Scudo Sports

Bisiklet almak için kredi çekmek

Bisikleti alıp kiralayacaksınız kredi çekin.
Bisikleti alıp kuryelik yapacaksanız çekin vb.Kısacası bisikleti bir çeşit para kazanma aracı olarak görüp ondan para kazanacaksanız kredi çekin.Yoksa tüketim amaçlı olan hiçbirşey için kredi çekmenin doğru olmayacağı gibi bisiklet almak için de kredi çekilmez.Bunu üniversitede iktisat dersine giren profösörümüz böyle anlatmıştı. Forumda da sayın @Tutmosis89 buna yakın cümleler ile açıklamıştı.
Genel olarak paranın değerini koruduğu ekonomilerde dedikleriniz doğru olabilir. Ancak, son yıllarda Türk parasının aşırı değer kaybettiğini dikkate alırsak, kredi çekerek fiyatı dövize endeksli ürünleri almak çok da mantık dışı olmuyor. Aldığınız ürünün fiyatındaki artış, kredi için ödediğiniz faizden düşük kalabiliyor. Tabi bu bir olasılık, tam tersi de mümkün olabilir, döviz artmaz, enflasyon da artmaz ise reel anlamda faiz de ödemek söz konusu.

Scudo
Günümüzde asgari ücretle çalışan insanlar kredi çekip maaşının 3 5 katı değerinde telefon alıyorlar.Telefon için çekiliyorsa bisiklet için de çekilir ,Telefon icin değmeyebilir ama bisiklet için değer bence...

Bunu neden bu kadar abartıyorsunuz?

Ben öğrenciyken 2300 TL civarı aylık gelir sağlıyordum. Asgari ücret 1900TL civarlarındaydı. Almak istediğim bisikletin fiyatı 2150 TL. Tüm harcamalarımı hesapladığımda rahatça bir kredi ödeyebilecek konumdaydım. 5000 TL kredi çekip hem borçlarımı kapattım, hem bisiklet aldım, hem de biraz giyim alışverişi yaptım. Aylık borç ödeme tutarım değişmedi, sadece bir sene borç ödemek durumunda kaldım. Bazı olumsuzluklara, iş değiştirdiğim için gelirim düşmesine rağmen zorlanmadan borcumu bitirdim ve tam planladığım gibi askere giderken sıfır borçla gittim. Cebimde de 3000 TL civarı param kalmıştı.

Ben o anki maaşımın 2 katı fiyatında bir bisiklet alıp, bunu ödeyebilecek durumdaydım. Bir takım harcamalardan kısmak istemediğim için maaşıma yakın fiyatta bir bisiklet aldım ve bu sayede yaşadığım sorunlara rağmen rahat atlattım süreci. 2300 TL maaş ile 30000 kredi çekip bisiklet almak normal kullanıcı için akıl işi değil.

Bisiklet aldığım sırada akıllı telefonum yoktu. Kapaklı bir Samsung kullanıyordum. Kredi çekip telefon da alabilirdim ancak ihtiyaç sıralamamda bisiklet daha öndeydi. İşimi gören bir telefonum vardı ama 2-3 aydır bisikletim yoktu. Telefon almak bana bir şey kazandırmayacaktı ama bisiklet çok önemli bir konumdaydı. Anlatabilmişimdir umarım.

Yani ödeyebilecek durumdaysanız çekin. Ben bisikleti ulaşım aracı olarak ve gezmek için aldım. Üniversite hayatım boyunca bisikletsiz kaldığım çok az olmuştur. Neredeyse hergün bisiklet kullanırdım. Ulaşım masraflarımı sıfırlamıştım. Her yere bisikletle giderdim, tüm işlerim bisikletle hallolurdu. Ayağınızı yorganınıza göre uzattığınız sürece bir sorun yok. Borçlanmamak için bisiklet almamak mantıklı değil. Kredi çekmeseydim 4-5 ay civarı bisikletsiz kalıp çok sorun yaşayacaktım. Belki de başka harcamalar yapıp o parayı biriktiremeyecektim. Bisikletin hayatınızdaki yeri ile alakalı bir durum bu.
Ödeme gücünüz varsa borca girmekten korkmayın. Borçsuz bir şeyler almak daha yıpratıcı olabiliyor. Hesaplamalarınızı düzgün yapıp, karşılaşabileceğiniz sorunları göz önünde bulundurarak çekin. Bisiklet ihtiyacım ve ödeme gücüm olsaydı bu bisiklet kredisinden mutlaka yararlanırdım. Ankara gibi bir yokuş kentine taşındığım için eskisi kadar ihtiyaçlarımı karşılamıyor bisiklet ve elimdeki parçalanana kadar yeni bir bisiklet almam. Elektrikli bisiklet veya motosiklet alabilirim tabi ama onları henüz gözüm kesmiyor. İhtiyaç sıralamamda ulaşım aracı biraz gerilerde kaldı, belki 2 sene sonra sıra gelir :)

Yine çok konuştum.

