M.Cilasun Bayülgen
Daimi Üye
- Tepki
- 252
Amma homofobik milletiz ya... Açıkcası bu kadar geyik tavsiye yerine, renk vs. bir iki kişiden fazlası ergonomiden bahseder diye düşünmüştüm ama neyse...
Ben de işin uzmanı değilim ancak aklımda kalan bir iki detay olmuş.
Genel olarak bayanların erkeklere göre;
Omuzları dar.
Göğüs kafesi dar.
Üst vücut uzunluğu daha düşük, bacak uzunlukları fazla.
Uyluk kemikleri uzun. (Aynı boydaki erkek-kadın kıyaslanırsa...)
Leğen kemikleri daha geniş.
Dolayısı ile birçok büyük marka ergonomik sebepler ile bayana özel modeller üretiyor. Benim tavsiyem de bayan modeli almamanız... Sebepler ortada moruna pembesine sarısına takılmıyorum...
Üst borusu olmayan 'kız bisikleti' tasarımının ise bildiğim kadarı ile esas dizayn sebebi, etekle de binilebilmesi ve bir arkadaşımızın da yazdığı gibi bacağı çok kaldırmak zorunda olunmayışı. Ancak bu dizaynın da performans kaybı aşikar, üçgen tasarımından uzaklaşılınca yitirilen rijitlik...
Ben de işin uzmanı değilim ancak aklımda kalan bir iki detay olmuş.
Genel olarak bayanların erkeklere göre;
Omuzları dar.
Göğüs kafesi dar.
Üst vücut uzunluğu daha düşük, bacak uzunlukları fazla.
Uyluk kemikleri uzun. (Aynı boydaki erkek-kadın kıyaslanırsa...)
Leğen kemikleri daha geniş.
Dolayısı ile birçok büyük marka ergonomik sebepler ile bayana özel modeller üretiyor. Benim tavsiyem de bayan modeli almamanız... Sebepler ortada moruna pembesine sarısına takılmıyorum...
Üst borusu olmayan 'kız bisikleti' tasarımının ise bildiğim kadarı ile esas dizayn sebebi, etekle de binilebilmesi ve bir arkadaşımızın da yazdığı gibi bacağı çok kaldırmak zorunda olunmayışı. Ancak bu dizaynın da performans kaybı aşikar, üçgen tasarımından uzaklaşılınca yitirilen rijitlik...