Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

tekerin büyük olmasını dişli oranlarını değiştirerek aşabilirsin. ön en küçük, arka en büyük dişli kaç?

Scudo
@TolgaGungormus zor bişey değil oturup sayacaksın kaç tane dişleri var diye. önde en küçük, arkada en büyük çarkı sayacaksın.

@can_celik hocam merhaba siz 1.70 e 51 kullanıyosanız ben 186 ya 60 falan mı almam gerekiyor iç bacak 87 cunku

@furkkancan 186'ya tahmini olarak ideal seat tube 58 derim. ama bence asıl önemli ölçü üst boru. ideal diz açısını seleyle ayarlarsın, ama üst boru uzun veya kısaysa boğaz ve seleyle oynamak mantıklı gelmiyor bana. ne desem boş. kendin denemen gerekiyor, sana ne uzunlukta üst boru gerektiğini.

• Beğen
Tepkiler: OİMTR
@furkkancan 186'ya tahmini olarak ideal seat tube 58 derim. ama bence asıl önemli ölçü üst boru. ideal diz açısını seleyle ayarlarsın, ama üst boru uzun veya kısaysa boğaz ve seleyle oynamak mantıklı gelmiyor bana. ne desem boş. kendin denemen gerekiyor, sana ne uzunlukta üst boru gerektiğini.
hocam diyelim ki 58 oluyor o zaman da uygun fiyatlı şehir bisikleti bulmak cok zor genelde kadroları ufak oluyor. çok deneyimli değilim ve genelde çok km sürmeyeceğim için yol bisikletine pek yanaşamıyorum. siz ne dusunursunuz bu konuda? yuksek kadro uygun fiyat mumkun mu? uygun fiyat derken 1000-1500 bandı max

Merhaba arkadaşlar kardeşime şehir bisikleti almak istiyorum. Boy: 163 iç bacak boyu 75-77.5 yanılma payı olarak. Forumlarda araştırdım 48 veya 51 kadro boylarını öneriyorlar siz ne dersiniz.

Merhaba arkadaşlar kardeşime şehir bisikleti almak istiyorum. Boy: 163 iç bacak boyu 75-77.5 yanılma payı olarak. Forumlarda araştırdım 48 veya 51 kadro boylarını öneriyorlar siz ne dersiniz.
46-48 cm bisikletlerini deneme şansınız varsa deneyin. Boyu kısa ama bacak boyu uzun o yüzden 51 bile olabilir ama uzanma payı fazla olacağı için rahatsız edebilir.

Peki hacam çok teşekkür ederim 🙏

Herkese tekrar merhaba. Forum üyelerine verdikleri tavsiyeler için teşekkür ederim. Bugün itibariyle bisikletimi aldım. Konusunu ayrıca paylaşacağım. Aldığım bisiklet bir MTB E-Bike. Daha önceki mesajlarımda kendi vücut ölçülerimi paylaşmıştım ama tekrar hatırlatmak için bacak için boyu 76 santim, boyum 172 cm. Aldığım bisiklet çerçevesi Small (Ufak) ve tekerlek çapı da 27,5 inch. Bu bisikleti almadan önce aynı modelin 29 inch modelini denedim ve oldukça büyük geldi diyebilirim (bunların ayrıntılarını açacağım inceleme konusunda paylaşacağım). 27,5 inch ve Small (Ufak) beden tam oturdu. Ayağım sağlam yere basıyor, bisiklet üzerinde çok rahat kontrol edebiliyorum. Kısaca benim bedenim de bisiklet kullanıcısına tavsiyem MTB olarak S (Ufak) çerçeve ve 27,5 olacaktır.

Ben de yeni alacağım,bisiklet markasını seçtim Carraro Julıet 2020 modeli bana çok şirin geldi. Çok anlamasamda özellikleri de fena değil. Ama şu boyut olayını bir türlü anlamıyorum. Gönderinin başındaki ölçüleri de inceledim. Yok olmuyor, sürekli sayfalar arasında gidip geliyorum aradığım 26 '' ya da 28'' ama cm, mm, ST, HT..... Çıkamıyorum işin içinden 26'' yeterli olmaz mı? 1.72 boya

Ben de yeni alacağım,bisiklet markasını seçtim Carraro Julıet 2020 modeli bana çok şirin geldi. Çok anlamasamda özellikleri de fena değil. Ama şu boyut olayını bir türlü anlamıyorum. Gönderinin başındaki ölçüleri de inceledim. Yok olmuyor, sürekli sayfalar arasında gidip geliyorum aradığım 26 '' ya da 28'' ama cm, mm, ST, HT..... Çıkamıyorum işin içinden 26'' yeterli olmaz mı? 1.72 boya

Merhaba. 1,72m boy için, lastiklerin 26 inç ya da 28 inç olmasının sakıncası yok.

