Scudo Sports

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

5F01_ehir_2D00_tur_2D00_bisikleti_2D00_kadro_2D00_boyu1.jpg

@Raptor8 Tur bisikleti hakkında en ufak bir bilgiye sahip değilim. Yol bisikleti hakkında sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışayım.

Scudo
trainspotting35
Hocam benim araştırmalarıma görede 51cmlik kadro gerekiyormuş. Lakin benim kadro 48,5cm. Yani bu 2,5cmlik kısalık problem teşkil eder mi, yani kadronun kısa olmasının sakıncası nedir, gidon boyu uzatma veya kısaltmayla halleedilir mi?

@NightRider öncelikle kadro boyundan başlayalım, ben 1,88im ve mossoda 56 kullanıyorum. Markadan markaya, hatta markanın modeleri arasında dahi kadro boyu fark ediyor. En güzeli denemeniz.
Sora set başlangıç için ideal denilir ama iki yıllık tecrübeniz olduğunu söylemişsiniz. İki yılda bacak gelişir, bütçe sıfır için daha zorlanamıyorsa ikinci ele yönelmeniz bence daha mantıklı. Üst donanımlı bir bisiklet yarın öbür gün satarsanız da daha kolay. Ha şöyle ki, grupsetten daha ziyade “bana kalırsa” bacak gücünüz, kilitli pedalı çekme alışkanlığınız ve jant seti daha önemli.
Herşeyi geçtim bir daha değinmek istiyorum, denemeden almayın. Sırt kol bel boyun ağrısından eziyet çekersiniz. Deneyin, oturun, mümkünse azıcık sürün.

• Beğen
Tepkiler: NightRider
@Raptor8 Şimdi izin aldığınız kadro 48,5. Kullandığınız bisiklet 48,5 mu yoksa alacağınız biisklet 48,5 mu. Eğer kullandığınız bisikletse deneme yanılma yöntemiyle doğruyu bulursunuz. Birisinin kolu kısa dır, bir diğerinin gövdesi onu uzaktan söyleme şansı hiç yokken denemeden bulma şansınızda zor. Ben kendi biiskletimde 2 cm kısa gidon boğazına geçtim şimdi sağ elimdeki uyuşma olacak mı diye yarın sabah 60 km lik bir tura çıkacağım.

@trainspotting35
Hocam, eski bisikletimi kadro hariç tüm parçaları yeniledim ve öyle kullanıyorum. Bu kadro uyumu meselesine sonradan uyandım ve ölçüğümde kadro boyu 48,5muş. Değerler karşılaştırdığımda bana 51cmlik kadro uygun geliyormuş. O yüzden sordum,bu farkın bana nerede olumsuz etkisi oluyor?Sele boyu oranını seleyi kaldırıp indirip ayarlıyoruz. O zaman gidon boyunda ve boğazının yüksekliğinde mi olumsuz etkiliyor onu merak ediyorum.

@Mslmkyl rica ederim ben 1,68 im 16 inç mtb kullanıyorum size 18 inç uygundur bence.

• Beğen
Tepkiler: Mslmkyl
175 cm civarı boy 82-83 cm iç bacak boyum var kadro boyu kaç olmalı ?

@Raptor8
Şehir bisikletinizde süspansiyon mevcutmu sitelere göre değişim gösterebilir süspansiyon mevcutsa kadro boyları süspansiyonsuz şehir bisikletlerine göre küçük değerli çıkabilir

Fırat Ç.
Hayır hocam, süspansiyon, amortisör yok.

@Raptor8
Yol bisikleti geometrisine yakın bir kadro boyu çıkar o zaman
Bacak boyu ve boyunuz kaçtı

175cm, 77 cm.