Önerim ikinci ele bak kredi ile alınmış sıfır bisikletler var.ben geçen Bisan mtx 7800 aldım.Fiyati 6900 TL idi.ben 4500 kutusu dahi açılmamışti aldım.Bu tarz şeylerde peşin çalışmak en iyisi.Sonucta krediyi de ödeyeceksin ve daha fazlasını

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Kim ne derse desin, bir amacın varsa, sağlığını yerine koymak istiyorsan ve tam hayatın baharındayken iyi bir bisiklete kavuşmak istiyorsan ödeme gücün varsa kredi çekip bisiklet almak iyi tercih olur. Ülkemizde artan kurlar, vergiler ve enflasyon derken iyi bisikletler dahada ulaşılmaz hale geliyor. Yaşım 33, vucudum oldukça dinç tam gücü kullanabildiğin zamanlarda, istediğin bisiklete kavuşmak isteseydim biriktiğim paramla karbon bisiklet alamazdım. Her gecen ay fiyatlar artıyor, ulaşılmaz hale geliyor. Sen bisiklete 1 adım yaklaşırken, bi sonraki ay 2 adım uzaklaşıyor bisiklet senden :) Hadi bisiklet fiyatı çok artmasada artan gıda, giysi, faturalar nedeniyle bisiklete ayırabildiğin para git gide kısıtlanıyor.

Biriktirip alana kadar, yaşım ilerlemiş olcak vs yaşlı adam halimle karbon alıp sonra birde o yaşla performansmı yapayım? Kimse kimseyi kandırmasın arkadaşlar.. Çevremizde goruyorum 45-50 yaşında adamlar karbon bisiklet alabiliyorlar.. Coğrafya işte.. Ocakta kredi çekip, karbonumu aldım çok memnunum. İyi kilo verdirtti, performansım arttı, sağlığım yerine geldi değdimi evet değdi. 300lira aylık kredimi veriyorum :) 48ay yaptırdım. Biriktirdiğim parayla üstüne kredimi ekledim. Son zamanlarda artan, kur, pandemi, enflasyon, altın vs derken bisikletimin 2.el değeri 4500 artmış. Eğer kredi çekmeyip biriktirmeye devam etseydim, 4500lira dahada pahalanan bisiklet nasıl ulaşabilirdim? Krediyi akıllıca kullanıcaksan çok iyi, evimi krediyel aldım, İyi bir planlama yaparak 3kez toplu ödemeler yaparak kredimi bitirdim.. Düşünmeden, planlamadan kredi çekersen esas o zaman tehlikeli, hayatını karartır banka. Düzenli ödediğim ve toplu odeme yaptıgım için 2 banka düzenli mesaj atıyor 60000liraya kadr krediniz hazır diye, eğer düşünmeden direk atlarsam o zaman büyük sıkıntı..

Kim ne derse desin, bir amacın varsa, sağlığını yerine koymak istiyorsan ve tam hayatın baharındayken iyi bir bisiklete kavuşmak istiyorsan ödeme gücün varsa kredi çekip bisiklet almak iyi tercih olur. Ülkemizde artan kurlar, vergiler ve enflasyon derken iyi bisikletler dahada ulaşılmaz hale geliyor. Yaşım 33, vucudum oldukça dinç tam gücü kullanabildiğin zamanlarda, istediğin bisiklete kavuşmak isteseydim biriktiğim paramla karbon bisiklet alamazdım. Her gecen ay fiyatlar artıyor, ulaşılmaz hale geliyor. Sen bisiklete 1 adım yaklaşırken, bi sonraki ay 2 adım uzaklaşıyor bisiklet senden :) Hadi bisiklet fiyatı çok artmasada artan gıda, giysi, faturalar nedeniyle bisiklete ayırabildiğin para git gide kısıtlanıyor.

