Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

iyi geceler. 1.79 boyum var iç bacak 78 79 cm gibi tam ölçememiş olabilirim. 20’ kron tx 100 modeli sizce bana uyar mı? Acil cevaplarsanız sevinirim yarın bisiklet alacağım da 😄
Hocam kron tx resmi sitesinde kadro boyları yazıyor olması gerek. Ama kesinlikle boyunuza göre büyük almayın. Satıcı elindeki ürünü size satmak istiycek bunlarada aldanmayın. Aceleniz yoksa kadro boyu denk gelen bi bisiklet alın

Scudo
iyi geceler. 1.79 boyum var iç bacak 78 79 cm gibi tam ölçememiş olabilirim. 20’ kron tx 100 modeli sizce bana uyar mı? Acil cevaplarsanız sevinirim yarın bisiklet alacağım da 😄

Bisikletten bisiklete ve vücut yapısına göre değişmekle birlikte genel olarak uyar.

Yerinde görerek alacaksanız şuradaki önerileri deneyin: Bisiklet önerileri

Hocam kron tx resmi sitesinde kadro boyları yazıyor olması gerek. Ama kesinlikle boyunuza göre büyük almayın. Satıcı elindeki ürünü size satmak istiycek bunlarada aldanmayın. Aceleniz yoksa kadro boyu denk gelen bi bisiklet alın
Teşekkürler. 20 inç büyük mü olur yani
Bisikletten bisiklete ve vücut yapısına göre değişmekle birlikte genel olarak uyar.

Yerinde görerek alacaksanız şuradaki önerileri deneyin:
Bugün 20 inç denedim. Sele 7 8 cm yukardayken resimdeki gibi durabildim. Ama seleden inince apış arasına temas vardı ama rahatsız edecek kadar değil. 1

Yerinde görerek alacaksanız şuradaki önerileri deneyin:
Bugün 20 inç denedim. Sele 7 8 cm yukardayken resimdeki gibi durabildim. Ama seleden inince apış arasına temas vardı ama rahatsız edecek kadar değil. 1 2 cm boşluk vardı

Merhaba. Boyum 1,93 cm iç bacak uzunluğum 87 cm. Dağ bisikleti olarak 19-20-21'' hangisi daha uygun olur ?

Yaptığım araştırmalarda bir bilgiden 19'', birinden 20'', bir başkasından 21'', hatta 22'' çıkanda var. Kafam karıştı. Bu işin deneyimli ve tecrübeli olanları yardımcı olur diye buraya yazdım. Bakalım bir 21'' ikinci el bisiklet buldum. Gidip bir deneceğim. Binmeden, görmeden tam olarak olmayacak gibi.

Neredeyse tek tek bütün sayfaları okudum. Çok değerli paylaşımlar ve bilgiler var.
En son 2022de yorum yapılmış.
Teşekkürler

Internette izlediğim videolara bakarak Boyumu ve bacak boyumu tespit etmeye çalıştım. 1.67cm Boy bacak uzunluğu 75-76 gibi çıktı. Bu durumda Yol bisikleti için 50cm kadronun uygun olacağına karar verdim. Çünkü konforlu sürüş ve Sportif sürüş arasında seçim yaptığımda yabancı bir sitenin verisine göre kadro boyu 49cm ve 51cm çıkıyordu.
Ancak almak istediğim bisikletin gereken kadro boyu Türkiye genelinde yoktu 53-55-57cm seçenekleri mevcut idi.
Bu arada bende evde yaptığım ölçümler ne kadar doğru emin olamadım. Ya yanlış ölçtüysem diye endişe ediyordum.
Sezon artık kapandı kış geliyor istediğim Kadro boyu tekrar stoklara girer mi girmez mi.
O heyecanla X isimli satıcıya gittim. Senin istediğin bisiklet geldi demez mi ancak 53cm.. Hmm.
Olur mu olmaz mı diye konuşurken Bikefit yapalım sana dedi yetkili arkadaşım. Yani öyle olunca bir şekilde gidonu eğ seleyi indir kaldır geri al oluyor galiba emin değilim.
Bu konuları formdaki üye bir arkadaşım ile özelden konuştuk. Bana ısrarla 53cm kadronun boyuma göre uzun olabileceğini dikkatli olmam gerektiğini belirtti. Videolar gönderdi izlememi sağladı. Şimdi sizlerle bendeki verileri paylaşayım.
Bikefit sonucuna göre benim 525 stack değeri, 362 reach değeri var. Satıcının söylediğine göre bisikletin Reach değeri 386 ve Stack değeri 535.. Bu terimlerin anlamını tam olarak bilmiyorum TT mesafesi X Y gibi.. Sizlerle Bike fit bilgilerimi paylaşacağım.
Ben iki gecedir uyuyamıyorum şimdi gecenin 03:00 de uyandım Bana ait Bikefit sonucunda çıkan kadroya bakıyorum TT mesafesi 508mm eğer grafiği yanlış anlamıyor isem. Siyah olan görüntüler almak istediğim bisikletin orijinal bilgileri Grafiğe göre 53cm bir kadonun TT mesafesi 535mm. Doğrumu anlıyorum acaba? 50cm kadronun 525mm onun bile TTsi fazla oluyor. 47cm kadronun TT si ise 515mm.
Tüm bunları anlayarak bilerek yazmıyorum tahmin yürütüyorum doğru yanlış hiç bir fikrim yok.
50cm kadronun Konfor yada Sportif amaca göre ayarlanabilmesi açısından daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
Satıcı " Reach biraz uzun seleyi öne alacağız sti kolları yukarı üst pozisyonda ayarlayacağız Nihayetinde seleden sti kola olan mesafeyi ayarlamış olacağız" şeklinde açıklama yapıyor.
Yani sanki Satıcı arkadaşım Bikefit ile zorla ince ayarlarla seleyi ileri alarak TT mesafesini bana sınırlarda uyduracak gibi geliyor.
ve buda sürüş esnasında beni yoracak.
Bu topiği baştan sona okudum dün akşam. 1.80cm üzerinde boyu olup Yol bisikleti süren arkadaşların bile bazıları 53cm kadro biraz büyük geldi derken. Benim 1.67boyumla 53cm kadro seçmem mantıklı değil gibi. Bacak uzunluğunu kol uzunluğunu saymıyorum bile..
Yarın iptal edeceğim yüklü miktar kaparo vermiştim. O yüzden bisikleti teslim almadım. Umarım para iadesi olur.
Saat 05:00 geliyor umarım uyuyabilirim biraz..

