Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet bagajı nasıl seçilir, çanta ve eşyalar nasıl yüklenir?

Peki önde hiçbir çanta olmasa sadece arkada olsa önde de çadır falan olsa bisiklet dengesi nasıl olur? Kontrol çok mu zorlaşır bu şekilde kullanılabilir mi?
Çadırınızın genişliği uzunluğundan fazlaysa rüzgarda paraşüt gibi yavaşlatıyor, keza çantalar da öyle.

Scudo
Hocam ben tam olarak sorumu anlatamadım sanırım siz de yardımcı olmaya çalışıyorsunuz teşekkürler ama tam olarak sorumun cevabını almış değilim. Şimdi bir bisiklet düşünelim hiçbir şekilde hız tutkusu olmayan tur için çıkılacak standartlarda. Bu bisiklette arkada bir çift çanta var yanlarda. Önde de hiçbir şey yok. Arka tarafta 20 kg civarı yük var ama önde 5 falan. Bu durumda bu bisiklette bir dezavantajımız olur mu? arka çok ağır ön hafif ya gidon kontrolü falan demiştiniz o çok etkilenir mi? Zorlar mı? Sorum tam olarak bu

Hocam ben tam olarak sorumu anlatamadım sanırım siz de yardımcı olmaya çalışıyorsunuz teşekkürler ama tam olarak sorumun cevabını almış değilim. Şimdi bir bisiklet düşünelim hiçbir şekilde hız tutkusu olmayan tur için çıkılacak standartlarda. Bu bisiklette arkada bir çift çanta var yanlarda. Önde de hiçbir şey yok. Arka tarafta 20 kg civarı yük var ama önde 5 falan. Bu durumda bu bisiklette bir dezavantajımız olur mu? arka çok ağır ön hafif ya gidon kontrolü falan demiştiniz o çok etkilenir mi? Zorlar mı? Sorum tam olarak bu
Bisikletin üzerinde dengede duran bir ağırlık olduğunda, tekerler her zaman düz gidiyor, lastiğin tutuş kapasitesini kullanmamış oluyorsunuz. Eğer yük aşağı bağlanırsa, bisikletin üzerinde değil, yanında durduğu için dengenizi sarsıyor. Sarsması da bisikleti devirmeye çalışması gibi oluyor, siz tekeri yerde kendinizi yukarıda tutmaya çalışıyorsunuz, o yana yatırmaya çalışıyor. Lastikleriniz de kuvvetli viraj alır gibi oluyor.
Bisikletle titreşimli yolda gittiğinizi düşünelim, yukarı aşağı değil çantanın savurduğu yönde arka teker sekiyor. Düz yolda gitmenizi zorlaştırır.

Arka önden daha ağır olursa özellikle rampa çıkarken ön tekerlek havaya kalkar, yerle teması kesilir. Başka bir başlıkta böyle cevaplamışlardı, benim tecrübem değil. Bunu yazan kişi durup yük dağılımını yeninden dengeleyerek sürüşüne devam ettiğini belirtmişti. Demek ki ön tekerleğin havaya kalkması sürüşü ciddi oranda bozuyor. Belki 3-5 kg’dan bir şey olmaz ama arkaya 20 kg yükleyip, öne az bir şey koyarsanız sonuç ön tekerleğin yerle temasının kesilmesi oluyor.

Arkadaşlar öncelikle ülkemize ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Umarım en kısa sürede yaralarımız sarılır.
Soracağım meseleye gelecek olursam:
Günü birlik turlara çıkıyorum ve işe bisikletle gidip geliyorum. Bu güne kadar hep sırt çantası ile eşyalarımı taşıdım. Uzun zamandır port bagaj düşüncem vardı ama estetik olarak yakışmayabileceğini düşündüğümden kararsızdım. Port bagaj olarak aşağıda resmi görünen gibi dar olan modelleri daha çok beğeniyorum. Geçen gün bikeandoutdoor dan (link) port bagaj siparişi verdim. Çanta olarak da (link) siparişi verdim. Bu çantayı aşağıda resmini paylaştığım tipte port bagaj ile rahatça kullanabilir miyim? Siparişini verdiğim port bagaj nasıldır? Siparişj iptal edip resmini paylaştığım tipte bir port bagaj almama tavsiye eder misiniz?
images (1).jpeg