Biriktirip alana kadar, yaşım ilerlemiş olcak vs yaşlı adam halimle karbon alıp sonra birde o yaşla performansmı yapayım? Kimse kimseyi kandırmasın arkadaşlar.. Çevremizde goruyorum 45-50 yaşında adamlar karbon bisiklet alabiliyorlar.. Coğrafya işte.. Ocakta kredi çekip, karbonumu aldım çok memnunum. İyi kilo verdirtti, performansım arttı, sağlığım yerine geldi değdimi evet değdi. 300lira aylık kredimi veriyorum :) 48ay yaptırdım. Biriktirdiğim parayla üstüne kredimi ekledim. Son zamanlarda artan, kur, pandemi, enflasyon, altın vs derken bisikletimin 2.el değeri 4500 artmış. Eğer kredi çekmeyip biriktirmeye devam etseydim, 4500lira dahada pahalanan bisiklet nasıl ulaşabilirdim? Krediyi akıllıca kullanıcaksan çok iyi, evimi krediyel aldım, İyi bir planlama yaparak 3kez toplu ödemeler yaparak kredimi bitirdim.. Düşünmeden, planlamadan kredi çekersen esas o zaman tehlikeli, hayatını karartır banka. Düzenli ödediğim ve toplu odeme yaptıgım için 2 banka düzenli mesaj atıyor 60000liraya kadr krediniz hazır diye, eğer düşünmeden direk atlarsam o zaman büyük sıkıntı..
Her şeyi ne güzel ozetlemissiniz .Hobileri erteleme değmez gerçekten.Bisiklet hergun değişen bir şey değil sonuçta.Planli olursa her borç ödenir.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Herkesin kendi yaptığı eylemi yüceltip diğerini eleştirdiği bir konuda kimseyi ciddiye almıyorum. Gerçi kimse de beni almıyor. Böyle gidiyor işte.
Ama şuna eminim peşin alacak gücü olsa "Yeaa krediyle pislet mi olur yeaaaa" diyecek adam sayısı hiç te az değil :)

En basit örnekle ve matematikle kendimce bir açıklama yapmak istiyorum. 10.000 TL tutarında 24 ay vadeyle kredi kullandığınız takdirde ödemeniz gereken tutar yaklaşık 12.000 TL oluyor. Ödeme gücü varsa kredi çekmek hiç de mantıksız bir hareket değil benim görüşümce. Yukarıda da işi çok güzel özetleyen mesajlar var zaten. Mevcut ekonomik durumumuzda o bisikleti 2 sene geç aldığınız takdirde zaten 2000 TL'den fazla zam gelmiş bile oluyor. Bundan 3-4 yıl önce yüklenmiş Decathlon alışveriş videoları ile şu an ki fiyatları karşılaştırıyorum fiyatlar neredeyse 2 katını dahi geçmiş durumda. Biz de istemezdik bu hallerde olmak ama var olan şartlar böyle ve giderek de daha çıkılmaz bir hale gelmeye devam ediyor... O yüzden para biriktirmeye çalışana kadar kredi çekip taksit ödemek daha mantıklı.

Kredi çekerek bisiklet alanin aklindan suphe duyarim. Eğer büyük bir marka alıyorsanız örneğin colnago, pinarello, de rosa, bmc, cervelo vs... yurtdışında zaten tr fiyatlarından çok daha ucuza alabilirsiniz. Kaldı ki hepsi de zaten burda satılmıyor. E geriye ne kaldı salcano, mosso, bisan vb...Bunların zaten fiyatları ne ki kredi çekesiniz. Eğer 3-4 bin tl de fazla diyorsanız temiz ikinci el alın. Yok eğer ben karbon carraro,salcano vs alicam diyorsanız zaten o fiyatlara yerli alinmaz. Aynı fiyatlara merlinde wiggle da geçen sezonun karbonları buyuk markalarda son baharda indirime girer. Bilindik bir dunya devinin karbonu mu yoksa açilari bile internet sitesinde yer almayan ne olduğu belli olmayan 100 dolarlık çin karbonumu? Siz yerli markaların kullandıkları karbonu Torayca dream carbon mu sandınız yoksa? :))) Sonbaharı bekleyin o zaman en iyisini alirsiniz.

@Roadlover
Örnek olarak benim aklımdan şüphe duyabilirsiniz!

