Scudo Sports

Bisan Grand Tour Satın Aldım

@oflaz sorunuz yok sanırım, yeterince bilgi aldığınızı varsayıyorum ben de👍🏻👍🏻

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
@oflaz sorunuz yok sanırım, yeterince bilgi aldığınızı varsayıyorum ben de👍🏻👍🏻
Benim sorum var 😀
Teslimatın hala yapılmaması beni biraz soğuttu Bisan'dan.
GTE'nin alternatifi ne olabilir 3500-4000 bandında? Carraro 042?

@eshquiaa bayilerde tek tük geçen seneden kalan tiagralı peugeotlar vardı bence onları düşünebilirsiniz. 042 de gayet iyi bir alternatif, kullanmadım ama yakından baktım hoşuma gitmişti. ama dediğim gibi benzer fiyata denk gelirse neden tiagta alınmasın (kalmamış olabilir)

@eshquiaa bayilerde tek tük geçen seneden kalan tiagralı peugeotlar vardı bence onları düşünebilirsiniz. 042 de gayet iyi bir alternatif, kullanmadım ama yakından baktım hoşuma gitmişti. ama dediğim gibi benzer fiyata denk gelirse neden tiagta alınmasın (kalmamış olabilir)
Endurance kadro olması da önemli tabii, yola yeni geçeceğim için. (link) endurance midir bilmiyorum açıkçası 52 kadro için tt 545.
(link) Endurance gibi duruyor mesela tt 520.
Konudan saptık diye kızacaklar şimdi 😆
Bunu bize Bisan zorladı 😂

Merhaba arkadaşlar, ben de dün bisikletimi teslim aldım. İlk gözlemim internet sitesinde yazdığı gibi Enrico gidon, gidon boğazı,sele borusu ile gelmiyor. Gelen set bplus. Bazı boya sorunları var ama çok takılacak seviyede değil. Yasak nedeni ile pek kullanma fırsatım olmadı ama fiyata göre yeterli düzeyde bence.

Dosyalar

• 1E221829-00CD-4E98-8518-04D3EA6F7FBA.jpeg
    1E221829-00CD-4E98-8518-04D3EA6F7FBA.jpeg
    950,9 KB · Okunma: 199
  • B64F0F70-AB75-4257-8249-0B6E38264A6A.jpeg
    B64F0F70-AB75-4257-8249-0B6E38264A6A.jpeg
    956,1 KB · Okunma: 194
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Jant bandından dolayı lastik patlaması bisikletin alınıp alınmamasını etkileyecek kadar büyük bir problem değil. Bisiklete modeline göre 6 bin lira ile 9 bin lira arasında para vermişler Bisan tercih eden arkadaşlar ve bu bant her ne kadar can sıksa da ucuz birşey. Firmanın baştan bu sorunu giderip de göndermesi gerekirdi ama yapılmamış işte. Zamanı gelecek bisikletin selesinden memnun kalmayacaksınız belki seleyi değiştireceksiniz, gidon bandı hoşunuza gitmeyecek belki onu değiştireceksiniz vs. vs. Bisancı arkadaşlar hacı yolu gözler gibi aylardır bisikletlerini beklediler yollara düşme hayaliyle. Bence zamanınızı basit çözümler için firmadan veya servisten gelecek cevapları bekleyip oyalanmak yerine cebinizden az birşey daha harcayıp bir an önce yollara düşün. Firma hataları karşılayacaksa yine karşılasın. Zaman geçiyor unutmayın...

Ne yalan söyleyim burayı okudukça, sizlerden gelen fotoğrafları gördükçe bindiğim Triban 540’ı satıp gt almaya hevesleniyorum da neyse bakalım

Bana birisi ''540 mı Bisan GT mi'' diye sorsa Bisan derim.Ancak kesinlikle 540'ı satıp da Bisan Gt'ye de geçmem.Benim düşünceme göre bir bisiklet yükseltilecekse ya da değiştirilecekse o bisikletin neredeyse muadili ile değil, birkaç gömlek üstü ile değiştirilir.

Jant bandından dolayı lastik patlaması bisikletin alınıp alınmamasını etkileyecek kadar büyük bir problem değil. Bisiklete modeline göre 6 bin lira ile 9 bin lira arasında para vermişler Bisan tercih eden arkadaşlar ve bu bant her ne kadar can sıksa da ucuz birşey. Firmanın baştan bu sorunu giderip de göndermesi gerekirdi ama yapılmamış işte. Zamanı gelecek bisikletin selesinden memnun kalmayacaksınız belki seleyi değiştireceksiniz, gidon bandı hoşunuza gitmeyecek belki onu değiştireceksiniz vs. vs. Bisancı arkadaşlar hacı yolu gözler gibi aylardır bisikletlerini beklediler yollara düşme hayaliyle. Bence zamanınızı basit çözümler için firmadan veya servisten gelecek cevapları bekleyip oyalanmak yerine cebinizden az birşey daha harcayıp bir an önce yollara düşün. Firma hataları karşılayacaksa yine karşılasın. Zaman geçiyor unutmayın...
Hocam başta bilemiyorsun jant şerinden olduğunu. Adamlar da önemsemiyor bir iç lastik olmuş 35-40tl
Sıfır ürün almışım gerekirse iade hakkımı bile kullanırım.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Yüzde yüz katılıyorum.
Bana birisi ''540 mı Bisan GT mi'' diye sorsa Bisan derim.Ancak kesinlikle 540'ı satıp da Bisan Gt'ye de geçmem.Benim düşünceme göre bir bisiklet yükseltilecekse ya da değiştirilecekse o bisikletin neredeyse muadili ile değil, birkaç gömlek üstü ile değiştirilir.

Bu fikre de yüzde yüz katılıyorum.

Arkadaşlar 20 km'lik bir turdan geldim. Bir o kadar daha gidebilirdim. Bisiklete yavaş yavaş alışıyoruz. MTB kullanan arkadaşlarım da denediler ve çok beğendiler. Bu bisikleti alacak arkadaşlarımın içi rahat olsun. Gte alacaklar jant şeridine dikkat etsinler. Haricinde alıp keyifle kazasız belasız kullansınlar.

@oflaz triban 540'ta 105 yok muydu zaten? Arkadaşlar yazmış ama bence gereksiz bir yükseltme olur. Ben eski claristen 105 e geçtim farkları anlıyorum. Ama sizin geçiş bence çok gerekli değil.Büyük bir değişiklik değil. Yani kadro tipi değişse onu da anlarım. (endurance to aero gibi)
Tabii bu işi tamamen mantık çerçevesine oturtmak da mümkün değil aslen😀

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Dur bakalım daha neler gorecegiz bu forumda? :D Jant seridinden sikayet eden mi dersin , vidalari neden siyah diyen mi dersin , papucu lastigi begenmiyen mi dersin :D

Abi madem siz girisimci olun ,herseyi o fiyata , en pahali donanimli uretinde alalim yani.

Nedir abi olay koskoca adamlar çocuk gbi mizmizlaniyor, cok eglenceli.

Bisiklet aldinsa orası burasi sorun çıkaracak... Yarin bugun lastik patladi diye Bisan'dan pompa ,ic lastik isteyenlerde cikar simdi valla.

Son düzenleme:
@Mtn. sanmıyorum çok fark olacağını. b plus canlı yayınlardan hatırladığım kadarıyla bisanın kendi üretimi. enrico daha önce duymamıştım (yani bence bi deda, ritchey muamelesi yapmaya gerek yok:). )

• Beğen
Tepkiler: Mtn.
Dur bakalım daha neler gorecegiz bu forumda? :D Jant seridinden sikayet eden mi dersin , vidalari neden siyah diyen mi dersin , papucu lastigi begenmiyen mi dersin :D

Abi madem siz girisimci olun ,herseyi o fiyata , en pahali donanimli uretinde alalim yani.

Nedir abi olay koskoca adamlar çocuk gbi mizmizlaniyor, cok eglenceli.

Bisiklet aldinsa orası burasi sorun çıkaracak... Yarin bugun lastik patladi diye Bisandan pompa ,ic lastik isteyenlerde cikar simdi valla.

Valla hocam, benim 4 tekerin direksiyonundan tut, tavan perdelerine kadar, kapı üstünden tut, arka tamponuna kadar garantisinden değiştirtmiştim. Aracım 9 yıllık :krnz:. Arkadaşlar arasında espri konusu oldum.
"Bu adam yerde bir araca ait bir vida buldu. O vidayı yetkili servise götürdü, garantiden çevresine araba yaptırdı geldi" diyorlar. :komik:
Şimdi alacağımız/aldığımız bisiklet garanti kapsamında olacağı için, (tabiki ufak tefek şeylere kafayı takmayacağız) yine de üretici ayıplı bir kısmını görürsek garantiden düzelttireceğiz 🤪.
Yanında pompa da hediye ettirebilir miyim acaba 🤔.

