Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Çantası/Heybe

Bugün Arpenaz2 black&fresh aldım, yanında 70cm lik şişme yatak ve pompası , şişme yastık ve küçük ışıldak da temin ettim.

Şimdi ilk kamp turumu yapmayı planlayacağım inşallah nasipse, ilk denemem olacağından 1 gece kalıp geri döneceğim ki alıştırma olsun.

Antalyadan çıkıp , beldibi-kemer arasında bir kamp yeri ayarlamam lazım ilk denemede kap kacak taşımak istemiyorum zira onlara bütçe ayıramam epey masraf ettim.

Çanta kısmında da @mariokaldato gibi yapacağım sanırım , 2 tane sırt çantam var spor için almıştım olursa onları kullanırım. Olmadı artık taksit maksit heybe alıcaz yine.

Scudo
@TatanQa_tr
Hadi hayirli olsun. Cantalari monte ederken dikkat etmen gereken detay; Sirt askilarini ustteki tutma yerinin icinden gecirip, bagajin diger tarafina o askilari yanyana koyarak iclerinden bagaj lastigini gecireceksin. Iki tarafa da bu tip bir canta takacaksan onunda sırt askilarini yine oldugu tarafa degil, karsi tarafa monteleyeceksin. Ayrica yanlarda varsa eger klipsli yan sabitleyiciler onlarida bagajin arka ve onlerinden gecirip sabitle taş gbi olur

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@TatanQa_tr
Bisiklette şişme yatak ve pompa taşımak ne kadar mantıklı? Sadece size özel sormuyorum genel olarak böyle taşıyan var mı ? Ben motosiklette bile fazlalık olarak görüyorım onları. Köpük matım ve decathlon dan aldığım kendi şişen hava hücreli matım var duruma göre birisini kullanıyorum. Bisiklette hem ağırlık hem de kapladığı yer olarak çok fazla değil mi yatak ve pompa taşımak?

@mariokaldato

Teşekkür ederim, iki yana çanta asma konusundaki bilgi harika oldu , evde takıp kısa turumda deneyeceğim önce içine birkaç malzeme koyup.
@a.erkan

Aslında orada alırken kararsız kaldım biraz , kendi şişen yatağa da baktım ancak fazla ince geldi ne kadar rahat ettirir bilemedim doğrusu. Orada bir arkadaş da bunu önerdi.

Mat ve şişme yatak yeterliyse bunları iade etme hakkım var henüz.

Taşıma da ağırlık çok değil , pompa kilitlemeli olduğundan heybelerin birine rahat girer

Son düzenleme:
@TatanQa_tr

Çanta su sekil hazirlanacak resim 1 ustten geçiyoruz askilari
20190701_082355.jpg
Sonra ters yone dogru cevirip bagaj demirinin karsi tarafına bagaj lastigini iclerinden gecirmek suretiyle sabitliyoruz. Her iki tarafta ayni sekilde
20190701_082400.jpg

Sol taraftaki cantayi gorebilirsin montaji
2019-07-01 09.48.37.png

@mariokaldato Valla harikasın , süper bir açıklama resimlerle birlikte , şimdi tam oturdu nasıl yapılacağı. Teşekkür ederim. İlk denememde resimleyip karşılaştırırız :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@TatanQa_tr
konfor olayı herkesin kendine özel olduğu için bişey diyemem ama ben ve eminim benim gibi birçok kişi sadece 250 gramlık köpük mat ve uyku tulumunu yeterli buluyor.hatta sen güneyde olduğun için tulum bile gereksiz.
@mariokaldato
o çantayı alttan bağlıyor musun? dışarı doğru açılmasın diye

@a.erkan

Dün decathlon 'a gidip değişim yaptım , şişme yatak ve pompayı iade verdim ve yerine kendinden şişen ince yatak (baya hafif) ve altına 19tl lik mat aldım şimdi epey hafif ve taşıması kolay oldu.

Dediğinize katılıyorum gereksiz yer kaplıyor , araba için sorun olmaz da bisiklet için değil.

Çantayı dün deneme yaptım @mariokaldato 'nun söylediğine benzer decathlon'a giderken . Tek taraflı şöyle oldu ancak 2.çanta da mevcut ona gerek duymadım şimdilik.

Dosyalar

• IMG_2969.jpg
    IMG_2969.jpg
    59,5 KB · Okunma: 63
  • IMG_2970.jpg
    IMG_2970.jpg
    82,5 KB · Okunma: 61
  • IMG_2971.jpg
    IMG_2971.jpg
    61,6 KB · Okunma: 60
@TatanQa_tr
Hayirli olsun.
Peki bagaj lastikleri olmadan cantayi nasil geçirdin oraya yav :D

Bide yandaki klipsleri bagaja takarken ozellikle dis kisimlara ,karsilikli tak mutlaka . Oyle olunca saga sola asla oynama yapamiyor :D
2019-07-03 09.21.00.png

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@mariokaldato Çantanın taşıma askılarını klipslerinden çıkardım sonra kalın olan tarafı bagajın diğer tarafından çevirip bu taraftan da üstünden geçirdim ki sağlam durdu. Sonra altktaki siyah çanta iplerini de bagajın alt demirlerinin bir içinden bir dışından geçirip klipslere tekrar geçirdim. Fazla kalan kısmı da düğüm attım bagaj borusuna.

