Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet bagajı nasıl seçilir, çanta ve eşyalar nasıl yüklenir?

Bir vatandaş

Forum Bağımlısı
Tepki
1.088
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Scott
Merhaba, başlığı açmamdaki amaç uzun ya da kısa turlara çıkacak, (yol bisikleti ile bikepacking veya şehir içi ulaşım da olabilir), yeni başlayacak olan kişilere bisiklet bagajı seçimi, marka model tavsiyesi, çanta seçimi, bunlara koyulacak ekipmanlar, yüklemenin püf noktaları konusunda derli toplu ve güncel bilgiler sağlamaktır. Forumda yaptığım aramalarda bu konularla ilgili gönderiler var; ancak farklı başlıklar altında ve genel olarak güncel değil.
Mevcut fiyatları göz önünde bulundurursak insanların birkaç malzemeyi alıp deneme ve kenara bırakma şansı pek mümkün olmuyor. Bu nedenle tecrübeli kullanıcıların yorumu ekipman tercihinde çok yönlendirici ve kıymetli. Siz de bu konuyla alakalı kullandığınız malzemeleri ve tecrübelerinizi paylaşırsanız bu başlık altında herkesin işine yarayacak bilgileri bir arada bulabiliriz.

Scudo
Merhaba, Tandem bisikletimde topeak bagaj takılı. Seneye Avusturya-Çekya-Almanya turu yapmak için ve eşyalarımız ıslanmasın diye Ortlieb çanta takımı aldık, çantalar aşırı güzel, kullanışlı, takması çıkarması ve bisikletten çıkarınca omuza asılarak taşınması aşırı kolay. Ancak çanta fiyatı aşırı pahalı. Bagajın çantayı taşıyıp taşımayacağını ayrıca sordum, topeak ise taşır dediler. Belki jantı değiştirmem gerektiği söylendi.

Yerli üretim olan, ithal ürünlerin kalitesine yakın ve fiyatı ucuz olarak pack2ride ürünlerini öneririm. Dikişleri sağlam, kumaşı kaliteli. f/p olarak 10/10 diyebilirim. İster işe giderken şehir içi kullanın ister 150+ km sürüşler için. Şiddetle tavsiye ederim. Görselde bulunan modeller; Inova, TopRock, AskMe. Yakın zamanda Bongo modelini de temin edeceğim.

WhatsApp Image 2022-06-24 at 10.12.04.jpeg

Bagaj olarak arkada Racktime Tubus takılı. Topeak ile aynı kalitede olduğunu okumuştum yabancı forumlarda. Daha üstün olduğunu söyleyenler de oldu ama ikisini karşılaştırma imkanım olmadı. Fiyat olarak aynı. Memnunum, 25 kg kapasitesi var. Henüz tam kapasite yükleyip denemedim.
Pack2ride Askme modelinden çok memnunum. Minima modelini almak istiyorum ama kapasiteisi beni düşündürüyor, büyük olan Inova’yı alınca da arka ışığı sele borusuna takmak mümkün olmaz galiba. Arada kaldım. Minima kullanan birisi varsa tecrübesini aktarırsa makbule geçer.

• Beğen
Tepkiler: akifakgun
Bagaj olarak arkada Racktime Tubus takılı. Topeak ile aynı kalitede olduğunu okumuştum yabancı forumlarda. Daha üstün olduğunu söyleyenler de oldu ama ikisini karşılaştırma imkanım olmadı. Fiyat olarak aynı. Memnunum, 25 kg kapasitesi var. Henüz tam kapasite yükleyip denemedim.
Pack2ride Askme modelinden çok memnunum. Minima modelini almak istiyorum ama kapasiteisi beni düşündürüyor, büyük olan Inova’yı alınca da arka ışığı sele borusuna takmak mümkün olmaz galiba. Arada kaldım. Minima kullanan birisi varsa tecrübesini aktarırsa makbule geçer.

İnova modelinde kendi üzerinde bulunan reflektörler hariç, ışık takılabilecek yerleri var. Minima modeline iç lastik, yama seti, 1 rüzgarlık ve 1 forma ancak sığabilir gibi geliyor.

Selamlar bagaj yükleme hakkında bi sorum var tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Uzun bi tura çıkarken ön ve arka bagaja sahip olmak şart mı? Sadece arka bagaj olursa ne gibi dezavantajları olur ve bisiklet dengesini ne derece etkiler?

• Beğen
Yol bisikletinde bagaj olarak ne kullanıyorsunuz?

