Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet alırken hangi ölçüye bakılmalı?

Selamun Aleyküm. Benim eskiden kalma dağ kadrosundan salcanom vardı. Bu sene yol lastiği taktim ve onu kullaniyorum. Benim iç bacak boyu 77 cm, bisikletimin kadro uzunluğu ayna koldan sele borusuna kadar 49 cm. Uzun yolda boynumun ağrısı uzunluğundan dolayi olabilir mi? Tesekkürler.

Scudo
Merhaba, carraro 812 crx dağ bisikletim var ve ben kadro boyunu bilmiyorum. Bisikletimin neresini ölçerek kadro boyunu bulabilirim? Teşekkürler...

Arkadaşlar merhaba,

Boyum 158 ve bacak aralıgı yüksekligi ise 68 cm Bisiklet seçme konusunda bir türlü kendime uygun bir kadro boyu bulamadım. Cannondale trail 5, ghost kato serileri vs. baktım araştırdım fakat bunların hiçbirinin small kadroları malesef Türkiye'de mevcut değil. % 60 şehir % 40 arazi olarak boyuma uygun bisiklet modellerinden bana önerebileceğiniz bir bisiklet varsa yardımlarınızı bekliyorum.Bir an önce bisiklet almak istiyorum fakat alamıyorum. lütfen tardım edin.

Arkadaar boyum 1.87 kac cm lik kadro kullanmaliyim?

• Beğen
Tepkiler: Dumutt
@BerkayGrgl bu konuda bor başlık vardı diye biliyorum. Boya göre kaç cam kadro olmalı yazılmıştı forumda bir arat istersen.

• Beğen
Tepkiler: BerkayGrgl
Merhabalar, max 600-700 TL bütçem var. V fren bir dağ bisikleti bakıyorum. Boy:180cm, Kilo:87. Kron XC100 ve Kron XC150 modelleri gözüme çarptı. 100 liraya yakın bir fark var arada.
1-Hangisini almaya değer veya önerdiğiniz başka bir marka-model var mıdır ?
2-Hangi kadro boyunu seçmeliyim ?

Herkese selamlar. Almak istediğim bisiklet Carraro 220, boyum da 1.72, kadroyu kaç cm almalıyım? Bazı yerlerde 43-46, bazılarında ise 52-53 cm yazıyor. Bana yardımcı olursanız çok sevineceğim, teşekkürler.

konu kapatılabilir

case closed pls

Merhaba arkadaşlar. Ben eski yol/yarış bisikletimi satmayı ve bu linkteki bisikleti almayı düşünüyorum. Yol bisikletimi satışa çıkardım, satıldığı zaman da bu bisikleti alacağım. Bisiklet ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum size. Bisikletin özelliklerinin yazdığı sayfa burada:(link)
İlk sorum bu bisikletin arkasındaki ruble vidalı mı yoksa kaset dişli mi? Ben tüm özellikleri tekrar tekrar okudum, fakat buna ilişkin bir ibare göremedim(yahut gördüm ama anlayamadım). Eğer bunu anlayabilen biri varsa bunu özelliklerde belirtilen maddelerin hangisinden anladığını bana söylerse sevinirim. Gerçi 8 diş var böyle vidalı ruble olmaz, kasettir diyebilirsiniz ama ben bundan emin değilim.

İkinci sorum ise şöyle: Bu bisikletin cantının genişliği kaç inch ya da santimdir. Bir de ben bu bisikleti aldıktan sonra jantım hasar görse ve değişmesi gerekse ben jant alırken hangi ölçüleri söyleyeceğim bisikletçiye ki(kalınlık açısından soruyorum) bana bu bisikletin üzerinde bulunan jantın birebir aynını verebilsin?

Üçüncü sorum: Ben bu bisiklete daha ince bir teker taksam bunun incelik açısından en alt limiti nedir? Yani bu bisikletin jantlarını değiştirmeden ince bir dış lastik takmak istesem takabileceğim en ince, önerilen lastik inceliği ne olmalıdır?

Dördüncü ve son sorum şu: Lastiklerin açıklamasında şu yazıyor; "Boyutlar: 700 x 1,50 (38-622)". Şu parantez içindeki 622 nin lastiğin iç çapının 622 milimetre olduğunu belirttiğini biliyorum, 38 in de kalınlık olarak lastiğin milimetre cinsinden kalınlığını ifade ettiğini biliyorum. Yalnız iç lastik alırken genelde Fransız ölçü birimlerini yazmışlar(700x23C gibi). Bana söyler misiniz bu bisikletin lastiklerinin Fransız ölçü birimlerine göre neye denk geldiğini? 700x38C mi?
Teşekkürler.

@Olgunn

İlk soru : Microshift sitesinde ürünler arasında hiç ruble görünmüyor, varsa yoksa kaset. Maalesef orada belirtilen 11080 nolu ürünü bulamadım, tam emin olamıyorum.

Üçüncü soru : Jantı değiştirmeyceksen eğer, lastik inceliğinden ziyade lastik basıncını sorgulamak daha mantıklı olabilir. Basınç ne kadar yüksekse senin ince tekerden beklediğin "düşük direnç" özelliğine o kadar yaklaşırsın. Sonuçta lastik ne kadar kalın olursa olsun, o çaptaki jant, o basınç değeri için
lastiğin yola temas eden yüzeyinin oluşturacağı kesitin eni (kalınlığı) bellidir.