Arkadaşlar öncelikle ülkemize ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Umarım en kısa sürede yaralarımız sarılır.
Soracağım meseleye gelecek olursam:
Günü birlik turlara çıkıyorum ve işe bisikletle gidip geliyorum. Bu güne kadar hep sırt çantası ile eşyalarımı taşıdım. Uzun zamandır port bagaj düşüncem vardı ama estetik olarak yakışmayabileceğini düşündüğümden kararsızdım. Port bagaj olarak aşağıda resmi görünen gibi dar olan modelleri daha çok beğeniyorum. Geçen gün bikeandoutdoor dan (link) port bagaj siparişi verdim. Çanta olarak da (link) siparişi verdim. Bu çantayı aşağıda resmini paylaştığım tipte port bagaj ile rahatça kullanabilir miyim? Siparişini verdiğim port bagaj nasıldır? Siparişj iptal edip resmini paylaştığım tipte bir port bagaj almama tavsiye eder misiniz?
300531 dosyayı görüntüle
Ben Racktime bagajı kullanıyorum, memnunum. Çantanız bagaja uyar mı onu bilemiyorum, çantanın altındaki takma yerlerinin bagaja uyması lazım. Uymazsa belki bir adaptöre ihtiyacınız olabilir. Racktime bagaj aldığınız için yine Racktime’ın kendi çantalarını alsanız uyum sorunu yaşamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: ordi
Çantadan bende var, bagaja uymaması çok zor iki tane alttan bir tane önden cırt cırt ile sabitliyorsunuz. Ben canını alana kadar sıkmazsam sağa sola yamuluyor. Ama güzel çanta. Estetiği bilmem ama sırt çantasına göre daha rahat edeceksiniz.

Yerli üretim olan, ithal ürünlerin kalitesine yakın ve fiyatı ucuz olarak pack2ride ürünlerini öneririm. Dikişleri sağlam, kumaşı kaliteli. f/p olarak 10/10 diyebilirim. İster işe giderken şehir içi kullanın ister 150+ km sürüşler için. Şiddetle tavsiye ederim. Görselde bulunan modeller; Inova, TopRock, AskMe. Yakın zamanda Bongo modelini de temin edeceğim.

290347 dosyayı görüntüle
Merhabalar.. sele altı çanta inova large modeli sanirim. Tam kapasite kullanmak istemez isek içine kıvrılıp boyutu kuculebiliyor mu acaba? Görsel paylasabilirmisiniz? Large modeli ile normali arasında kararsız kaldim🤔

Merhabalar herkese. Mosso LEGARDA PRO X24 MSM için portbagaj Racktime Basic 2.0 Tour 28 inc 090312-001 çanta için de Racktime Odin 1100-001 düşünüyorum. İlk defa alıyorum bagajın montajı kadroya uygun mudur ya da dikkat etmem gereken başka bir şey var mı bilen biri yardımcı olabilirse çok sevinirim teşekkürler şimdiden

Merhabalar herkese. Mosso LEGARDA PRO X24 MSM için portbagaj Racktime Basic 2.0 Tour 28 inc 090312-001 çanta için de Racktime Odin 1100-001 düşünüyorum. İlk defa alıyorum bagajın montajı kadroya uygun mudur ya da dikkat etmem gereken başka bir şey var mı bilen biri yardımcı olabilirse çok sevinirim teşekkürler şimdiden
Bagaj disk uyumlu değil gibi.

• Beğen
Tepkiler: guguk
Önerebileceğiniz bir portbagaj var mı kısa turlar için 30lt çanta hacmini geçmeyecek ağırlık taşınacak

Önerebileceğiniz bir portbagaj var mı kısa turlar için 30lt çanta hacmini geçmeyecek ağırlık taşınacak
Disk fren uyumlularda şu şekilde direkleri dışarı doğru alıp diske yer bırakan bir tasarım uygulanıyor:
1728147345025.png

"Disk uyumlu" diye belirtilen çoğu bagaj işinizi görür: (link)
Bu yukarıdaki bagaj ve benzerlerinin önemli bir özelliği de heybenin kenarlarının içe kıvrılmasını önleyecek şekilde heybe yüzeyini genişletmesi.

Hacim bakımından bir sınır yok, çoğu bagaj 2x20 litre hatta daha büyük heybe ve üstte 30 litrelik bir çantayı rahatlıkla taşıyabiliyor ama yine çoğu 25 kg civarı taşıma kapasitesine sahip. Daha çok taşıyabilen daha sağlam bagajlar da var ama ağırlık arttıkça bağlantı noktalarının dayanıklılığını da sorgulamak lazım. Ön bagaj için de sınır genelde 8-10 kg.

Bildiğim birkaç yere (Özceylan, Doğa, Şişman, Erdoğanlar) baktım, stokta pek işe yarar disk uyumlu bagaj bulamadım. Diğer birçok ürün türü gibi bagajlarda da seçenekler birkaç yıl öncesine göre çok azalmış, belki bagaj-heybe taşımaya ilgi azaldığı içindir.
Bu var ama heybe çıkıntıları yok: (link)

• Beğen
Anladım çok teşekkür ederim meselenin en önemli kısmını sayenizde yakaladım:kyfmyrn: dediğiniz gibi ben de disk uyumlu seçenek görmemiştim bakarken, zaten bu sebeple de ayrımın farkına varamamıştım. Peki son bir soru, çanta bagaja takılırken uyumlu olup olmama durumuna bakılmalı mı böyle bir ibare görmedim ama sorayım yine de. Paylaştığım Racktime Odin 1100-001 çantayı herhangi bir bagaja takabiliyor muyum? Yine ahtapot kanca saracaksak 2k vermeyeyim çantaya :)

ostand Disk Fren Uyumlu Bisiklet Arka Bagaj CD-272 BGJ-202​

UGR Kawei Disk Uyumlu Bisiklet Arka Bagaj Alüminyum 31605

gibi 2 seçenek daha gözüme çarptı.

