARAM OLSA YEMİN EDERİM SORMAZDIM BİLE :)

• Beğen
Ergonomik olarak birşey diyemeyeceğim ama gösterdiğiniz bisikletler hiçte kadınsı değil. Hadi diyelim kadınların daha fazla sevebileceği bisiklet tasarımına sahip olsun bu bir erkeğin o tasarımı sevmemesi anlamına gelmez. Birşeyin üzerinde pembe olunca ben kullanmam bunu kadın rengi bu denmesi çok saçma zaten. Eminim erkeklerin arasında pembeyi seven birçok insan vardır ama sırf bu yüzden söyleyemeyip baskılamıştır bunu.

Asi olmak nedendir onu hiç anlamam. Eğer ergonomik olarak sorun yoksa ve sevdiyseniz hiç düşünmeyin alın. Yoksa bu çarkın içine sizde dahil olursunuz :)

@Oğuz Taş

Çok güzel yazmıssınız! :in: ellerinize saglık! Ki Bende tam şunu anlatmak istiyordum ki siz düşüncelerime tercüman oldunuz.. Asi olmak demişsiniz ya.. Zaten Asi olmak bu değil midir? bence çoğu insanın giyemediği yada secemediği begenmiyorum dediği seyleri birinin alması onun aykırılığını gösterir! BEN TEKRAR SÖYLEMEK İSTİYORUM YERİNİZDE OLSAM KESİN KESİN KESİN ALIRDIM BUNLARDAN BİRİNİ!

• Beğen
@Göktuğ ÖZEL

Tabi ki asiliğin tam olarak anlamı budur. Toplumun alışagelmiş geleneklerine vb. karşı kendi doğrularını kabul edip, bu geleneklere karşı koymaktır. Eğer vurduğum vurduk kırdığım kırdık gibi bir düşünceyse bunu herkes yapıyor zaten. Bisiklet bir erkeği daha güçlü veya daha erkeksi göstermez herhalde :)

Eskiden küpe takana, saç uzatana, hatta jöle sürene bile bu ne lan kadın mı olacaksın başımıza denirdi. Bunlar bir nebze de olsa yendi. Kim bilir belki birgünde pembe fobisini yener bizimkiler :)

Bence de bisikletler kesinlikle kadınsı değil çok da minimalist tasarım çizgilerine sahipler .Özellikle 2. sıradaki çok hoşuma gitti .4. fotodaki pembeli olanda çok güzel bir bisiklet . Eğer kadro boyu sana uyuyorsa rahat rahat alabilirsin .

• Beğen
@Oğuz Taş

Bakam o fobilere bunlar yalan dolan . İki sene öncesine kadar Türk erkeği pembe giymezdi : )) Bak şimdi etrafına ; en delikanlı takılan adamlarda pembe tişört ,pembe kazak .
Bisikletin kadro yapısı kadınlara göreyse tamam ama sadece kadro boyası ve rengi içinse boşver sen yoluna devam et :))

• Beğen
Kız bisikletlerini pek sevmem fakat beğendiysen kafana yattıysa al gitsin ne olacak :D

kendimden örnek vermek gerekirse boyum 1.84 ve 56 kadro şehir bisikleti kullanıyorum, sele yüksekliği son seviyede duruyor bir miktar daha kaldırsam bacaklar kurtarıyor fakat kadro tehlikeye giriyor. bir üst kadroya geçtiğim zaman üst boru fazlasıyla uzuyor bu nedenle gidona uzanmak sıkıntı oluyor ama lady kadro bir bisiklet alırsan üst boru kadro boyundan daha kısa oluyor ve tam olarak benim ihtiyacım olan açıları elde ediyorum. bisikletin üzerinde rahat ediyorsan hiç düşünmeden alabilirsin hele ki benim gibi standart ölçülerde bir vücudun varsa inanılmaz rahat edersin

Valla ben 33 yaşında, çoluk çocuk sahibi biri olarak yazlıkta hep baldızın bisikletiyle geziyorum :) hatta öndeki sepete de alta ince minder koyup benim minik yavruyu yerleştiriyorum yanlaması, müthiş keyif alıyor. Zili çala çala geziyoruz çarşı pazar. Yan gözle bakan da olmadı şimdiye kadar. Bir şey diyecek olan olsa da hiiç umurumda değil.. Önemli olan bizim keyif almamız.

http://www.bianchi.com.tr/images/urunresim/2013/medium/selen.jpg

• Beğen
Tepkiler: Doğukan Aksu
Bence ilk başlardan güzel bir seçenek gibi görünsede, sürekli kullanıcıysan uzun vadede bunun doğru bir seçenek olmadığını anlarsın ve pişman olursun ki, artık iş işten geçmiş olur. O sebeptendir ki yol yakınken :) erkek, erkek bisikleti seçmeli diyorum.

Kızlarımın da binmesi adına NG 650 LADY modelini tercih etmiştim. (Benden kızların binmesine vakit kalmıyor) Bayan bisikleti emaresi kadro dışında yok gibi.

1.90 boya nasıl bir kız bisikleti bulup buna binip rahat etmeyi düşünüyorsun ??
abd veya Avrupa nın nezih bir ülkesinde 19 20' bir kız bisikleti bulunabilir ama burda imkansız diyorum.türkiyedeki standart kız serisi belli 14 16 17'
bunların hiç biride sana uymaz.

Geri