Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alımına ve aksesuarına harcanan paralar

3 ayda bisiklet dahil 2200Tl harcamısım bunun 1200Tl si bisiklet hala eksik var

Scudo
1 senelik binme sürecimde;

bisiklet 800tl (carraro sportive 224)
aksesuarlar + ekipman =400tl

dün Ankara'da yağmur olunca çamurluk taktırayım dedim, sonra bagaj ve çanta ihtiyacım var hergün işe bisikletle gidip geliyorum kısmetse bir iki uzun yol da yapmak istiyorum güngörler de hesaplattım istediğim şeyler 680tl tuttu. bi yutkundum bugün götürüp ya taktırırım yada ertelerim ama yinede harcanılan paraya değiyor.

Not: Keyifle tebessümle harcama yazılarını okurken şu tartışmaları okumak gerçekten can sıkıcı. Biri harcamasını abartabilir yalan da söyleyebilir bunun doğru bir hareket olduğunu söylemiyorum ama buna cevap vermek adına bu kadar kırıcı ve saldırgan cümleler kurmak da "bana göre" hiç güzel değil. Günlük hayatta da bir insanın yalan söylediğini (ki doğru da olabilir) fark ettiğinde yüzüne yekten vurmak bana uygun gelmiyor içinden güler geçersin hadi len dersin orada biter...

Bisiklet işine vakti zamanında zayıflamaya yardımcı olur diye girmiş idim. o güne kadar çocukluğumda vedalaşmış olduğum bisiklet hiç aklımda yok idi. Yani ne sele ne gidon bilirdim. Bir nevi Osman şirin durumu. 150 liralık migros bisikleti alma düşüncesi ile girdiğim bisiklet maceramın 6. ayında scott sub kullanmaktaydım. İşte bisiklet tutkusu insanı böyle ele geçiriveriyor. Sonrasında epey bir harcamam oldu. Bir sürü gereksiz kullanılmayan ıvır zıvırda cabası. Ama bana şöyle bir kıyağıda oldu keratanın. Şekle şemale girdim birde geri dönüşüde oluyor. Yani nerden baksan bisiklet ayda 250 kayme bana kazandırıyor. Yani soracak olursanız verdiğim moneyleri amorti ettim sayılır. O nedenle aslında no problem.

Ben de 10 yıldan bu yana sanırım 10.000i devirmişimdir. Bekarken çok harcanıyor umursamıyorsunuz ama evlenince hele çoluk çocuk olunca önem sıralamanız ve vakit ayırma aralığınız değişiyor. Bu sezon için 1500 TL harcadım daha da harcayacağım gibi. Hepsini elden geçirmek, eskileri yenilemek, eksikleri tamamlamak bayağı çok tutuyor. Boyanacak 2 kadro var şimdiden. Sökünce de bir takım eskileri geri takasım gelmiyor tertemiz kadroya.
Eskiye nazaran artık fonksiyona ve fiyat performans oranına bakıyorum kendime göre. İhtiyacım olmayacak kadar üst seviyeye hiç girmiyorum çünkü zerre farkını/faydasını görmeyeceğim parçalar/eşyalar bana üretici/satıcıya fayda sağlamaktan başka birşey değil. Rantabl kullanmak daha mantıklı geliyor yani kapasitesini son değerlerine kadar zorlayamayacağım birşey gereksizdir. Çok alt seviye malzemeye düşmem ama genelde de orta seviyelerde kalırım.
Erkin kardeşe de fazla yüklenmişsiniz. Yaş itibarıyla ben he deyip geçiyorum artık bu tip abartılara. O yaşlarda olsam başka kelimelerle de ifade ederdim düşüncelerimi. Kimse kimseyi başka birşey yerine koymasın akıl var izan var.

Bu biraz ne kadar ne ile tatmin olduğunuza bağlı bir durum herşeyde olduğu gibi.. Ama daha önce başka konulara da yazmıştım. Amacınıza göre, cebinizdeki paraya göre, bu işi ne kadar sevdiğinize göre para harcıyorsunuz. Para olarak ta kayda değer meblalar harcayabilirsiniz. Benim bir dağ bisikletim ve bir yol bisikletim var ikisi de giriş düzeyinde sayılır ama şimdilik benim ihtiyacımı görüyor. Yada ben kendimi öyle avutuyorum. Çünkü en son kendimi daha bir sene kullandığım yol bisikletimi değiştirmek isterken ve yeni bisikletlere bakarken buldum. Kafamda hesaplar yapmaya başladım.. Şu kadar borçlanırım, eski bisikleti şu kadara satarım inşallah vs.. 3500 liralık bisikletlerden 7000 tl seviyesine kadar bisikletlerle ilgilendim. Ya arkadaş sonu yok..! Yok 105 seviyesini istiyorum diyorum bu sefer diğer komponentlere bakıyorsun. Karbon olsun.. Jant seti şu olsun. Sonra dedim kendi kendime DUR! Burada,mutlu bir bisikletçi olmak için püf noktalar diye bir yazı okumuştum. Aldığınız şeyi iyicene eskiyinceye kadar kullanın diyor yazar. Bence de..! Belli bir yerden sonra aynı prestij meselesine de dönüşüyor bu iş. Bu işi severek yapmak lazım. Bisikletinize bakın uğraşın. İhtiyacınız oldukça alın birşeyleri. Sonu yok.. İşte neyin ihtiyaç olduğu da sürdükçe ortaya çıkıyor. Başka bir tavsiyem de, illa en pahalısı olması gerekmiyor. Ama eninde sonunda bu işi optimize ederek belli bir meblağ harcayacaksınız. Önemli olan bunun bir hastalık gibi sürekli, amaçsız olmaması. Ben de bir 3 sene içinde 5000 tl civarı harcadım sanırım..

