Scudo Sports

Bisiklet alırken boy seçimini doğru yapmak

boyun 1.71 ve carraro almak istiyorum fakat kadro boylarına baktığımda 15.5 ve 18.5 inch olarak sınırlandırılmış kadro boyları. benim anlamadığım konu şu; sele boyunu ayarlayarak kadro boyunu birazda olsa elimimne edebiliyoruz sanırım, fakat gidon sele arasındaki boyda bu bahsedilen kadro boyları ile orantılımı? eğer öyle ise carraro benim için hayal olur. ben çok gergin bir biçimde gidona uzanmak istemem açıkçası yani kullanırken dirseklerim birazda olsa kırık olabilmeli diye düşünüyorum. bu konuda yorumlarınızı bekliyorum. bu arada konu başlığı ile alakasız ama Kocaeli merkez bölgesine yakın bisikletçi biliyormusunuz çünkü burada çok az bisiklet bayiisi ve bunlarda da çok az çeşit var.

Scudo
okuduğum kadarıyla sele boyunu fazla yükseltmek kadroya büyük zarar verebilirmiş.
bu sebeple seleyi uzatmak bir çözüm olmayabilir.

seleyi uzatmak değil kısaltmaktan bahsediyorum kardeşim

@onur tuna

Benim düşüncem, 1.71cm boy için 17 inch kadro ideal, uzun turlara çıkmayı düşünüyorsan rahatlık için 1 boy büyük alınması tavsiye ediliyor, bu nedenle böyle bir fikrin varsa 18.5 inch almakta sorun olmaz.

• Beğen
Tepkiler: onur tuna
Herkese iyi günler dilerim.

Bir zamanlar bisiklet sevdalısı biriydim. Bu sevdayı tekrar yaşamak istemeye karar verdiğim an bisikletlerdeki kadro ölçüsünün içinden bir türlü çıkamadım. Biz eskiden kadro diye birşey bilmezdik. Göz kararı bir tane alır ve gerektiğinde sele ve gidon ile yapılması gereken ayarları yapar ve binerdik.

Anlaşılan bilinçlenmek şart!

Almayı düşündüğüm bisiklet Trek 8500 ve resmi sitesinde mevcut olan kadro boyları; 15.5˝- 17.5˝- 18.5˝- 19.5˝- 21.5˝ olarak görülüyor.

Boyum: 1.75m., bacak uzunluğum: 0.84m.

Uygun kadroyu bulabilmek için bazı sitelerde çeşitli formüller var.
Bu sitelerdeki formüllerden birine göre kadro boyum 19.5˝ çıkarken, bir diğerine göre ise 18.5˝ çıkıyor.

Sorum şu; Bu ölçülerden birini seçip aldım diyelim, acaba bu çıkan sonuçlardaki fark, bisikletle uzun yola çıktığımda, beni rahatsız eder mi?

Her halükarda deneyip almak en mantıklısı. Ancak ilk denemede rahat gibi gördüğüm bisiklet zaman ilerledikçe ,belkide yanlış kadro boyu seçiminden kaynaklı, kullanım açısından sorun çıkarır mı?

Bisiklet kadrosu seçimi için genel kanı, kadro üst borusu ile bacak arasındaki boşluğun 3 ila 4 parmak olması gerektiği şeklinde. Acaba Trek 8500 içinde bu kural geçerli mi?

Bu konuda, site içerisindeki deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Cevaplar için şimdiden herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla...

arkadaşlar nasıl konu açıldığını şu an bulamadım ama acilen yardımınıza ihtiyacım var... hediye olarak aldığım btwin original3 bisikleti geri vereceğim ve eğer para iadesi yapmazlar ise bana tavsiye edebileceğiniz bir model varmıdır. benim çok eski bir bisikletim var kendime bir hybrid bisiklet almak istiyorduma ama yarın bir btwine mecbur kalabilirim ... böyle bir durum olursa bana önerebileceginiz bir btwin modeli varmıdır ??????

Gezinti/ Tur Bisikleti - Trekking

Boy Kadro Boyu (cm)
155 - 165 47 - 50 cm
165 - 170 50 - 52 cm
170 - 175 52 - 55 cm
175 - 180 55 - 58 cm
180 - 185 58 - 61 cm
185 - 190 61 - 63 cm
190 - 195 63 - 66 cm
195 - 200 66 - 999 cm

195 - 200 66- 999 cm denmiş 999 yanlışmı yazılmış acaba yoksa ucu açıkmı bırakılmış :)

yada şöyle sorayım ben boyum 1,97 bacak boyu 90 cm şehir tur bisikleti seçerken hangi kadro boyunu tercih etmeliyim?

benim boyum 1.62 benim için 15'' görünüyor 16'' alsam bir zararı olur mu?

Çok sağolun. Çok faydalı bir konu olmuş. Bisikletini bu konuları bilmeden alıp ayvayı çöpüyle yemiş birisi olarak bir sonraki bisikletimi alırken bu bilgilendirmeleri temel alacağım. Saygılar.

ben de sedona 331 alacağım yokuş olarak 500 mt kadar yokus var boyum 171 172 19 inc mi iyi gelir 21 mi

İyi geceler arkadaşlar
Bir konuda tavsiyenize başvurmak istiyorum.Ne zamandır tutkum olan bisiklet son zamanlarda küllerinden yeniden doğdu ve ben de artık bisikletle şehirlerarası seyehat etmek istiyorum.. Foruma yeni üye oldum yani biraz toyum konularda. Sedonanın 341 modelini almayı düşünüyorum boyum 1.81,bacak boyum 90, kilom 83. Sizce bisikleti 19'' mi yoksa 21'' mi almalıyım? Yardım ederseniz çok sevirim. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim iyi geceler.. Bol pedallar..

bu topik son derece yararlı bir topik.ilk bisiklet alacaklar için hayati öneme haiz.sadece konu açmadan önce bu sayfada önce bu sabit topiğin okunması bisiklet alacaklar için çok yararlı olacaktır..

Geç kaldık iş işten geçti ne yapalım artık olan oldu.

1.65 boya 18" kadro aldım arkadaşlar 16" almam lazımmış meğer :(

Sonuç : sağ diz kapağında 2. derecede menüsküs yırtığı..

Firmalar da biraz dikkat etse bu konuda nolur sanki. Sat gitsin paralar gelsin mantığı var lanet olmasın.!!

Boyum 1.75+ (1.80 yok), bacak içi boyum 77 cm. Mtb alacağım 17lik mi 18lik mi alayım?

@toprakakalin1

Boyunuza göre bacak boyu kısa kalmış gibi. Benim 1.65cm boy 83cm bacak var. 18" büyük olduğundan 16 almam lazım.
Size uygun kadro 18 dir muhtemel. Firmaya gittiğiniz zaman birkaç test yaparsınız deneyerek alın derim.

arkadaşlar 169-171 arası boyum 79-81 arası bacak boyum var sizce hangi boy kadro almalıyım? 16 18 20 ?

180 boy 83 bacak boyum var 20" kullanıyorum şu an, sele de 10cm yukarıda tam oluyor.

Geri