Scudo Sports

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

Scudo
Bende decathlondan triban 3 60 kadro yol bisikleti aldim boyum 180 ic bacak uzunlugum 85 bacaklarim boyuma gore uzun mustesri temsilcisi bakti ve 60 kadronun bana oldugunu soyledi bende aldim ama kadro boyu bana buyukmu sizce

boyum 1.79 18" Salcano Cıty Sport 10 HD almayı düşünüyorum sıkıntı yaşayıp yaşamama konusunda tereddütlerim var.

İyi forumlar salcano xrs040 modelinde 180boy 84iç bacak boyuna hangi kadro boyu daha ideal olur yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı

Ben yol bisikleti alacağım. 1.70 boyum ve 65 kiloyum. Kadro boyu 53-55 arası olanları tercih edeceğim ilanlarda buna dikkat etmeliyim doğrumu anlamışım acaba.

Benim boyum 195 yanlış ölçmediysem bacak boyum da 90 . almak istedigim yol bisikleti en fazla 21" olarak satıliyor yani 53 cm bunu alsam sıkıntı yaşar mıyım? Salcano XRS 070

@f0rs4ky
53 cm uygun olmaz size :(
En azından yol bisikleti için,mtb biraz farklı olabilir.

valla ınch yükseldikçe fiyatta yükseliyor bu kötü oldu 188 19-21 şimdi güzel bir seçim yapmak lazım

Son derece faydali bir konu, ozellikle benim gibi bisiklet heyecanina yeni kapilmis ve alirken neye dikkat etmesini bilmeyenler icin.

@Mircan

daha önce muhtemelen bu konular çok sorulmuş ki, sıkılmışlar cevap vermiyolar yeni aralarına katılacak olan bisikletçi dostlarına..

En sağlıklısı gideceksiniz bir bisikletçiye, yerinde beğendiğiniz modeli test edeceksiniz, internet üzerinden de alınabilir tabi ama en sağlıklısı yerinde görüp bir tur atıp ona göre karar vermek diye düşünüyorum

Acemi bir bisiklet sever olarak ilk kez bisiklet almaya heveslendim. 172 cm boyum var, bacak boyu ise 79 cm. Zannımca 20" kadro boyu iyi gider diye düşünmekteyim. Şehir bisikleti için bu rakam iyidir değil mi?

@DKN Aşağıdaki linke göre değerlendirmede bulundum. Aslında verdiğiniz rakamlar çerçevesinde trekking bisikletler için kadro boyunun az daha büyük olması gerektiğini bir yerde okumuştum. Aklımda bulunduracağım bir detay olacak.

(link)

56 kadrodan sonrakiler hep eski. bu ölçüye kadar üretiliyo yeni modeller gördüğüm kararı ile.. bende sizin gibi almayı düşünüyorum araştırma aşamasındayım

Benim boyum 1.76 içbacak doğruysa 77-78 cm. 51 kadro yol kullanıyorum.

Arkadaslar mtb ve yol bısıkletındekı cm ler farklıdır mrb her zaman daha kucuk olur kendımden ornek verıyım boyum 1.93 bacak boyu 92 mtb de 53-52 fılan yolda bısıkletınde uygun olan 58 yanı ıkısının kullanım alanı farklı oldugu ıcın aynı degerlendırmeyın

Güzel paylaşım teşekkürler..salcana ng650 mtb 18'' bisiklet aldım,boy 187 kilo 94 baya bir evham yapıyordum ama içim rahatladı.19'' daha iyi olurmuş bana ama aldık bikere :kedicik:

Geri