Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet ağırlıkları... Bisikletin kaç kilo?

Canlı yayında söyledi.
Çünkü ağırlık meselesi ideal formuna ve kilosuna ulaşmış yarışçıların birkaç saniye daha kazanabilmek amacıyla önemsediği bir konudur. Üstelik gramlarla ifade edilebilen ağırlık kazanımlarının bedeli yüzlerce euro. Biraz kilo verse o eurolar cebinde kalacak.
Bu durumu, sevilen bir hobinin önce tutkuya, sonra da obsesyona dönüşüp akıl ve mantıktan uzak uygulamalar, masraflar şeklinde görüyoruz. Hemen tüm hobilerde var bu. Forumlar da bu işin kaynayan kazanları. İnsanlar birbirinden etkileniyor, geri kalmak, dışarıda kalmak istemiyorlar.
Bir kabloya yüzlerce euro veren hi-fi tutkunları, bir öğütücüye binlerce euro veren kahve tutkunları, yarış sırasında teknedeki fırını söküp denize atan yelkenciler, say say bitmez.
Bu işleri ilgili sektör de ince ince pompalar. Sürekli yeni modeller ile iştahları kabartıp, profesyonelere birkaç yüz tane satacağı ürünlerden on binlerce satar. Psikolojik bir oyundur bu.
Oyuna gelmeyelim, akıllı olalım. 😉
Bence çok saçma bir yorum, bu yorum bence paraya tapanlar için ama benim zevkim hobim icin değil. Yapa bilen yapar bu da kimseyi ilgilendirmez, yapamayanlar da yapmaz. Paraya tapanlar da parasını harcamaz hergün soğan ekmek yer ölüncede mezara degilde geri kalanlar güzel bir seikilde yer kendisi de bu dünyada OT gibi yaşamıştır.

Şu sözede bayılıyorum, bisiklete para harcayıp hafitletecegine kendin kilo ver. Ya adam 180 boyunda ama 60kg ise ne olacak o adamın 15 kg lik bisikleti sürerken yada taşırken bir yerden çıkan havalarını sahsen duymak istemem.

Bisikletin ağırlığı ile kendi ağırlığının hiç bir alakası yok. Bunu artık 2021 yılındayız silin kafanızdan.

Bisiklete gerçekten gönül vermiş kendine hobi edinmiş bir kişiyi, öylesine bisiklet almış aman vidasi kayip olmasın 2TL masaraf etmeyim diyen kişiler anlayamaz.

Son düzenleme:
Scudo
Bence çok saçma bir yorum, bu yorum bence paraya tapanlar için ama benim zevkim hobim icin değil. Yapa bilen yapar bu da kimseyi ilgilendirmez yapamayanlar yapmaz. Paraya tapanlar da parasını harcamaz hergün soğan ekmek yer ölüncede mezara degilde geri kalanlar güzel bir seiilde yer kendisi de bu dünyada OT gibi yaşamıştır.

Şu sözede bayılıyorum, bisiklete para harcayıp hafitletecegine kendin kilo ver. Ya adam 180 boyunda ama 60kg ise ne olacak o adamın 15 kg lik bisikleti sürerken yada taşırken bir yerden çıkan havalarını sahsen duymak istemem.

Bisikleti ağırlığı ile kendi ağırlığının hiç alakası yok. Bunu artık 2021 yılındayız silin kafanızdan.

Bisiklete gerçekten gönül vermiş kendine hobi edinmiş bir kişiyi, öylesine bisiklet almış aman vidasi kayip olmasın 2TL masaraf etmeyim diyen kişiler anlayamaz.
Biri eğer ben bisikleti seviyorum diyorsa parasıda varsa içinden gelen bisikleti almalı istediği ekipmanınıda (tabi abartmadan) çünkü bisiklet çok farklı bir zevk 😉 30 bin TL param olsa 30 bin TL lik bisiklet alırım.Hafifliğin kadro yapısının ışığından km saatine kadar iyi para kaliteli ekipman demek.Ben mesela öyle ahım şahım durumum yok 10 bin TL kredi çekip bisiklet aldım.O kadar parayı arabana ekleyip model yükseltirsin dediler .Kafa bulan çok oldu .Ama o zevki tatmamalarına bağlıyorum 😁Arkadaşlar 5 bin TL’ye ikinci el aldı paraları da vardı .Ama bisikletleri arıza verdi.Yani demem o ki paranız varsa alabileceğiniz bisikletin en iyisini alın.Tabi bunu söylerken ülkemizi sağolsun öyle iyi yönetiyorlar ki 1000 euro’luk bisiklet ülkeye gelene kadar 11 bin 12 bin oluyor.Cimrileri eleştirmekle beraber bizi bu hale sokanlarıda çok çok eleştiriyorum