@sinan_celik62 hayırlı olsun hocam. Yuzmeyide ekleyinde birde amator triatlet olun. Benim hedefim o. Bakalim kendimi hazirlarsam temmuzdaki iznige gidebilirim. Hazir hissetmezsem de can sağlığı

• Beğen
Tepkiler: Sinan Çlk
17 mayısta 2 haftalık bir tura çıkmak için her şeyi sıfırdan aldım. aldıklarım ve tutarları. benim gibi ilk defa tura çıkacaklara yardımcı olur belki

1sele300(link)
2kilit20
3suluk30
4pompa20
5yol sayacı84 (link)
6gidon çanta60 (link)
7termos79 (link)
8yama seti20
9iç lastik30
10alyan takımı30
11telefon tutucu15
12Powerbank82 (link)
13eldiven30
14kask60
15port bagaj90 (link)
16çamurluk0
17ışık50 (link)
18Kulaklık80
19kask aynası20
20heybe90 (link)
21çadır80 (link)
22mat90 (link)
23uyku tulumu50 (link)
24kelebek gidon77
25Çadır çantası32 (link)
26Çakı40
27kadro heybe44 (link)
28boyunluk30
29Rüzgarlık75 (link)
30yağmurluk100 (link)
31gözlük x270
32köpek kovucu60
33kamera275
34sd kart70
35bisiklet1200 sedona 325
TOPLAM3483

• Beğen
Tepkiler: serdarunalan
Bugün en basitinden örnek vereyim Ankara'da bilinen bir firmada Geotech vidalı şeritli elcik adı altında satılan elciğin fiyatı 49 TL iken aynı elciğin isim yazmayan ama birebir aynısı görünenini 20 TL ye aldım. 49 TL olanda da ekstra bir özellik yazmıyordu ki aldığımda da yok. Siz düşünün daha basit bir elcikten 20 TL ye satan adam da para kazanıyor 50 TL satan adam da para kazanıyor. Ankara'da ve internette firmalarda kızımın bisikletinin boynu uzun olduğundan kısa olan bir model aradım. Bulamadım bulduğum 40 TL idi. 25 TL ye buldum şehirdışından o da kargo ile 30-35 e mal olacaktı, sahibinden de sıfır kadar temiz çiziksiz aynı ürünü sağolsun genç arkadaşım 20 TL ye verdi.

Çift far montajı için tamamen düz 31.8 gidon lazım merhaba 50 TL. O da istediğim gibi bulursam. Nedir bu yahu piyasada tamam kazanın da bu kadar değil arkadaş. Eminim bu gidon 10 TL ye geliyor adım kadar eminim yani verdiğiniz/verdiğim bu paraların çoğu kar mal bedeli değil. Düşünüyorsunuz belki kaskı 150 TL ye aldım iyi mal, topluyorsunuz 1500 TL lik ekipmanım var diyorsunuz o ekipmanların gerçek değeri 500 TL bile değil aslında ve 50 TL ye aldığınız ile 150 TL ye aldığınız bazı parçalarda da 3 katı fiyata 3 katı iyisini almıyorsunuz. Toplasanız %20 daha iyidir hepsi o kadar. Şimdi yok uzun ömürlü, yok işini iyi yapar korur felan diyeceksiniz de o kadar değil inanın gerçekte alacağınız bir eldiven 5 yıl gitmesin de 2 yıl gitsin zaten kirlenir, hasarlanır atılır, 10 yıl boyunca kullanacak değilsiniz birçok ekipmanı. MArkaya ve firmaya çok para ödemeyin iyi araştırın lütfen paranıza yazık.

Simdiye kadar 2000 tl ye yakin para harcamisimdir. Simdi daha fazla para verip bisikletimi degistirecegim. O yuzden hic oisman değilim keske daha once alsaydim bisikleti. Benim kaliteli vakit gecirdigimi düşündüğüm tek zaman.