Saygılar.

Dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    54,2 KB · Okunma: 10
  • 3.png
    3.png
    44 KB · Okunma: 10
  • 2.png
    2.png
    84 KB · Okunma: 10
Tcselly, eğer 55 yaşında ve çok esnek bir kişi değilseniz(jimnastikçi) öncelikle bikefit yaptırıp daha sonra bisiklet almanızı(bikefit yaptırdığınız kişi ile birlikte kadro seçimi yapın) tavsiye ederim. Bisiklette kadro seçimi çok önemli uzun yolda sizi hatalı kadro seçimleri çok yoracak ve sakatlıklara neden olacaktır.
Yazınızda bahsettiğiniz satıcı profesyonel bir bikefit hizmeti sunuyorsa, bahsettiğiniz bisikleti size göre ayarlaması mümkün olabilir ancak ben yeni alacağım bir bisiklette böyle bir durumu tercih etmezdim.

Ayrıca aldığınız markaya göre "53" dediğiniz kadro ölçüsünün karşılığı farklı olabiliyor. Bisikletin sürüş tarzına göre farklılıklar doğal olarak ortaya çıkıyor(endurance, aero vb)
Yerli markaların birçoğunda üzerinde yazılan kadro ölçüsü ile bisikletin alakası dahi olmuyor. Yabancı markalar ise genelde kendi sitelerinde boy ve inseam(75-76 ölçtüğünüz) gibi verileri girdiğinizde size uygun kadroyu tavsiye ediyor.

İkinci el bisiklet bakıyorum da, mosso 735tca buldum bir tane güzel gibi hoşuma gitti. Fakat kadro boyu 58 imiş, arkadaş da büyük geldiği için satıyormuş. Benim boyum 175, ancak bacakları uzun biriyim iç bacak boyumu ölçtüm 86 çıktı, kadro boy skalasına baktım yol bisikleti için 56 kadro uygun görünüyor. Bu kadar kadro boyu farkı ne kadar sıkıntı yaratır, sizce almalı mıyım acaba?

İkinci el bisiklet bakıyorum da, mosso 735tca buldum bir tane güzel gibi hoşuma gitti. Fakat kadro boyu 58 imiş, arkadaş da büyük geldiği için satıyormuş. Benim boyum 175, ancak bacakları uzun biriyim iç bacak boyumu ölçtüm 86 çıktı, kadro boy skalasına baktım yol bisikleti için 56 kadro uygun görünüyor. Bu kadar kadro boyu farkı ne kadar sıkıntı yaratır, sizce almalı mıyım acaba?
benim de 178 boya 86cmdi sanırım bacak boyum, tam hatırlamıyorum. sizin üst gövdeniz bacak boyu uzunluğuna göre daha kısa, dolayısıyla uzanma mesafeniz çok olacaktır. Gidon boğazı vs ile de kurtarabileceğinizi düşünmüyorum. çok kısa bir süre mosso 735'in 55 kadrosunu kullandım, o bile bana büyük gelmişti.

ben şu zamana kadar kullandığım tüm M kadro bisikletlerde bike-fitten boğazı kısaltma sonucu ile çıkmıştım.

Bence almayın.

Tamamdır tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Peki sizce hangi kadro boyu düşünmeliyim? Bir tane mosso cavalier buldum, bilmiyorum tabii kalitesi vs. nasıl ama 52 kadroydu

Tamamdır tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Peki sizce hangi kadro boyu düşünmeliyim? Bir tane mosso cavalier buldum, bilmiyorum tabii kalitesi vs. nasıl ama 52 kadroydu
önemli olan geometri,
örnek olarak bana Trek 56 kadro, Carraro 51 kadro, Bisan 54, Bianchi, 55, Orbea 53, Canyon Small olabiliyor.
her markanın numaralandırma yöntemi farklı. yerinizde olsam, Efective top tube 55 cm'den hatta 54cm'den yukarıda olanı almam ve alırken de sele borusunun güvenli limitler dahilinde kaça kadar çıkabildiğine bakarım, çünkü bacak boyunuz uzun. örnek olarak Trek'in 56cm kadrosunda uzun sele borusu ile bile benim ölçüm en maksimumda kullanılabiliyor.

Hmm bakayım çok teşekkür ederim
önemli olan geometri,
örnek olarak bana Trek 56 kadro, Carraro 51 kadro, Bisan 54, Bianchi, 55, Orbea 53, Canyon Small olabiliyor.
her markanın numaralandırma yöntemi farklı. yerinizde olsam, Efective top tube 55 cm'den hatta 54cm'den yukarıda olanı almam ve alırken de sele borusunun güvenli limitler dahilinde kaça kadar çıkabildiğine bakarım, çünkü bacak boyunuz uzun. örnek olarak Trek'in 56cm kadrosunda uzun sele borusu ile bile benim ölçüm en maksimumda kullanılabiliyor.

Geri