Dün tamamen rasyonel olmayan bir biçimde gaza geldim ve sele borusu + arka maşa kullanılarak sabitlenen demir portbagajlardan aldım. Aldım ama şimdi de ''Ben bunu kullanarak ekstra hamallık yapmış olmam mı?'' diye düşünmeye başladım
Mesafemiz uzun, 13 gün yol + 4 gün tatil şeklinde olacağı için yanımda ekstra tşört, şort, spd olmayan bez ayakkabı vs. de almam lazım. Mesela dün İnova modeline baktım. Kapasitesi nedir, ne değildir gözümde bir şey canlanmadı maalesef.

Eğer hali hazırda yol bisikleti ile uzun mesafeye gitmiş birileri varsa kullandıkları bagaj türünü ve tahmini olarak neler yükleyebildiklerini yazarlarsa inanılmaz hayra geçerler.

• Beğen
Yol bisikletinde bagaj olarak ne kullanıyorsunuz?

Dün tamamen rasyonel olmayan bir biçimde gaza geldim ve sele borusu + arka maşa kullanılarak sabitlenen demir portbagajlardan aldım. Aldım ama şimdi de ''Ben bunu kullanarak ekstra hamallık yapmış olmam mı?'' diye düşünmeye başladım
Mesafemiz uzun, 13 gün yol + 4 gün tatil şeklinde olacağı için yanımda ekstra tşört, şort, spd olmayan bez ayakkabı vs. de almam lazım. Mesela dün İnova modeline baktım. Kapasitesi nedir, ne değildir gözümde bir şey canlanmadı maalesef.

Eğer hali hazırda yol bisikleti ile uzun mesafeye gitmiş birileri varsa kullandıkları bagaj türünü ve tahmini olarak neler yükleyebildiklerini yazarlarsa inanılmaz hayra geçerler.

Kamp Çadırı, mat ve uyku tulumu taşıyacak mısınız? Eğer Inova'ya bunları koymayacaksanız 15 tşört 15 iç giyim, 15 çorap, 1 spor ve 1 bez ayakkabı, yolda yiyeceğiniz ama elinizin altında olması şart olmayan sandviç, kuruyemiş sığar yer bile artabililir. Large modeli 18L.

• Beğen
Evet @TatanQa_tr video bile yapmış da görmemişim. Bayaaa bayaa kocaman çantaymış. Daha dün gidip portbagaja 350 lira para verdim. Boşu boşuna vermişim resmen.

Çadır, mat ve tulum olmayacak. Yolda duracağımız yerlerde airbnb ile ucuz apart daire/pansiyon ya da orada yaşayan arkadaşlarımızda kalacağımız için şanslıyız.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Çift taraflı çantalar yerine ortada yüksekte duran önde arkada birer adet olan gidon-portbagaj çantalarını önereceğim.
Çift taraf portbagaj çantalarla yük taşınabiliyor ama tekerleği yolda tutmak zorlaşıyor ağırlık dengesini aşağı çektiği için tekerleri yana çekiyor, altınızdan kaydığını hissediyorsunuz, gidonun hareketiyle de tersi yönde sallanıyor.
Sonuçta ne kadar yüklerseniz o kadar zorlaşıyor, büyük çantaya kendinizi alıştırırsanız tur sonu zorlaşabilir. Benim öyle olmuştu. Hafiflik gerçekten önemli.
Orta hattaki çantaları önermemin diğer nedeni de rüzgar alanınızı çok büyütmüyor, rüzgar alanınız sırtınızda bitiyor. Çadır gibi nesneler taşınırken, çift taraflı çantalar gibi yanlamasına yaslayacağınıza, sırtınıza bitişik uzunlamasına yerleştirirseniz o kadar az rüzgar direnci hissedersiniz.
Daha dün gidip portbagaja 350 lira para verdim. Boşu boşuna vermişim resmen.
Öyle düşünmeyin, portbagaj olmazsa güvenle yük taşıyamazsınız. Kaç defa benim germe ipim çözüldü, portbagaj çok iyi yatırım. İsterseniz market alışverişinizi yaparsınız, elle taşıyamayacağınız yükü bisiklet size taşıtır.

Yerli üretim olan, ithal ürünlerin kalitesine yakın ve fiyatı ucuz olarak pack2ride ürünlerini öneririm. Dikişleri sağlam, kumaşı kaliteli. f/p olarak 10/10 diyebilirim. İster işe giderken şehir içi kullanın ister 150+ km sürüşler için. Şiddetle tavsiye ederim. Görselde bulunan modeller; Inova, TopRock, AskMe. Yakın zamanda Bongo modelini de temin edeceğim.

