Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Bisan Rc9800

@Mustaac Hangi model shifterlar? Youtube tutorialları yeterli oluyor bu işler için. Yine takılırsanız reddit bikewrench de yardımcı olur.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Scudo
@Mustaac Hangi model shifterlar? Youtube tutorialları yeterli oluyor bu işler için. Yine takılırsanız reddit bikewrench de yardımcı olur.
105 r7000 hocam. Epey bir baktım ama anlamadım işin aslı. Pratik de bir iş ama el alışkanlığı gerektiriyor zannedersem.

105 r7000 hocam. Epey bir baktım ama anlamadım işin aslı. Pratik de bir iş ama el alışkanlığı gerektiriyor zannedersem.
Ben sıfır tecrübeyle Sora STI'lar satın alıp flatbarı dropa dönüştürdüm. Ben yapabileceğinizi düşünüyorum.

Bu video yardımcı olabilir:

• Beğen
Merhabalar, uzun bir süredir güncelleme yapmadım. Aliexpress den aldığım entegre karbon gidonu monte etmek için bisikletin üzerindeki gidon ve boğazı söktüm bugün. Aslında boğazlar gayet hafif olduğu için gidonun da benzer bir şekilde hafif olacağını düşünüyordum, çok şaşırttı beni ağırlığıyla...

90 mm gidon boğazı:117 gram
80 mm gidon boğazı: 122 gram
42 cm gidon : 410 gram

olarak ağırlıkları ölçtüm. Aldığım gidon 300 gramlık entegre bir karbon gidon. 230 gram civarında ağırlık tasarrufu yapmış olacağım.

Bu arada belirtmem lazım bisikletle birlikte gelen sargı, yaklaşık 15 mm kalınlığında, çok konforsuz bir sargı. Kesinlikle ilk değiştirilmesi gereken parçaların başında geliyor, uzun sürüşlerde avuçta ağrı yapıyor jel destejli eldivene rağmen. Sargı ve gidon kapaklarının ağırlığını da 64 gram olarak ölçtüm.

Sti kollardan çıkan kabloları nasıl söküp, tekrar nasıl takacağımı bulamadığım için, montaj macerası yarım kaldı.
Gidon sargisi muhtemelen gt ile ayni hocam benimki de asiri ince ve konforsuz. Hangi marka alicaksiniz yeni sargilari? Supacaz baktim fiyatlari tuzlu ama yorumlari cok iyi.

• Beğen
@vusalazeroglu Lizard Skins 3.2 mm aldım hocam. Supacazların Lizard skins sargılarla benzer kalitede olduğunu söylemişler bir çok yerde. Hatta bana göre çok daha estetik.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: vusalazeroglu
Bazı arkadaşlar @Mustaac üstadımız hakkında maksadını aşan şeyler söylemiş, çok üzüldüm..
Kimseyi kimseyle kıyaslamak gibi bir düşüncem olmamakla birlikte forumda çok yeni olduğum için haliyle kimseyi daha tanımadığımı ayrıca belirtmek isterim..

Mustafa hocamı marketteki bir ürünüyle ilgili rahatsız ettim fakat bir de baktım ki 20dk telefonda konuşmuşuz. Konu,bir gidon bandından insan anatomisine gelebiliyormuş bunu da görmüş oldum.. Kendisi bana -ben sormadan- bike fit ile ilgili detaylardan bahsetti ve bana uygun ayarlanması gereken ne varsa izah etmeye çalıştı. Bunun için kendisine tekrardan teşekkür ederim. Gravel bisikletim var ve birkaç değişiklik yapmak istiyordum, yapacağım değişikliklere kadar hepsini irdeledi ve buna uygun ayarları bana çok samimi bir şekilde iletti. Mustafa hocam gerçek bir öğretmen, ruhunda var bunu o kadar net anladım ki..
Hocam çok saygı duyuyorum size.
Bisikletinizi de çok beğeniyorum, umarım uzun yıllar mutlu ve sağlıklı bir şekilde kullanmak nasip olur..

