Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan Grand Tour Satın Aldım

Scudo
@suyunsesi hayırlı olsun çok güzel görünüyor. yalnız hood' ları biraz indirmek gerekiyo gibi.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Grand tour eco alan daha çok sanırım.grand tour alan arkadaşlar da görüşlerini belirtir fotograf video paylaşırsa seviniriz.Alanlara hayırlı olsun darısı başımıza 👍

GTE alıp fren kolu claris çıkan arkadaşlar vardı az önce canlı yayımda Ali Bey'e ilettim bu sorunu bayilere yedek parçaların gönderildiği sora ile değiştirileceği yönünde bilgi verdi,bilginize.

Edit:Geçmiş mesajları ancak okuma fırsatım oldu heyecandan hemen sizlere yazmak istedim kısacası önceden paylaşılmış bilgi(!) konu kilit üye ban! :))

Son düzenleme:
Kadro Boyu konusunda çok kararsızım
şimdi 1.73 boya 78 cm iç bacak 52 kadro olduysa benimde
1.71 boy 77 cm iç bacak bineriz galiba gibi geliyor denemek lazım :D

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Grand tour eco alan daha çok sanırım.grand tour alan arkadaşlar da görüşlerini belirtir fotograf video paylaşırsa seviniriz.Alanlara hayırlı olsun darısı başımıza 👍
Hocam tam 30 gundur gt bekliyorum ben :) bugun yarin diye diye oyalandik bakalim bu sefer bugun yarin kesin diyorlar :) gelince burdan paylasicam.

Kadro Boyu konusunda çok kararsızım
şimdi 1.73 boya 78 cm iç bacak 52 kadro olduysa benimde
1.71 boy 77 cm iç bacak bineriz galiba gibi geliyor denemek lazım :D
Arkadaşlar, bence bayileri soruşturun. Elinde 52 kadro olanını (GT yada GTE fark etmeksizin) yakalarsanız yapışın yakasına ama sakın denemeden almayın. Mutlaka kadrosunu canlı canlı görüp, oturup deneyin. Daha önce de yazdığım gibi benim ilk yol bisikletim ve bu konuda profesyonel değilim. Amatör olarak şunu söyleyebiliyorum. Üzerine oturup denedim ve beni rahatsız eden bir uzunluk, büyüklük görmedim, hissetmedim. Bunu bikefit yaptırmadan söylediğimi bilin.
Bu akşam üzerine oturup resim çekip paylaşmaya çalışırım. Böylece benim boyumda ve bacak uzunluğunda birinin bu kadro (52) üzerinde nasıl durduğunu, doğru mu, yanlış mı olduğunu tartışmaya açabiliriz. Konuda daha bilgili arkadaşların yorumlarını alırız. Öğreniriz. Birkaç km de kullanıp, herhangi bir yerimde sıkıntı yaşıyor muyum onu da paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@vusalazeroglu ben all trail bekliyorum, iki bisikletçi de gt var kadro olarak biri 52 galiba diğerini bilmiyorum. Biri İzmir-yelki diğeri urla bayilerinde

Arkadaşlar, bence bayileri soruşturun. Elinde 52 kadro olanını (GT yada GTE fark etmeksizin) yakalarsanız yapışın yakasına ama sakın denemeden almayın. Mutlaka kadrosunu canlı canlı görüp, oturup deneyin. Daha önce de yazdığım gibi benim ilk yol bisikletim ve bu konuda profesyonel değilim. Amatör olarak şunu söyleyebiliyorum. Üzerine oturup denedim ve beni rahatsız eden bir uzunluk, büyüklük görmedim, hissetmedim. Bunu bikefit yaptırmadan söylediğimi bilin.
Bu akşam üzerine oturup resim çekip paylaşmaya çalışırım. Böylece benim boyumda ve bacak uzunluğunda birinin bu kadro (52) üzerinde nasıl durduğunu, doğru mu, yanlış mı olduğunu tartışmaya açabiliriz. Konuda daha bilgili arkadaşların yorumlarını alırız. Öğreniriz. Birkaç km de kullanıp, herhangi bir yerimde sıkıntı yaşıyor muyum onu da paylaşırım.
Arkadaşlar, üzgünüm ki daha 100 m gidemeden benim de arka tekerleğim patladı.
Dolayısı ile eve geri döndüm ve doğru dürüst resim çekemedim. Sele ve gidon ayarı yaparken çektiğim şu görsellere bakabilirsiniz. Gerçi telefon kamerası distorsiyon yapmış, tam yan açıdan tam hizalı ve düzgün görünmüyor. Ancak 173 boy ve 78 bacak boyu olan birinin bisiklet üzerinde nasıl görüneceğini aşağı yukarı anlayabilirsiniz.
1593625384151.png

1593625452045.png

1593625517027.png

Bisan Grand Tour bisikleti benim Triban 500 ile karşılaştırmaya çalıştım Photoshop'da kadro şekli ve açıları açısından. Programda üstüste bindirip tekerlek çaplarına göre boyutlarını en yakın tutmaya çalıştım.

Yorumum ; kadro şekli ve açılarının birbirine çok yakın olduğu Endurance kadrolar. Alın boruları boyutları bile neredeyse aynı. Bisan sanki üst boru olarak küçük farkla yukarıda. İlgilenenler için faydalı olabilir diyerek paylaşıyorum.

1. Foto - Triban 500 üstte , Bisan GTR altta
triban500_1.png

2.Foto - Bisan GTR üstte , Triban 500 altta
triban500_2.png

@TatanQa_tr Yaptığınız güzel bir çalışma fakat çok da tutarlı olduğunu söyleyemem galiba. Fotoğrafın çekildiği açılar bile farklı olabilir veya bisikletin kadro boyları farklı olabilir gerçek sonucu vermeyecektir tahminimce.