Genel olarak : Bu bisiklete geçerken alışık olduğun yol bisikletinin avantajlarından da olmak istemiyorsun anlaşılan. Dikkat et bunlar tek kat aliminyum jant, yukarıda bahsi geçen yüksek basınç değerlerine göstereceği mukavemet bence senin için en temel soru işareti olmalı.

• Beğen
Tepkiler: Olgunn
@antika Cevap için teşekkür ederim. Evet dediğiniz gibi galiba kaset. O kadar özellik yazmışlar neden kaset ya da vidalı diye belirtmemişler bilmiyorum. Açıkçası üçüncü sorum için verdiğiniz cevabı tam anlayamadım. Bu bisikletin üzerinde 700x38 lik tekerler var ve misal ben 700x28 taksam olmaz mı? Olmaz ise takabileceğim tekerin kalınlığının en alt limiti nedir?
--------------------------
Aslında gerek bu forumda gerekse başka kaynaklarda günlerdir bazı şeyler araştırıyorum ve bu forumda da şöyle bir konuya denk geldim: Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi
Bisikletin özelliiklerinde şu ibare de var: " JANTLAR28" (21-622) çapında, tek katman alüminyum jantlar."
Bu parantez içindeki değerlerden 21 sayısının 21 mm lik jant genişliğini ifade ettiğini varsayarsam 21x1,4=29,4. Yani bu da demek oluyor ki benim bu bisiklete takabileceğim en ince teker 700x32 dir. Ama bunlar jant genişliğinin 21 mm olduğunu varsayarsam böyle ve bu 21 onu mu belli ediyor bilmiyorum.
---------------------------
musterihizmetleri@decathlon.com ye iki tane soru maili attım. Sorular şöyle:
1)Bu bisikletin arka tekerindeki 8 li çark vidalı bir ruble midir yoksa kaset dişli midir?

2)Bu bisikletin cantının genişliği kaç inch ya da santimdir. Ben bu bisiklete daha ince bir tekere taksam bunun incelik açısından en alt limiti nedir? Yani en ince takabileceğim lastiğin ölçüsünü verir misiniz bana? Bir de ben bu bisikleti aldıktan sonra jantım hasar görse ve değişmesi gerekse ben jant alırken hangi ölçüleri söyleyeceğim bisikletçiye ki bana bu bisikletin üzerinde bulunan jantın birebir aynını verebilsin?

Cevap çok ilginç:
sent by merve.hancer@decathlon.com
Merhaba,
Öncelikle ilgili jantın genişliği 28" tir. Mevcut lastik ölçüsü 700x32 .Bu ölçünün altında deneyebileceğiniz tek ölçü 700x28 olandır.

Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Sporla Kalın ! :D Komik.

Efektif üst boru uzunluğu + gidon boğazı uzunluğu (değiştiği için önemli değil).

seleye otururken,diz bükük olmamalı.gidon mesafesinde ise(gidon-sele arası),kısa ise dik durursunuz,uzun ise eğik sürersiniz.burda önemli olan ters durumlarda ,yere düşme mesafesidir(eşekden mi düşmek iyidir,attan düşmek mi?).bisiklet de en önemli şey güvenlikdir.ayağını yana attınmı ayağının ucu yere değecek.bunun için boya göre,ilk unsur jant çapı olmalıdır.benim boyum 1.80,28 jant bisiklette denedim,yüksekliğinden korktum,bana güven vermedi,ayağımı attığımda güvenle üzernde durabilmeliyim.bisikleti deneyerek kullanarak alın.selamlar,saygılar..

Merhaba arkadaşlar. Ben eski yol/yarış bisikletimi satmayı ve bu linkteki bisikleti almayı düşünüyorum. Yol bisikletimi satışa çıkardım, satıldığı zaman da bu bisikleti alacağım. Bisiklet ile ilgili bazı sorular sormak istiyorum size. Bisikletin özelliklerinin yazdığı sayfa burada:(link)

İlk sorum şöyle: Bu bisikletin jantının genişliği kaç inch ya da santimetredir. Bir de ben bu bisikleti aldıktan sonra jantım hasar görse ve değişmesi gerekse ben jant alırken hangi ölçüleri söyleyeceğim bisikletçiye ki bana bu bisikletin üzerinde bulunan jantın birebir aynını verebilsin?

İkinci sorum: Ben bu bisiklete daha ince bir teker takmak istesem bunun incelik açısından en alt limiti nedir? Yani bu bisikletin jantlarını değiştirmeden ince bir dış lastik takmak istesem takabileceğim en ince, önerilen lastik ölçüsü(fransız birimlerine göre) ne olmalıdır?

Dördüncü ve son sorum şu: Bu bisikletin üzerindeki lastiklerin fransız ölçü biriminde iface edilişi 700x38C mi?
Teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba bu soruyu sormak için açtım bu hesabı arkadaştan geotech master alcam ama kadrosu bana göre büyük benim boyum 1.70 bisikletin kadro boyu ise 56 bu sürüş sırasında bi sıkıntı çıkarır mı cevaplarsanız sevinirim.

@Tsa_44 Çıkarır.
Diz, boyun ve kol ağrıları yaşamanız oldukça muhtemel.

Tabii ki kadro boyu önemli @Edip Dinçer'in söylediği gibi boyun,kol,diz,bel ağrısı yaşamanız muhtemel.

@Tsa_44 gidona ulasamazsin bile
Senin kadro olcun 50 veya en kotu 52..

@Kuzey Ege Superman pozisyonunda kullanılabilir belki...

Fixed-Gear-riding-selfie-guy.jpg

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Geri