Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisan neden eskisi kadar kaliteli bisiklet üretmiyor?

Çok sağolasın Haluk Abi baya bi yormuşum seni bisikletin tekerini pabuçlarını sökmüşsün daha detaylı anlaşılabilir olması için eksik olma Abicim. Konuya dönersek Sizin kullandığınız V fren pabuçların modeli nedir? Haluk abi Direk onlardan alayım bende hiç riske girmeden madem sende sorunsuz olarak kullanıyorsun .Bisikletim zaten düz maşa abi fabrika çıkışlı olarak. Bende maşa taktırmayı düşünüyordum bu aralar ama böyle söylemenle almamak daha mantıklı geldi. Çünkü zaten şehiriçi asfalt yolda kullanıyorum. Bisikleti daha çok ağırlaştırmaya gerek yok gibi. Lastiklere gelecek olursak Abi 26x175 Mitas rubena siparişi verecem hayırlısıyla ben aslında patlayana kadar devam ettirmeyi düşünüyordum ama hiç riske girmeden dediğin gibi hemen değiştirmek en mantıklısı olur gibi. Bu arada Abi Bisan bisikletin Specialized'e göre çok daha yakışıklı duruyor.:)

Tabii ki Bisikletim işyerinde yarın gün içinde inşallah fotoğrafları eklemiş olurum..
Bisikletimi dışarda kilitlesem bile mutlaka selesini ve ön tekerini söküp eve alıyorum. Ben hem mtb hem de yol bisikletlerimde shimano veya baradine (brakco) kullanıyorum. O yüzden senin seçtiğin model uygun bence. Benim pabuçlara baktım, deseni ve üç renkliliği seninkinin modeli ile aynı, ama üzerinde lastiği değiştirilebilir tipte değil ve üstünde marka falan yazmıyor. O yazdığın modeli rahatlıkla alabilirsin.
Lastik konusu bence de iyi seçim. Şehir içindeki mazgallar ve çukurlar, tümsekler de zaman zaman tehlike yaratıyor. O yüzden çok ince lastik yerine 1,75 daha kullanışlı olabilir. Marka seçimi bütçe meselesi tabiki. Hele şu sıralar fiyatlar çok zorluyor insanı. Ben rubenanın yol lastiğinden memnun kalmamıştım 4 yıl önce aldığımda. Belki de şanssız bir seriye rastladım bilemiyorum. Seçimim genellikle Michelin yönünde oluyor. Gördüğüm kadarıyla Cst de alınabilir, fazla gram hesabı yapmayacaksan.
Böyle düz maşada kal bence, yoksa bisikletin hem yakl. 1 kg kadar ağırlaşacak, hem de kaliteli bir amortisör için çok para harcaman gerekecek.
Ben de benim Bisan'ı daha yakışıklı buluyorum Specialized'a göre. Ama Bisan şu anda 12,5 kg, Specialized 11 kg civarında. O yüzden off-road sürüşlerimde Specialized'ı tercih ediyorum.
Bu arada bisikletinin değişik fotoğraflarını ben de merak ediyorum.
Keyifli Sürüşler...

Scudo
Merhaba Uzun sürdü konuya tekrar yazmam kusura bakmayın. Hem işyerimi taşıyordum hemde biraderimin düğünü vardı o yüzden sözümüzde duramadık kusura bakmayın tekrardan

Bisikletimin Ayna kolu böyle Normalde Bu seri aynakollar Muhafaza kapağı olmadan geliyor ama bu modelde kapaklı olarak gelmiş çokda yararlı bir şey bence eşofmanla sürdüğüm için yırtılma gibi sorunlar yaratmıyor...

AYNAKOL .jpg

Normalde bu serinin aynakolu böyle korumasız olarak geliyor. Kullanmadığım bisan montana bisiklete ait.
KORUMASIZ AYNAKOL.jpg

Arka aktarıcım bu şekilde Shimano Stx-rc diye geçiyor. 7x3 olarak ama bazı yerlerde 24 vitesi de desteklediğini okumuştum biraz yağlıdır çünkü yeni yağlanmıştı kirli görünüm için kusura bakmayın.:)
RUBLE .jpg
Boynuz ve Elcikler Fabrika çıkışı neyse o şekilde kullanılıyor şu anda pro grip marka elcik kullanılmış rahatlığı gerçekten çok iyi inanılmaz rahat tutuşu olan ve terletmeyen bir yapıya sahip.
ELÇİK VE BOYNUZ.jpg

Bisikletin Selesi ve sele borusu aşağıda görüldüğü gibidir Fabrikasyon olup ISCASELLE markadır en ufak bi deforme yırtık söz konusu değil rahatlığına gelirsek 2-3 saat kullanımdan sonra biraz ağrı oluyor :) Güzel bir Jelli sele kılıfı alıp daha rahat sürmeyi planlıyorum İnşallah bahara doğru...

BİSAN SELE 2.jpg

Arka fren pabuçları görüldüğü gibi Shimano markadır m65/T serisi oda fabrikasyondur fren Ayakları ise yine Stx-rc serisine ait Cantiliever sistemdir frene bastığım anda durma konusu çok başarılı hele ki ön frende orta hızlarda olsam bile frene bastığım anda arka teker direk hava zıplıyor bu hem iyi hemde kötü bir şey tabii ki. Arka fren telini hiç değiştirmedim. 25 yıldır aynı tel duruyor ön fren ve vites tellerini Shimano tel ile değiştirdim. İşlevlerini yapıyordu ama değiştirmek istedim. Değişen fren telleri parlak yapıya sahip değişmeyen ise solgun durduğu için arka fren telide sipariş verdim.Shimano sus serisine ait güzel bir ürün yapısı çok hoş.

Fren teli.jpg

ARKA FREN PABUÇ VE FREN KOLLARI.jpg

Fren kolları çok güzel bir yapıya sahip fren kollarına bastığın anda direk güven veriyor rahat durabileceğini anlıyorsun.

Shimano Stx-rc FREN KOLLARI .jpg

Sağ ve sol Vites kolları Resimde görüldüğü gibidir hani bazı bisikletlerde yavaş giderken vites atarsın pedalı çevirirken takır takur ses gelir ne oluyor dersin. Bu seride hiç rahatsız edici bir ses yok vitesin attığını bile anlamıyorsunuz birde en sevdiğim özelliği vites kollarıyla alakası yok ama hani bisiklette belli bir sürate ulaşınca pedal çevirmeyi bırakırsın rubleden mi aynakoldan mı tam bilemiyorum bir ses gelir bunda en ufak bir ses yok bazen yolda giderken insanların dibine girdiğimde uyarmak zorunda kalıyorum o derece sessiz gidiyorlar.

VİTES KOLLARI .jpgvites kolu.jpg

Ön göbekte resimde görüldüğü gibi hiç bir şekilde orjinalliği bozulmamıştır.Çok şükür sorunsuz bir şekilde görevini yapıyor 25 yıldır gres yağı bile sürülmemiştir.
ÖN GÖBEK .jpg

Jantların dili olsada anlatsa ne kaldırımlardan zıpladık ne kayıp düştük belki inanmayacaksınız ama 1 kere bile Akort ayarı yaptırmadım. Markası Rigida malzeme özelliklerini maalesef bilmiyorum...
Rigida JANT.jpg

ARKA RİGİDA JANT.jpg

Bisikletin genel olarak görüntüsü de bu şekilde kadro boyunu bilmiyorum.Kadrosunda ufak tefek çizikler mevcut 1995 yapımı bir bisikletin kadrosunun biraz çizik olması sanırım normal :) Kısmetse bahara doğru üstündeki boyayı kaldırıp sanayide tekrardan metalik bordoya boyatma gibi bir niyetim var.
Uzak çekim bisan 2.jpg