Bu kadrolarda sele yüksekliği ve gidon açısı ile yükseklik ayarları sayesinde bisikleti kendinize uygun hale getirmeniz kolay zaten.

26" ve 28" arasında şöyle karar verin:

Düzgün zeminli yollarda sürerim, bisiklet akıcı olsun derseniz 28; yollar bozuk, ben konfor isterim derseniz 26.

Son bir hatırlatma. Yollarda bisikletli hanımefendilerin kendini güvende hissetmek için sele yüksekliğini minimumda tuttuğunu görüyorum. Siz mutlaka bacak boyunuza göre ayarlatın.

Hayırlı olsun şimdiden.

Düzgün zeminli yollarda sürerim, bisiklet akıcı olsun derseniz 28; yollar bozuk, ben konfor isterim derseniz 26..

tam tersi. teker küçüldükçe (aynı zemin kalitesi için konuşursak) konfor azalıyor. basınç, dişler ve genişlik bakımından aynı iki çift lastik 26 ve 28 bisikletlere takılmış olsun mesela... aynı yolda 28 ile yol almak daha az titreşimli ve sarsıcı, yani daha konforlu olur. aynı sebepten, mobiletler büyük tekerli motorsikletlere göre konforsuz oluyor. çünkü yolun pürüzünü daha çok hissettiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Ayyşe
Juliet'in 28 inç lastiğinde taban genişliği 38mm; 26 inç olanında 45mm. Ben önce bu bilgileri buldum, daha sonra hanımefendinin mesajını yanıtladım.

Mekanik bilginize saygı duymakla birlikte, forumu yeni başlayanlar için kaos ortamına dönüştürmemeye dikkat edelim derim.

Ekleme:

Gerçi çoğu kişi gibi sorduğu soruya birkaç saat içinde yanıt gelmediği için foruma bir daha uğramayacak ama olsun. Belki bir başkasının işine yarar.

@Cem Coşkun senin de dediğin gibi, cevapladıklarımız sadece soranın işine yaramıyor. başka okuyanlar da bu örneğe özel yazdığını bilemeyeceği için, yanlış bilgilenme olmasın diye düzelttim. ayrıca, lastik bu yani, bisiklete yapışık bişey değil, değiştirilebiliyor. 28'e geniş ve dişsiz lastik takılırsa en konforlu opsiyon oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
motosiklet bilgisiyle, jant çapı küçüldükçe tekerin tümsek ve kasislere giriş çıkış açıları değişiyor. örneğin, 100 cm lik teker 30 cm lik çukuru atlayıp geçerken 40 cm çapında olan çukurda kalır...
sayın @Ayyşe kadro ölçüsüyle jant büyüklüğünün direk alakası yok. katlanırları düşünün küçücük tekerleri var ama 2 metrelik insanlar bile kullanabiliyor...kadro ölçüsü için malum, boyunuz iç bacak boyunuz 2 önemli kriter..nette pekçok liste bulabilirsiniz bu ölçülerle hangi kadronun size uygun olduğunu gösteren..forumda da vardır illaki..

@Cem Coşkun sorduğum için, cevaplara bakıyorum. Bakmayacak olsam neden sorayım 🙂Bu arada bilgiler için teşekkür ederim.

Geri geldiğiniz için teşekkür ederiz :)Sorulan sorulara verilen yanıtlar genelde havada kalıyor da. Kişisel bir şey değil.

Karar verdiniz mi?

• Beğen
@HakanAydn sanırım 16 ve 27 inç uygun bu durumda. Alacağım bisikletin burada bayisi yok bisikletçi ile konuştum montesini yapacak ama garanti dışı kalacak o yüzden emin olmak istiyordum. Teşekkür ederim yardımınız için
@Cem Coşkun uzun zamandır bakıyorum. Carraro Julıet 2020 kesin kararım oldu. Buradaki arkadaşlar cron demişlerdi hem burada bayisi de var ama içim ısınmamıştı ona. Carraro yu da buradan biri önermişti. Gördüm ve tamam bu dedim, işte teknik kısımda takıldım. Burada bayiliği yok gelince kalacak monte edildiğinde garantiden çıkacak çünkü. O yüzden net karar vermeye çalışıyordum. 16 ve 17'inç kadro boyu olabilir sanırım

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
images (2).jpeg
@Ayyşe belki işinize yarar. 16 ve 17 demek istediniz sanırım..evet uygun..keşke deneyip alsanız yinede..

• Beğen
Geri