Euro 3,71 iken 16.500tl ödeyip aldığım bisikleti, şu an herhangi bir kişi sıfır olarak satın almaya kalksa, yaklaşık vergiler dahil 40.000tl ödemek durumunda.

Şimdi bu kişi aylık 5000tl maaş alsa, ev kirası, faturalar, mutfak masrafı vb. harcamalar derken, kredi çekmeden bisikleti alamaz.

Yurt dışında ucuz demişsiniz, bunun vizesi, uçak bileti, konaklama masrafı, gittiğiniz ülke içerisindeki ulaşım masrafları var.

Örnekleri çoğaltabilirim, ancak siz sade vatandaşın aklından şüphe etmeden önce, ülke ekonomisini bu hale getirenlerin aklını sorgularsanız daha faydalı olacağına inanmıyorum.

Hali vakti yerinde olmayan hiç kimse, borçlanmadan (kredi yada kredi kartı) herhangi bir şeye sahip olamaz. Bunun adına ister bisiklet deyin, isterseniz beyaz eşya.

@erdlylmz cok guzel bir matematik ile ozet olmus. eklemek isterim ki , her gecen gun ne yazik ki kurlarin/emtialarin artisi ve insanlarin alim gucunun dususu ile beraber , kredisiz bir urun sahibi olmak daha da zorlasacak. zaten biraz da , su an ki guncel ekonomimiz(!) , bilincli olarak insanlari krediye yonlediriyor.
kisaca, kisiler , asgari gecimlerini saglayacak kazanclarinin disinda kalan paralarini , bir urunu alabilmek icin krediye yonlendirebilirler. Kredi almadan , biriktirmeyle o urunu zaten alamayacaksiniz. (altin/emtia yada doviz birikimi de , sureyi belirsizce uzatacaktir. cunku her ay aldiginiz altin/emtia yada doviz kuru degisecektir. )

Kredi çekerek bisiklet alanin aklindan suphe duyarim. Eğer büyük bir marka alıyorsanız örneğin colnago, pinarello, de rosa, bmc, cervelo vs... yurtdışında zaten tr fiyatlarından çok daha ucuza alabilirsiniz. Kaldı ki hepsi de zaten burda satılmıyor. E geriye ne kaldı salcano, mosso, bisan vb...Bunların zaten fiyatları ne ki kredi çekesiniz. Eğer 3-4 bin tl de fazla diyorsanız temiz ikinci el alın. Yok eğer ben karbon carraro,salcano vs alicam diyorsanız zaten o fiyatlara yerli alinmaz. Aynı fiyatlara merlinde wiggle da geçen sezonun karbonları buyuk markalarda son baharda indirime girer. Bilindik bir dunya devinin karbonu mu yoksa açilari bile internet sitesinde yer almayan ne olduğu belli olmayan 100 dolarlık çin karbonumu? Siz yerli markaların kullandıkları karbonu Torayca dream carbon mu sandınız yoksa? :))) Sonbaharı bekleyin o zaman en iyisini alirsiniz.
Benimde aklımdan şüphe duyabilirsiniz.

Büyük markaların bisikletlerini yurt dışından alınca arada uçurum olacak derecede ucuza gelmiyor. Ayrıca diyelim ki iddia ettiğiniz gibi büyük markaların bisikletlerini yurt dışından almak için de paraya ihtiyaç var sonuçta bedava değil. Elde nakit para da yoksa kredi yine makul bir seçenek.

Ayrıca beğenirsiniz beğenmezsiniz orayı ayrı bir mesele bunların zaten fiyatı ne ki diye küçümsediğiniz Salcano'nun 34.750 TL'ye ((link)) Mosso'nun 15.999 TL'ye ((link)) Bisan'ın 35.200 TL'ye ((link)) bisikletleri mevcut. Yani her bisikletleri öyle 3.000-4.000 TL değil. Dedikleriniz doğru olabilir lakin bu fiyatlara da yerli alınmaz demişsiniz ama bu tamamen kişisel tercih. Elinde parası olan istediği bisikleti alabilir. Bu markaları bisikletleri kullanan bisikletçiler de var elbette.

