Haluk Eke
Daimi Üye
- Tepki
- 1.289
- İsim
- Haluk Eke
- Başlangıç
- 1956—57
- Bisiklet
- Specialized
Bisikletimi dışarda kilitlesem bile mutlaka selesini ve ön tekerini söküp eve alıyorum. Ben hem mtb hem de yol bisikletlerimde shimano veya baradine (brakco) kullanıyorum. O yüzden senin seçtiğin model uygun bence. Benim pabuçlara baktım, deseni ve üç renkliliği seninkinin modeli ile aynı, ama üzerinde lastiği değiştirilebilir tipte değil ve üstünde marka falan yazmıyor. O yazdığın modeli rahatlıkla alabilirsin.Çok sağolasın Haluk Abi baya bi yormuşum seni bisikletin tekerini pabuçlarını sökmüşsün daha detaylı anlaşılabilir olması için eksik olma Abicim. Konuya dönersek Sizin kullandığınız V fren pabuçların modeli nedir? Haluk abi Direk onlardan alayım bende hiç riske girmeden madem sende sorunsuz olarak kullanıyorsun .Bisikletim zaten düz maşa abi fabrika çıkışlı olarak. Bende maşa taktırmayı düşünüyordum bu aralar ama böyle söylemenle almamak daha mantıklı geldi. Çünkü zaten şehiriçi asfalt yolda kullanıyorum. Bisikleti daha çok ağırlaştırmaya gerek yok gibi. Lastiklere gelecek olursak Abi 26x175 Mitas rubena siparişi verecem hayırlısıyla ben aslında patlayana kadar devam ettirmeyi düşünüyordum ama hiç riske girmeden dediğin gibi hemen değiştirmek en mantıklısı olur gibi. Bu arada Abi Bisan bisikletin Specialized'e göre çok daha yakışıklı duruyor.
Tabii ki Bisikletim işyerinde yarın gün içinde inşallah fotoğrafları eklemiş olurum..
Lastik konusu bence de iyi seçim. Şehir içindeki mazgallar ve çukurlar, tümsekler de zaman zaman tehlike yaratıyor. O yüzden çok ince lastik yerine 1,75 daha kullanışlı olabilir. Marka seçimi bütçe meselesi tabiki. Hele şu sıralar fiyatlar çok zorluyor insanı. Ben rubenanın yol lastiğinden memnun kalmamıştım 4 yıl önce aldığımda. Belki de şanssız bir seriye rastladım bilemiyorum. Seçimim genellikle Michelin yönünde oluyor. Gördüğüm kadarıyla Cst de alınabilir, fazla gram hesabı yapmayacaksan.
Böyle düz maşada kal bence, yoksa bisikletin hem yakl. 1 kg kadar ağırlaşacak, hem de kaliteli bir amortisör için çok para harcaman gerekecek.
Ben de benim Bisan'ı daha yakışıklı buluyorum Specialized'a göre. Ama Bisan şu anda 12,5 kg, Specialized 11 kg civarında. O yüzden off-road sürüşlerimde Specialized'ı tercih ediyorum.
Bu arada bisikletinin değişik fotoğraflarını ben de merak ediyorum.
Keyifli Sürüşler...