@vusalazeroglu Lizard Skins 3.2 mm aldım hocam. Supacazların Lizard skins sargılarla benzer kalitede olduğunu söylemişler bir çok yerde. Hatta bana göre çok daha estetik.
Onerilerinizi dinledim, fiyatlara baktim ve son kalan bir adet supacaz’ı siparis ettim :) gelince paylasirim, tesekkurler.
Bu arada gidon degisimi ile ilgili yeni GCN videosu dustu. Guzel tedaduf, buyrun

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Scyleia
@Mustaac entegre gidon guzelmis gule gule kullanin bir de link atip size maliyetini yazarsaniz bizlerde faydalanmis oluruz.

• Beğen
Gidon montajı tamamdır. Di2 uyumlu olduğu için maalesef sadece fren kablolarını alabildik içeriden. Gidon bandı da gerçekten adının hakkını veriyor, aşırı rahat.

45 km lik kısa bir tur attık arkadaşla. Bisikletin karakteristiği nerdeyse tamamen değişti karbon gidonla birlikte. Özellikle sol kolumda ağrı oluyordu, o tamamen geçti. Yolu nerdeyse hiç hissetmiyorum. Çok keyifli bir tur oldu benim için. Gidon da nerdeyse hiç esnemiyor, bir kaç kez yokuş yukarı ayağa kalkıp bastım. Bir kaç kez de 15-20 saniyelik sprint attım, güvensiz bir his vermedi çok şükür.

P00807-075150.jpgP00805-193959.jpgP00805-193944.jpgP00805-193928.jpg

Son düzenleme:
çok güzel olmuş güle güle kullanın. bunu görünce eski gidon bandı çok ince geldi gözüme 😄 kabloları kısaltmayı düşünüyor musunuz

@will Teşekkür ederim daha iyisi sizin olsun. Kablo işi benim de canımı sıktı. Görüntü olarak hiç hoş durmuyor. Ankaraya götürdüm bisikleti orada yaptık montajı. Ustamın işi çok yoğundu gelen giden eksik olmadı. Tekrar sök tak yapmamak için şimdilik kabloları kısaltamam maalesef. İnşallah tel değişiminde.

• Beğen
Tepkiler: will
Gerçekten bisikleti görüntüsünü belirgin şekilde değiştirmiş. Bence harika olmuş. Iyi günlerde kullanın.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Tutmosis89 teşekkür ederim hocam, hem görüntü hem konfor hem ağırlık çok olumlu olarak değişti. Yaklaşık 230 gram hafifledi, çok daha konforlu artık. Yeni aldığım gidonun reach değeri daha kısa olduğu için uzanma olarak da daha rahat oldu.

@will Teşekkür ederim daha iyisi sizin olsun. Kablo işi benim de canımı sıktı. Görüntü olarak hiç hoş durmuyor. Ankaraya götürdüm bisikleti orada yaptık montajı. Ustamın işi çok yoğundu gelen giden eksik olmadı. Tekrar sök tak yapmamak için şimdilik kabloları kısaltamam maalesef. İnşallah tel değişiminde.

bende gidonu 44den 42ye geçiş yaptım. aynı sorun bende mevcut. ön freni ilk fırsatta kısaltacağım. diğerleri uğraştırıcı duruyor.

selede kayma sorunu yaşıyor musunuz

• Beğen
@will Yok hocam yaşamıyorum. Karbon gresi temin ettim, biraz daha sağlamca oldu. Ama öncesinde de kaymıyordu.

• Beğen
bende azar azar kayma vardı ve farketikten sonra binmedim. karbon kremi sürdük milim milim iniyor şuan. tork anahtarı bulup öyle sıkıp deneyeceğim bide

@will Ben size saglam bir alyanla sıkmanızı tavsiye edeyim. Ben izeltas aldım bu iş için özellikle. Kendi alyan takımım sıkmıyordu.

• Beğen
Bisikletimdeki sele borusu kaymasını tork anahtarını 11nm'ye ayarlayıp sıkarak ve karbon tutucu kullanarak kaymayı çözdük. Karbon tutucu gres yerine shimano anti-seize' da kullanılabileceğini duydum. Sorun yaşayanlara öneririm.

• Beğen
bende sıktım. ilk denememde sorun çıkmadı. inşallahta çıkmaz ☺

Geri