Son düzenleme:
Anladım çok teşekkür ederim meselenin en önemli kısmını sayenizde yakaladım:kyfmyrn: dediğiniz gibi ben de disk uyumlu seçenek görmemiştim bakarken, zaten bu sebeple de ayrımın farkına varamamıştım. Peki son bir soru, çanta bagaja takılırken uyumlu olup olmama durumuna bakılmalı mı böyle bir ibare görmedim ama sorayım yine de. Paylaştığım Racktime Odin 1100-001 çantayı herhangi bir bagaja takabiliyor muyum? Yine ahtapot kanca saracaksak 2k vermeyeyim çantaya :)

ostand Disk Fren Uyumlu Bisiklet Arka Bagaj CD-272 BGJ-202​

UGR Kawei Disk Uyumlu Bisiklet Arka Bagaj Alüminyum 31605

gibi 2 seçenek daha gözüme çarptı.
(link) çantanın snap-it adlı bağlantı arabirimi kendi bagajlarına göre (belki Tubus'lara da uyar):
1728150330816.png
Bunun başka bir bagaja uyması şans işi olur, çubukların aralarından kablo bağı ya da cırtlı bant geçirip bagaja sabitlemek gerekebilir.

Diğer markaların bu tür çantalarında genelde altta ve öne bakan yüzde cırtlı bağlama kayışları oluyor, onlar alttan bagajın üst kısmına, önden de sele borusuna sarılarak sabitleniyor, örneğin bendeki bir çantada böyle:
1728150637891.jpeg

O iki bagaj da olur. Ostand heybenin arkasını daha iyi destekliyor, UGR önünü. UGR Kawei'nin çubukları yamulmuş görüntüsü veren tasarımı pek cazip gelmedi bana.

• Beğen
Anlaşıldı, Racktime sevdasından vazgeçiyorum. Çok teşekkür ederim yardımınız için :)

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
1.jpg
Yol bisikletleri için kullanışlı bir bagaj demiri ürünün marka modelini bulamadım.

322142 dosyayı görüntüle
Yol bisikletleri için kullanışlı bir bagaj demiri ürünün marka modelini bulamadım.
Genelde bikepacking için tercih edilen hafif bir bagaj türü, maalesef fiyatı bizim ülke için çokta hafif değil. Bildiğim kadarıyla karbon fiber bir bagaj, fiyatın sebebi biraz da odur diye düşünüyorum.
(link)
(link)
Ayrıca bir de şöyle bir bagaj var, tabi bunun da ondan kalır yanı yok.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Emre-SEZER
Tailfin guzel bir ürün ama pahali. Topeak r2 oneriyorum yol bisikleti kullananlar icin. Trdede bulabilirsiniz. Tak calistir bir bagaj bayada saglam. Ama bu tarz bagajlara cok yukleyemessiniz max 10kg. Yani ekipmanlarinizinda hafif olmasi gerekiyor. Benim kullandigim kamp setupu cadir mat tulum ocak kap kacak 5kilo mesela. Kisacasi bu tarz bi bagaj kullanmak isteyen ler 5 bukadarda kamp ekipmanina para harcamasi gerekiyor

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
(link) bu ürünü kullanıyorum ve çok memnunum. 27 kg max kapasite gösteriyor ancak ben 35ten fazla yükledim ve sorunsuz kullandım.

Genelde bikepacking için tercih edilen hafif bir bagaj türü, maalesef fiyatı bizim ülke için çokta hafif değil. Bildiğim kadarıyla karbon fiber bir bagaj, fiyatın sebebi biraz da odur diye düşünüyorum.
(link)
(link)
Ayrıca bir de şöyle bir bagaj var, tabi bunun da ondan kalır yanı yok.
(link)
Video izlerken denk gelmiştim. Belki makul bir fiyat olsaydı kullanışlı olduğu için alınabilirdi. Ama bu fiyatlarla yanına yaklaşmak mümkün değil maalesef. Eski setuptan devam.
Tailfin guzel bir ürün ama pahali. Topeak r2 oneriyorum yol bisikleti kullananlar icin. Trdede bulabilirsiniz. Tak calistir bir bagaj bayada saglam. Ama bu tarz bagajlara cok yukleyemessiniz max 10kg. Yani ekipmanlarinizinda hafif olmasi gerekiyor. Benim kullandigim kamp setupu cadir mat tulum ocak kap kacak 5kilo mesela. Kisacasi bu tarz bi bagaj kullanmak isteyen ler 5 bukadarda kamp ekipmanina para harcamasi gerekiyor
Topeak r2 ürünü, karbon bisikletlerde bağlantı noktalarından dolayı bana güven vermedi. Google görsellerde arattığımda da zaten alüminyum kadrolara bağlantı yapılmış şekilde karşıma çıktı.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri