Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bir günde maksimum kaç km sürdünüz?

Scudo
Çift amörtisörlü hantal bir bisikletle 50 km rota çizdim desem ? yokuşları çıkması zorlayıcı olsa da kadrosu eğilmeme ve gidona yaslanmaya müsait olduğu için yokuşlarda gidona dirseklerimden yaslanarak daha rahat çıkabiliyorum. Ama asıl eğlenceli kısmı patikalar ve aritmetik olarak dikilmiş ağaçlarla dolu parklar ? Patır patır aralarından yılan gibi kıvrılarak geçmesi eğlenceli olsa da bir ağaca çarpmak çok ciddi hasarlar verebiliyor :D
Tabii bisiklet hantal ve yavaş olduğu için ve ben her bulduğum araziye ve drop'a daldığım için 50 km yolu 6 saate yakın sürede çıkardığım olmuştur. Çok oyalanmasam 2 saatte çizilir o yol, diye tahmin ediyorum. Bir de yol bisikletim olsa bu mesafe ve zaman kat be kat katlanarak verimli olurdu sanırsam.

@Cemal Ç.

Bisikletinizin modeli neydi ?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bir gün içerisinde yaptığım en uzun tur bu oluyor.
(link)

Çok yakında ise daha önceden 2 günde aldığım bu yolu 1 günde bitireceğim.

(link)

Herşeyin fazlası zarar olduğu için merak ettim. Günde max kaç km bisiklet sürmek lazım? Varmı bunun la ilgili bı araştırma bilimsel birşey. Google a baktım kısa bı araştırma ile birşey bulamadım

Her gün 28 km işe git gel daha başka kısmet olmadı 🙂

• Beğen
Tepkiler: ulaş depeli
Herşeyin fazlası zarar olduğu için merak ettim. Günde max kaç km bisiklet sürmek lazım? Varmı bunun la ilgili bı araştırma bilimsel birşey. Google a baktım kısa bı araştırma ile birşey bulamadım
Bu sizin idman seviyenizle alakalı bir durum. Biri için 10 km üst limit başkası için 700-800 km üst limit olabilir. Kuralı, yasası yok. Kendinizi ne kadar hazırladığınızla ilgili bir konu bu tamamen :harika:

Tabii ki var:"Minimum kuralı"
Bir sürücünün sağlıklı bir şekilde gidebileceği maximum yol, o sürücünün en zayıf noktasının dayanabileceği kadardır. Yani binicinin bir çok özelliği üst düzey olsa bile o biniciyi zayıf noktası sınırlar.
Şöyle ki, metal olarak 500 km lik iraden var, 600 kmlik ciğerin var, 450 kmlik bacağın var. Ama toton 150 km dayanabiliyor.O zaman senin sağlıklı ve mantıklı olarak kendine eziyet etmeden gidebileceğin yol 150 km.dir.
Literatüre HAMLET YASASI olarak da girebilir. Hayır demem :D

Tabii ki var:"Minimum kuralı"
Bir sürücünün sağlıklı bir şekilde gidebileceği maximum yol, o sürücünün en zayıf noktasının dayanabileceği kadardır. Yani binicinin bir çok özelliği üst düzey olsa bile o biniciyi zayıf noktası sınırlar.
Şöyle ki, metal olarak 500 km lik iraden var, 600 kmlik ciğerin var, 450 kmlik bacağın var. Ama toton 150 km dayanabiliyor.O zaman senin sağlıklı ve mantıklı olarak kendine eziyet etmeden gidebileceğin yol 150 km.
Literatüre HAMLET YASASI olarak da girebilir. Hayır demem :D
Bu esasen sele önerileri konusunda çok görülen ama farkedilmeyen bir durum. Hemen herkes seleleri için ilk 20-30 iyi ama 100'de işkence oluyor vs der. Sürekli sele değiştirir vs. Kimse totoyu 100km'ye hazırlamayı düşünmez :)
Hamlet yasası ismi uygundur bence :)

Sürekli sele değiştirir vs. Kimse totoyu 100km'ye hazırlamayı düşünmez :)
Tembel çocuk sendromu. Tembel çocuk devamlı şikayet eder, öğretmeni takıyordur, sular kesiktir, okunmuş pirinçleri sınavdan önce yere dökülmüştür, çok heyecanlıdır, cevapları kaydırmıştır vb. Özel okula gitmesi, özel ders alması lazımdır, öğretmeninin değişmesi gerekmektedir vb. Ama oturup da ders çalışmak istemez. Ders çalışırken bahane üretmekle, boş zamanlarında ise ders çalışmaya çalışmakla meşguldür, hep birşeyleri yanlış yapar.

Ver kilonu, düzgünce kalça kemiklerini ölç ona göre sele al, kademeli antrenman yap. Vücudunun esnekliğini artır demi. Nerede, sonra git üst kalite selelere bile olmuyor diye laf at.
Dur, dur:tskler: Ama bu yazdıklarım birebir benim ya. :krktm::krktm::D

eski bisikletle 80 km yapmıştım. yeni bisikletle pazartesi günü 55 km yaptım. plansız çıktığım için enerji depoları boşaldı takviye de yapmadım. son 5-6 km işkence gibi geçti. menisküs problemim olduğu için çok uzun sürüşlerden çekiniyorum aslında. ciğerim ve kaslarım da uygun ama. @hamlet2006 beyin dediği gibi en zayıf noktaya göre sürmek lazım. 1 gün ara verip dinlenmeme rağmen bugün işe bisikletle gelince dizim ağrıdı biraz. çok zorlamamak lazım.

78 yaptım, yakın zamanda 100 civarı yapacağım inş..belli bir km den sonra alet spor hissinden çok ulaşım aracı gibi bir algı yaratıyor sanki. arabayla gittiğim yere bisikletle gidince kendim bile inanamamıştım..mucize gibi gelmişti..😊..o his zaten tur fikrini soktu kafama...

Sene 2011 idi sanırım 320 km denizli aydın Germencik git gel. 2016 senesinde 4.5 ay hiç binmeden 163 km 24.5 ortalama. 16 şubat pazar günü ise 1.5 ay ara verilmiş halde 177 km. 2200 irtifa 21.5 ortalama

Geri