@antika Cevap için teşekkür ederim. Evet dediğiniz gibi galiba kaset. O kadar özellik yazmışlar neden kaset ya da vidalı diye belirtmemişler bilmiyorum. Açıkçası üçüncü sorum için verdiğiniz cevabı tam anlayamadım. Bu bisikletin üzerinde 700x38 lik tekerler var ve misal ben 700x28 taksam olmaz mı? Olmaz ise takabileceğim tekerin kalınlığının en alt limiti nedir?
--------------------------
Aslında gerek bu forumda gerekse başka kaynaklarda günlerdir bazı şeyler araştırıyorum ve bu forumda da şöyle bir konuya denk geldim:
Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi
Bisikletin özelliiklerinde şu ibare de var: " JANTLAR28" (21-622) çapında, tek katman alüminyum jantlar."
Bu parantez içindeki değerlerden 21 sayısının 21 mm lik jant genişliğini ifade ettiğini varsayarsam 21x1,4=29,4. Yani bu da demek oluyor ki benim bu bisiklete takabileceğim en ince teker 700x32 dir. Ama bunlar jant genişliğinin 21 mm olduğunu varsayarsam böyle ve bu 21 onu mu belli ediyor bilmiyorum.
---------------------------
musterihizmetleri@decathlon.com ye iki tane soru maili attım. Sorular şöyle:
1)Bu bisikletin arka tekerindeki 8 li çark vidalı bir ruble midir yoksa kaset dişli midir?
2)Bu bisikletin cantının genişliği kaç inch ya da santimdir. Ben bu bisiklete daha ince bir tekere taksam bunun incelik açısından en alt limiti nedir? Yani en ince takabileceğim lastiğin ölçüsünü verir misiniz bana? Bir de ben bu bisikleti aldıktan sonra jantım hasar görse ve değişmesi gerekse ben jant alırken hangi ölçüleri söyleyeceğim bisikletçiye ki bana bu bisikletin üzerinde bulunan jantın birebir aynını verebilsin?
Cevap çok ilginç:
sent by
merve.hancer@decathlon.com
Merhaba,
Öncelikle ilgili jantın genişliği 28" tir. Mevcut lastik ölçüsü 700x32 .Bu ölçünün altında deneyebileceğiniz tek ölçü 700x28 olandır.
Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Sporla Kalın !
Komik.