portakallimon
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 1.243
- Başlangıç
- 1993—94
- Bisiklet
- Carraro
105 r7000 hocam. Epey bir baktım ama anlamadım işin aslı. Pratik de bir iş ama el alışkanlığı gerektiriyor zannedersem.@Mustaac Hangi model shifterlar? Youtube tutorialları yeterli oluyor bu işler için. Yine takılırsanız reddit bikewrench de yardımcı olur.
Ben sıfır tecrübeyle Sora STI'lar satın alıp flatbarı dropa dönüştürdüm. Ben yapabileceğinizi düşünüyorum.105 r7000 hocam. Epey bir baktım ama anlamadım işin aslı. Pratik de bir iş ama el alışkanlığı gerektiriyor zannedersem.
Gidon sargisi muhtemelen gt ile ayni hocam benimki de asiri ince ve konforsuz. Hangi marka alicaksiniz yeni sargilari? Supacaz baktim fiyatlari tuzlu ama yorumlari cok iyi.Merhabalar, uzun bir süredir güncelleme yapmadım. Aliexpress den aldığım entegre karbon gidonu monte etmek için bisikletin üzerindeki gidon ve boğazı söktüm bugün. Aslında boğazlar gayet hafif olduğu için gidonun da benzer bir şekilde hafif olacağını düşünüyordum, çok şaşırttı beni ağırlığıyla...
90 mm gidon boğazı:117 gram
80 mm gidon boğazı: 122 gram
42 cm gidon : 410 gram
olarak ağırlıkları ölçtüm. Aldığım gidon 300 gramlık entegre bir karbon gidon. 230 gram civarında ağırlık tasarrufu yapmış olacağım.
Bu arada belirtmem lazım bisikletle birlikte gelen sargı, yaklaşık 15 mm kalınlığında, çok konforsuz bir sargı. Kesinlikle ilk değiştirilmesi gereken parçaların başında geliyor, uzun sürüşlerde avuçta ağrı yapıyor jel destejli eldivene rağmen. Sargı ve gidon kapaklarının ağırlığını da 64 gram olarak ölçtüm.
Sti kollardan çıkan kabloları nasıl söküp, tekrar nasıl takacağımı bulamadığım için, montaj macerası yarım kaldı.
Onerilerinizi dinledim, fiyatlara baktim ve son kalan bir adet supacaz’ı siparis ettim gelince paylasirim, tesekkurler.@vusalazeroglu Lizard Skins 3.2 mm aldım hocam. Supacazların Lizard skins sargılarla benzer kalitede olduğunu söylemişler bir çok yerde. Hatta bana göre çok daha estetik.
@will Teşekkür ederim daha iyisi sizin olsun. Kablo işi benim de canımı sıktı. Görüntü olarak hiç hoş durmuyor. Ankaraya götürdüm bisikleti orada yaptık montajı. Ustamın işi çok yoğundu gelen giden eksik olmadı. Tekrar sök tak yapmamak için şimdilik kabloları kısaltamam maalesef. İnşallah tel değişiminde.