@mariokaldato Katılıyorum. ufak tefek eksiklik çıkacak,
1. yeni model, kalite kontrol vs. birçok nedenden yeterince test yapılamadı.
2. eksiklik olanlar hakikaten oldukça hızlı şekilde giderilecek şeyler. yeni gelen arabalarda bile 1.nesil alınmaz derler hep bir sorun çıkar. (clio 4 yeni çıktığında kasisten geçerken ekmek kamyonu gibi gacır gucur geçerdi. sonrasında düzelttiler.)

Önemli olan bu eksikliklerin hızlıca giderilmesi. Ki onu da yapıyor gibiler, en azından kullanıcıyı dinliyorlar.
Benim başıma negatif bir durum gelmedi (ses gelir oradan burdan önemli değil hallolur) ve en yakın rakibinden (105 segmentinde) liste fiyatı üstünden 750 tl daha avantajlı bir model.
Ekstradan bir iç lastik bence o kadar büyük sorun olmamalı. (keşke olmasa tabii.)

ha bu arada asla marka fanatiği değilim, hangi ürün benim şartlarıma uyarsa onu alırım. bu alımımda bisan uydu, yarın öbür gün orbea olur, ümit olur hepsi olur :)

Son düzenleme:
İlk defa şanssızlığım bir işe yaradı, ilk partiyi alanlar kalite kontrol ekibi gibi oldular.Biz alıp jant şeridini kontrol ettirsek kafi, tabii ki keşke olmasaydı ama bence çok büyütülecek birşey değil.Muhatap bulma ve gerekli aksiyonların alınması konusunda da bence iyi gidiyorlar.

Valla hocam, benim 4 tekerin direksiyonundan tut, tavan perdelerine kadar, kapı üstünden tut, arka tamponuna kadar garantisinden değiştirtmiştim. Aracım 9 yıllık :krnz:. Arkadaşlar arasında espri konusu oldum.
"Bu adam yerde bir araca ait bir vida buldu. O vidayı yetkili servise götürdü, garantiden çevresine araba yaptırdı geldi" diyorlar. :komik:
Şimdi alacağımız/aldığımız bisiklet garanti kapsamında olacağı için, (tabiki ufak tefek şeylere kafayı takmayacağız) yine de üretici ayıplı bir kısmını görürsek garantiden düzelttireceğiz 🤪.
Yanında pompa da hediye ettirebilir miyim acaba 🤔.
Usta bir kere yol bisikleti cok farkli bir disiplindir. Şimdiye kadar sehir , mtb vs kullanmış insanlar saniyorlarki oda oyle binip gidiyorsun. Ama asla oyle degil kendim bizzat yaşadim.
Yol bisikleti kullacak arkadas ilk olarak kendine basinc gostergeli bir pompa edinsin. Mtb lerdeki gbi 40-50 psi basinclarda gitmez bunlar. Lastigim patladi yaaa triplerine giren arkadaslar oncelikle hava basinclarini kontrol ettiler mi acaba ? Hic sanmiyorum.
Mahalle bisikletcisinin parmakla bastirma taktigi tamamen sacmaliktir olmaz oyle.

Usta bir kere yol bisikleti cok farkli bir disiplindir. Şimdiye kadar sehir , mtb vs kullanmış insanlar saniyorlarki oda oyle binip gidiyorsun. Ama asla oyle degil kendim bizzat yaşadim.
Yol bisikleti kullacak arkadas ilk olarak kendine basinc gostergeli bir pompa edinsin. Mtb lerdeki gbi 40-50 psi basinclarda gitmez bunlar. Lastigim patladi yaaa triplerine giren arkadaslar oncelikle hava basinclarini kontrol ettiler mi acaba ? Hic sanmiyorum.
Mahalle bisikletcisinin parmakla bastirma taktigi tamamen sacmaliktir olmaz oyle.
🤔 Şu pompayı basınç göstergeli olarak isteyeyim o zaman :komik:

Geri