1995 yılının Shimano stx-rc serisi benim bisikletde tek olmayan parçası pedalları oda maalesef çalındı..
1995 - STX RC.jpgstxrc1995Mc33-1.jpg

Son düzenleme:
Acaba konuyu bisan neden bisiklet olarak mı değiştirsek 2 aydır parasını bayiye ödediğim bisikletlerin üretilmesini bekliyorum. Yok mu forumda Bisan'da tanıdığı olan biri bir güzellik yapsa bisiklet ne zaman üretilecek onu öğrensek razıyım

Bisikletimi dışarda kilitlesem bile mutlaka selesini ve ön tekerini söküp eve alıyorum. Ben hem mtb hem de yol bisikletlerimde shimano veya baradine (brakco) kullanıyorum. O yüzden senin seçtiğin model uygun bence. Benim pabuçlara baktım, deseni ve üç renkliliği seninkinin modeli ile aynı, ama üzerinde lastiği değiştirilebilir tipte değil ve üstünde marka falan yazmıyor. O yazdığın modeli rahatlıkla alabilirsin.
Lastik konusu bence de iyi seçim. Şehir içindeki mazgallar ve çukurlar, tümsekler de zaman zaman tehlike yaratıyor. O yüzden çok ince lastik yerine 1,75 daha kullanışlı olabilir. Marka seçimi bütçe meselesi tabiki. Hele şu sıralar fiyatlar çok zorluyor insanı. Ben rubenanın yol lastiğinden memnun kalmamıştım 4 yıl önce aldığımda. Belki de şanssız bir seriye rastladım bilemiyorum. Seçimim genellikle Michelin yönünde oluyor. Gördüğüm kadarıyla Cst de alınabilir, fazla gram hesabı yapmayacaksan.
Böyle düz maşada kal bence, yoksa bisikletin hem yakl. 1 kg kadar ağırlaşacak, hem de kaliteli bir amortisör için çok para harcaman gerekecek.
Ben de benim Bisan'ı daha yakışıklı buluyorum Specialized'a göre. Ama Bisan şu anda 12,5 kg, Specialized 11 kg civarında. O yüzden off-road sürüşlerimde Specialized'ı tercih ediyorum.
Bu arada bisikletinin değişik fotoğraflarını ben de merak ediyorum.
Keyifli Sürüşler...
Haluk abi tekrar rahatsız ediyorum seni ama bir kaç sorum olacak müsaadenle.Ben Yeni lastik aldım ama pek memnun kalmadım Şimdi maxxis Crossmark 26x2.10 almayı düşünüyorum. İç lastikleri hiç değiştirmedim eski tip dunlop Sibop lastikler onlarıda oto sibop ile değiştirmek istiyorum. Acaba bu linkini paylaştığım (link) iç lastik alacağım lastiklere ve benim jantlarıma uygunmu ? 162 gr iç lastik bir yandan bisikletimide hafifletmeye çalışıyorum eğer uyuyorsa her ikiside 700 gr kadar hafiflemiş olacak.Bir yerde okumuştum doğrumu bilmiyorum ? ama lastiklerde yapılacak örnek 500 gr hafifleme kadroya 1.5 kg olarak yansıyormuş. Cevaplarsan sevinirim.. Teşekkürler.

Neden eski kalitesi olmadığını söyleyeyim. Parça yetersizliğinden alakasız bisikletlere alakasız ekipmanlar donanımlar takmaya başladılar. Her sene aynı bisikleti farklı şekilde satmaya başladılar. Ayrıca işçilik konusunda özellikle kaynakta çok zayıflar.
Haziran ayında trx 8600 deore aldım. Yeni çıkardıklarında ise maşa olmadığı için amortisör takmaya başladılar. Fakat o bisiklet amartisör takılacak bir geometriye sahip değil.

Geri