Biri eğer ben bisikleti seviyorum diyorsa parasıda varsa içinden gelen bisikleti almalı istediği ekipmanınıda (tabi abartmadan) çünkü bisiklet çok farklı bir zevk 😉 30 bin TL param olsa 30 bin TL lik bisiklet alırım.Hafifliğin kadro yapısının ışığından km saatine kadar iyi para kaliteli ekipman demek.Ben mesela öyle ahım şahım durumum yok 10 bin TL kredi çekip bisiklet aldım.O kadar parayı arabana ekleyip model yükseltirsin dediler .Kafa bulan çok oldu .Ama o zevki tatmamalarına bağlıyorum 😁Arkadaşlar 5 bin TL’ye ikinci el aldı paraları da vardı .Ama bisikletleri arıza verdi.Yani demem o ki paranız varsa alabileceğiniz bisikletin en iyisini alın.Tabi bunu söylerken ülkemizi sağolsun öyle iyi yönetiyorlar ki 1000 euro’luk bisiklet ülkeye gelene kadar 11 bin 12 bin oluyor.Cimrileri eleştirmekle beraber bizi bu hale sokanlarıda çok çok eleştiriyorum
Bende aynı düşüncedeyim, bana neden yazdınız anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Pedalsız 6.2 kg .Pedallar , matara kafesi , ışıklar , pompa , anahtar kiti , yedek lastik , Edge 1030+ dahil son hali 7.2 kg . 13 kg bisikletimden sonra buna geçtim . Kilomda bir değişiklik yok ama artık dik yokuşları çok daha rahat çıkabiliyorum . En azından çıkamazsam sırtımda taşıyabilirim :) .

IMG_0247.jpeg

Pedalsız 6.2 kg .Pedallar , matara kafesi , ışıklar , pompa , anahtar kiti , yedek lastik , Edge 1030+ dahil son hali 7.2 kg . 13 kg bisikletimden sonra buna geçtim . Kilomda bir değişiklik yok ama artık dik yokuşları çok daha rahat çıkabiliyorum . En azından çıkamazsam sırtımda taşıyabilirim :) .

263562 dosyayı görüntüle
Hahaha ben bisiklete binemezdem o bana biner d

Merhabalar, Fabrikadan çıktığı haliyle: 14.1Kg
Lastikleri 700x35 Kojak ile değiştirip, park ayağını çıkardıktan sonra pedalsız olarak:12,3 Kg.
Shimano PD Ef 202 Pedal, Brooks Sele, Elcikler ve temel aksesuarlarla birlikte hali hazırda kullandığım şekliyle: 13 Kg
20210510_232047.jpg
20210510_232144.jpg

Bende bianhi touring 613 var 14.5 kilo falan sanırım fabrika çıkışı hafifletmek için ne yalabilirim bisikleti yeni aldım satmayı düşünmüyorum

263562 dosyayı görüntüle

Çok güzel duruyor Specializedın hangi modeli acaba tam olarak

Benimki de hafiflemiş haliyle tam 15 kilogram ellerinizden öper :) Yaklaşık yarım kilo park ayağı çıkarıldı, lastiklerden toplam ~200 gr hafifledi, aynakol alüminyum oldu(Aynakolda ağırlık farkı farkedilir derecede fazla). Orijinal haliyle ölçmedim ama 17 kiloya yakındır diye tahmin ediyorum.20210514_200641.jpg
Ayrıca şu antika parçayla ölçüldü. Hata payı kesinlikle yok denendi, test edildi. 20210514_200608.jpg

iki bisikletim var diğeri 7.8 idi bu 8.3 cıkıyor bu aero kadro olduğu için malum agırlık artıyor

Dosyalar

• IMG_20210519_222939.jpg
    IMG_20210519_222939.jpg
    50,9 KB · Okunma: 27
  • Beğen
Tepkiler: Alazarhus ve mazot
Geri