290347 dosyayı görüntüle

Maşallah güzel bir pack olmuş , lastiklerle çanta renkleri tam olmuş :harika:

Bu schwalbe g-one lastiklerin akıcılığı nasıl asfaltta ? Uzun tur yaparsam MTB 'ye uygun akıcı tur lastiği arıyorum bu ara...

Maşallah güzel bir pack olmuş , lastiklerle çanta renkleri tam olmuş :harika:

Teşekkürler, Sırf renkler uyuyor diye bu markayı tercih etmiştim ama kalitesini gördükten sonra renk uymasa bile alınırmış dedirtti bana.

Bu schwalbe g-one lastiklerin akıcılığı nasıl asfaltta ? Uzun tur yaparsam MTB 'ye uygun akıcı tur lastiği arıyorum bu ara...

Yüksek basınç ile kullanılırsa çok iyi akıyor lastikler ama düşük basınçta yere basan ekstra dişler oluyor ve nabız artırıyor, basıncı düşükte kullanırsanız arazide çok iyi tutuyor. Son 1 senedir 5k kmde lastik 1 kere bile patlamadı. Tabi değişkenlik gösterir ama bu yönden beni üzmüyor.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2022-06-24 at 18.17.44.jpeg
    WhatsApp Image 2022-06-24 at 18.17.44.jpeg
    96,3 KB · Okunma: 27
  • WhatsApp Image 2022-06-24 at 18.17.43.jpeg
    WhatsApp Image 2022-06-24 at 18.17.43.jpeg
    77,1 KB · Okunma: 27
  • Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Selamlar bagaj yükleme hakkında bi sorum var tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Uzun bi tura çıkarken ön ve arka bagaja sahip olmak şart mı? Sadece arka bagaj olursa ne gibi dezavantajları olur ve bisiklet dengesini ne derece etkiler?
Dünyanın en cevapsız kalmış sorusu sanırım bu birkaç başlık altına yazdım ama kimsenin mi fikri yok....

Cevapladım. @ysfnrsntrk Bey'inki gibi çantalar daha dengeli olur, bunların portbagaja yerleşenleri de var.
Teşekkür ederim cevabınız için ama sorum tam olarak bu değildi. Arka çantam var ve Ortlieb çift taraflı bi model. Sorum şu ön tarafa da çanta almam gerekli mi? Yani ön tarafta arkaya göre çok az yük olursa bisiklet dengesi ne derece etkilenir ve ne gibi zorluklar çıkarır? Örneğin arka 25 kg ön 5 kg olursa gibi.

Bagaj lastiği nasıl kullanılır onu da yazar mısınız? Çadır ve matı port bagaja sabitlemiştim ama bu lastikler sürekli kayıyordu.

Teşekkür ederim cevabınız için ama sorum tam olarak bu değildi. Arka çantam var ve Ortlieb çift taraflı bi model. Sorum şu ön tarafa da çanta almam gerekli mi? Yani ön tarafta arkaya göre çok az yük olursa bisiklet dengesi ne derece etkilenir ve ne gibi zorluklar çıkarır? Örneğin arka 25 kg ön 5 kg olursa gibi.
Ön tarafa maşa çantası yerine resimdeki gibi gidon çantası takabilirsiniz. Alçaktaki çantalar dengeyi daha çok değiştiriyor. Şimdiki arka çantalarınızın dengesi nasıl?

Deneyimleme fırsatım olmadı henüz yola çıkmadım. Aslında eşya yüklemek için arka çantaların boyutu bana yeterli sadece arkadaki ağırlık öndekinin 3 4 katı olduğunda ne gibi bi etli olur onu merak ediyorum. Yani öne çanta takmasam sepet gibi bişey taksam denge sağlanır mı gibi

Deneyimleme fırsatım olmadı henüz yola çıkmadım. Aslında eşya yüklemek için arka çantaların boyutu bana yeterli sadece arkadaki ağırlık öndekinin 3 4 katı olduğunda ne gibi bi etli olur onu merak ediyorum. Yani öne çanta takmasam sepet gibi bişey taksam denge sağlanır mı gibi
Yük taşımak için en uygun yer arka bagaj ama bu bile gidonun serbestliğini azaltıyor. Sepet aerodinamiyi bozuyor. Daha az etkilenmeniz için resimdeki çantalar fark yaratabilir.

Yük taşımak için en uygun yer arka bagaj ama bu bile gidonun serbestliğini azaltıyor. Sepet aerodinamiyi bozuyor. Daha az etkilenmeniz için resimdeki çantalar fark yaratabilir.
Peki önde hiçbir çanta olmasa sadece arkada olsa önde de çadır falan olsa bisiklet dengesi nasıl olur? Kontrol çok mu zorlaşır bu şekilde kullanılabilir mi?

Geri