Scudo Sports

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

Benim boyum 175 bacak boyum 80.
Şu anda kullandığım yol bisikleti M kadro diye geçiyor. Kadro boyu kaç bu bisikletin?

Dosyalar

• giant 2.png
    giant 2.png
    10,4 KB · Okunma: 21
Scudo
Arkadaşlar 75 iç bacak boyum var, internetten L kadro triban 100 bisiklet sipariş ettim ama galiba büyük gibi geldi bana, bu L,M kadro boyu ne anlama geliyor forumlarda baktım inç boyutundan hesaplama vermişler, gözünüzü sevim bilen biri söylesin M mi alıcam L kadro mu, henüz kargoya vermemişler değiştirme şansım var...

Arkadaşlar mosso legarda 1821 mdm v almayı planlıyorum. Sitesinden baktığımda 51 ve 56 cm kadro boyları var. Boy 192 cm iç bacak boyu 81 cm farklı siteler baktığımda kiminde 51 - 53 - 56 - 64 bu şekilde değişiyor. Bayide olmadığı için bisikleti deneyemedim. Sizce hangi boy daha uyumludur.

mrb boyum 178 iç bacak boyum ise 78-80 cm şehir ve tur bisikleti bakıyorum ama her satıcı ayrı bişey söylüyor kafam karıştı 18 inş olur diyende var 20 diyende ? hesaplamalara göre benim 20 inç bisiklet almam gerekiyor ama 18 inç de olurmu ? yani 2 inç lik fark çok önem arz edermi sizce ?

@kulebey 20 size büyük olur denemeniz lazım, hemen hemen aynı ölçülere sahibiz 5 sene önce netten 20 sipariş vermek üzereydim arkadaşım gel gidip deneyelim dedi, 18 oldu, 20 fazlaydı:)

• Beğen
Tepkiler: kulebey
@mahden
1 satıcı elinde 20 inç olmasına rağmen size 18 lazım diyor direk satış odaklı olmayınca güven verdi açıkcası ama internette arayınca bi sürü tablo var onlarda 20 inç diyor.teşekkürler cvp için

@kulebey belki seleden kurtarır, geometrisine göre üst boru eğimlidir gene kurtarır ama özellikle gidona olan uzaklıkta sıkıntı çekersiniz. o aradaki 2 inch çok şey..
hatta şunu söylebilirim, tura çıkarken arkadaşım üst düzey donanımlı bisikletini verdi bununla git rahat edersin diye ama 3-4 kmde bisiklet "sana büyüğüm kasma" dedi:) ben gene kendi emektarım ile yola çıktım.

• Beğen
kafanızı karıştırmak gibi olmasın size net 19'' olur 50 kadro göbekten sele borusu girişi 48cm. :)

@danceros her firma 19 yapmıyor :/ keşke yapsalar..
benim şimdiki bisikletim 48, firma 44/48/52 üretmiş. 48 mis gibi oldu

aynen benim baktığım modellerde de 19 inç yok

@kulebey
Markasına göre 19-18 olur size. 92 cm iç bacakla 20 kadro kullanıyorum. Şöyle 85-88 olsa tam olacaktı. Bu haliyle biraz ufak

@cengo42
Şehir bisikleti ölçülerine hakim değilim ama 51ufak kalır

• Beğen
56 kadro boyu yeterli olur mu sizce ? veya 54 kadro

Arkadaşlar Trek Allant bir bisikletim var. Sürerken seleden öne doğru kayıyorum, bunun sebebi nedir?

Konu başka biri tarafından açılmış ama net bir cevap bulamadığım için tekrar açıyorum.
17 yaşındayım inşaat metresi ile ölçtüğümde boyum 1.76 çıkıyor özellikle belirttim çünkü eczane metresi ile farklı falan diyorlar. Her neyse sorum şu 1.76 boyum var 19'' kadrolu bir mtb bisikleti alırsam sıkıntı yaşar mıyım? İkinci el uygun bir bisiklet bulduğum için kaçırmamak istiyorum ama sırf fiyat uygun diye sıkıntı yaşayacağım bir bisiklet olsun istemiyorum.

@TheboyaciEczane metresi inşaat metresi diye bir şey yok yav. O ne öyle. Hem eczanede metreyi ne yapıyorlar ilaçları metre metre mi satıyorlar kumaşçı mı döşemeci mi bu?

Metre tüm dünyada aynıdır. Ha bizim eczacılar tüm dünyaya karşıdır bilemem. İnşaat metresi ile eczacı metresi farklıysa bir eczacı bir inşaat firmasından mümkün değil daire atın alamaz. adam metre kare fiyatı üzerinden daire satacak, eczacı da dairenin o boyutlarda olmadığını söyleyecek. Adamın sattığı daire ile eczacının aldığı daire ölçüleri birbirine uymayacak.

Topluca saçmaladık ülke olarak iyice çıktık zıvanadan. Endaze karış ayak kulaç birimlerini kaldırmak için gelmedi mi metre?

Neyse..

Selamlar Pedaldaşlar,

Aşağıda fotoğraflarını paylaştığım Corratec Cross Country modeli için sahibiyle anlaştım ancak sahibi bisiklet kadrosunun boyutlarını bilmediği için ölçülerini bana göndermiş. Sizce bu ölçülere göre kadro boyu nedir? Bisiklet 28' jant ve trekking için. Benim boyum 1.84. Acil yardımınız gerekiyor, bilen arkadaşlar cevap verirlerse çok makbule geçecek.

Screenshot_2018-04-27-20-32-17-402_com.ebay.kleinanzeigen.png Screenshot_2018-04-27-20-32-29-715_com.ebay.kleinanzeigen.png Screenshot_2018-04-27-20-32-39-896_com.ebay.kleinanzeigen.png Screenshot_2018-04-27-20-32-55-463_com.ebay.kleinanzeigen.png Screenshot_2018-04-27-20-44-48-204_com.ebay.kleinanzeigen.png

@dekadans Aynakol (pedal) göbeği ile sele borusu başlangıç noktası, (sele kelepçesi) arasındaki uzunluğu bilmemiz lazım.Kırmızı ile gösterilen yer.Sizin de iç bacak boyunuzu bilmemiz lazım.
kadro_2D00_boyu_2D00_g_F600_sterge1.jpg

@hamlet2006 fotoğraflardan anladığım kadarıyla pedal göbeği ile sele borusu arası 45cm. Benim iç bacak mesafem ise 90cm.

@dekadans Size bu bisiklet çok küçük gelecektir.
Bir de dikkatimi çekti iç bacak boyunuz ,boyunuza oranla biraz fazla gözüküyor.

Geri