Bisan Grand Tour bisikleti benim Triban 500 ile karşılaştırmaya çalıştım Photoshop'da kadro şekli ve açıları açısından. Programda üstüste bindirip tekerlek çaplarına göre boyutlarını en yakın tutmaya çalıştım.

Yorumum ; kadro şekli ve açılarının birbirine çok yakın olduğu Endurance kadrolar. Alın boruları boyutları bile neredeyse aynı. Bisan sanki üst boru olarak küçük farkla yukarıda. İlgilenenler için faydalı olabilir diyerek paylaşıyorum.

1. Foto - Triban 500 üstte , Bisan GTR altta
232475 dosyayı görüntüle

2.Foto - Bisan GTR üstte , Triban 500 altta
232476 dosyayı görüntüle

Hocam bravo süper bir çalışma olmuş. Ben de eski bir triban kullanıcısı olarak çok benzetiyordum ikisini birbirine. Siz çok net ve güzel şekilde ispatlamışsınız kadro geometrisindeki benzerlikleri.

...Ben ilk bisiklete triban 520 ile başlamıştım, ona benzettim biraz genel olarak...

Bir yük taşıma delikleri yok Bisanda resmen :) . Fakat Bisan telleri kablolari içerden geçirmiş ki bu bir çok kullanıcının aradığı bir özellik. Bir de aluminyum kaynak yerleri traşlamışlar bisiklet hoş gözükmüş. Uzun ama biraz da hızlı turlar için çok güzel alet.

Hocam bravo süper bir çalışma olmuş. Ben de eski bir triban kullanıcısı olarak çok benzetiyordum ikisini birbirine. Siz çok net ve güzel şekilde ispatlamışsınız kadro geometrisindeki benzerlikleri.

Bir yük taşıma delikleri yok Bisanda resmen :) . Fakat Bisan telleri kablolari içerden geçirmiş ki bu bir çok kullanıcının aradığı bir özellik. Bir de aluminyum kaynak yerleri traşlamışlar bisiklet hoş gözükmüş. Uzun ama biraz da hızlı turlar için çok güzel alet.

Rica ederim , ben seviyorum böyle karşılaştırmaları photoshop'da. Hatta T500 ü almadan önce ; Carraro 042 , T500 ve benim eski salcano cs40 ı üst üste koyup karar vermiştim .

Bu yoruma aynen katılıyorum. Uzun ve biraz hızlı turlara çok iyi olmuş hele ki 105 set ile tadından yenmez. Kabloların içeriden olması güzel özellik , ve kaynak izleri de yok , görselliğe önem verenler için olmuş bu makina. Ben T500 ü bunun yarı fiyatından bile altına almıştım geçen sene Temmuz'da . Şimdi kurlar uçunca Bisan GTR almak istesek epey fark var. Ancak böyle kadro arayan ve yeni bisiklet alacaklar için çok iyi olmuş.
@TatanQa_tr Yaptığınız güzel bir çalışma fakat çok da tutarlı olduğunu söyleyemem galiba. Fotoğrafın çekildiği açılar bile farklı olabilir veya bisikletin kadro boyları farklı olabilir gerçek sonucu vermeyecektir tahminimce.

İki fotoğraf da bisikletlerin tam yandan fotoları. Kadro boyutlarına çok takılmayın , elbette buna laboratuvar ortamında bilimsel bir çalışma diyemeyiz , maksat ön fikir olması.

Son düzenleme:
Ben de Salcano City Sport bisikletim için basit vektörel çizim yapmıştım.
Aslında GT için de oranları doğru bir şekilde bir çizim yapsam mı? 🤔
Salcano City Sport 30v çizimim:
1593687768059.png

Merhaba. Ben de bisan trx8600 aldım. Başlık olmadığı için buraya yazıyorum. Olumlu özelliklerinden bahsedecek olursam vitesleri, lastikleri ve kadroyu çok beğendim. Sürüş keyfi de gayet iyi. Olumsuz özellikleri ise gidon önceki bisikletime göre baya uzun geldi bana.Sele ve gidon boğazı farklı markalarla geldiler. Gidon boğazı Enrico yazıyordu B+plus diye bir marka, Sele ise selle royaldi fakat Vader diye bir marka geldi.Daha önceki bisikletimde amortisör vardı. Bunda olmaması ilk sürüşte garip geldi. Yol titreşimleri baya baya hissediliyor. Ama bisikletin çok hızlı ve hafif olduğunu söyleyebilirim. Fotografları da ekliyorum istediğinizi sorabilirsiniz.17949FBB-81CA-40FB-B8FD-93D55C6CF831.jpeg24C54CD1-FB3F-450C-974F-0F140D95E92E.jpeg8AE07480-BD74-4B88-A9D7-58709F023B14.jpeg232640 dosyayı görüntüle

@ensbykds İzmirde hangi bayiiden aldınız? Daha var mıydı?

@cklaros mayıs 5 te sipariş verdim tam iki ay bekledim. aldığım yer tam olarak bayi diyebileceğimiz bir yer değil. daha çok bisiklet tamir ediyor. bisiklet satmıyor. rica ettim o da bisikleti getirtti.

Hayırlı olsun hocam bende bugün eco modeline baktım her şeyi hoşuma gitti fakat gidon bandı bana pek kaliteli gelmedi siz ne düşünüyorsunuz her hangi bir sıkıntı yaşadınız mı gidon bandıyla ilgili?

Geri