Scudo Sports

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

@selim82 tavsiyen için teşekkür ederim.
Yakın illerdeki (Sakarya-Bolu) bisikletçilere telefon etmeyi düşünüyorum. Elinde olan varsa gidip denerim. Yoksa artık 54 alıcam. Bisikleti sattık zaten elde bisiklet yok.:(

Scudo
Lütfen birisi yardımcı olsun bu konuda net olarak.

Boyumu şimdi ölçtüm 1.74 çıkıyor iç bacak boyumu bir kitap yardımı ile ölçtüm 74cm çıkıyor. Yol bisikletinde bana uygun kadro boyu nedir? Bu arada bende Carraro sportive 225 şehir bisikleti var 51 Kadro birkaç santim büyük geliyor. Şehir bisikleti ile yol bisikleti kadrosu farklı mıdır? Farklı ise yol bisikletinde verdiğim ölçülere uygun kadro boyu nedir lütfen yardımcı olun bisikleti aldımı iade etme şansım olmayacak çünkü internetten alacam.

@Tolga67

52 sana olacaktır diye düşünüyorum, tabi markadan markaya boylar değişiyor. Deneme şansın varsa test etmeni tavsiye ederim.

@vetohan

Benimde aklımda 52 var ancak emin olmak istiyorum, alacağım bisiklet mosso 750CB yada 735Tca 105 olacak

@Tolga67

Selam.. Dostum aşağıdaki videoyu hatmet.
Tüm sorularına cevap bulacaksın. :harika:

@uslsy

Malesef bu video'dan pek birşey anlamadım iç bacak boyunuzu belirleyip 0,885 ile çarpın diyor sonuç 65,49 çıkıyor bu nedir şimdi? 49 Kadro mu anlamalıyım?

@Tolga67 Bu videodan sonra aşağıdaki tabloya baktığımızda sanırım 49 kadro çıkıyor sizin için.

b6gGgG.jpg

Dip not olarak her markanın kadro boylarına birbirine denk gelmez ve farklılık gösterir.

Firmaların o model için verdiği sele boru ve üst boru değerlerine göre değerlendirmek lazım.

Mesela:

BMC Slr02 TwoScott Addict 30Cube Attain

47 kadro
Seat Tube: 423
Top Tube: 517

51 kadro
Seat Tube: 468
Top Tube: 535

47 kadro
Seat Tube: 470
Top Tube: 505

49 kadro
Seat Tube: 490
Top Tube: 515

50 kadro
Seat Tube: 460
Top Tube: 517

53 kadro
Seat Tube: 490
Top Tube: 537

Her iki hesaplama ile de ( 0.67 ve 0.885 çarpımıyla ) bana 51 kadro çıkıyor. Bende 51 kadro carraro sportive 327 aldım. Fakat kadro üst demiri kırmızı ışık vb ve ani duruşlarda seleden inince bacak arasını rahatsız ediyor. Sürüş sırasında pek problem yok ama sanki 49 alsaydım daha iyi olacak gibiymiş.

Yol bisikletinde ise normal şehir bisikletinde kullandığınızın bir boy büyüğünü alın diyorlar genelde. Yani ilerde yol bisikleti alırsam 51-52 arası bana olur gibi. Fakat şehir bisikletinde kesinlikle 49.

Boy: 1.76
Bacak iç boyu : 76.5

Firmadan firmaya çok değişken olabiliyor mesela scott'ta 47, 49... böyle ilerliyor ama BMC'de 47,51.. diye
Şimd 49 alması gereken kişi BMC bisiklet için 47 mi alacak 51 mi? buna benzer şey :)

Aynı şekilde Cube'unda kadro boyları diğerlerinden biraz daha küçük.

Boy fakiri olarak :)
boy: 1.60
iç bacak: 72

Birisi de bana 47, 49, 50, 51 ne alacağımı söylesin :)

Ben şimdi BMC almak istiyorsam 47 mi olacak? 51 mi? BMC'de 49 bedenleri yok.

@Taner James size hesaplama ile 48 çıkıyor bence 47 tercih edin.

bana 51 büyük geliyor size çok büyük gelir.

@Mtt kullanıma göre değişir aralıklar olarak 53 ve 54 tür buradan sadece size. Tahmini bir değer çıkartmamızdır
Çünkü bisiklet firmalarının yapmış olduğu kadro bedenleri farklıdır siz yine önceden hangi markayı ve kadro boyuna dikkat ederek alın birde bisikletinizi bike fit yaptırmayı unutmayın böylece sırt ağrısı çekmezsiniz

• Beğen
Tepkiler: Mtt
@Devilsbutcher eyvallah zaten 47'den direk 51'e geçince mecburen 47 olacak.
İşte firmadan firmaya değişiklikler kafa karıştırıyor bmc'in 47 kadrosu diğerinin 49'u gibi olabiliyor.

@Devilsbutcher

Boyum net olarak 1.74. İç bacak boyum birkaç ölçümde farklı çıkıyor 74 ile 76.5 ölçüyorum bende. Yalnız Carraro ile dediğiniz şey dikkatimi çekti bende de Carraro Sportive 225 var o da 51 Kadro seleden inip kadroya oturmak isteyince hiç pay kalmıyor ve rahatsız ediyor birkaç santim küçük olsa tam olacakmış gibi kafamı karıştıran yerde burası yol bisikleti için birkaç kişi bana 52 kadro öneriyor şehir bisikletinde 51 büyük iken yol bisikletinde (mosso tca 735-105 almayı düşünüyorum) 52 kadro nasıl olacak? 49 kadro öneren de var ki ben yol bisikletlerinde aradığım modellerde hiç 49 kadroya rastlamadım hep 51-52-54-56 bu konu bizi biraz yoracak gibi :)

@Tolga67 Şehir bisikleti ölçüsü ile yol bisikleti ölçüsü farklı. Boyum 1.68 iki yol bisikletimde 52 kadroydu.

@trainspotting35

Şimdi yine karıştı bu konu :) Benim boyum 1.74 o halde bana 52 değil de 54 mü uygun olur? Bu konu hakikatten sıkıntılı bisikletlerle ilgili ölçünüzü şununla çarpıp kadronuzu belirleyin diyen arkadaşlar çıkan sonucun yol mu şehir mi dağ mı hangi tür için olduğundan bahsetmiyor. Demek ki bu konuyla ilgili video yapanların dediğine kulan versek yine hatalı iş yapmış olacaz.

İç bacak boyumu iki kere ölçtüm tam sağlıklı ölçüm yapamıyorum birinde 74 birinde 76.5 çıkıyor ben ikisinin ortası olarak 75 üzerinden hesapladım dediğiniz rakam ile çarptım 50.25 çıktı şimdi bana 50 kadro uygunsa boyu benden kısa (1.68) olan arkadaşa 52 kadro nasıl uygun oluyor?

Geri