Sn @emrejon salt aksesuar baz alındığında 7200 TL gerçekten çok yüksek bir rakam oluyor.

Bisikletime harcadığım artı ücretler (Kask, vites seti, aynakol, fren seti vb gibi) toplam 200 küsur TL.
Tercihler farklı olmak kaydı ile; 7200 TL gibi bir rakamı masraf olarak yapar mıydım? Asla (!)

Hafta sonları eşimle beraber gezi yapabilmek adına Honda'nın CBF 150 model motosikletini almayı düşünüyorum.
2016 model sıfırının bayi fiyatı 6100 TL. Çok temiz 2015 model 5/10 bin km'nin fiyatı ise ortalama 4500/5000 TL.

7200 TL gibi bir ücreti "Bisiklet" ve "Bisiklet Aksesuarları"na asla vermem. Ancak bunun bir tercih olduğunun farkında olarak bu masrafı göze alan arkadaşlarımıza saygı duyar, verdikleri ücret ve emeğin karşılığını en üst seviyede almasını temenni ederim.

Esen kalın.

tamda konuyu acaçaktım açtılar bugün sirkeciye gittim çanta =55tl eldiven=30 alyan=15 pompa=20 lastik içinde yama felan alldım=20 toplam=140 tl gitti bugün bunda kask ve km sayaç eksik onlarıda bidahaki ay

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Kaplan53

Güle güle kullanın Sn Kaplan53
Bahsettiğiniz ekipmanlar bisikletiniz ve sizin sağlıklı sürüş yapabilmeniz için elzemdir.
Ancak çanta yerine keşke kask alsaydınız.
Esen kalın.

Not: Tavsiye ediyorum; Vialand'ın arkasında hizmet veren Sitil Bisiklet gerek fiyat, gerekse hizmet kalitesi olarak tercih edilesidir.

Bisiklete ne kadar harcadığım bir kenara dursun, ne kadar kazandırdı ona bakalım.

Spor salonu masrafı: Yıllık 600tl.
Şehir içinde otomobil kullanımından dolayı mazot ve amortisman payı: Bilemiyorum.
Ulaşım masrafları: Her gün 5 lira, ayda 100 lira.
Sağlık giderleri: Hasta olmadığım için bilemiyorum.
Sigara, alkol: Ohoo bisikletin parasını çıkarır.
Eğlence ve hobilere harcanan masraflar: Fotoğrafçılık, Müzik, Otomobil, Koleksiyonculuk vs... Hepsi pahalı hatta bisiklet ucuz bile kalabilir.
Bir de bu işleri çift amortisörlü bir bisikletle de yapabilirdim. Tabiki bisikletten aldığım keyif aynı olmazdı...

Sonuç olarak bisiklet pahalı bir spor değil. Biz daha pahalı hale getirmek için gram hesabı yapıyoruz...

eskkşehır gibi bi yerde her yere gidiyorum otobüs dolmus beklemekten iyidir.....

@uguryilmaz144 Aynen katiliyorum. Ben her gün okula bisikletle gidip geliyorum yaz kış. 125 lik motoru olan arkadasim da her ay gidip gelir 160 lira ki en az yakan motor bu elindeki. Ben bisikleti gelistirdim o paralarla, o daha cok para verdi motorun masrafina, benzinine, sigortasina, vergisine...

bu arada bi depo benzin 220 lira.... dizel ona keza. park sorununu yok trafik sikişti yok.....

• Beğen
Tepkiler: emrejon
Ben hala 18 yaşında birinin 4 yılda 100bin tl masrafı bisiklete ve aksesuarlarına nasıl yaptığını anlamadım.

Ben ki konu bisiklet olunca iyisini, şekillisini almaya çalışıyorum, örneğin Giant kullanıyorum diye bi tane formam, kaskım ve eldivenlerim de Giant; Castelli formam var, Topeak çanta, suluk da kafes de takım olsun diye ikisi de Elite, farlar sırf şekil amaçlı Lezyne vs...

Dışarıdan bakınca "ulan bunca ıvır zıvıra onca para gömmüş dingil" diyeceğiniz o adam benim.

Hesap kitap yapıyorum, o müsriflikle bile yılda 25bin tl nasıl harcayabilirim çıkartamıyorum.

Nasıl mutlu oluyorsanız o kadarıdır harcadığınız. Gerisi yalan dolan, sidik yarıştırma, eziklik tatmin etme..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Köydeki tarlalar koyunlar hepsi gitti bu illet uğruna :)
Şaka Bir yana toplam 5500-6000 i bulmuş. Pişmanmıyım hayır, peki hakkını tam verebilyormuyum ona da hayır.
Ama kesinlikle kendimi iyi hissettiyor ve formumu korumama yardımcı oluyor.

Geri