İkili çantada şöyle deniyeceğim ;

Her iki çantanın kalın ve klipsli olan bağlarını direkt karşıya bagajın altından geçirip , karşı taraftaki çantanın alt iplerini geçireceğim. Böylece birbirini tutacak gibi bişi olacak :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@TatanQa_tr
Kisaca tura cikmamak icin bahaneler uretmeye gerek yok, varsa bi sirt cantan takarsin bisiklete devam edersin. Ben iki gundur oğlum ile kamptaydim. Bisiklet ile gitmedim . Pazar arabasina yukledim esyalari :D
2019-07-03 13.35.05.png
20190702_131357.jpg
2019-07-03 10.00.47.png

Bende bu gunlerde bir bagaj cantasi bakiyorum. Letgo dan asagidaki urunu buldum. Kullanan var mi ?

(link)

Ben piyasada uygun fiyatlı heybe çanta bulamadım. Tolerance yi yerinde inceledim Vaude nin 3-1 fiyatı ama işçilik vs. bence yine o paralara değmeyeceğini düşündüm kendimce (Param olsa alırım tabi ama bu rakamlara çıkamıyorum maalesef). Decathlonda bile 200-300 tl ediyor karşılıklı iki adet alsan.

İş başa düştü ve Decathlondan iki adet 30 litre sırt çantası aldım. Sırt askılarını karşılıklı üst üste getirdim. Alt ve üst kısmına eski deri bir kemerden parçalar yerleştirip perçin makinesi ile sık aralıklarla perçinleme suretiyle sabitledim. Fazla kısımları kesip kalan yeri iğne iplikle diktim. Üstünü kamyon muşambalarında kullanılan kumaş ile sardım (atık kumaş istedim satan yerden ücretsiz). Onun da üstünü önce lastik bant sonra gri sağlam bir bant ile geçtim. Sonuç olarak 30+30 litre yanlarında fileli 2 şer adet cep bulunan toplam 60 litre kapasiteli heybe çantam oldu. Maliyet 115 tl. Üzerine aliexpressden 2 adet su geçirmez kılıf aldım. ( 20 tl).
44A7EC61-F2D5-4A64-B012-2FD6416F12F0.jpeg

A31A2C95-9B4D-4DAD-B1D4-35BEC2E998D2.jpeg
25356B41-AC0F-4318-8AF3-8889CDB4D710.jpeg

Şehir içi kısa turlarda ve İstanbul - İzmir arası 500 km lik 7 gün süren turumda kullandım. Çok memnunum. Bu haftasonu da Didim bisiklet festivaline katılıyorum orada da kullanacağım. Festival bitişide Didim’den kuşadasına (75 km) pedallamayı düşünüyorum.

8FA700E4-D385-4998-8F23-33E8127D680B.png

A1AE0888-8D13-4234-A713-D2ED0ED45FAD.png

İki sene önce (link) bu heybeyi almıştım ama maalesef artık dökülmeye başladı. Şu anda yeni bir heybe arayışı içerisindeyim, çoğu kişi gibi sem çantaya ve anunnakiye baktım ama karar veremedim. Büyük ihtimalle hiç uzun tur yapmayacağım ama heybe sürekli bisiklette olacak. İşe giderken kıyafet götürme, pazar ve market alışverişi, ıvır zıvır taşıma derken heybeyi neredeyse sürekli kullanıyorum. En fazla 250 TL verebileceğim sizlerin önerebileceği özellikle patates soğan taşımaya karşı dayanıklı biraz daha uzun seneler götürebilecek heybeler var mı?

İki sene önce (link) bu heybeyi almıştım ama maalesef artık dökülmeye başladı. Şu anda yeni bir heybe arayışı içerisindeyim, çoğu kişi gibi sem çantaya ve anunnakiye baktım ama karar veremedim. Büyük ihtimalle hiç uzun tur yapmayacağım ama heybe sürekli bisiklette olacak. İşe giderken kıyafet götürme, pazar ve market alışverişi, ıvır zıvır taşıma derken heybeyi neredeyse sürekli kullanıyorum. En fazla 250 TL verebileceğim sizlerin önerebileceği özellikle patates soğan taşımaya karşı dayanıklı biraz daha uzun seneler götürebilecek heybeler var mı?

Selamlar Anunnaki cantalar sağlamdir kullamdim ve tavsiye ederim. Ama yok olmaz derseniz birde sahibinden de Tolerance bike bags a bakin derim.
Istanbul'da bir arkadas uretiyor
2019-11-07 23.43.48.png

@mariokaldato teşekkür ederim bilgi için, sizin daha önce yazdığınız mesajlarda bu çantayı da görüp bakmıştım ama anunnakiye göre biraz daha pahalı ve bana çantanın yanında küçük bir bölme lazım olduğu için bunu elemiştim.

Anunnaki derim her sartta
@mariokaldato teşekkür ederim bilgi için, sizin daha önce yazdığınız mesajlarda bu çantayı da görüp bakmıştım ama anunnakiye göre biraz daha pahalı ve bana çantanın yanında küçük bir bölme lazım olduğu için bunu elemiştim.

Geri