Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet desteğiyle en hızlı kilo verme yöntemleriniz

Scudo
Ben de yeni bisiklet almaya karar verdim. Kiloyu bisikletsiz verdim ancak daha 10-15 kilo daha vermem gerekiyor ve verdikten sonra da korumam gerekiyor. Bisikletin iyi bir çözüm olacağını düşünüyorum.
photo_2024-07-23_14-34-20.jpg
photo_2024-07-23_14-34-16.jpg

Ben de yeni bisiklet almaya karar verdim. Kiloyu bisikletsiz verdim ancak daha 10-15 kilo daha vermem gerekiyor ve verdikten sonra da korumam gerekiyor. Bisikletin iyi bir çözüm olacağını düşünüyorum.

Ciddi km geçen, içerik yapan sporcularım var, eğer gırtlağı tutamıyorlarsa mümkün değil kilo düşmüyor :)

Veri de atmış olayım, 6 ay boyunca ayda 3500-4000 TSS yükle bile kilo oynamadı, üstelik 10 kg fazlası var, yani yağ deposu olarak limitte olan bir sporcu değil

Ciddi km geçen, içerik yapan sporcularım var, eğer gırtlağı tutamıyorlarsa mümkün değil kilo düşmüyor :)
Tabi ki yemeğe dikkat etmezseniz kilo vermeniz imkansız. Ben işim gereği yerimden bile kalkmadan 40kg civarı verdim. Ama kilo verdikçe kilo verme hızı da azalıyor. Artık hareket ederek kalori açığı oluşturmak gerekiyor. Spor yapmak bana çok sıkıcı geliyor, çareyi bisiklette görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: lrfan

Veri de atmış olayım, 6 ay boyunca ayda 3500-4000 TSS yükle bile kilo oynamadı, üstelik 10 kg fazlası var, yani yağ deposu olarak limitte olan bir sporcu değil
Hocam, günde 100 tss e gelir, bence iyi sürmüş, kilo verememesi için, acaba yediklerini artırmış olabilir mi

Tabi ki yemeğe dikkat etmezseniz kilo vermeniz imkansız. Ben işim gereği yerimden bile kalkmadan 40kg civarı verdim. Ama kilo verdikçe kilo verme hızı da azalıyor. Artık hareket ederek kalori açığı oluşturmak gerekiyor. Spor yapmak bana çok sıkıcı geliyor, çareyi bisiklette görüyorum.
Üstad ne iş yapıyorsun cidden merak ettim, nasıl bir stres seviyesi ya da nasıl bir hareket durumu? 🧐

Hocam, günde 100 tss e gelir, bence iyi sürmüş, kilo verememesi için, acaba yediklerini artırmış olabilir mi

Sağlam yiyor, tamam spor yapınca toparlanma için harcananı yerine koymak şart ama kalori hesabı yapılmazsa hedefler tutmuyor. Antrenman yapmak kolay, ben yazıyorum sporcum Garmin ekranında içeriği görüp birebir uyguluyor, ama beslenme zor, ne ben görebiliyorum, ne sporcu kendini tutamıyor :)

Üstad ne iş yapıyorsun cidden merak ettim, nasıl bir stres seviyesi ya da nasıl bir hareket durumu? 🧐
Bilgisayar mühendisiyim. Stres seviyesi her işte olduğu kadardır, aşırı bir durum yok. Ama hareket neredeyse 0. Sabah 9-10'dan akşam 10-11'e kadar. Saatleri böyle yazsam da kendime zaman ayırma problemim yok çünkü kendi işimi yapıyorum. Kilo verme aşamasının çeşitli aşamalarında 30-40dk'lık yürüyüşler yaptım ama çok sıkıcı geldi ve devam edemedim. O yüzden çocukluk hayalim bisiklet almaya karar verdim.

Haftalık kışın 200-250 km, yazın 300-400 km. Hafta içi kısa antrenman hafta sonu sabahtan akşama bisiklet üzerinde. Haftanın 7 yedi günü iki öğün iki kişilik yiyorum. Protein ve karbonhidrat ağırlıklı. Kışın 77-78 den 75'e düşemiyorum, yazın 72-23 den 75'e çıkamıyorum. Yağ oranı kışın 19'larda yazın 15'lerde. Aradaki km farkından çok bence sıcakta sürmek kilo verdiriyor.

Haftalık kışın 200-250 km, yazın 300-400 km. Hafta içi kısa antrenman hafta sonu sabahtan akşama bisiklet üzerinde. Haftanın 7 yedi günü iki öğün iki kişilik yiyorum. Protein ve karbonhidrat ağırlıklı. Kışın 77-78 den 75'e düşemiyorum, yazın 72-23 den 75'e çıkamıyorum. Yağ oranı kışın 19'larda yazın 15'lerde. Aradaki km farkından çok bence sıcakta sürmek kilo verdiriyor.

Hava soğuyunca ister istemez kış yağlanması için vücut önlem alıyor, yazın da tersi yönünde. Sağlıklı bir dalgalanma aslında, bel çevresini takip etmek de güzel bir yöntem olabilir

Vücudun mevsimsel adaptasyonunun da etkisi var orada, üşümemek için kılların hızlı uzaması, besin bulamayıp aç kalma ihtimalinden ötürü daha hızlı ve kolay yağ depolayabilme gibi adaptasyonlarımız var maalesef hala 😃

Bu arada evrim ağacı kanalının obeziteyle ilgili bi vidyosu var yakın zamanda paylaştığı, kilo verme konusunda tüm tedbirleri elinden geldiğince uygulamasına rağmen beklediği başarıyı elde edemeyenler için aydınlatıcı bilgiler içeriyor. Nasıl zayıflanacağını anlatmıyor yanlış anlaşılmasın, neden zayıflayamadığınıza dair analitik ihtimalleri açıklıyor, vücudunuzu daha iyi okumanıza imkan verebilir.

Sağlam yiyor, tamam spor yapınca toparlanma için harcananı yerine koymak şart ama kalori hesabı yapılmazsa hedefler tutmuyor. Antrenman yapmak kolay, ben yazıyorum sporcum Garmin ekranında içeriği görüp birebir uyguluyor, ama beslenme zor, ne ben görebiliyorum, ne sporcu kendini tutamıyor :)
orada kişisel metabolik farklılıkların ve yaşın çok belirleyici etkisi var hocam. mesela enerji metabolizmasının en önemli kısmı mitokondriyal dnayı sadece annemizden alıyoruz. insülin rezistansı yaşa bağlı testosteron seviyesi hep enerji metabolizması ve kilo almayı etkileyen faktörler. Buzul çağını atlatan doğal seçilmiş insanlar olarak minimum enerji ile maksimum hareketi sağlarken birden bire (yüzyıllar içinde) Max enerji ve min hareketin mümkün olduğu bir dünyaya doğduk.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Yperzeli ve lrfan
Geri