Arkadaşlar yol bisikleti de alin borusuda aslında çok çok önemli bunu göz ardı etmeyin sakın derim

@Ahmetcan Alsat 54+55 kadro 56 bile olur sana alın borusuda önemli onda göz ardı etme,çok uzun olmamalı çok da kısa olmamalı seçeceğiniz kadroya göre değişir endurance dedikleri saçma sapan bisikletlerde uzun olur soba borusu gibi,iyi araştır kardeşim burda yazılan çizilen her mesajı yorumu kaideye alma,burda çok kişi bir cacık bilmiyor,iyi araştır kolay gelsin

Arkadaşlar bende yeni kadro boyunda karasız kaldığım ve o kararsızlıklarla yola çıkıp araştırdığım bilgiler doğrultusunda kadro seçimi için yardımcı olmaya çalışacağım.

Öncelik iç bacak boyunuz, bacağınızın arasına bir kitap dikine yerleştirerek sırtınız duvarda düz olacak şekilde dayayın ve kitabı tuttun birisinden yardım alarak yerden kitabın üst noktasına kadar ölçmesini söyleyin iç bacak boyunuzu net öğrenmiş olursunuz.

(link)

1.Alacağınız bisikleti ikinci el vs. Neyse Yöntem bisikleti dik tutarak yerden üst kadro borusuna yüksekliğini ölçüp size göndermeleri eğer o üst kadro borsu boyu ile ( Seleye 3 cm yakın mesafesine doğru dikine ölçerse ) iç bacak boyunuz kadro yüksekliğine göre 5 cm veya 7 cm mesafe varsa eğer o bisiklet size olur.

(link)

2. Yöntem alacağınız bisikletin tam olmasada size en yakın kadro boyunu öğrenmek ( şehir , yol , dağ vb ) herneyse bunuda ölçmek için
(link)
Sitesine girip bacak boyunuzu yazdıktan sonra hangi bisikleti tercih etmenize kalıyor kadro ölçünüzü öğrenmek.

3.Yöntem daha fazla detaylı boyun, kol, dirsekten, oturma, uzanma, tutma gibi yani baştan aşağı ölçülerinizi öğrenme yönünde
(link)

Bu siteden detaylı ölçülerinizi öğrenmeniz mümkün eksik bilgilerde varsa eğer diğer arkadaşlarımız düzeltebilir görseller alıntıdır daha önce konuları yazmış bu bilgileri paylaşmış arkadaşlar vardır mutlaka onlarında emeğine sağlık ben genel olarak toparlayıp güncellemek istedim bir nebzede olsa kafasında soru işareti olacak arkadaşlara yardımcı olabildikse ne mutlu bize saygılar.

@NightRider
Carraro 012 kullanıyorum 54 ve 56 kadro kullandım ölçülerimiz hemen hemen aynı ikisinde de rahat ettim.

@Raptor8
Bisikletin 48 kadro ise sana uygun
Benim boy 173.iç bacak boyu 81 yol bisikletinde 52 kadro kullanıyorum.Ayrıca kadronun küçük olduğunu dahada düşünüyorsan üst boruyla haya bölgende 2-3 parmak boşluk mevcutsa uygundur boydan dolayı direksiyon boğazı kısa kalabilir onu değiştirebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Recumbent bisikletlerde kadro boyu konusu onemini kaybetmiyor mu? Kadro boyu bizi cok mesgul eden bi konu.zannedersem bu bisikletler de oturma yeri ayariyla bu sorun cozuluyor.burda bisikletin yatay uzunlugu oinemli elbette.bu konuda bilgisi,tecrubesi olanlar bizi bilghilendirsin.selamlar,saygilar..

@Fırat Ç.
Dediğiniz yöntem, şu mu bisikletin kadrosunu bacak arasına aldığımızda, gidonu kaldırdığımızda ön teker yerden 3-4 parmak yükseliyorsa normaldir teorisise,aynen o konuda bir sıkıntı yok.
Gidonun yüksekliği ve açısı konusunda,valla net bir bilgi bulamadım.Şu şu şekilde ayarlı olacak,diğer türlü ergonomik tarzında bir bilgi yok.Genelde sıkıntı yaşayanlar,gidonu,gidon bağazını değiştirip bir de o şekilde deneyip sorunu halletmeye çalışmışlar...

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ç.
@Raptor8
Aynen belki gidon boğazı uzundur veya uygun bir derece bulmanız lazım kendinize göre

Geri