Ben yaptığınız açıklamalar ile de "Kredi çekerek bisiklet alanin aklindan suphe duyarim" cümleniz arasında bir bağlantı kuramadım maalesef. İddia ettiğinize göre sonbahar indirimine giren bir bisikleti almak için de insanların ihtiyacı varsa kredi çekebilir. İndirime girdi diye yabancı markaların bisikletlerini bedavaya vermiyorlar.

Kredi çektikten sonra yurtdışından bisiklet alamazsınız diye sözleşme mi imzalatıyorlar? Hem kredi çekerim, gerekirse yurtdışından da alırım.
Sona ermek zorunda kalan kredi çılgınlığında ekonomistler bas bas bağırdı, bu faiz oranları reelde negatif faiz, verilen her krediden bankalar zarar yazacak diye. Konunun özeti, ucuz kredi bulursanız gayet de alınır, karlı da çıkılır, ha ucuz kredi bulunmasa da nakit olmaması vs gibi sebelerden kredi ile bisiklet alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Uzun lafın kısası parası olan peşin alsın olmayan kredi çeksin niye tartışıyoruz 🙂

Şu pandemi günleri,kapanan işletmeler, piyasaya koşulları, iç ve dış siyasetin dilemması.....
Daha bir çok oynak/belirsiz durum varken, mecbur kalmazsanız lütfen "BORCA GİRMEYİN"....

Eğer kafan da yapmayı planladığın birşeyler var ise beklemek sadece ilerleyen yıllarda hanene bir keşke den ve pişmanlıktan başka birşey katmaz. Ben şahsen böyle düşünüyorum. Ekonomik şartlar her ne kadar elimizi kolumuzu bağlasada hedefinde yapmayı planladığın birşeyler varsa yap gitsin. 👍 Not : ödeme planını seni zorlamayacak şekilde ayarla =)

Benimde aklımdan şüphe duyabilirsiniz.

Büyük markaların bisikletlerini yurt dışından alınca arada uçurum olacak derecede ucuza gelmiyor. Ayrıca diyelim ki iddia ettiğiniz gibi büyük markaların bisikletlerini yurt dışından almak için de paraya ihtiyaç var sonuçta bedava değil. Elde nakit para da yoksa kredi yine makul bir seçenek.

Ayrıca beğenirsiniz beğenmezsiniz orayı ayrı bir mesele bunların zaten fiyatı ne ki diye küçümsediğiniz Salcano'nun 34.750 TL'ye ((link)) Mosso'nun 15.999 TL'ye ((link)) Bisan'ın 35.200 TL'ye ((link)) bisikletleri mevcut. Yani her bisikletleri öyle 3.000-4.000 TL değil. Dedikleriniz doğru olabilir lakin bu fiyatlara da yerli alınmaz demişsiniz ama bu tamamen kişisel tercih. Elinde parası olan istediği bisikleti alabilir. Bu markaları bisikletleri kullanan bisikletçiler de var elbette.

Ben yaptığınız açıklamalar ile de "Kredi çekerek bisiklet alanin aklindan suphe duyarim" cümleniz arasında bir bağlantı kuramadım maalesef. İddia ettiğinize göre sonbahar indirimine giren bir bisikleti almak için de insanların ihtiyacı varsa kredi çekebilir. İndirime girdi diye yabancı markaların bisikletlerini bedavaya vermiyorlar.
@Roadlover Benimde aklımdan şüphe duyabilirsin. Yazdıklarımı bi daha okurmusun? :D
Kredi çektikten sonra yurtdışından bisiklet alamazsınız diye sözleşme mi imzalatıyorlar? Hem kredi çekerim, gerekirse yurtdışından da alırım.
Sona ermek zorunda kalan kredi çılgınlığında ekonomistler bas bas bağırdı, bu faiz oranları reelde negatif faiz, verilen her krediden bankalar zarar yazacak diye. Konunun özeti, ucuz kredi bulursanız gayet de alınır, karlı da çıkılır, ha ucuz kredi bulunmasa da nakit olmaması vs gibi sebelerden kredi ile bisiklet alınabilir.
Burda olayı herkes ayrı bir yerden anlamış anlaşılan. Tekrar açıklayalım. Birisi demis yurtdisindan alisveris icinde kredi cekerim. Cevap: belki rüyanda sana o krediyi verirler. Bisiklet kredisi şartlarını bi oku istersen.Bu kredi once alim sonra odeme seklinde. Bankalarin anlasmali oldugu bayiilerden alirsan gecerli. Bu bayilerdede tabiiki colnago, pinarello ve benzerleri yok. Scott,bianchi,lapierre var sanirim ama. Bir başkası yurtdışı için uçak bileti vize vesaire demiş. Yahu kardeşim yunanistan, bulgaristana otobüs kaç saate gidiyor. Esenlerden her akşam otobüs var. Selanike sabaha varirsin ben 3 kez gitmiştim. Neyse zamanında colnago almak istedim. Yunanistan sakız adası belediyesi kültür işlerinden sorumlu bi bayanla izmirde bi fuarda tanıştım durumu ona anlattım. Ben bisikleti alıp sizin belediyeye yollatayim,bikac gun kalsin bende adanizi gezip kulturel guzelliklerinizi gormek istiyorum hemde bisikletimi belediyenizden alirim kargo olarak ok mi dedim. Kadinin beni bir belediye baskani ile tanistirmadigi kaldi inanin. Cesmeden gunubirlik sakiza git al gel veya midilliye git ayvaliktan yada marmaristen rodosa git. Yada bisikleti al rodosta bi bisikletciye kargolat adamada mail at oncesinde. Gittiginde adama bi ellilik atarsin adam takla bile atar emin ol. Hadi bunlar zor geldi. Anladik ingilizce dilin ve vizyonun yok. O zaman gürcistan tiflis e git kardesim ankaradan tek gidiş 180 tl vize parası vs yok kimlikle gidiyorsun. 360 yol +50 harç iste tüm masraf bu kadar. Biz sana milanoya git colnagoyu, pinarelloyu fabrikadan al gelmisken de fabrika turu ve tatil yap demedik ki:))) Sen yeterki iste seçenek çok. Almanyadan gelen illa bi tanıdık herkeste olur. 5 milyon insanimiz var orda biz yazlik kiraladik geçen sene komsu munih li cikti. Adamla canyon muhabbeti yaptık kargo parasi cok aliyolar abi dedim bide gumruk vs adam sen bana yolla dedi.ben almanya adresine gönderip gelirken o getirsin diye. Kaldı ki ben canyon almaktan vazgeçtim sonra. yani seçenek çok. Ama konu saptı. Kredi ile ev alirsiniz araba alirsin bunlar bir temel ihtiyactir. Kredi ile bmw alan tipleri hariç tutuyorum tabii:))) borusan sitesine bak kredi ile bmw alan dolu bu ülkede. Vallahi bak. Fakat kredi ile dediginiz 40 binlik bisiklet alinmaz. 40 binlik bisiklet ihtiyaç değildir. Neyin ihtiyacı sen pro musun? ülkemizde kaç pro varki bisiklette? 10 kişi yoktur emin ol. Geçen sene bi tanıdığımıza pinarello dogma disc dura ace di2 aldık. Romaya gidip alip geldi vergi iadeside aldı. Fakat fabrikasında 190 kişi çalışıyordu engin abinin:))) paran varsa uçakta alırsın bu abes değil ki gayet normal. adamın bir işten kârı 500 bin ile milyon dolar civarında yılda en az 6-7 işi var uretim süreci vs..
Neyse özetle 40 bine bisiklet almak isteyene yerli bile olsa kredi verilmemeli bence buda ayrı konu. Bende 15 bin bandinda bi bisiklet kullaniyorum fakat tabiiki kredi vs ile degil. Param yoksa 3-4 binlik bisiklet dolu. Geçen arkadaş mosso yolunu sattı 2250 tl ye. Paran olmasa alınır niye alinmasin. Fakat 40 bine bisan, salcano vs alinmaz. 40 bine kredi ile vermezler de verseler bile colnago pinarello da alinmaz. Bu bir ihtiyac degil luks hobidir. O zaman ben rolex begendim gecen 4750 euroya ama nakit param yok. Kredi çekip alayim abi iste. Sonuçta saatim bozuldu ihtiyacım var diye düşünelim böyle şey olurmu? ( şaka maka cidden bi model begendim ama biraz birikim lazım yalnizca:))) Özetle paran varsa uçakta alabiliriz buna asla karsi degilim dunyanin en iyisini al hemde ama para yoksa kredi ile temel ihtiyac harici degil bisiklet, hicbisey alinmaz.

Consume, Obey, Die

@Roadlover Teşekkürler :D Aklımda bi zorunluluk varmış öğrenmiş oldum :D

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Geri